Profitec Pro 400 או Lelit MaraX
היי
במכונות של דוד אחד (מחליף חום) יציבות טמפרטורה בראש המכונה היא בעיה.... לא בעיה גדולה אבל לעומת מכונות עם שני דודים, בעיה אמיתית.
תצטרך להוסיף מד טמפרטורה בראש המכונה (70 יורו) ואז להזרים מים בראש המכונה עד שהטמפרטורה יורדת לבערך 95 מעלות ורק אז לחלוט קפה.
לא סיפור גדול אבל יצריך מילוי מיכל המים בתכיפות גבוהה יחסית.
בהשוואה למכונת נספרסו, אתה עושה קפיצה איכותית משמעותית! אני בטוח שתהיה מרוצה מהשינוי בלי קשר לאיזו מכונה תקנה מהשתיים שציינת.
אגב, העפת מבט ברוקט אפרטמנטו? גם אחלה מכונה!
במכונות של דוד אחד (מחליף חום) יציבות טמפרטורה בראש המכונה היא בעיה.... לא בעיה גדולה אבל לעומת מכונות עם שני דודים, בעיה אמיתית.
תצטרך להוסיף מד טמפרטורה בראש המכונה (70 יורו) ואז להזרים מים בראש המכונה עד שהטמפרטורה יורדת לבערך 95 מעלות ורק אז לחלוט קפה.
לא סיפור גדול אבל יצריך מילוי מיכל המים בתכיפות גבוהה יחסית.
בהשוואה למכונת נספרסו, אתה עושה קפיצה איכותית משמעותית! אני בטוח שתהיה מרוצה מהשינוי בלי קשר לאיזו מכונה תקנה מהשתיים שציינת.
אגב, העפת מבט ברוקט אפרטמנטו? גם אחלה מכונה!
הי,
כן, הבנתי שכנראה רצוי להוסיף מד טמפרטורה לראש במכונת HX (גם אמרו לי את זה בחנות).
אבל משהו אחד אני לא מבין:
אם צריך בכל מקרה Cooling flash לקרר את טמפ' המים בראש, למה גם בפרופיטק וגם במארה-X נותנים מתגים מיוחדים לשליטה על הטמפ' ?
זה קובע נק' עבודה שונה שמשמעותה שה-cooling flash יהיה קצר יותר ?
לגבי האפרטמנטו - היא ברוחב 33 ס"מ - אני דיי מוגבל במקום על השיש.
כן, הבנתי שכנראה רצוי להוסיף מד טמפרטורה לראש במכונת HX (גם אמרו לי את זה בחנות).
אבל משהו אחד אני לא מבין:
אם צריך בכל מקרה Cooling flash לקרר את טמפ' המים בראש, למה גם בפרופיטק וגם במארה-X נותנים מתגים מיוחדים לשליטה על הטמפ' ?
זה קובע נק' עבודה שונה שמשמעותה שה-cooling flash יהיה קצר יותר ?
לגבי האפרטמנטו - היא ברוחב 33 ס"מ - אני דיי מוגבל במקום על השיש.
ב MaraX החדשות יש אכן פטנט ובניגוד לרוב מכונות ה HX יש לך ברירה בין שני מצבים, מצב אחד שנקרא Brew proirity או Coffee proirity והמצב השני (שבו היא פועלת כמכונת מחליף חום רגילה) שנקרא Steam Priority. במצב הראשון, יש יציבות טמפרטורה מאוד טובה ואין צורך ב קולינג פלאש (אם כי אני מבצע קולינג קצרצר אחרי זמן ארוך שבו המכונה "נחה").מה לגבי יציבות הטמפרטורה ? באיזשהו מקום ראיתי הערה של-MaraX יש אזשהו פטנט בקשר לזה ?...
