האם משהוא שמעה את הרמקול הזה ?
זה רמקול של חברה צעירה -Mark & Daniel
לפי הסיקור של 6MOON מדובר בפריצת דרך טכנולוגית מאוד גדולה !!
פיתוח של יחידת טויטר שמסוגלת לרדת עמוק לתוך המיד (מבלי ליצר בעיות דינמיות )
מה שאפשר נקודת חיתוך בקרוס בעזור 900-800HZ
בנוסף פיתוח של יחידת מיד בס בגודל 4 אינץ עם מנוע בעומר 10 סמ מה שמאפשר מהלך מאוד ארוך של הממברנה הקטנה במהירות ודיוק גבוהים מאוד .
לפי 6MOON מדובר ברמקול שמיצר בס עמוק ומדויק ברמות מדהימות וסאונד שלא נשמע משום דבר אחר שהם מכירים. (אגב החסרונות לטענתם הם התנגדות של 3 אום וניצלות של 82DB
נשמע מאוד מעניין - האם משהוא שמעה את הרמקול הזה ?
האם יש נציגות בארץ ?[
[/img]
לפי הסיקור של 6MOON מדובר בפריצת דרך טכנולוגית מאוד גדולה !!
פיתוח של יחידת טויטר שמסוגלת לרדת עמוק לתוך המיד (מבלי ליצר בעיות דינמיות )
מה שאפשר נקודת חיתוך בקרוס בעזור 900-800HZ
בנוסף פיתוח של יחידת מיד בס בגודל 4 אינץ עם מנוע בעומר 10 סמ מה שמאפשר מהלך מאוד ארוך של הממברנה הקטנה במהירות ודיוק גבוהים מאוד .
לפי 6MOON מדובר ברמקול שמיצר בס עמוק ומדויק ברמות מדהימות וסאונד שלא נשמע משום דבר אחר שהם מכירים. (אגב החסרונות לטענתם הם התנגדות של 3 אום וניצלות של 82DB
נשמע מאוד מעניין - האם משהוא שמעה את הרמקול הזה ?
האם יש נציגות בארץ ?[
[/img]
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ראיתי אותם ברשת כבר לפני הרבה זמן - לא שמעתי אותם.
אם תבדוק הם מופיעים באתר ה"נחשב" (תלוי בעייני מי): http://www.tweekgeek.com/
יחד עם המגברים \ ציוד של NUFORCE ועוד ציוד שעורכי האתר מאמינים שהוא "הייטקי" ופורץ דרך
בתחום המוסיקה.
אם תבדוק הם מופיעים באתר ה"נחשב" (תלוי בעייני מי): http://www.tweekgeek.com/
יחד עם המגברים \ ציוד של NUFORCE ועוד ציוד שעורכי האתר מאמינים שהוא "הייטקי" ופורץ דרך
בתחום המוסיקה.
צחי,
בהנחה שמישהו יביא אותו לארץ:
נצילות של 82DB אומרת הגברה בסכומים שאתה לא מדמיין אפילו...
נצילות של 82DB אומרת הגברה בסכומים שאתה לא מדמיין אפילו...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ממתי יש יחס ישר בין עוצמת המגבר ועלותו?liorms כתב:צחי,
נצילות של 82DB אומרת הגברה בסכומים שאתה לא מדמיין אפילו......
יש מגברים של 4.5W שעולים יותר מהבית שלך ולהיפך, מגברים של מאות וואטים שעולים כמו רסיבר ממוצע...
אגב, עשית חשבון של מה ההספק הנידרש עבור שמיעה בעוצמה שמזיקה לאוזן (נגיד 92DB) כשהרמקול במרחק של נניח 3 מטרים מהמאזין ?
מרטין,MartinHSabag כתב:ממתי יש יחס ישר בין עוצמת המגבר ועלותו?liorms כתב:צחי,
נצילות של 82DB אומרת הגברה בסכומים שאתה לא מדמיין אפילו......
יש מגברים של 4.5W שעולים יותר מהבית שלך ולהיפך, מגברים של מאות וואטים שעולים כמו רסיבר ממוצע...
אגב, עשית חשבון של מה ההספק הנידרש עבור שמיעה בעוצמה שמזיקה לאוזן (נגיד 92DB) כשהרמקול במרחק של נניח 3 מטרים מהמאזין ?...
