טלוויזית סמסונג חדשה שהותקנה על תקרה - קיבלה כיפוף...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ל13 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,

רציתי לשתף אתכם במקרה חריג שקרה לנו עם טלוויזית סמסונג חדשה שרכשנו לאחרונה, ולבדוק אם למישהו כאן יש ניסיון עם מקרה דומה ואולי גם פתרון.

אנחנו אחרי שיפוץ כללי בדירה ורכשנו טלוויזיית סמסונג 55" דגם Q60B עבור חדר שינה. מאחר שבתכנון החדש אין קיר פנוי לתליית טלויזיה, בחרנו באפשרות להתקין אותה על תקרת החדר עם מתקן (חשמלי) מיוחד. ההתקנה בוצעה ע"י מתקינים שמומחים בהתקנות מסוג זה, שגם מספקים את המתקן.

אציין שעדכנתי מראש את סמסונג על הצורך בהתקנה מיוחדת על תקרה ונאמר לי, כמו שכבר ידעתי מטלויזיות קודמות שלהם, שטכנאי סמסונג מבצעים התקנה קירית רגילה בלבד ולכן אצטרך לפנות למתקין באופן עצמאי, לא דרך החברה.

לאחר ההתקנה, כשהמתקינים כבר סיימו את עבודתם והלכו, שמנו לב שהטלוויזיה, כאשר המתקן במצב סגור והיא במצב "שכוב" על התקרה, קיבלה כיפוף בצד אחד שלה, כלומר כשליש מגוף הטלויזיה מכופף מעט כלפי מטה ושאר הגוף נשאר במצב ישר.

פנינו למתקינים עם הבעיה, והם באו, בדקו ואמרו שהם מתקינים טלויזיות על מתקני תקרה בתדירות גבוהה, בעיקר של סמסונג, גם מסכים גדולים יותר מזה שהותקן אצלנו, ולא נתקלו בתופעה כזו שהטלוויזיה מקבלת כיפוף לאחר התקנה כזו. הם הסבירו שהם משתמשים להתקנה ב-4 חורי הברגה בגוף הטלוויזיה שמיועדים להתקנתה על כל סוג של מתקן, וטוענים שאין שום דבר בהתקנה שיכול היה לגרום נזק כזה לטלוויזיה.

אציין שהייתי איתם צמוד כמעט במשך כל זמן ההתקנה, שארכה כשעתיים ולא ראיתי שום אירוע חריג.

פניתי לשירות הלקוחות של סמסונג (אלקטרוניקס פרו) עם הבעיה, שלחו אליי הביתה טכנאי, הסתכל על הטלוויזיה, עשה שיחת טלפון קצרה עם המנהל שלו וקבע באופן מוחלט שהנזק נגרם מהתקנה לקויה וסמסונג לא נושאת באחריות על נזקים שנגרמו (לכאורה...) מהתקנה לא סטנדרטית ושלא בוצעה ע"י טכנאים שלה.

מאז פניתי שוב ושוב לשירות הלקוחות כדי לערער על הקביעה הזו ולבקש מהם לקחת אחריות בעניין, וגם ביקשתי להעביר את הפניה שלי למנהל, אבל כל ניסיונותיי לשכנע אותם שיש פגם בטלויזיה מלכתחילה, שגרם לכיפוף, לא עזרו, והתשובה היא נחרצת. הנזק נגרם מהתקנה לקויה ואין אחריות על מקרים כאלו.

אציין עוד שבמהלך ההתקנה, גיליתי שברים קטנטנים בפלסטיק החיצוני של החללים המיועדים להתקנת הרגליים של הטלוויזיה, ועוד דבר שנראה קצת חריג בעיניי, הפינה התחתונה של גוף הפלסטיק של הטלויזיה הייתה טיפה "פתוחה" (אולי מילימטר), והידקתי אותה בלחיצה ב-2 אצבעות עד ששמעתי קליק קטן של סגירה.