אני התלבטתי הרבה מאוד זמן לגבי ה MaraX, האמת שבעיקר מול ה Profitech Pro 300 והאליזבת (שהן דוד כפול במחיר של הMara X) וגם שקלתי בזרה יד 2. אחרי המוןןן בדיקות ושאילתות החלטתי ללכת עם ה MaraX ואני מרוצה עד הגג. אני לא יודע להגיד לגבי ה Pro 400 אבל כן להמליץ בפה מלא על ה MaraX. איכות הבנייה שלה מצויינת (שוב, לא בהשוואה ל..).
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אפשר להקציף גם במצב הזה, אבל הלחץ חלש יותר ופחות עקבי.
שתי המכונות די דומות בתכונות שלהן. בלליט אמורה להיות יציבות טמפרטורה קצת יותר טובה, בפרופיטק יש שליטה חיצונית על לחץ מקסימלי, ומצב פרה-אינפיוז'ן אלקטרוני (שלא ברור אם עושה עבודה טובה יותר מהפרה-אינפיוז'ן המכאני שקיים ממילא בראש E61).
במחיר הזה הייתי הולך על מכונה עם שני דוודים ו-PID, ואפילו יש כזו שנמכרת בארץ. תריץ חיפוש על Bellezza Bellona.
שתי המכונות די דומות בתכונות שלהן. בלליט אמורה להיות יציבות טמפרטורה קצת יותר טובה, בפרופיטק יש שליטה חיצונית על לחץ מקסימלי, ומצב פרה-אינפיוז'ן אלקטרוני (שלא ברור אם עושה עבודה טובה יותר מהפרה-אינפיוז'ן המכאני שקיים ממילא בראש E61).
במחיר הזה הייתי הולך על מכונה עם שני דוודים ו-PID, ואפילו יש כזו שנמכרת בארץ. תריץ חיפוש על Bellezza Bellona.
עכשיו ראיתי שוב את ההעדפה לקפוצ'ינו. אני חושב שאולי באמת עדיף לך אם כן ללכת על דוד כפול במקרה הזה וה Bellezza Bellona שהציע @boren נראית מאוד מאוד מעניינת. בתקציב יותר גבוה הייתי מציע גם את ה Profitech pro 300 שבחיפושים שלי עשתה עלי רושם מצוין....
אני מכין כל בוקר מקיאטו לי וסוג של קורטאדו לאשתי ומרוצה מההקצפה של הMaraX (בעיקר כי אני יודע שיכולות ההקצפה שלי טעונות שיפור ניכר) אבל אם הבסיס הוא קפוצ'ינו אז כנראה שבמצב Brew Priority תקבל תוצאות פחות טובות ממכונות אחרות ובמצב ה Steam Priority שמשפר את ההקצפה, תאבד את היתרונות המשמעותיים שיש ל MaraX על פני מחליפות חום אחרות.
בעקבות 2 התגובות האחרונות, הסתכלתי שוב על השיש ונראה שיש לי אפשרות ליותר מקום - בסביבות 32-34 ס"מ.
אני מעדיף ללכת ישר על מכונה שתשרת אותי הרבה שנים קדימה כך שאני יכול להעלות את התקציב.
אסתכל בסופ"ש על מכונות עם 2 דוודים.
תודה רבה לכולם !
אני מעדיף ללכת ישר על מכונה שתשרת אותי הרבה שנים קדימה כך שאני יכול להעלות את התקציב.
אסתכל בסופ"ש על מכונות עם 2 דוודים.
תודה רבה לכולם !
לקחת בחשבון את המטחנה?28/10/2022 10:42guy_g כתב: בעקבות 2 התגובות האחרונות, הסתכלתי שוב על השיש ונראה שיש לי אפשרות ליותר מקום - בסביבות 32-34 ס"מ.........