אין קשר בין עוצמת המגבר ועלותו - אבל יש קשר בין עוצמה * איכות (גבוהה) = מחיר (גבוה).
אתה צודק לגבי החישובים התאורטיים - צריך 40W בערך \ או אפילו 20W כשמקרבים מאד לקיר.
אבל כשהנצילות האמיתית של המגבר היא 15% מהRATED POWER...
-> מגבר איכות בWPC גבוה לא מגיעים בזול. בוא וניקח דוגמא חביבה עליך ה GAMUT:
D200 עולה פי 1.5 מהD100...
סיכום: על איזו הגברה אתה היית ממליץ לכזה רמקול?
נ"ב - אני מת לראות את המגבר 4.5W שעולה מאות אלפי דולרים, לינק בבקשה.
ציטוט מאתר החברה-
Through their work, Mark & Daniel® has overcome three primary restrictions in the development of hi-fi speaker systems today. These are:
1) Too narrow an operating bandwidth for the tweeters;
2) Insufficient driving dynamics to the woofers;
3) Lack to FMD control degrades sound clarity.
ראיתי גם שמוצעים למחירה רכיבים שהופכים את הרמקול לקל להנעה.
ובאתר החברה יש מגבר (פיתוח שלהם ) שיכול להתמודד עם הצ
Through their work, Mark & Daniel® has overcome three primary restrictions in the development of hi-fi speaker systems today. These are:
ובאתר החברה יש מגבר (פיתוח שלהם ) שיכול להתמודד עם הצ
A-400:tzachi כתב:ציטוט מאתר החברה-
ובאתר החברה יש מגבר (פיתוח שלהם ) שיכול להתמודד עם הצ...
שים לב לSPEC שלו : 100WPC - יורד ל2OHM בהכפלות של 2, רק המגברים הכי אכותיים עושים את זה...
מחיר 3000USD - תרגום לעיברית מינימום 20,000 שקל דרך יבואן רשמי.
אפשר גם בפחות - אבל זה לא העניין כאן.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
א. הסופירמו של מורל מסוגל לעשות זאת . גם בגרסת הרכב וגם בגרסת הבית.
ב.82 דיבי ועוד 3 אוהם זה קריעה כמעט לכל מגבר שלא נדבר על עיוות מטורף.
ג.יש כבר הרבה חברות שעשו דרייברים כאלו. לאליפס יש למשל רמקול 1WAY עם וופר אחד של 4" שמגיע לרמות מאוד נמוכות של באס.
שלא נדבר על זה שיש עוד הרבה ריבונים שיודעים לעשות את זה.
ב.82 דיבי ועוד 3 אוהם זה קריעה כמעט לכל מגבר שלא נדבר על עיוות מטורף.
ג.יש כבר הרבה חברות שעשו דרייברים כאלו. לאליפס יש למשל רמקול 1WAY עם וופר אחד של 4" שמגיע לרמות מאוד נמוכות של באס.
שלא נדבר על זה שיש עוד הרבה ריבונים שיודעים לעשות את זה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
liorms,
שוב, הדוגמא של תימחור של חברה מסויימת לא כשורה, כי לדעתי גם בנושא הזה של וואטים מנצלים המון את בורותם של הקהל (ע"ע 1000W PMPO במערכת מיני).
הנה קח דוגמא:
Wavac SH-833
מחיר צנוע של 350,000$.
http://stereophile.com/tubepoweramps/704wavac/
היה עוד אחד של AUDIO NOTE אם אני לא טועה, שעלה משהו כמו 250K$ עבור מספר וואטים בודדים.
שוב, הדוגמא של תימחור של חברה מסויימת לא כשורה, כי לדעתי גם בנושא הזה של וואטים מנצלים המון את בורותם של הקהל (ע"ע 1000W PMPO במערכת מיני).
הנה קח דוגמא:
Wavac SH-833
מחיר צנוע של 350,000$.
היה עוד אחד של AUDIO NOTE אם אני לא טועה, שעלה משהו כמו 250K$ עבור מספר וואטים בודדים.
אני מסכים איתך לגביPMPO - אבל הדוגמא שנתתי היא על הGAMUT (לא מוצר לרוכש "מזדמן").MartinHSabag כתב:liorms,
הנה קח דוגמא:
Wavac SH-833
מחיר צנוע של 350,000$.