הנחתי שמדובר בדברים קטנים וזניחים שמיותר להתלונן עליהם, אחרי שגם ווידאנו שהטלוויזיה פועלת באופן תקין, מה גם שהיא כבר בתהליך התקנה, וגם ככה אין לי שימוש ברגליים, וגם אם הייתי צריך להשתמש בהן, השברים כל כך זניחים שהייתי יכול לעשות זאת ללא שום בעיה.

אציין שהטלוויזיה המקורית שקיבלתי לאחר הרכישה, התגלתה עם שבר קטן אבל משמעותי יותר בגוף הפלסטיק האחורי, וגם הניילון הדביק של המסך שהיה מקולף בחלקו התחתון ומלא בבועות, העיד על איזשהו נזק שנגרם לטלוויזיה לפני האספקה.
אחרי מאמצים להוכיח שכך הטלוויזיה הגיעה, סמסונג נאותה להחליף אותה, כך שכל הסיפור הנ"ל על הכיפוף הוא על הטלויזיה החדשה שקיבלנו במקום הראשונה עם השבר...

עכשיו נותרנו עם טלויזיה פגומה, מכופפת על התקרה, שהכיפוף שלה עלול להחמיר עם הזמן, אפילו שבשלב זה הוא קטן יחסית, אולי עד כדי סיכון בטיחותי שהמסך יישבר.

טלויזיה שקנינו בכמעט 3,500 ש"ח, ואפס לקיחת אחריות מצד סמסונג.
זה ליפול בין הכיסאות בחוסר אונים ועם עוגמת נפש גדולה... מתסכל!

אשמח לכל התייחסות ממי שחווה או שמע על מקרה דומה, שיכולה לעזור לנו בפתרון מול סמסונג או בכלל.

תודה מראש 🙏🏻
כיפוף בגוף הטלוויזיה בחלק השמאלי

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1402
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #2 

כעקרון, טלויזיות סמסונג בנויות מחומרים ממוחזרים תוך דגש חזק על הוזלת עלויות, וזה גם מבוטא באי רכישת רשיונות לפטנטים כמו דולבי ויזן או DTS שלא נתמכים כלל בסמסונג. יש המון תלונות על החלשות הפלסטיק ובלאי מוגבר, כמו למשל קליקים שנשמעים מהפלסטיק. צריך קודם לפנות לסמסונג העולמית ולברר האם התקנה מסוג זה בכלל מותרת ומכוסה עי האחריות, אם כן, אז אפשר לנסות לאיים על סמליין בתביעה. תקרא את פרק ההתקנה במדריך המשתמש. לא כל מסך נועד לתליה מהתקרה כנגד הגרביטציה. יצא לי לראות התקנה כזאת של LG, כך ששם לא הייתה בעיה. כנראה מיקום המתלים יוצר עומס גרביטציוני על המרכז וגם הפאנל דק מידי. אתה יכול להסיר אותה ולהשכיב על הגב למשך שבוע. אולי זה יתישר.

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #3 

עוד סיבה לא לקנות מכשירים (לא רק טלווזיות) של סמסונג.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1402
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #4 

בתגובות לסרטון הזה, יש המון תלונות על כיפופים בדגם העל של סמסונג QD OLED מדגם S95B:

הנה דוגמה 1:

I got the S95B 65" last weekend but unfortunately the TotalTech guys who were wall mounting it apparently handled it incorrectly - they held onto the TV from the coners and not how the Samsung quick setup guide describes it. As a result, the panel bent a little and is now slightly convex simply because the panel is SO thin! I can see 3 visible vertical bends when viewed from the side. Thankfully I was able to schedule an exchange with Best Buy and will be receiving a replacement soon.

ועוד אחת:

Same issue, but I set mine up myself. I was extremely careful not to touch where told not to, so maybe it was bent before I brought it home. Love the TV, but I cannot fathom why it needs to be so thin at the edges. Gives me anxiety.

