היום עלה לאקרנים Black Panther Wakanda Forever מי כבר ראה ויכל לתת ביקורת?
הסרט קודם כל ארוך... שעתיים וחצי. בשבילי זה ארוך מדי. הסרט די מיוחד בכך שהוא מתמקד בגיבורים אפריקאים שחורים (זה היה גם בפנתר השחור הראשון) ולמעשה בגיבורות אפריקאיות שחורות, הגברים בסרט הזה בתפקידי משנה (וזה לא היה בסרט הראשון).
העלילה די מהנה מבחינת אקשן, אבל יש בה המון דברים מופרכים (בלי לתת ספוילרים). מי שזה לא מפריע לו יכול ליהנות מאוד.
העלילה די מהנה מבחינת אקשן, אבל יש בה המון דברים מופרכים (בלי לתת ספוילרים). מי שזה לא מפריע לו יכול ליהנות מאוד.
הבעיה היא שמאז endgame רוב סרטי מארוול מתמקדים בגיבורות ולא בגיבורים, יש החלפה מסיבית של כמעט כל דמויות המפתח הגבריות שהיו בפרנצ׳ייז בנשים:10/11/2022 21:45odedee כתב: הסרט די מיוחד בכך שהוא מתמקד בגיבורים אפריקאים שחורים (זה היה גם בפנתר השחור הראשון) ולמעשה בגיבורות אפריקאיות שחורות, הגברים בסרט הזה בתפקידי משנה (וזה לא היה בסרט הראשון).
...
קפטן אמריקה - קפטן בריטניה
איירון מן - איירון הארט
האלק - שי-האלק
הוקאיי - הוקאיי הבחורה
הפנתר השחור - הפנתרה השחורה
וזו רק ההתחלה…
מקווה שהרוחות החדשות שמנשבות ביקום של די.סי (שואוראנר חדש, החזרה של הנרי קאביל כסופרמן, דיווחים על ריבוט רך של היקום) יתנו מפלט נורמלי מההריסות של מארוול.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73272
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
ממליץ לך לצפות בזה, לא חייב בהכל, מספיק בכמה דקות ראשונות:
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73272
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
קפטן אמריקה שחור. היום זה או אישה, או גיי או שחור (או איזשהו שילוב של השלושה). אבל כן, השאר די נכון.12/11/2022 16:28manola כתב: הבעיה היא שמאז endgame רוב סרטי מארוול מתמקדים בגיבורות ולא בגיבורים, יש החלפה מסיבית של כמעט כל דמויות המפתח הגבריות שהיו בפרנצ׳ייז בנשים:
קפטן אמריקה - קפטן בריטניה
איירון מן - איירון הארט
האלק - שי-האלק
הוקאיי - הוקאיי הבחורה
הפנתר השחור - הפנתרה השחורה
וזו רק ההתחלה…
מקווה שהרוחות החדשות שמנשבות ביקום של די.סי (שואוראנר חדש, החזרה של הנרי קאביל כסופרמן, דיווחים על ריבוט רך של היקום) יתנו מפלט נורמלי מההריסות של מארוול....
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
צאתי מהקולנוע בהרגשה כזאת של meh. היה בסדר. סביר בינוני כזה. לא התרגשתי, לא היו רגעים שהקפיצו אותי יותר מדי. אני קצת מאוכזב מכל הכיוון הפרוגרסיבי שדיסני ומרוול נוקטים בו לאחרונה. הסרט הזה ממשיך את הבעיות שהיו בפייז 4 לאחרונה. דמויות גבריות אהובות מוחלפות בנשים. אותן נשים הן מיידית מדהימות בכל מה שהן עושות, גם אם זה חסר כל היגיון. נראה לי שהסרט הזה אפילו לא עובר בכדל הפוך, עד כדי כך הלכו רחוק עם ה overcorrection. אם זה לא היה כיוון מגמתי מאז שהתחיל פייז 4 אולי לא הייתי שם לב לזה כל כך, אבל מאחר וכבר שמתי לב לטרנד הזה, אז זה הוציא אותי קצת מהסרט והפריע לי להנות ממנו.
כמו כן, כל הסרט הרגיש קצת כמו הלוויה אחת גדולה לצ'דוויק בוזמן. הוא היה כבד ומלנכולי ולא היו בו כמעט חלקים שהרימו מעט את האווירה. לא היה comic relief. הדמות החדשה של Ironheart לא היתה סימפטית ולא התחברתי אליה. היא מוגזמת בטירוף והרגישה כאילו ניסו לעשות one-up על איירון מן. כמה זמן לקח לטוני סטארק להשתלט על להילחם בחליפות שלו? היא כמובן שמדהימה מייד, out of the box.
מה כן עבד בסרט?
ראשית הנבל. ניימור היה נבל מוצלח יחסית עם רבדים לאישיות שלו ומוטיבציות ברורות, לא רק איזה moustache twirling bad guy. יש לו צד סימפטי שאפשר לעיתים להתחבר אליו ולהבין, וזה תמיד טוב כשאתה יכול לפעמים להבין גם את הצד של הנבל.
שנית, ה Visuals. הסרט לוקח את הצופים למקומות חדשים ומרהיבים, ויש לעיתים קטעי אקשן טובים. כוריאוגרפיית קרבות סבבה.
