בוילר מספיק לכ - 10 דקות בלבד, גם אם דולק שעות
שלום, יש לי דוד שמש (גודל סטנדרטי) שממוקם במרפסת השירות, ככה שהוא חשוף במידה מסוימת למזג האוויר שבחוץ.
בימי הקיץ הקולטנים שעל הגג עובדים כמו שצריך והמים בדוד חמים גם בשעות הערב.
בימי קרים יותר, גם אם בצהריים הייתה שמש, אם אני מחכה עד שעות הערב המאוחרות, נשארים מעט מאוד מים חמים.
לחלופין, אפילו אם אני מדליק את המתג לחימום חשמלי במשך שעות, לרוב המים מספיקים רק ל 10-15 דקות ואז נגמרים.
אני משווה את זה לדוד בדירה הקודמת שלי שהדלקה אפילו של חצי שעה יכלה להספיק לזמן רב הרבה יותר של מים חמים, אם כי שם הדוד היה ממוקם בתוך קומת הבניין ולא במרפסת.
אני מנסה להבין מה יכול להיות מקור התקלה? מדובר בבניין חדש. האם זה הגבלה על טמפרטורה שהיה חובה להתקין מכח תקן כלשהו? או שיש בעיה בבידוד? או משהו אחר לגמרי?
אני רוצה להזמין טכנאי בקרוב ומעדיף להבין בעצמי מה יכולה להיות התקלה כדי שהוא לא יחליף לי סתם דברים שאין בהם צורך.
בימי קרים יותר, גם אם בצהריים הייתה שמש, אם אני מחכה עד שעות הערב המאוחרות, נשארים מעט מאוד מים חמים.
לחלופין, אפילו אם אני מדליק את המתג לחימום חשמלי במשך שעות, לרוב המים מספיקים רק ל 10-15 דקות ואז נגמרים.
אני משווה את זה לדוד בדירה הקודמת שלי שהדלקה אפילו של חצי שעה יכלה להספיק לזמן רב הרבה יותר של מים חמים, אם כי שם הדוד היה ממוקם בתוך קומת הבניין ולא במרפסת.
אני מנסה להבין מה יכול להיות מקור התקלה? מדובר בבניין חדש. האם זה הגבלה על טמפרטורה שהיה חובה להתקין מכח תקן כלשהו? או שיש בעיה בבידוד? או משהו אחר לגמרי?
אני רוצה להזמין טכנאי בקרוב ומעדיף להבין בעצמי מה יכולה להיות התקלה כדי שהוא לא יחליף לי סתם דברים שאין בהם צורך.
מסנן אבנית על הצינור הראשי בכניסה לדירה הוא חיוני לדעתי (לי יש אחד של של עמיעד עם סילפוס) עולה כ400 שח כולל התקנה להערכתי.
אבנית מצטברת בתוך המאיץ בדוד תוך זמן קצר (תלוי כמה מדליקים את הדוד) מה שגורם גם לבלאי של הגוף חימום ושריפה שלו.
כדאי לפתוח את הגוף חימום להוציא החוצה (פתיחה של 2 אומים והגוף נשלף החוצה) לנקות את האבנית דרך הפתח הצר ולהחליף לגוף חימום חדש כבר על הדרך.
אם אתה לא מבין או מכיר אז כדאי להזמין את אחד מחברות הדודים זה עולה כמה שקלים ויש לך אחריות לשנה.
בהצלחה
אבנית מצטברת בתוך המאיץ בדוד תוך זמן קצר (תלוי כמה מדליקים את הדוד) מה שגורם גם לבלאי של הגוף חימום ושריפה שלו.
כדאי לפתוח את הגוף חימום להוציא החוצה (פתיחה של 2 אומים והגוף נשלף החוצה) לנקות את האבנית דרך הפתח הצר ולהחליף לגוף חימום חדש כבר על הדרך.
אם אתה לא מבין או מכיר אז כדאי להזמין את אחד מחברות הדודים זה עולה כמה שקלים ויש לך אחריות לשנה.
בהצלחה
לא חושב שהמיקום כזה משמעותי, בטח לא כמה שעות אחרי שהמים חוממו, יש להם בידוד די טוב.07/11/2022 20:20yiggie כתב: שלום, יש לי דוד שמש (גודל סטנדרטי) שממוקם במרפסת השירות, ככה שהוא חשוף במידה מסוימת למזג האוויר שבחוץ.
אני רוצה להזמין טכנאי בקרוב ומעדיף להבין בעצמי מה יכולה להיות התקלה כדי שהוא לא יחליף לי סתם דברים שאין בהם צורך....