כמו שרשמתי, חברה שמנסה למקסם רווחים על חשבון איכות בניה. עדיף שלא להתקרב לטלויזיות סמסונג (מספיק רק לקרוא כאן אינספור תלונות לצד שירות גרוע של היבואן הרשמי).

ל13 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

הי חברים,
בהמשך להתייעצות שלי כאן לגבי טלוויזיה חדשה שהותקנה על התקרה וקיבלה כיפוף, רוצה רק לספר לכם שהעניין הפך בן רגע ללא כך רלוונטי, כי ברגע קט של חוסר תשומת לב מצער ובעיקר תכנון לקוי של המיקום (כחלק משיפוץ דירה...), הטלויזיה נתקעה בדלת הארון שנותרה בטעות פתוחה לידה, כשהייתה בשלב של סגירה, מה שגרם לשבירה פנימית משמעותית של המסך ויציאתה מכלל שימוש :(

עכשיו למה אני משתף אתכם במקרה ההזוי הזה?
כן, אני יודע, אתם יכולים לחסוך ממני את האמירות של "איך הזמנו את הכיפוף עם התליה הלקויה... איך לא נזהרנו (אוהו כמה שנזהרנו!)... איך נתנו לתכנון לקוי כזה לצאת לפועל...".
‏אלו שאלות שאנחנו כבר מתחבטים בהן, בודקים את האחריות למחדלים הללו ופועלים לתיקונם.

מכם, מביני העניין כאן, אשמח להבין האם אתם יודעים על מותג/דגם של טלויזיה (בגודל 50") שכן יכולה להתאים לתליה על תקרה במאוזן, ושנפתחת ע"י מתקן לצפייה במאונך?
שתתאפשר בה תליה בטוחה שתחזיק את כל גוף הטלויזיה בצורה ישרה, ללא חשש מכיפופים?

תודה מראש!

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #6 

אם כבר אתה יוצא מפה עם מוסר השכל...

מוסר ההשכל שלך צריך להיות שטלויזיות לא מתוכננות להיתלות מהתקרה.
זה לא אומר שכל טלויזיה שתתלה ככה בהכרח תישבר/תתקופף.
אבל זה כן אומר ששום טלויזיה שתקנה לא תתחייב לך לעבוד בצורה הזאת (ולא להתקופף/להישבר).

כל הטלויזיות מתוכננות ובנויות לעמוד על רגלית או להיטלות מהקיר.
ככה מתכננים אותן.
ככה בונים אותן.
וככה עושים להן בדיקות עמידות ותקינות.

מה שאתה מנסה לעשות זה כמו להוסיף מנוע של סירה לרכב, ואז לבוא להתיעץ בפורום של רכבים לאיזה רכב הכי מתאים מנוע של סירה כדי לשוט איתה באגם.
התשובה היא: שום רכב.
אין רכב שמתכונן להיות סירה.
אם אתה עשיר מפונק, ומתעקש לקבל מה שאתה רוצה, תוכל לקנות איזה בנטלי ולהוסיף לה מנוע של סירה. ותוכל לקוות שהבנטלי תחזיק מעמד יותר טוב בגלל איכות החומרים והבניה.
אבל לשאול מי תעבדו יותר טוב בתור סירה, סובארו B3 או מאזדה 3? - זאת שאלה שאין לה תשובה.

Mody
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #7 

לדעתי כל מסך זהה ולא משנה החברה לא ישרוד לאורך זמן את אופן ההתקנה.
כן הייתי בודק אפשרות למסך OLED LG , הפאנל הוא יחידה אחת ומחוזק במסגרת כך שלדעתי זה הסיכוי הטוב יותר.
בכל אופן תתקשר לח.י אם אתה רוצה לוודא לפני ואם אתה בוחר בחברה אחרת, תתקשר גם אליהם לקבל אישור לאופן ההתקנה, לא יזיק.
בהצלחה.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #8 

גש לחנות מתמחה שתספק תתקין ותיתן אחריות.