סה"כ הסרט ארוך, 2:40 אבל כמעט לא קרה שהרגשתי שאני משתעמם (מלבד חלקים קטנים של דיאלוגיים מלנכוליים שבהם הקצב קצת האט והרגשתי שהיו מיותרים עבורי ונועדו בעיקר רק כדי להפגין כמה כולם עצובים שצ'דוויק מת).
לא אהבתי את ההחלטה להפוך את שורי לבלאק פנתר החדשה. זה פשוט לא הגיוני ולא מסתדר לי. היא לא לוחמת, היא ה Science Nerd. היא קטנה וצנומה ולא מרגישה מאיימת וחזקה בשום צורה. זכור לי בסרט הראשון שהבלאק פנתר אמור להיות לוחם גדול בזכות עצמו ולא רק בזכות ה heart shaped herb. כשהיה אתגר על שלטונו מידי אומבקו או קילמונגר, טצ'אלה נלחם בהם ללא הכוחות. שורי לא תחזיק מעמד חצי דקה נגד אף אתגר. כמו כן כמובן שהיא פתאום לוחמת מדהימה חצי שניה אחרי שהיא לוקחת את השיקוי. למיטב זכרוני השיקוי מעניק אולי כוח וזריזות וכל זה, אבל לא ניסיון וידע באומנויות לחימה. שום דבר קודם לא רמז שיש לה איזשהו ידע או ניסיון כזה.
כמו כן, כל הסרט הרגיש קצת כמו הלוויה אחת גדולה לצ'דוויק בוזמן. הוא היה כבד ומלנכולי ולא היו בו כמעט חלקים שהרימו מעט את האווירה. לא היה comic relief. הדמות החדשה של Ironheart לא היתה סימפטית ולא התחברתי אליה. היא מוגזמת בטירוף והרגישה כאילו ניסו לעשות one-up על איירון מן. כמה זמן לקח לטוני סטארק להשתלט על להילחם בחליפות שלו? היא כמובן שמדהימה מייד, out of the box.
מה כן עבד בסרט?
ראשית הנבל. ניימור היה נבל מוצלח יחסית עם רבדים לאישיות שלו ומוטיבציות ברורות, לא רק איזה moustache twirling bad guy. יש לו צד סימפטי שאפשר לעיתים להתחבר אליו ולהבין, וזה תמיד טוב כשאתה יכול לפעמים להבין גם את הצד של הנבל.
שנית, ה Visuals. הסרט לוקח את הצופים למקומות חדשים ומרהיבים, ויש לעיתים קטעי אקשן טובים. כוריאוגרפיית קרבות סבבה.
סה"כ הסרט ארוך, 2:40 אבל כמעט לא קרה שהרגשתי שאני משתעמם (מלבד חלקים קטנים של דיאלוגיים מלנכוליים שבהם הקצב קצת האט והרגשתי שהיו מיותרים עבורי ונועדו בעיקר רק כדי להפגין כמה כולם עצובים שצ'דוויק מת).
לא אהבתי את ההחלטה להפוך את שורי לבלאק פנתר החדשה. זה פשוט לא הגיוני ולא מסתדר לי. היא לא לוחמת, היא ה Science Nerd. היא קטנה וצנומה ולא מרגישה מאיימת וחזקה בשום צורה. זכור לי בסרט הראשון שהבלאק פנתר אמור להיות לוחם גדול בזכות עצמו ולא רק בזכות ה heart shaped herb. כשהיה אתגר על שלטונו מידי אומבקו או קילמונגר, טצ'אלה נלחם בהם ללא הכוחות. שורי לא תחזיק מעמד חצי דקה נגד אף אתגר. כמו כן כמובן שהיא פתאום לוחמת מדהימה חצי שניה אחרי שהיא לוקחת את השיקוי. למיטב זכרוני השיקוי מעניק אולי כוח וזריזות וכל זה, אבל לא ניסיון וידע באומנויות לחימה. שום דבר קודם לא רמז שיש לה איזשהו ידע או ניסיון כזה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
להבנתי זה ככה בקומיקס13/11/2022 16:39psibeast כתב: לא אהבתי את ההחלטה להפוך את שורי לבלאק פנתר החדשה. זה פשוט לא הגיוני ולא מסתדר לי. היא לא לוחמת, היא ה Science Nerd. היא קטנה וצנומה ולא מרגישה מאיימת וחזקה בשום צורה. זכור לי בסרט הראשון שהבלאק פנתר אמור להיות לוחם גדול בזכות עצמו ולא רק בזכות ה heart shaped herb. כשהיה אתגר על שלטונו מידי אומבקו או קילמונגר, טצ'אלה נלחם בהם ללא הכוחות. שורי לא תחזיק מעמד חצי דקה נגד אף אתגר. כמו כן כמובן שהיא פתאום לוחמת מדהימה חצי שניה אחרי שהיא לוקחת את השיקוי. למיטב זכרוני השיקוי מעניק אולי כוח וזריזות וכל זה, אבל לא ניסיון וידע באומנויות לחימה. שום דבר קודם לא רמז שיש לה איזשהו ידע או ניסיון כזה....
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
בקומיקס קורים הרבה דברים דיי מגוחכים שלא בהכרח עוברים ל MCU. לדוגמא איך לא העבירו לרוב הדמויות את ה Comic accurate costumes שלהם, כי זה פחות התאים עם הוייב של ה MCU. לי ההחלטה הזאת הרגישה לא הגיונית ולא מתאימה בעליל תחת ההיגיון הפנימי שנבנה כבר בעולם הזה.