אבנית יכולה להפחית יעילות של גוף חימום אבל לא סביר שבבניין חדש כבר תצטבר כמות כזו משמעותית ובטח שאחרי זמן ארוך של חימום בסופו של דבר אמור להגיע לטמפרטורה המבוקשת. היה לי דוד בן 20 שנה ולא הייתה שום בעיה עם אבנית.
אז למעט אם הדוד פשוט קטן משמעותית ממה שהיה בדירה הקודמת, הטרמוסטט אולי מקולקל או פשוט מכוון לטמרטורה נמוכה ואז מכניסים פחות מים קרים ביחד והחמים נגמרים מהר יותר.
עד כמה שזכור לי הטמפרטורה צריכה להיות בסביבות 60 מעלות במצב תקין (חמים בלבד) שזה מרגיש די שורף.
מדובר בדוד מחליף חום (הדוד של כל דירה, כולל שלי, מותקן במרפסת השירות של הדירה), ועל הגג נמצאים הקולטים.07/11/2022 23:38HT-Assaf כתב: יכול להיות זה רב קומות עם מחליף חום, ואתה מחמם את המים של השכנים? יש לך קולט פרטי או קולטים משותפים?...
לא נשמע לי סביר שאני מחמם את המים של השכנים, כי בכל זאת, בחורף הקודם כשהדלקתי את הדוד, בסופו של דבר המים התחממו, אבל כאמור, הם מספיקים לזמן מאוד קצר, ביחס לדודים אחרים שאני מכיר.
להבנתי הקולטים לא קשורים לעניין כי בקיץ יש לי מספיק מים חמים, גם בלילה. הבעיה היא בימים הקרים יותר, שבהם יש פחות קרינה.
הניסיון שלי די דומה - גם בבניין הקודם שלי, אולי רק אחרי 15 שנים נדרש היה לבצע ניקוי אבנית בדוד.07/11/2022 23:27gildmor כתב: לא חושב שהמיקום כזה משמעותי, בטח לא כמה שעות אחרי שהמים חוממו, יש להם בידוד די טוב.
אבנית יכולה להפחית יעילות של גוף חימום אבל לא סביר שבבניין חדש כבר תצטבר כמות כזו משמעותית ובטח שאחרי זמן ארוך של חימום בסופו של דבר אמור להגיע לטמפרטורה המבוקשת. היה לי דוד בן 20 שנה ולא הייתה שום בעיה עם אבנית.
אז למעט אם הדוד פשוט קטן משמעותית ממה שהיה בדירה הקודמת, הטרמוסטט אולי מקולקל או פשוט מכוון לטמרטורה נמוכה ואז מכניסים פחות מים קרים ביחד והחמים נגמרים מהר יותר.
עד כמה שזכור לי הטמפרטורה צריכה להיות בסביבות 60 מעלות במצב תקין (חמים בלבד) שזה מרגיש די שורף....
הדוד הנוכחי בנפח זהה לדוד הקודם, כ- 150 ליטר, רק שבקודם המים החמים מספיקים לזמן ארוך באופן משמעותי.
עם זאת, אני חושב שאין לדוד בבניין הקודם מגבלת טמפרטורה, כי אם מכוונים למים חמים מדי זה בהחלט שורף.
בהקשר הזה, האם יכול להיות שמקור הבעיה הוא רכיב שנקרא "מערבל מים", שהבנתי שנדרש בדודים חדשים יותר, ונועד להגן מכוויות?
טכנאי שפניתי אליו ישר אמר לי - להחליף טרמוסטט + מאיץ, בעלות של כ- 600 ש"ח. זו גישה הגיונית?
האם עדיף לפנות לחברת הדודים במקום לטכנאי חיצוני?
ואולי בכלל יש דרך לבדוק באופן עצמאי, ללא כלי עבודה, לאיזו טמפרטורה הטרמוסטט מכוון והאם הוא תקין? או שזה דורש פתיחה של הדוד?
עוד דבר ששמתי לב אליו הוא שכשנגמרים המים החמים, הם נשארים פושרים, ולא הופכים לקרים.
אגב, ביום כמו היום, שהיה כ-26 מעלות בצהריים, ולא הדלקתי את הדוד (כי המתג מקולקל), התקלחתי בחצות והיו לי מים חמים רק לכשתי דקות, אח"כ הפכו לפושרים. זה לדוגמא נורמלי או מעיד על איזשהי בעיה? כי בימים חמים יותר המים החמים כן מחזיקים גם עד שעות הלילה.