ל13 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

11/12/2022 18:52  
mdk_25 כתב:
אם כבר אתה יוצא מפה עם מוסר השכל...

מוסר ההשכל שלך צריך להיות שטלויזיות לא מתוכננות להיתלות מהתקרה.
זה לא אומר שכל טלויזיה שתתלה ככה בהכרח תישבר/תתקופף.
אבל זה כן אומר ששום טלויזיה שתקנה לא תתחייב לך לעבוד בצורה הזאת (ולא להתקופף/להישבר).

כל הטלויזיות מתוכננות ובנויות לעמוד על רגלית או להיטלות מהקיר.
ככה מתכננים אותן.
ככה בונים אותן.
וככה עושים להן בדיקות עמידות ותקינות.

מה שאתה מנסה לעשות זה כמו להוסיף מנוע של סירה לרכב, ואז לבוא להתיעץ בפורום של רכבים לאיזה רכב הכי מתאים מנוע של סירה כדי לשוט איתה באגם.
התשובה היא: שום רכב.
אין רכב שמתכונן להיות סירה.
אם אתה עשיר מפונק, ומתעקש לקבל מה שאתה רוצה, תוכל לקנות איזה בנטלי ולהוסיף לה מנוע של סירה. ותוכל לקוות שהבנטלי תחזיק מעמד יותר טוב בגלל איכות החומרים והבניה.
אבל לשאול מי תעבדו יותר טוב בתור סירה, סובארו B3 או מאזדה 3? - זאת שאלה שאין לה תשובה.
...
חושב ששאלתי בפורום הכי מתאים שאלה לגיטימית וממש לא מתחכמת או תלושה... לא מנסה להרכיב שום מנוע של סירה לשום רכב (או כל אנלוגיה אחרת שתבחר להשתמש בה...). בסך הכל נוצר לי אילוץ בחדר השינה, אחרי שיפוץ, שלא מאפשר לי לתלות את הטלויזיה בשום מקום נורמלי (כי מצד אחד ארון קיר גדול, מצד שני דלת שירותים, ומצד שלישי ויטרינה גדולה...), ולכן בשלב התכנון של השיפוץ
הוצע לי ע"י המעצבת שליוותה אותנו, פתרון הטלויזיה בתוך נישה בתקרה עם מתקן חשמלי שיוריד וירים אותה. חייב להודות שלא הכרתי את הפתרון הזה לפני כן, אבל לא חשבתי שיהיה בעייתי בשום צורה, מאחר שאותה מעצבת אמרה שכבר יישמה אותו בדירות אחרות שתכננה, כשהיה אילוץ דומה, ובנוסף גם חיברה אותי עם מתקין שמנוסה בהתקנות מסוג זה והוא גם בעלים של חנות שמוכרת מבחר גדול של מתקני תלייה מסוג זה ואחרים,
ככה שראיתי באופציה הזו פתרון מוצלח עבור האילוץ.
עכשיו מהניסיון הרע שחוויתי, אני מבין שהבטחון שרכשתי בפתרון הזה היה מוטעה, וברור שאם הייתי מודע אז לסיכונים בפתרון הזה, הייתי מנסה לתכנן את החדר אחרת. אבל עכשין זה מאוחר, ואני מנסה בלית ברירה כן להצליח למצוא טלויזיה שתתאים לאופן התלייה הזה, וכבר קיבלתי כאן כמה טיפים ממשיבים אחרים שאבדוק לעומק.
ואני מבין שזה לא יכול להיות הפתרון המיטבי, אבל אין לי כל כך ברירה...
הסיבה העיקרית שפניתי להתייעץ כאן בפורום לגבי טלויזיה מתאימה לתלייה על תקרה היא, כי שמעתי שיש טלויזיות (לא יודע מאיזה מותגים או דגמים), שחורי ההברגה היעודיים להתקנה בגב שלהן מרוחקים ומצויים גם במרחק מהמרכז שלהן, כך שהמתקן מחזיק את הגוף שלהן בצורה הרבה יותר טובה ויציבה, בניגוד לסמסונג ש-4 חורי ההברגה מצויים רק במרכז הטלויזיה במרחק של 20 ס"מ אחד מהשני. וכשמדובר בטלויזיה בגודל 55" זה באמת מגוחך... רק אם הייתי יודע את כל העובדות הללו קודם...
אולי אתם מכירים טלויזיה כזו (50") או יודעים איפה אפשר לברר את המידע הזה? או יודעים על טלויזיה שיש בה חיזוקים במסגרת כמו שאחד המשיבים כאן אמר שיש ב- lg oled?
תודה.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #10 

