ניתוקים תכופים פייבר של בזק
-
danik1956
- חבר פעיל

- תגובות: 87
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
אני מחובר 5 חודשים לתשתית סיבים של בזק עם הספק שלהם. הנתב שלי דגם AX10 מחובר למתאם מדייה שרכשתי בחנות בזק.
עד לפני שבועיים לא היו ניתוקים בכלל. בשבועיים האחרונים, יש נתק כמעט כל יום למספר דקות. מסתדר מעצמו תמיד.
ניסיתי להחליף נתב והבעייה לא נפתרה. כלומר הבעייה כנראה אצל בזק או ברמת התשתית או ברמת הספק.
האם טכנאי יוכל לאבחן את מקור הבעייה גם אם לא יהיו ניתוקים בזמן שיבקר אצלי ?
מישהו נתקל בתופעה כזאת לאחרונה?
עד לפני שבועיים לא היו ניתוקים בכלל. בשבועיים האחרונים, יש נתק כמעט כל יום למספר דקות. מסתדר מעצמו תמיד.
ניסיתי להחליף נתב והבעייה לא נפתרה. כלומר הבעייה כנראה אצל בזק או ברמת התשתית או ברמת הספק.
מישהו נתקל בתופעה כזאת לאחרונה?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מן הסתם, שאם מדובר על ניתוקים ברמת תשתית של בזק או ברמה של ספק אינטרנט של בזק, אז את התקלות אלה אפשר בקלות לזהות מצד שלהם, כמובן גם ללא ביקור של טכנאי, אלה מרחוק. למשל, אם ה ONT שלך מתנתק מהרשת של בזק, אז ב OLT זה נרשם ביומן אירועים עם כל הפרטים הרלוונטיים. גם, אם עוצמות של קו שלך גבוליות או משתנות, אז גם את זה ניתן ישר לראות בממשק ניהול של MSAG. כך גם, אם PPPoE session שלך נופל מול הספק אינטרנט, אז גם את זה ניתן לראות בקלות.12/11/2022 7:42danik1956 כתב: אני מחובר 5 חודשים לתשתית סיבים של בזק עם הספק שלהם. הנתב שלי דגם AX10 מחובר למתאם מדייה שרכשתי בחנות בזק.
מישהו נתקל בתופעה כזאת לאחרונה?...
ולטכנאי כל הדברים אלה יהיה סינית מסורתית, בגלל שאין לו שום אפשרות לראות את הנתונים אלה, וכל מה שהוא מסוגל לעשות, זה להחליף את ה ONT אצל הלקוח או, במקרה יותר הכי קיצוני, להחליף את כבל מגשר אופטי בצד הלקוח. ואם אלה הן לא הבעיות ( ולרוב אלה הן לא הבעיות ), אז זה ממש לא יעזור.
-
danik1956
- חבר פעיל

בשיחות שלי עם התמיכה של בזק הם מתעקשים שרק טכנאי מסוגל לאתר את מקור הניתוקים. אז הם מורחים אותי? האם היכולת שלהם לראות מהצד שלהם את הבעייה מותנית בהימצאות נתב שלהם ? מהצד שלי אני רואה שבעת ניתוק של החיבור לאינטרנט, הנוריות על מתאם המדייה נשארות ירוקות כמו בזמן שהחיבור תקין. האם זה מעיד על כך שאין נתק ברמת הסיב אלא בעייה של ספק האינטרנט ?
מחר אתקשר שוב לתמיכה...האם יעזור לבקש לדבר עם תומך בכיר?
מחר אתקשר שוב לתמיכה...האם יעזור לבקש לדבר עם תומך בכיר?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לא הם לא מורחים אותך, פשוט ילדים מוקדנים מקריאים את מה שתסריט שיחה מציג להם על המסך מחשב שמולם. וזה שהנוריות על מתאם המדיה נשארות ירוקות, זה עוד לא אומר כלום. יש ממירי מדיה שגם, אם בכלל לא מחובר סיב אופטי למודול SFP שמוכנס לתוכם, אז גם במקרה זה המנורות נשארות ירוקות. אתה יכול לעשות ניסיון פשוט ולנתק את הכבל אופטי מהמודול SFP ולראות, אם המנורה נכבית. אם כן, אז היא מייצגת חיבור לרשת אופטית, אם לא, אז היא מייצגת רק את זה שמודול SFP מוכנס ומזוהה. גם את החלק הנוסף של תקשורת מול ספק אינטרנט אתה יכול לבדוק לבד בתוך ממשק ניהול של הנתב שלך בזמן הניתוק. לרוב הנתבים הביתיים יש אפשרות לראות את המצב של חיבור WAN.12/11/2022 9:26danik1956 כתב: בשיחות שלי עם התמיכה של בזק הם מתעקשים שרק טכנאי מסוגל לאתר את מקור הניתוקים. אז הם מורחים אותי? האם היכולת שלהם לראות מהצד שלהם את הבעייה מותנית בהימצאות נתב שלהם ? מהצד שלי אני רואה שבעת ניתוק של החיבור לאינטרנט, הנוריות על מתאם המדייה נשארות ירוקות כמו בזמן שהחיבור תקין. האם זה מעיד על כך שאין נתק ברמת הסיב אלא בעייה של ספק האינטרנט ?
מחר אתקשר שוב לתמיכה...האם יעזור לבקש לדבר עם תומך בכיר?...
ואם תבקש לדבר עם תומך בכיר, אז כל מי יעבירו לך לדבר, זה עוד מוקדן זהה שמסוגל להציע לך נתק מהחשמל את הציוד ולחבר מחדש ואחרי זה להציע לנסות לאפס את הציוד ולהגדיר מחדש ואם זה לא עוזר, אז מקסימום לתאם לך ביקור טכנאי.
-
danik1956
- חבר פעיל

