רוצה לחזק קליטת אינטרנט בדירה חדשה - בחיבורי קואקס.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
maor23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם, דבר ראשון - אזהרת חפירה. אני הולך לרשום כאן כל מה ששמעתי עליו ודברים שעוד אשמח לשמוע.
אז קודם כל, דירה חדשה, 116 מ"ר (קומה אחת).
אין לי הבנה בתקשורת וברשתות ולכן הגעתי לכאן כדי לנסות ללמוד קצת.
אין הכנת תשתיות רשת בבית, יש חיבורי קואקס בקיר וכן, יש סיב אופטי.
נכון להיום, מחובר לבזק עם ראוטר BE וBE-MESH שלהם, בחיבור 1GB.
בארון התקשורת יש מתאם קואקס 1 ל2. נכון לכרגע, חשבתי להביא 2 מוקות ומאש ולקנות מפצל גדול יותר, 1 ל3/4 ובכך לנסות לחבר בין החדרים לראוטר.
אבל(!) , אני התחלתי לחשוב גם על החלפת הראוטר BE של בזק.
אני בחיים לא התעסקתי בזה ואין לי מושג במה זה כרוך ואני יותר מאשמח ללמוד ולדעת.
ההגדרות של הBE משגעות אותי, אי אפשר לשנות ולערוך שום דבר ואין פה אופציה למשתמש להתעסק במה שצריך.
אז קודם כל, רציתי לדעת אם אפשרי להישאר עם בזק כספק אבל להביא ראוטר פרטי שבו אוכל להגדיר מה שאני רוצה? במידה וכן, אשמח לדעת איך התהליך הזה עובד בעצם? האם הBE של בזק עדיין יצטרך להישאר מחובר? איך החיבור האופטי יעבוד?
בנוסף להכל, אשמח לקבל המלצות על ראוטר שכזה, מדריכים אם יש(ואם יש בסרטון עוד יותר טוב) והכי חשוב,
אשמח לדעת מה דעתכם על כל עניין המוקות והמאשים, ולקבל מכם המלצות למוקה ומאש איכותיים שיעזרו לי לשפר את קליטת האינטרנט בדירה, גם ללא צורך בכבלי רשת.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

למה אתה צריך את הקואקס? תשתמש בהם ככבלי משיכה, תוציא אותם ובמקומם תשחיל כבלי אתרנט כמו שצריך. אל תתעסק עם מוקות אם אתה לא חייב.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

maor23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

02/11/2022 9:47  
איינשטיין כתב:
למה אתה צריך את הקואקס? תשתמש בהם ככבלי משיכה, תוציא אותם ובמקומם תשחיל כבלי אתרנט כמו שצריך. אל תתעסק עם מוקות אם אתה לא חייב.
...
אני מה זה לא מבין בזה, באמת.. זה כזה פשוט כמו שאתה אומר? אין לי מושג איך להוציא אותם ולהשחיל במקומם אתרנט. :(

עריכה:
יצרתי קשר עם איש תקשורת שהביא לי הצעת מחיר די הגיונית ונורמלית וגרם לי לחשוב על האופציה שאמרת במקום להתחיל להתעסק עם קואקסים ומוקות למיניהם.
השאלה שלי היא מה הלאה. אוקיי, הוא יגיע ויחליף לי את הכבלים בקירות לכבלי רשת וישחיל את הכבלים וכל מה שצריך. מה הלאה?
להישאר עם הראוטר של בזק? אני חושב שאני יכול להשיג הרבה יותר מזה, לא?

maor23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

הקפצה ^^
דיברתי עם איש תקשורת שהציע לי שימוש בcat7, לפי האינטרנט ראיתי שcat7 הוא הפחות נמכר. מישהו יכול לומר לי אם השימוש בכבל הזה הוא נכון ויביא לי מהירויות טובות ואיכות גבוהה?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #5 

09/11/2022 7:47  
maor23 כתב:
הקפצה ^^
דיברתי עם איש תקשורת שהציע לי שימוש בcat7, לפי האינטרנט ראיתי שcat7 הוא הפחות נמכר. מישהו יכול לומר לי אם השימוש בכבל הזה הוא נכון ויביא לי מהירויות טובות ואיכות גבוהה?
...
אתה ממש לא צריך CAT7 לצרכים ביתיים. אתה תוכל לקבל מהירויות טובות ואיכות גבוהה גם ב-CAT6/CAT6A ואפילו ב-CAT5E.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

maor23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

09/11/2022 10:28  
איינשטיין כתב:
אתה ממש לא צריך CAT7 לצרכים ביתיים. אתה תוכל לקבל מהירויות טובות ואיכות גבוהה גם ב-CAT6/CAT6A ואפילו ב-CAT5E.
...
ההבדל במחיר בין ה6 ל7 לא קיים בכלל, בגלל זה אם כבר אז למה לא עדיף לי ה7?

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

דובר על זה רבות בפורום.

CAT7 מתאים יותר לתשתיות בחדרי מחשוב כשהתעבורה בהם היא בעלת נפח גדול מאוד, אם אתה רוצה להתפרע, אתה בהחלט יכול להסתפק ב-CAT6A שזה לדעתי ה-TOP כרגע לצרכים הבייתיים.

שים לב, CAT7 הוא כבל עבה יותר ולכן השחלה שלו היא קשה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”