היה עוד אחד של AUDIO NOTE אם אני לא טועה, שעלה משהו כמו 250K$ עבור מספר וואטים בודדים....
ה WAVAC הוא 150WPC ולא 4.5WPC.
וחוץ מזה - דוגמאות EXTREME לא מעידות על הכלל, אפילו בSTEREOPHILE הם די "טחנו" את עניין המחיר שלו (שווה או לא שווה זה כבר עניין של גישה\תקציב).
כל נקודה שלי הייתה - שכדי להגביר את הרמקול של M&D צריך מגבר לא פשוט => מחיר לא זול.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
ואני טוען שתימחור הוא לא פרמטר, כי עוד עוצמה ואפילו עוד עוצמה שתישמע טוב יותר, זה לא בהכרח יקר יותר מאותו מגבר בחצי הספק (אם לקחת את הדוגמא שלך).
בכל מקרה, איך זה יישמע ועם איזה מגבר זה גם אלמנט של טעם.
יכול מאוד להיות שיהיה מישהו שייקנה איזה רסיבר, לא יקר עם 180W לערוץ ויהיה מבסוט...
יכול מאוד להיות שיהיה מישהו שייקנה איזה רסיבר, לא יקר עם 180W לערוץ ויהיה מבסוט...
MartinHSabag כתב:ואני טוען שתימחור הוא לא פרמטר, כי עוד עוצמה ואפילו עוד עוצמה שתישמע טוב יותר, זה לא בהכרח יקר יותר מאותו מגבר בחצי הספק (אם לקחת את הדוגמא שלך).
יכול מאוד להיות שיהיה מישהו שייקנה איזה רסיבר, לא יקר עם 180W לערוץ ויהיה מבסוט......
הD100 - מחיר 3750$
הD200 - מחיר 5500$
ד"א - אני די מפקפק בנתונים שמספקות החברות הגדולות על הרסיברים שלהם (נתונים "אופטימיים" מאד, שנמדדו בצורה מקלה מאד - תקן אותי אם אני טועה).
ובוא נחזור לרמקול המקורי- ואפוא שהוא יש לי את הרושם שמי שיקנה אחד כזה לא יסתפק ברסיבר של YAMAHA למשל (והכוונה לא לZ11\Z9 שגם לא יתן סטריאו טוב כמו מגבר ברמת 5K-8K).
מרטין , זה מפליא אותי כול פעם מחדש מהיכן אתה מוצא את הדברים האיזוטריים האלו .
אבל לנושא התרד . רמקול שיש לו נצילות של 82 DB ויש לו התנגדות התחלתית של 3 אום ,הוא מראש רמקול בעייתי , כי אין לאף
אחד מושג מהם גבולות ההתנגדות הדינמית שלו .
ואם תזכור פעם היו רמקולים ריבונים של אפוג'י שהיו מגיעים לעכבה דינמית של 1 אום, והבעיה שלהם הייתה לא הרמקולים אלא איזה מגבר ניתן לשדך להם . אז מגבר שיוכל לתת הגברה מספיק חזקה לנצילות כזו ולהתנגדות שיכולה בקלות גם לרדת ל2 אום , ולשמור על רמה גבוהה של מיקרודינמיקה , זה לא מגבר זול זה בטוח .
ועם כול הכבוד אני לא מאמין שגם מגבר של 3K דולר יהיה מספיק , אבל כאן אולי אני טועה
אבל לנושא התרד . רמקול שיש לו נצילות של 82 DB ויש לו התנגדות התחלתית של 3 אום ,הוא מראש רמקול בעייתי , כי אין לאף
אחד מושג מהם גבולות ההתנגדות הדינמית שלו .
ואם תזכור פעם היו רמקולים ריבונים של אפוג'י שהיו מגיעים לעכבה דינמית של 1 אום, והבעיה שלהם הייתה לא הרמקולים אלא איזה מגבר ניתן לשדך להם . אז מגבר שיוכל לתת הגברה מספיק חזקה לנצילות כזו ולהתנגדות שיכולה בקלות גם לרדת ל2 אום , ולשמור על רמה גבוהה של מיקרודינמיקה , זה לא מגבר זול זה בטוח .
ועם כול הכבוד אני לא מאמין שגם מגבר של 3K דולר יהיה מספיק , אבל כאן אולי אני טועה