לאחר השידרוג שביצעתי לפני כחודשיים,שלחתי תמונות ורשמים וקיבלתי פידבקים מגניבים,מתוכם היו כמה שהמליצו לי לשנות את מיקום הרמקול הקידמי שמאלי ולקרב אותו יותר על מנת של יהיה מרחק כה גדול בין הזוג הקידמיים (כ-4 מטר)
אז היום בוצע השינוי ונבדק:
בכל סוג מוסיקה ששמתי ב-CDP הקול של הזמר כאילו בוקע מהפלזמה..כאילו הוא עומד מולי..האיזון מדהים וממש מורגש!
לאורי...לפני חצי שנה החלפתי את כבל הסאב בכבל של 1 מטר במקום ה-10 מטר שקיבלתי עם הסאב ושהיה סתם מגולגל ליד הסאב עם אזיקון..השינוי היה חד..הבאס נשמעו גם ששמעתי בווליום מאוד נמוך...
כך שנראה לי שאם ארחיק את הסאב לאזור ההאזנה אצטרך שוב לשים כבל ארוך,משהו כמו 15 מטר,ואז שוב אאבד את הבאסים הנפלאים שהשגתי ע"י הכבל הקצר-שעלה לי 30 ש"ח
לליאור...אין הרבה שמש על הרמקול,אולי חצי שעה וזה גם שמש מערבית...מאוד חלשה..ואל תשכח שיש וילון..כבר חקרתי את הנושא
IEC
ראיתי תמונות שלך והמערכת שלך נראת כמו חללית. WOW. זה מזכיר לי תמונה של אחד שיושב מול רמקולים וכמעט עף מהרוח שהרמקולים יוצרים. תגיד, אין לך סדקים בבית? אני שמח בשבלך שכוון הרמקולים שיפר את איכות השמיעה.
מגניב
דרך אגב, גם אני אופנוען,
אתה שומע מוסיקה בנסיעה?
בחודשים האחרונים אני עוסק ב-איך לשמוע מוסיקה בקסדה מבלי לשמוע את הרוח???
הכל עניין של שילוב בין הרמקולים לאקוסטיקה של החדר.
אני, למשל, ניסיתי בשני המצבים ומעדיף את הרמקולים ישרים (ללא toe in)
גם מקבל מרכוז מצוין ומרחיב את הבמה בצורה נפלאה.
ל-j4richter...אכן מרגיש כמו בחללית סאונד- אני אוהב את האפשרות שהאלמנטים ממש יורים את הסאונד ישר לאוזניים בגלל שהרמקולים גבוהים...
בעניין קריסת הקירות: את הקירות צבעתי בצבע המעורבב בדבק אפוקסי על מנת שלא יעופו ...
בעניין מוסיקה באופנוע...הדבר היחיד שאני אוהב לשמוע ברכיבה זה..אותי שר! אני שר לעצמי איזה שיר שאני אוהב..אומנם לא כוכב נולד אבל זה הדבר היחיד שבנתיים ניתן לשמוע באופנוע מהסוג הזה.בעבר היו לי אופנועים נוחים יותר אשר איפשרו לשמוע דרך מערכת סאונד...
נראה מצויין, ואני גם יודע שהפולק האלו נשמעים מצויין. תתחדש.
יש בעיה עם TOE IN נאיבי משום שמצד ימין ישנו וילון ו/או קיר אשר משרתים את התדרים הנמוכים הרבה יותר טוב (אולי טוב מדי, תלוי..) מאשר התמיכה שמקבל הרמקול השמאלי (רק קיר מאחור).
כפי שנראה, הרמקולים הם FRONT PORTED ולכן הקיר מאחור פחות משמעותי, אבל הקיר התומך מימין משמעותי מאוד להשתקפות הצליל.
קיימת אצלי תופעה דומה לשלך, הפויינט של הבמה היה מוזז קצת מהאמצע עקב כך. זה נפתר ע"י סיבוב ציר הרמקולים, כלומר, (TOE IN) + הזזה לכיוון הפינה שמאחורי המאזין.
יש הרבה פרמטרים אקוסטיים שיכולים להשפיע על הצליל, כל חדר והצליל שלו, ללא קשר לרמקול.