אז משתמע שאין סיכוי שהם יפתרו לי את הבעייה אם ככה.
אגב, בעת ניתוק, אני רואה בנתב ב LOG שמופיע PPPOE TIMEOUT
אני מניח שזה יראה אותו דבר אם אני אנתק את כבל הרשת מכניסת ה WAN. אז לא בעצם ברור איפה הבעייה.
אני מניח שזה יראה אותו דבר אם אני אנתק את כבל הרשת מכניסת ה WAN. אז לא בעצם ברור איפה הבעייה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם אתה רואה שגיאה ב pppoe בלי שגיאה בחיבור הרשת קיים סיכוי סביר שהבעיה ברמת הספק חיבוריות (למרות שגם נתק מהרשת יכול להביא לשגיאה כזו אבל אמורות להיות שגיאות נוספות )
זו יכולה גם להיות בעיית הגדרה של בדיקות קישוריות שהנתב עושה שלא תמיד נענות כמצופה מהצד השני ואז יש שגיאת ניתוק
אתה מוגדר על חיוג אוטומטי מחדש?
ולמה את מתחבר ב pppoe אין אפשרות לחיבור dhcp בבזק?
זו יכולה גם להיות בעיית הגדרה של בדיקות קישוריות שהנתב עושה שלא תמיד נענות כמצופה מהצד השני ואז יש שגיאת ניתוק
ולמה את מתחבר ב pppoe אין אפשרות לחיבור dhcp בבזק?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מתחילים מהדבר הכי פשוט. כפי שכבר כתבתי לך, אתה בודק, אם אחרי שניתקת את הכבל אופטי מה SFP, האם המנורה נכבית ? אם כן, אז אתה יכול כך לראות, אם יש לך ניתוק של תשתית. אם לא, אז אתה יכול להתחבר לממשק ניהול של SFP ושם לראות את מצב החיבור של התשתית בזמן הנתק.12/11/2022 10:39danik1956 כתב: אז משתמע שאין סיכוי שהם יפתרו לי את הבעייה אם ככה.
אני מניח שזה יראה אותו דבר אם אני אנתק את כבל הרשת מכניסת ה WAN. אז לא בעצם ברור איפה הבעייה....
-
danik1956
- חבר פעיל

חייגן אוטומטי. אם לוקח לפעמים 10 דקות או יותר להתחבר מחדש זה בטוח מעיד על בעייה לא רנדומלית.12/11/2022 11:32Borderline1 כתב: אם אתה רואה שגיאה ב pppoe בלי שגיאה בחיבור הרשת קיים סיכוי סביר שהבעיה ברמת הספק חיבוריות (למרות שגם נתק מהרשת יכול להביא לשגיאה כזו אבל אמורות להיות שגיאות נוספות )
ולמה את מתחבר ב pppoe אין אפשרות לחיבור dhcp בבזק?...
לא יודע מה זה חיבור dhcp בבזק. אף אחד לא הציע לי להתחבר בצורה אחרת מ pppoe
-
danik1956
- חבר פעיל

איך מתחברים לממשק ניהול של SFP? יש מדריך לזה ?12/11/2022 11:39sys_admin כתב: מתחילים מהדבר הכי פשוט. כפי שכבר כתבתי לך, אתה בודק, אם אחרי שניתקת את הכבל אופטי מה SFP, האם המנורה נכבית ? אם כן, אז אתה יכול כך לראות, אם יש לך ניתוק של תשתית. אם לא, אז אתה יכול להתחבר לממשק ניהול של SFP ושם לראות את מצב החיבור של התשתית בזמן הנתק....
-
danik1956
- חבר פעיל

מודול ה SFP אצלי הגיע מהטכנאי שלהם שביצע את ההתקנה...חושב שזה נוקיה.12/11/2022 16:24sys_admin כתב: כן, נכנסים לאינטרנט, רושמים את הדגם של המכשיר שיש לך ( שאנו כרגע גם לא יודעים מה הוא מכל אלה שיכולים להיות ) ומחפשים בשבילו מדריך. ואחרי זה, איך שרשום במדריך....
האם אני אמור לראות את ה IP שלו כהתקן שמחובר לנתב ? הוא מקבל IP דינמי מהנתב או שיש לו IP סטטי ?
בחשבונית של ההתקנה רשום:
מתאם ALCL SFP ONT GPON A-010S-G
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