היא תופסת מקום
גם לי היה שיקול של מקום
למרות המידות של המכונה ברוחב 22 ס"מ בתוספת המטחנה
נתפס חלק מהשיש שצמצם את שטח העבודה ממש למינימום...... לפעמים בלתי נסבל
יש עוד דברים קבועים כמו בר מים, וקומקום חשמלי,
את קנקן החלב לא כדאי לשים על המכונה, עדיף אם כבר לשים אותו במקרר (גם כשהוא ריק). על המכונה הוא יתחמם קבוע ולהקצפה טובה עדיף להתחיל מקנקן קר. גם אצלי יש בעיית מקום ואני הולך להוסיף מדף קטן מעל למכונה בקרוב.28/10/2022 17:22guy_g כתב: למרות שעכשיו הזכרת לי שכנראה אצטרך לשים איפשהו גם knock box
מקווה שאת שאר הדברים (טמפר, קנקן חלב) אוכל לשים על המכונה...
לגבי KnockBox, יש הרבה אופציות של מגירות עם נוקבוקס שאולי כדאי לך לבדוק. זה יחסוך לך את המקום ליד המכונה\מטחנה ואפילו יוסיף לך מקום אחסון לפיצ'יפקעס (מברשת ניקוי, באסקט עיוור וכו').
טוב,
כמה עדכונים:
מבחינת המטחנה, חשבתי לקחת את ה-Eureka Mignon Libra שלמדתי עליה מפוסט של boren (תודה !!!).
מאוד קוסמת לי הפשטות שבטחינה לפי משקל.
המחיר בחו"ל הוא בסביבות 600 יורו כולל משלוח.
דיברתי עם היבואן קפה ורו והבנתי מהם שכנראה תהיה זמינה בארץ למכירה בסביבות תחילת-אמצע דצמבר (לא קבעו מחיר עדיין).
הסתכלתי לא מעט על מכונות עם 2 דוודים. אני רוצה לקנות במסגרת המבצעים בארץ של בלאק פריידי.
כרגע חושב על האופציות הבאות:
- Profitec pro 600 (זמן הפעלה יחסית קצר לפי המוכר בחנות) או Profitec pro 700
היתרון של Profitec (מעבר למוניטין) שאפשר להשיג אותן עם 4 שנים אחריות יבואן
- ECM Synchronika
- Bezzera Matrix DE
היתרון שקוסם לי במכונה הזו זה אפשרות לחליטה ווליומטרית.
יכול להיות שהראש שלה נותן יציבות טמפרטורה יותר טובה מ-E61 - לא סגור על זה
הדודים הם מנחושת - זה חסרון ?
אשמח לשמוע מה דעתכם.
תודה ושבוע טוב,
גיא
כמה עדכונים:
מבחינת המטחנה, חשבתי לקחת את ה-Eureka Mignon Libra שלמדתי עליה מפוסט של boren (תודה !!!).
מאוד קוסמת לי הפשטות שבטחינה לפי משקל.
המחיר בחו"ל הוא בסביבות 600 יורו כולל משלוח.
דיברתי עם היבואן קפה ורו והבנתי מהם שכנראה תהיה זמינה בארץ למכירה בסביבות תחילת-אמצע דצמבר (לא קבעו מחיר עדיין).
הסתכלתי לא מעט על מכונות עם 2 דוודים. אני רוצה לקנות במסגרת המבצעים בארץ של בלאק פריידי.
כרגע חושב על האופציות הבאות:
- Profitec pro 600 (זמן הפעלה יחסית קצר לפי המוכר בחנות) או Profitec pro 700
היתרון של Profitec (מעבר למוניטין) שאפשר להשיג אותן עם 4 שנים אחריות יבואן
- ECM Synchronika
- Bezzera Matrix DE
היתרון שקוסם לי במכונה הזו זה אפשרות לחליטה ווליומטרית.
יכול להיות שהראש שלה נותן יציבות טמפרטורה יותר טובה מ-E61 - לא סגור על זה
הדודים הם מנחושת - זה חסרון ?
אשמח לשמוע מה דעתכם.
