התייעצות טרם רכישת טלווזיה חדשה
שלום רב,
ברשותי טלוויזיה מעט ישנה - ממונדיאל 2014 - KDL-50W815B LCD 1080p
ואני חושב שהגיע הזמן להתחדש!
אין לי מנוי ליס או כבלים - אני מישתמש במחשב שמחובר ישירות כדי לצפות בטלוויזיה (עידן +), סדרות וסרטים.
ביום חמישי האחרון הלכתי לראות טלוויזיות באחת הרשתות ושם נאמר לי שאם אני הולך על טלוויזית OLED 77' בשידורי טלוויזיה רגילה האיכות ממש נמוכה - וככה ראיתי על טלוויזית ההדגמה (של LG).
האם זה כך גם בטלוויזיות של סוני/פיליפס? האם כדאי לי לחכות לדגמים חדשים וטובים יותר?
התקציב שלי הוא 10K, כאשר בימי המונדיאל אפשר למצוא אחלה טלוויזיות בתקציב הזה.
הכי חשוב לי זה 4K, וגודל של 65-77 - ואני מעדיף OLED כאשר האחריות נגד צריבות רלוונטית.
לא בא לי לקנות טלוויזיה, להדליק אותה ולהבין שאת המונדיאל אי אפשר לראות באמצעותה.
אשמח לעצתכם!
בתודה מראש.
ברשותי טלוויזיה מעט ישנה - ממונדיאל 2014 - KDL-50W815B LCD 1080p
ואני חושב שהגיע הזמן להתחדש!
אין לי מנוי ליס או כבלים - אני מישתמש במחשב שמחובר ישירות כדי לצפות בטלוויזיה (עידן +), סדרות וסרטים.
ביום חמישי האחרון הלכתי לראות טלוויזיות באחת הרשתות ושם נאמר לי שאם אני הולך על טלוויזית OLED 77' בשידורי טלוויזיה רגילה האיכות ממש נמוכה - וככה ראיתי על טלוויזית ההדגמה (של LG).
האם זה כך גם בטלוויזיות של סוני/פיליפס? האם כדאי לי לחכות לדגמים חדשים וטובים יותר?
התקציב שלי הוא 10K, כאשר בימי המונדיאל אפשר למצוא אחלה טלוויזיות בתקציב הזה.
הכי חשוב לי זה 4K, וגודל של 65-77 - ואני מעדיף OLED כאשר האחריות נגד צריבות רלוונטית.
לא בא לי לקנות טלוויזיה, להדליק אותה ולהבין שאת המונדיאל אי אפשר לראות באמצעותה.
אשמח לעצתכם!
בתודה מראש.
בעיקרון זה נכון.
ככל שהמסך יותר גדול, וזה לא משנה מה איכות המסך, ככה תכנים באיכות ירודה (כמו שידורי SD) יראו יותר גרוע.
הכל כמובן תלוי גם במרחק מהטלויזיה.
אם אתה יושב מטר מהטלויזיה, אז גם ״50 יראה גדול.
ואם אתה יושב 6 מטר, אז גם ״75 יראה קטן.
אני מניח שאתה לא משנה מרחק, רק גודל מסך, לכן במקרה שלך תכנים באיכות ירודה אכן יראו פחות טוב, לא משנה איזה מסך תיקח.
זה לא שב-OLED זה יהיה יותר גרוע מאיזה מסך מאסימו. אבל ב-OLED יהיה הבדל יותר משמעותי בין התכנים באיכות ירודה לתכנים באיכות טובה.
מצד שני, תכנים באיכות טובה (4K, HDR, וכו׳) יראו כמובן הרבה יותר טוב ככל שהטלויזיה איכותית יותר.
לא רשמת תקציב, אבל בעיקרון OLED בגודל ״77 תעלה באזור ב-9,000 ש״ח לדגם הכי בסיסי.
ואם אתה רוצה דגם יותר טוב, אז כמובן יותר.
ו-OLED בסיסי הוא לא יהיה בהיר במיחד, לכן תהיה בעיה לצפות בה בסביבה מוארת (היא תהיה מעולה בסביבה חשוכה אבל).
לסביבה מוארת תצתרך או OLED מתקדמת יותר (סדרת G של LG למשל).
או לקחת טלויזית מיני לד איכותית. למשל QN90B של סמסונג.
ככל שהמסך יותר גדול, וזה לא משנה מה איכות המסך, ככה תכנים באיכות ירודה (כמו שידורי SD) יראו יותר גרוע.
הכל כמובן תלוי גם במרחק מהטלויזיה.
