מבקש המלצה על מחשב נייח
שלום לכולם, מבקש המלצה למחשב נייח לדודה שלי (בת 70).
תקציב - כ2000 ש״ח וקצת גמיש.
שימושים פשוטים, אקסל, וורד, צפיה ביוטיוב וסרטונים, ועוד כל מיני שימושים פשוטים.
עדיף כונן SSD אני מניח.
לא יודע בדיוק את כמות הדברים שהיא שומרת במחשב אבל מניח שזה לא עוברת את הטרה.
אולי כונן SSD של 250 או 500 ועוד כונן נוסף רגיל של טרה?
תלוי אם זה עובר את התקציב כי יש עוד דברים חשובים כגון זיכרון, מעבד וכדומה שמעדיף להשקיע את הכסף שם.
על המחשב עצמו היא לא עובדת הרבה, אולי כמה שעות בודדות ביום.
אשמח להמלצות.
תודה.
תקציב - כ2000 ש״ח וקצת גמיש.
שימושים פשוטים, אקסל, וורד, צפיה ביוטיוב וסרטונים, ועוד כל מיני שימושים פשוטים.
עדיף כונן SSD אני מניח.
לא יודע בדיוק את כמות הדברים שהיא שומרת במחשב אבל מניח שזה לא עוברת את הטרה.
אולי כונן SSD של 250 או 500 ועוד כונן נוסף רגיל של טרה?
תלוי אם זה עובר את התקציב כי יש עוד דברים חשובים כגון זיכרון, מעבד וכדומה שמעדיף להשקיע את הכסף שם.
על המחשב עצמו היא לא עובדת הרבה, אולי כמה שעות בודדות ביום.
אשמח להמלצות.
תודה.
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
סתם שאלה מתוך סקרנות: למה לא לקנות לה טאבלט או מחשב נייד? זה הרבה יותר קל ונוח לשימוש - במיוחד לנשים מבוגרות (מנסיון אישי במשפחתי המורחבת עם כמה נשים באזור הגיל הזה) ולפי מה שרשמת אין לה דרישות מיוחדות שמצריכות מחשב נייח "עוצמתי" במיוחד. אולי כדאי לשקול את זה.
לפי הבנתי באותו תקציב אפשר לקנות מחשב נייח יותר טוב ממחשב נייד.26/11/2022 3:40starrywolf כתב: סתם שאלה מתוך סקרנות: למה לא לקנות לה טאבלט או מחשב נייד? זה הרבה יותר קל ונוח לשימוש - במיוחד לנשים מבוגרות (מנסיון אישי במשפחתי המורחבת עם כמה נשים באזור הגיל הזה) ולפי מה שרשמת אין לה דרישות מיוחדות שמצריכות מחשב נייח "עוצמתי" במיוחד. אולי כדאי לשקול את זה....
האם זה לא נכון? במיוחד שהתקציב פה לא גבוה.
דבר שני שאלתי אותה לגבי מחשב נייד ואמרה שהיא גם ככה כנראה תמיד תשמש בו בעמדה שבו הוא נמצא והיא לא רואה יתרון בזה שהוא נייד.
תודה....
כמו כן אשמח לדעת האם לא שווה ללכת על אינטל במקום AMD?
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני מניח שתוכל לקנות מחשב נייח טיפה טוב יותר (עם מעבד i5/Ryzen 5 במקום i3/Ryzen 3) אבל לשימושים שלה ההבדל לא יהיה מאוד משמעותי.26/11/2022 10:54thelegend כתב: לפי הבנתי באותו תקציב אפשר לקנות מחשב נייח יותר טוב ממחשב נייד.
האם זה לא נכון? במיוחד שהתקציב פה לא גבוה.
דבר שני שאלתי אותה לגבי מחשב נייד ואמרה שהיא גם ככה כנראה תמיד תשמש בו בעמדה שבו הוא נמצא והיא לא רואה יתרון בזה שהוא נייד....
בכל מקרה אם היא מתכוונת להשתמש בו אך ורק בעמדה שלו אז מן הסתם אין טעם לקנות לה מחשב נייד.