כרגע אני מחפש סוג של מרית (spatula) דק לניגוב פנימי של גביעי פרילי וצנצנות ממרחים וכיוצ"ב. מסתבר שחלק גדול של המריות הדקות הללו מיועד למוצרי קוסמטיקה ובכל הכיתובים לגבי המוצר לא מוזכרת המילה food..
נקודה שניה היא המוצרים שבהם כן מוזכרת המילה food.
שם הם בד"כ מציינים שני ביטויים אופייניים. האחד "HOTEC Food Grade" והשני: "BPA Free".
לגבי הראשון, אני מניח שהוא איזשהו ציון דרוג למוצרי פלסטיק שמיועדים לתעשיית המזון (חיפשתי על זה חומר ולא מצאתי) והשני, BPA; אם אני זוכר היטב, בזמנו זה היה איזשהו תקן שמיועד לבקבוקי תינוקות המיועדים להיות מורתחים בסיר עם מים..
נקודה שלישית היא הקטילה הטוטאלית בידי אלו שנתנו למוצרים "איכותיים" (2,416 מדרגים) כוכב אחד בתוספת משפטים כמו "מתפורר לבד תוך כמה חודשים" או " This product should get a zero for sturdiness. It won’t even scrape the inside of a jar. Save your money"
האם מדובר בעלילות של מתחרים? (איך אפשר לזהות?)
לא סביר בעיני שמוצר שקיבל ציון 4.8 מתוך 5 יסבול מהתופעות שנרשמו עליו בידי אלו שנתנו לו כוכב אחד.
ג'יימס
תהיות על מוצרי אמזון ובכלל.. (יש קבוצה לזה?)
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
HOTEC זה שם מותג. לא מכיר תקן או דירוג כזה.
כשאתה רואה:
HOTEC Food Grade Silicone Rubber
זה אומר שהמותג הוא HOTEC, ואז קוראים את יתרת המשפט:
Food Grade Silicone Rubber
לגבי BPA Free:
Bisphenol-A זה כימיקל שמוסיפים בתהליך ייצור פלסטיק.
הוא משתחרר לאט ממוצרי פלסטיק, וקצת יותר מהר כשמחממים את פלסטיק.
לא קשור דווקא לבקבוקי תינוקות, וכבר 60 שנה לא מצליחים להחליט אם החומר מזיק או לא.
אבל כמובן שלהורים החרדתיים היצרנים מפרסמים פרסומות שמנגנות על הבטיחות של הילד, אז זה מה שאתה זוכר.
בכל מקרה אם כתוב BPA Free זה אומר שהם טוענים שהפלסטיק לא מכיל את הכימיקל הזה
לגבי הנקודה השלישית.
יכול להיות עלילות, יכול להיות שאנשים משתמשים במוצר שלא לפי יכולותיו וייעודו, ואז מתלונים.
לדוגמה, רכשתי מאמאזון כובע ים.
רוב הביקורות טובות, ויש מידי פעם ביקורת לא טובה, עם כוכב אחד.
לדוגמה, כזו שאומרת:
"כיסיתי עם הכובע את האוזניים ועדיין נכנסו לי מים לאוזניים"
מי אמר שכובע ים מונע כניסת מים לאוזניים? למה לחשוב שהוא מיועד או אמור לעשות את זה?
בקיצור, אם יש ציון גבוה והרבה מדרגים לא הייתי מתייחס לדירוגים הנמוכים.
כשאתה רואה:
HOTEC Food Grade Silicone Rubber
זה אומר שהמותג הוא HOTEC, ואז קוראים את יתרת המשפט:
Food Grade Silicone Rubber
לגבי BPA Free:
Bisphenol-A זה כימיקל שמוסיפים בתהליך ייצור פלסטיק.
הוא משתחרר לאט ממוצרי פלסטיק, וקצת יותר מהר כשמחממים את פלסטיק.
לא קשור דווקא לבקבוקי תינוקות, וכבר 60 שנה לא מצליחים להחליט אם החומר מזיק או לא.
אבל כמובן שלהורים החרדתיים היצרנים מפרסמים פרסומות שמנגנות על הבטיחות של הילד, אז זה מה שאתה זוכר.
בכל מקרה אם כתוב BPA Free זה אומר שהם טוענים שהפלסטיק לא מכיל את הכימיקל הזה
לגבי הנקודה השלישית.
יכול להיות עלילות, יכול להיות שאנשים משתמשים במוצר שלא לפי יכולותיו וייעודו, ואז מתלונים.
לדוגמה, רכשתי מאמאזון כובע ים.
רוב הביקורות טובות, ויש מידי פעם ביקורת לא טובה, עם כוכב אחד.
לדוגמה, כזו שאומרת:
"כיסיתי עם הכובע את האוזניים ועדיין נכנסו לי מים לאוזניים"
מי אמר שכובע ים מונע כניסת מים לאוזניים? למה לחשוב שהוא מיועד או אמור לעשות את זה?
בקיצור, אם יש ציון גבוה והרבה מדרגים לא הייתי מתייחס לדירוגים הנמוכים.
כדי לקבל אישור שמוצר מסוים יכול לגעת במזון בלי להזיק לצרכנים צריך לעבור תהליכי אישור שעשויים להיות כאב ראש ליצרן. אם היצרן עוסק בקוסמטיקה יש לו די והותר התעסקויות באישורים לזה, ובדרך כלל אין לו מוטיבציה להוציא למוצריו גם אישור למגע במזון. זה לאו דווקא אומר שמרית כזו מזיקה, זה רק אומר שהעניין לא נבדק כי אין ייעוד למזון. אני אישית לא הייתי משתמש במוצר באופן מזה שתוכנן אליו (בכלל, ובמקרה של מזון בפרט).
עצם ההופעה של המילה קוסמטיקה לא אומרת שלא מדובר במשהו מאושר למזון. למשל המוצר הזה מיועד לקוסמטיקה אבל בתיאור כתוב במפורש food grade silicone:
https://www.amazon.com/Mini-Spatula-Sil ... 09XDYPXMP/
עצם ההופעה של המילה קוסמטיקה לא אומרת שלא מדובר במשהו מאושר למזון. למשל המוצר הזה מיועד לקוסמטיקה אבל בתיאור כתוב במפורש food grade silicone:
https://www.amazon.com/Mini-Spatula-Sil ... 09XDYPXMP/