מאזדה 3 שנת 2014 עוזרת קולית של גוגל
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
שלום רב
יש ברשותי מאזדה 3 ספיריט שנת 2014
ויש ברשותי מגוון מכשירים שמחוברים לעוזרת הקולית של גוגל
רציתי לדעת אם יש אפשרות להתקין את העוזרת הקולית של גוגל במערכת מולטימדיה המובנית של מאזדה
ובכלל אולי להתקין youtube music , waze
אם כן אשמח להדרכה
יש ברשותי מאזדה 3 ספיריט שנת 2014
ויש ברשותי מגוון מכשירים שמחוברים לעוזרת הקולית של גוגל
רציתי לדעת אם יש אפשרות להתקין את העוזרת הקולית של גוגל במערכת מולטימדיה המובנית של מאזדה
ובכלל אולי להתקין youtube music , waze
אם כן אשמח להדרכה
-
Lior98
-
- חבר ותיק

המערכת מולטימדיה היא המובנית שיש במאזדה 323/11/2022 13:02dr0r כתב: איזה firmware יש לך באוטו? אתה יכול להתקין Android Auto, ודרכו כל השאר עובד....
אבדוק מחר את ה firmware ואעדכן
במידה ויש אפשרות להתקין android auto זה יהיה לי מעולה
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
יש את התמיכה ב-Android Auto של MZD AIO:
https://mazdatweaks.com
העניין הוא שאתה צריך (כנראה) לשדרג את ה-firmware לגירסה חדשה יותר (56 או 59), ומאז שמישהו החליט להרוויח כסף מהתמיכה הפיראטית ב-Android Auto, מאזדה העלימו את ה-firmware מהרשת.
האלטרנטיבה היא לעדכן ל-firmware החדש ביותר (70 או 74), שבו יש תמיכה רשמית (אבל AIO לא עובד), אבל הוא דורש החלפה של ה-AUX והכבלים. כל הפרטים בשרשור האינסופי הזה.
העניין הוא שאתה צריך (כנראה) לשדרג את ה-firmware לגירסה חדשה יותר (56 או 59), ומאז שמישהו החליט להרוויח כסף מהתמיכה הפיראטית ב-Android Auto, מאזדה העלימו את ה-firmware מהרשת.
האלטרנטיבה היא לעדכן ל-firmware החדש ביותר (70 או 74), שבו יש תמיכה רשמית (אבל AIO לא עובד), אבל הוא דורש החלפה של ה-AUX והכבלים. כל הפרטים בשרשור האינסופי הזה.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

קודם כל אני מודה על התגובות המפורטות שלך ועל העזרה23/11/2022 18:40dr0r כתב: יש את התמיכה ב-Android Auto של MZD AIO:
האלטרנטיבה היא לעדכן ל-firmware החדש ביותר (70 או 74), שבו יש תמיכה רשמית (אבל AIO לא עובד), אבל הוא דורש החלפה של ה-AUX והכבלים. כל הפרטים בשרשור האינסופי הזה....
אני מצרף תמונה של הפרטי התוכנה
כפי שניתן לראות אני על גרסא 70
מה אני אמור לעשות?
"לפרוץ" לגרסה ישנה?
מה הסיכונים בנושא
- dr0r
-
- חבר ותיק

אוקיי, אז אלה האפשרויות שלך:
1. לקנות את הקיט המקורי של מאזדה (TK78-66-9U0C) או את אחד התחליפים הסיניים (נפוצים גם באמאזון וגם ב-AliExpress) ולהחליף. שים לב שמסך המגע לא עובד, אלא רק הג׳ויסטיק. החלפה במוסך, כולל הערכה המקורית, תעלה כ-1000 ₪.
2. להשיג firmware גירסה 59, לבצע downgrade, לפרוץ את המערכת בעזרת חיבור סריאלי (תראה כאן), ואז להתקין את AA מתוך AIO.
3. לקנות מ-Radarwild את הגירסה שלו של AA (זרקו אותו מהפורומים, אבל לדעתי הוא עדיין ב-YouTube), שעובדת על גירסה 70, לפרוץ את המערכת בעזרת חיבור סריאלי ולהתקין.
1. לקנות את הקיט המקורי של מאזדה (TK78-66-9U0C) או את אחד התחליפים הסיניים (נפוצים גם באמאזון וגם ב-AliExpress) ולהחליף. שים לב שמסך המגע לא עובד, אלא רק הג׳ויסטיק. החלפה במוסך, כולל הערכה המקורית, תעלה כ-1000 ₪.
2. להשיג firmware גירסה 59, לבצע downgrade, לפרוץ את המערכת בעזרת חיבור סריאלי (תראה כאן), ואז להתקין את AA מתוך AIO.
3. לקנות מ-Radarwild את הגירסה שלו של AA (זרקו אותו מהפורומים, אבל לדעתי הוא עדיין ב-YouTube), שעובדת על גירסה 70, לפרוץ את המערכת בעזרת חיבור סריאלי ולהתקין.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

מעולה23/11/2022 23:00dr0r כתב: אוקיי, אז אלה האפשרויות שלך:
3. לקנות מ-Radarwild את הגירסה שלו של AA (זרקו אותו מהפורומים, אבל לדעתי הוא עדיין ב-YouTube), שעובדת על גירסה 70, לפרוץ את המערכת בעזרת חיבור סריאלי ולהתקין....
קודם כל תודה רבה על הפירוט
אעבור על זה בהמשך ואחליט מה האופציה העדיפה
אני מניח שיש לך מאזדה / ידע בנושא
אז אשאל אותך ברשותך כמה שאלות
1 האם יש במאזדה 3 דגם ספיריט שנת 2014 הצגת לחץ אוויר בצמיגים?
היה לי בעבר שברולט קרוז 2015 שהיה לה צג של לחץ אוויר בצמיגים וזה היה מאוד מועיל
2
הגרסת firmware שלי היא 70 והבנתי שהכי חדישה היא 74
ראיתי איך מבצעים את העדכון המיוחל
השאלה שלי רק מאיפה אני מוריד
צפיתי בפורומים והיו שם הורדות שהן "שבורות" תוכל לשלוח לי קישור לגרסה הכי עדכנית?
3
ה navigation במערכת מדברת באנגלית
האם יש אפשרות לשנות לעברית? (שפת הממשק היא בעברית)
- dr0r
-
- חבר ותיק