אם אתה יושב מטר מהטלויזיה, אז גם ״50 יראה גדול.
ואם אתה יושב 6 מטר, אז גם ״75 יראה קטן.
אני מניח שאתה לא משנה מרחק, רק גודל מסך, לכן במקרה שלך תכנים באיכות ירודה אכן יראו פחות טוב, לא משנה איזה מסך תיקח.
זה לא שב-OLED זה יהיה יותר גרוע מאיזה מסך מאסימו. אבל ב-OLED יהיה הבדל יותר משמעותי בין התכנים באיכות ירודה לתכנים באיכות טובה.
מצד שני, תכנים באיכות טובה (4K, HDR, וכו׳) יראו כמובן הרבה יותר טוב ככל שהטלויזיה איכותית יותר.
לא רשמת תקציב, אבל בעיקרון OLED בגודל ״77 תעלה באזור ב-9,000 ש״ח לדגם הכי בסיסי.
ואם אתה רוצה דגם יותר טוב, אז כמובן יותר.
ו-OLED בסיסי הוא לא יהיה בהיר במיחד, לכן תהיה בעיה לצפות בה בסביבה מוארת (היא תהיה מעולה בסביבה חשוכה אבל).
לסביבה מוארת תצתרך או OLED מתקדמת יותר (סדרת G של LG למשל).
או לקחת טלויזית מיני לד איכותית. למשל QN90B של סמסונג.
בגלל שהטלויזיה היום חכמה, לא חייב לקלוט שידורים "באויר" כגון עידן פלוס.
יש אפליקציות לכל הגופים בארץ, רשת, קשת ,כאן וכו. אז לגבי איכות הצפיה זה פחות רלוונטי.
יש גם את האפליקציה לתכנים ישראלים לטלויזיות חכמות שאפשר לחפש פה בפורום ועונה על הצרכים שלך.
יש אפליקציות לכל הגופים בארץ, רשת, קשת ,כאן וכו. אז לגבי איכות הצפיה זה פחות רלוונטי.
יש גם את האפליקציה לתכנים ישראלים לטלויזיות חכמות שאפשר לחפש פה בפורום ועונה על הצרכים שלך.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4802
- נתן תודות: 346 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
לא יודע למה ב-lg אתה לא מתחבר אבל בימים אלו נמכרת oled cs77 ב-9000 שקל. לא תמצא oled בגודל הזה במחיר הזה.
מסכי oled מגבילים של סוני/פיליפס עולים הרבה יותר. נניח שאתה לא אוהב את המערכת הפעלה אז סטרימר של גוגל (180 שקל באמזון ספרד כרגע) או אם בא לך להתפרע אז שילד פרו (780 שקל) יתנו לך ממשק אנדרואיד tv כמו סוני ועוד ישאר לך עודף מ-10000
מסכי oled מגבילים של סוני/פיליפס עולים הרבה יותר. נניח שאתה לא אוהב את המערכת הפעלה אז סטרימר של גוגל (180 שקל באמזון ספרד כרגע) או אם בא לך להתפרע אז שילד פרו (780 שקל) יתנו לך ממשק אנדרואיד tv כמו סוני ועוד ישאר לך עודף מ-10000
כנראה רק OLED של LG תיכנס לך בתקציב בגודל ״77.
אחרת כבר תצתרך לרדת ל-״65 אינצ׳ - וזה כבר באסה
בכל מקרה, כפי שרשמתי:
הדגם הזה מגיע רק ל-400 ניטים ב-SDR ו-800 ב-HDR לכל היותר.
לסביבת צפיה בהירה יותר - תצתרך לבחור דגם אחר.
אחרת כבר תצתרך לרדת ל-״65 אינצ׳ - וזה כבר באסה
בכל מקרה, כפי שרשמתי:
כך ש-OLED זה אחלה, וזה מחיר טוב, אבל זה יתאים רק אם אתה צופה בסביה חשוכה יחסית.OLED בגודל ״77 תעלה באזור ב-9,000 ש״ח לדגם הכי בסיסי.ואם אתה רוצה דגם יותר טוב, אז כמובן יותר.ו-OLED בסיסי הוא לא יהיה בהיר במיחד, לכן תהיה בעיה לצפות בה בסביבה מוארת (היא תהיה מעולה בסביבה חשוכה אבל)....
הדגם הזה מגיע רק ל-400 ניטים ב-SDR ו-800 ב-HDR לכל היותר.
לסביבת צפיה בהירה יותר - תצתרך לבחור דגם אחר.