פתרון נוסף לבעיה שלך הוא מתקן דומה אבל עולה מהרצפה. כלומר ארון סגור שבתוכו הטלויזיה, צמוד למיטה בחלקה התחתון, כאשר הטלויזיה עולה ויוצאת מתוך הארון עד שהיא ממוקמת מול המיטה, באיזה גובה שאתה מגדיר. יש לנו פתרון כזה ועובד מצוין. היתרון לעומת הפתרון אצלך שהטלויזיה מותקנת בצורה אנכית ורגילה ולא אופקית.

kfirkb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

כל מוצר שהיה לי מתוצרת סמסונג סבל מתקלות שהשירות הגרוע לא הצליח לתקן.
מקרר שאחרי 3 שנים התחיל לייצר קרח על הדפנות ונזילות מים, וגם לאחר שנתיים שבמהלכם ביקרו אצלי טכנאים לפחות 5-6 פעמים, הם לא הצליחו לתקן.
מכונת כביסה ארורה שזרקתי אחרי שנתיים.
טלויזיה שפתאום הבהירות שלה נפלה בכ 50%.
מסך מחשב קעור בן שלוש שנים והתחילו בו פסים.
תוסיפו לזה את היבואן עם השירות הגרוע ביותר שנתקלתי בו.
בקיצור, לא מתקרב לסמסונג יותר לעולם! אפילו קומוקום לא אקנה מהחברה הזאת.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #12 

סמסונג בארץ זה הימור... כי אין ממש אחריות.
היבואן הרשמי יתנער מכל סוג של נסיון לקבל אחריות ולא משנה למה.
לך ההימור הזה עלה 3.5K....ולא הצליח.
אני רכשתי לפני שנים טלויזיה של סמסונג ב 15K ואחרי הורדת ציפוי הניילון מהמסגרת ראיתי שריטות מקצה לקצה על המסגרת.
זה עניין אותם שהמסך (הדגם הכי יקר שלהם) בן כמה שעות ויצא פגום מהאריזה? לא ממש.
שלחו מנהל שירות לבוא ולבדוק (אחרי שבועיים של המתנה) ואחרי שראה את הפגמים, אמר ש"מרחוק לא רואים את זה".
בחיי, סיפור אמיתי לגמרי.
מאז כמובן שלא רכשתי ולא ארכוש שום מוצר חשמלי של היבואן הרשמי.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #13 

סמסונג זה פח בכל מקום בעולם
פעם הייתי מעריץ שלרוף שלהם.

אף מוצר לא שרד

לא מדבר על טלווזיה שעלתה הון ב 2012 שהלכה אחרי שנתים וחצי (מזל שהיתה אחריות והוחלף פנל... ששרד עוד שנתיים וחצי)

מקרר, מכונת כביסה, שואב, כולם נפחו את נשמתם הרבה מעבר למצופה מהם

מאז אני פשוט נמנע מהם (אימוגי שוק)

הדבר היחיד ששרד מתור הזהב שלהם זו מערכת מיני חמודה עם CD שעדיין עובדת וגם נשמעת לא רע.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”