1. גם בדגמים חדשים יותר של מאזדה (לפחות עד 2019) אין הצגת לחץ אוויר, רק נורית חיווי, שצריך לאפס ידנית אחרי שנדלקת. יש ל-70mai מבית Xiaomi צג לחץ אוויר, שעובד לא רע בכלל. יש להם דגם שמתלבש על הוונטיל במקום הפקק, ודגם שמכניסים לתוך הצמיג עצמו. יש לי את הראשון, וזה די מציק - מצד שני, זה לא דרש פירוק של הצמיגים...
2. גירסה 74 מיועדת בעיקר למסכים ברזולוציה יותר גבוהה. AA (הרשמי) יופיע לך עם טקסט גדול מדי בגירסה הזו. בכל מקרה, אין לך סיבה לשדרג אליה, כי היא גם מונעת הרצת AIO. ההורדות שבורות כי כאמור מאזדה רודפת את כל מי שמעז להעלות אותן.
3. אתה מדבר על הניווט ה-builtin של מאזדה? לא, אבל הוא בכל מקרה לא ממש רלוונטי, אלא אם שילמת להם על עדכון המפות.
2. גירסה 74 מיועדת בעיקר למסכים ברזולוציה יותר גבוהה. AA (הרשמי) יופיע לך עם טקסט גדול מדי בגירסה הזו. בכל מקרה, אין לך סיבה לשדרג אליה, כי היא גם מונעת הרצת AIO. ההורדות שבורות כי כאמור מאזדה רודפת את כל מי שמעז להעלות אותן.
3. אתה מדבר על הניווט ה-builtin של מאזדה? לא, אבל הוא בכל מקרה לא ממש רלוונטי, אלא אם שילמת להם על עדכון המפות.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

כן דיברתי על הניווט המובנה במאזדה27/11/2022 9:31dr0r כתב: 1. גם בדגמים חדשים יותר של מאזדה (לפחות עד 2019) אין הצגת לחץ אוויר, רק נורית חיווי, שצריך לאפס ידנית אחרי שנדלקת. יש ל-70mai מבית Xiaomi צג לחץ אוויר, שעובד לא רע בכלל. יש להם דגם שמתלבש על הוונטיל במקום הפקק, ודגם שמכניסים לתוך הצמיג עצמו. יש לי את הראשון, וזה די מציק - מצד שני, זה לא דרש פירוק של הצמיגים...
3. אתה מדבר על הניווט ה-builtin של מאזדה? לא, אבל הוא בכל מקרה לא ממש רלוונטי, אלא אם שילמת להם על עדכון המפות....
הבנתי שאפשר לעדכן את המפה שלהם דרך המחשב כשמחברים אליו את ה sd card שנמצא במאזדה
ובמחשב מתקינים תוכנה שכנראה מעדכנת (לא הסתכלתי לעומק)
במידה ואפשר לשנות את הדיבור בניווט שיהיה לעברית
זה יהיה מעולה עבורי
נ.ב
מאוד מוזר שבשברולט קרוז 2015 היה צג עם לחץ אוויר בכל 4 הגלגלים
אבל במאזדה 3 שנת 2014 אין (שהיא נחשבת ליותר פרימיום)
אבל ארכוש את המכשיר שציינת
- dr0r
-
- חבר ותיק

יש לי את זה כבר כמעט 3 שנים. לפי מה שאני רואה היום הם כבר מחברים את זה למצלמות שלהם, במקום מתקן חיצוני נוסף.27/11/2022 10:12ahiel כתב: @dr0r איזה דגם בדיוק יש לך של המדידת אוויר בצמיג? מה החסרון? האם הוא שכשמנפחים צריך להשתמש בכלי שלהם לפתוח ולסגור אותו?...
העניין המציק הוא שזה מחליף את הפקק, אז כדי שלא יגנבו את זה יש אום שנועל את המד במקום, וצריך לפתוח אותו עם מפתח ברגים קטן כדי לשחרר אותו, ולהדק חזרה אחרי הניפוח. תכפיל ב-4 בכל ניפוח, וזה נהיה מאוד מציק. המד הפנימי זה פרוצדורה של פעם אחת וגמרנו.
- dr0r
-
- חבר ותיק

אפשר לעדכן רק למשך 3 שנים אחרי שמשלמים להם כ-600 ₪. אחר כך הם רוצים תשלום שוב...27/11/2022 19:58Lior98 כתב: כן דיברתי על הניווט המובנה במאזדה
הבנתי שאפשר לעדכן את המפה שלהם דרך המחשב כשמחברים אליו את ה sd card שנמצא במאזדה
ובמחשב מתקינים תוכנה שכנראה מעדכנת (לא הסתכלתי לעומק)
במידה ואפשר לשנות את הדיבור בניווט שיהיה לעברית
זה יהיה מעולה עבורי
נ.ב
מאוד מוזר שבשברולט קרוז 2015 היה צג עם לחץ אוויר בכל 4 הגלגלים
אבל במאזדה 3 שנת 2014 אין (שהיא נחשבת ליותר פרימיום)
אבל ארכוש את המכשיר שציינת...