התשובה לשאלה, האם הם אמורים, היא כן. יש מספיק כלים מובנים לכך.13/11/2022 7:57danik1956 כתב: האם בשורה התחתונה, התמיכה של בזק אמורים להיות מסוגלים לאבחן מרחוק אם נתוני התשתית תקינים ומה בפועל גורם לניתוקים אצלי?
בעידן ה DSL הם תמיד ידעו להגיד אם נתוני התשתית תקינים או לא....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כן, להתקן SFP זה יש כתובת IP לצורך הניהול שלו. ואתה יכול להתחבר עליו. הכתובת זו, היא: 192.168.1.10 שם משתמש לחיבור SSH הוא: ONTUSER והסיסמה היא: SUGAR2A041. משם בכדי לראות את הנתוני סנכרון ואת העוצמות אתה משתמש בפקודה otop ובנוסף למצב החיבור וזמן שלו אתה רואה גם את העוצמה של אות הנקלט, שאותו אתה יכול לראות בשדה של RSSI 1490 power.12/11/2022 18:07danik1956 כתב: מודול ה SFP אצלי הגיע מהטכנאי שלהם שביצע את ההתקנה...חושב שזה נוקיה.
האם אני אמור לראות את ה IP שלו כהתקן שמחובר לנתב ? הוא מקבל IP דינמי מהנתב או שיש לו IP סטטי ?
בחשבונית של ההתקנה רשום:
מתאם ALCL SFP ONT GPON A-010S-G...
כמובן גם, אם יש לך ממיר מדיה מנוהל, אז אתה יכול לראות גם את הנתונים נוספים עם מצב הקו, שמודול SFP מעביר לו דרך ממשק DDM.
זה כל הסיפור.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם אתה מתכוון לפורט פיזי, אז במקרה שה SFP מחובר לממיר מדיה שיש לו פורט Ethernet בודד אחד, אז אין בכלל שאלה, מתחברים לפורט בודד זה. ואם מדובר על פורט ברמה של IP, אז מן הסתם שלצורך של SSH מתחברים לפורט 22 בפרוטוקול TCP, כמו בכל תקשורת ברירת מחדל של SSH.13/11/2022 10:15danik1956 כתב: הכתובת הזאת 192.168.1.10 על איזה פורט מתחברים אליו או שאין צורך לציין פורט?...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

השאלה מה עשית בכלל. האם חיברת יציאה של כרטיס רשת מהמחשב שאתה מנסה ממנו להתחבר לממשק ניהול של SFP לפורט Ethernet של ממיר מדיה, והגדרת בכרטיס רשת זה כתובת מהטווח המדובר או שהלכך בדרך אחרת והגדרת ברגל WAN של הנתב את כתובת מתאימה ויצרת את הניתוב נדרש בין רשת זו לרגל LAN? אם לא עשית שום דבר מאפשרויות אלה, אז איך חשבת בכלל לתקשר עם התקן שאין לך בכלל קישוריות IP עליו ושנמצא ברשת אחרת?13/11/2022 11:54danik1956 כתב: הבנתי...אצלי אין תגובה מהכתובת הזאת כשמנסה לפתוח מולו חיבור באמצעות SSH
גם הנתב לא מכיר כתובת כזאת וגם פינג לא מגיב...
-
danik1956
- חבר פעיל

הרשת הביתית שלי היא על סאבנט 192.168.1.255
הנתב בכתובת סטטית 192.168.1.254
ההגיון שלי ונסיון העבר מלמדים שכל התקן על אותו סאבנט אין בעייה לתקשר איתו על ה LAN
אני טועה בהנחה שזה אמור לעבוד גם עבור יציאת ה WAN אליה מחובר ממיר המידיה ?
(אגב, בנתב שמחובר כעת דגם פריצבוקס 3490 כניסת LAN1 היא גם משמשת כ WAN)
ההגיון שלי ונסיון העבר מלמדים שכל התקן על אותו סאבנט אין בעייה לתקשר איתו על ה LAN
(אגב, בנתב שמחובר כעת דגם פריצבוקס 3490 כניסת LAN1 היא גם משמשת כ WAN)
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ההיגיון שלך סותר את הכללים הבסיסיים של פעולת הנתב. כאלה למשל כמו שממשקים נפרדים שלו הן רשתות נפרדות ועד שלא יהיו מוגדרות בהם כתובות רלוונטיות וניתוב נדרש, לא תהייה תקשורת בין ההתקנים שנמצאים ברשתות שונות אלה. והכלל השני, שלנתב לא יכולים להיות מספר ממשקים עם טווח כתובות זהה. כך שמן הסתם, אם רשת LAN שלך פועלת בטווח כתובות של 192.168.1.0, אז לא תהייה לה תקשורת עם טווח זה ממשק WAN או אחר.13/11/2022 16:59danik1956 כתב: הרשת הביתית שלי היא על סאבנט 192.168.1.255
(אגב, בנתב שמחובר כעת דגם פריצבוקס 3490 כניסת LAN1 היא גם משמשת כ WAN)...