בכל דוד חייבת להיות מגבלה של טמפרטורה כי לא חושב שהוא יעמוד בלחץ של מים שמגיעים לרתיחה. בגלל זה יש טרמוסטט ובעיקרון אפשרי להשאיר את הדוד דלוק כל היום כי הוא לא באמת מחמם כל הזמן ומפסיק כשמגיע לטמפרטורה הנדרשת, כמו מזגן.08/11/2022 0:43yiggie כתב: עם זאת, אני חושב שאין לדוד בבניין הקודם מגבלת טמפרטורה, כי אם מכוונים למים חמים מדי זה בהחלט שורף.
בהקשר הזה, האם יכול להיות שמקור הבעיה הוא רכיב שנקרא "מערבל מים", שהבנתי שנדרש בדודים חדשים יותר, ונועד להגן מכוויות?
טכנאי שפניתי אליו ישר אמר לי - להחליף טרמוסטט + מאיץ, בעלות של כ- 600 ש"ח. זו גישה הגיונית?...
ההצעה של הטכנאי לא הגיונית מציע שתתיעץ עם טכנאים ממידרג\המקצוענים שהם מפוקחים ואולי יציעו תובנות אחרות או לפחות יציעו לבוא לבדוק קודם לפני שמחליטים מה לא תקין...או עם החברה שהתקינה את המערכת.
להוציא את הטרמוסטט זה בדרך כלל פשוט יחסית, אין לי מושג איך יודעים אם הוא תקין, בכל מקרה אם אתה מתכוון לנסות לבדוק לבד תוודא שהחשמל מנותק.
- dmoses
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 214
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
אם קיים מאיץ חימום בדוד, קרוב לוודאי הוא מלא באבנית.
להחליף רק גוף חימום לא תפטור את הבעיה.
יש להוציא את המאיץ ולנקות או להחליף אותו בחדש.
בחורף, יש לסגור ברז של חימום מהקולטים, אחרת אתה תבזבז חשמל לחימום מים בקולטים.
להחליף רק גוף חימום לא תפטור את הבעיה.
יש להוציא את המאיץ ולנקות או להחליף אותו בחדש.
בחורף, יש לסגור ברז של חימום מהקולטים, אחרת אתה תבזבז חשמל לחימום מים בקולטים.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
רק מוסיף, שאי אפשר להשוות בין שתי מערכות שונות לגמרי כי לא רק הדוד שונה אלא גם הצנרת כולה וכמובן המזלפים. כולם היום עם ראשי גשם גדולים אבל לא מודיעים לספיקה הגדולה שלהם, בממוצע 10 ליטר לדקה ויש כאלו גם של יותר. זה אומר שברבע שעה מתרוקן הדוד...
תודה על התשובות. בינתיים פתחתי את הדוד וראיתי שהרתמוסטט מכוון לכ- 48 מעלות. האם זו יכולה להיות הסיבה? כאמור, בקיץ אני לא משתמש בחשמל לדוד כלל ויש מים חמים לאורך היום. אבל כעת בחורף, אני יכול להדליק ל-45 דקות והמים ייגמרו תוך 10 דקות.
לאיזו טמפרטורה כדאי לכוון את התרמוסטט? 55? 60? וכיצד עושים זאת, פשוט עם האצבע להזיז את החלק הכתום?
כאמור, הדוד יושב "מחוץ" לדירה עצמה, במרפסת שירות, וחשוף יותר למזג האוויר שבחוץ (בהשוואה למשל לדוד שיושב בחדר מדרגות או בתוך הדירה עצמה).
ראיתי גם שני ברזים ליד הדוד, ששניהם פתוחים. אני לא בטוח מה זה אומר. האם נדרש לסגור אחד מהם במהלך החורף, אם כן מדוע ואיך יודעים איזה מהם?
לאיזו טמפרטורה כדאי לכוון את התרמוסטט? 55? 60? וכיצד עושים זאת, פשוט עם האצבע להזיז את החלק הכתום?
כאמור, הדוד יושב "מחוץ" לדירה עצמה, במרפסת שירות, וחשוף יותר למזג האוויר שבחוץ (בהשוואה למשל לדוד שיושב בחדר מדרגות או בתוך הדירה עצמה).
ראיתי גם שני ברזים ליד הדוד, ששניהם פתוחים. אני לא בטוח מה זה אומר. האם נדרש לסגור אחד מהם במהלך החורף, אם כן מדוע ואיך יודעים איזה מהם?