תודה ושבוע טוב,
גיא
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
אם חשובים לך דוד כפול, חימום מהיר וחליטה ווליומטרית (או לפי זמן) איזו סיבה יש להגדיל את התקציב כל כך הרבה. במחיר של המכונות ששקלת לרכוש בתחילת הדיון תוכל לקנות Bellezza Bellona שנותנת את כל התכונות האלה. סביר להניח שגם יציבות הטמפרטורה שלה טובה יותר מכל המכונות שהזכרת בהודעה האחרונה, שבהן הראש חשוף ולא צמוד לדוד.
דוד מנחושת הוא לא חיסרון, מלבד אולי מבחינת מחיר.
דוד מנחושת הוא לא חיסרון, מלבד אולי מבחינת מחיר.
טוב,
הסתכלתי על Bellezza Bellona.
מסכים שבמחיר שלה היא מאוד אטרקטיבית יחסית למכונות HX שהסתכלתי עליהן בהתחלה.
גם המסך וממשק ההגדרות מאוד אינטואיטיבי ונח.
אבל, החליטה שלה היא לפי זמן, לא ווליומטרית (אז אם רוצים לוודא כמות, היא לא חוסכת את השימוש במשקל).
ומשום מה המיכל החיצוני שלה לא מוצא חן בעיני...
אז אני חוזר לרשימת ה-DB הקודמת שלי - תקציב עד 10K.
ניסיתי לרשום מה חשוב לי:
- רוחב עד 32-34 ס"מ
- מיכל פנימי + אפשרות חיבור לקו מים
- אפשרות לתכנות pre-infusion (שאפשרי גם בשימוש עם מיכל מים פנימי)
- 4 שנות אחריות - יתרון
- חליטה ווליומטרית - יתרון
- זמן הפעלה קצר - יתרון
- אופציה ל-flow control - יתרון
- יציבות טמפרטורה בראש (saturated או חשמלי עם PID) - יתרון
וכמובן שאסתכל על הביקורות ברשת...
מבין שאין מכונה שתענה על כל הרשימה, אני מניח שבסוף אשקול את האופציות מול המחיר שאפשר יהיה לקבל בבלאק פריידיי.
יש מכונות אחרות שנראה לכם שכדאי לשקול (ראיתי של-Roket יש גם 4 שנים אחריות) ?
תודה רבה,
גיא
הסתכלתי על Bellezza Bellona.
מסכים שבמחיר שלה היא מאוד אטרקטיבית יחסית למכונות HX שהסתכלתי עליהן בהתחלה.
גם המסך וממשק ההגדרות מאוד אינטואיטיבי ונח.
אבל, החליטה שלה היא לפי זמן, לא ווליומטרית (אז אם רוצים לוודא כמות, היא לא חוסכת את השימוש במשקל).
ומשום מה המיכל החיצוני שלה לא מוצא חן בעיני...

אז אני חוזר לרשימת ה-DB הקודמת שלי - תקציב עד 10K.
ניסיתי לרשום מה חשוב לי:
- רוחב עד 32-34 ס"מ
- מיכל פנימי + אפשרות חיבור לקו מים
- אפשרות לתכנות pre-infusion (שאפשרי גם בשימוש עם מיכל מים פנימי)
- 4 שנות אחריות - יתרון
- חליטה ווליומטרית - יתרון
- זמן הפעלה קצר - יתרון
- אופציה ל-flow control - יתרון
- יציבות טמפרטורה בראש (saturated או חשמלי עם PID) - יתרון
וכמובן שאסתכל על הביקורות ברשת...
מבין שאין מכונה שתענה על כל הרשימה, אני מניח שבסוף אשקול את האופציות מול המחיר שאפשר יהיה לקבל בבלאק פריידיי.
יש מכונות אחרות שנראה לכם שכדאי לשקול (ראיתי של-Roket יש גם 4 שנים אחריות) ?
תודה רבה,
גיא