ייבוא אישי ללא מורא ופחד
אני רוצה לשתף אתכם בנסיון שהיה לי בייבוא אישי של מסך LCD מגרמניה.
מראש אומר שזה לא מתאים לכל אחד , וכדאי רק בדגמים מסוימים של יבואנים מסוימים ויקרים יחסית.
לאחר שלמדתי את הנושא, ראיתי דגמים גם בחו"ל ושמעתי המלצות וקראתי בפורום זה, הגעתי להחלטה שאני רוצה מסך פיליפס 9831 בגודל 42 LCD . מהדגמים היוקרתיים שפיליפס משווק. PIXEL PLUS 3 , SURROUND AMBILIGHT , זמן תגובה של 3MS (לפי מדידה שלהם) , CLEAR LCD.
בדקתי אצל היבואן בארץ, (ואני בכוונה לא מציין את שמו) ששלח אותי לחנויות. המחיר הטוב ביותר שהיו מוכנים לתת לי היה 29K אחרי שעשו לי הנחה. הבטיחו גם התקנה חינם.
במקביל בדקתי מחירים בגרמניה באינטרנט, חיפשתי חברה שתמכור לי ותשלח לארץ.
גם שם זה לא היה זול.
עד שגיליתי את ה TV בהצעה של אמזון גרמניה במחיר של 2099 יורו שהם כ- 12 אלף שקל.
קניתי אצלם כבר כמה פעמים והיה לי נסיון טוב איתם. הבעיה ש-AMAZON לא מוכן לשלוח לארץ מסכים, רק לכתובת גרמנית . במקרה שלי, יש לי משפחה בגרמניה, כך שזו לא היתה בעיה. המסך הועבר אליהם, הם סידרו הובלה אוירית לארץ , עלה 135 יורו שהם כ-800 שקל.
(זה מחיר מיוחד ,הם עוסקים בתחום, בדרך כלל זה יעלה יותר) .
לאחר שהמטען האווירי הגיע, פניתי לעמיל מכס שיסדר שחרור.
המיסים הסתכמו ב-4K שקל , תשלומים נוספים לעמיל המכס, לחברת התעופה, לממ"ן וכל מיני אגרות עוד אלף שקל.
הטלויזיה הגיעה לביתי ועובדת טוב, לא גיליתי פיקסלים שרופים . כל זאת במחיר של 18K.
אגב התמונה מדהימה אפילו בשידורי HOT. כמובן לא בכל ערוץ ולא בכל שידור, אבל בהרבה שידורים רואים מצוין , למשל איכות שידור של FRANCE 24 אפילו דרך הוט שעולה בהרבה על ערוצים מקומיים.
אני הולך להוציא כסף נוסף על כבלים איכותיים ותלייה על הקיר.
רואים הכי טוב מ-4 מטר ומעלה. מקרוב מאוד, אכן לא רואים טוב.
כל הסיפור מרגע הקנייה עד הבית לקח כשבועיים.
מה שאין לי זה האחריות. צריך מזל, שהמכשיר יתפקד כמו שצריך. אם יהיה צורך בתיקון, יקרעו אותי , אבל כנראה שלא ב-11K שקל שחסכתי ...
לסיכום, ייבוא אישי הוא בכלל לא מסובך והרבה פעמים זה גם משתלם.
מראש אומר שזה לא מתאים לכל אחד , וכדאי רק בדגמים מסוימים של יבואנים מסוימים ויקרים יחסית.
לאחר שלמדתי את הנושא, ראיתי דגמים גם בחו"ל ושמעתי המלצות וקראתי בפורום זה, הגעתי להחלטה שאני רוצה מסך פיליפס 9831 בגודל 42 LCD . מהדגמים היוקרתיים שפיליפס משווק. PIXEL PLUS 3 , SURROUND AMBILIGHT , זמן תגובה של 3MS (לפי מדידה שלהם) , CLEAR LCD.
בדקתי אצל היבואן בארץ, (ואני בכוונה לא מציין את שמו) ששלח אותי לחנויות. המחיר הטוב ביותר שהיו מוכנים לתת לי היה 29K אחרי שעשו לי הנחה. הבטיחו גם התקנה חינם.
במקביל בדקתי מחירים בגרמניה באינטרנט, חיפשתי חברה שתמכור לי ותשלח לארץ.
גם שם זה לא היה זול.
עד שגיליתי את ה TV בהצעה של אמזון גרמניה במחיר של 2099 יורו שהם כ- 12 אלף שקל.
קניתי אצלם כבר כמה פעמים והיה לי נסיון טוב איתם. הבעיה ש-AMAZON לא מוכן לשלוח לארץ מסכים, רק לכתובת גרמנית . במקרה שלי, יש לי משפחה בגרמניה, כך שזו לא היתה בעיה. המסך הועבר אליהם, הם סידרו הובלה אוירית לארץ , עלה 135 יורו שהם כ-800 שקל.
(זה מחיר מיוחד ,הם עוסקים בתחום, בדרך כלל זה יעלה יותר) .
לאחר שהמטען האווירי הגיע, פניתי לעמיל מכס שיסדר שחרור.
המיסים הסתכמו ב-4K שקל , תשלומים נוספים לעמיל המכס, לחברת התעופה, לממ"ן וכל מיני אגרות עוד אלף שקל.
הטלויזיה הגיעה לביתי ועובדת טוב, לא גיליתי פיקסלים שרופים . כל זאת במחיר של 18K.
אגב התמונה מדהימה אפילו בשידורי HOT. כמובן לא בכל ערוץ ולא בכל שידור, אבל בהרבה שידורים רואים מצוין , למשל איכות שידור של FRANCE 24 אפילו דרך הוט שעולה בהרבה על ערוצים מקומיים.
אני הולך להוציא כסף נוסף על כבלים איכותיים ותלייה על הקיר.
רואים הכי טוב מ-4 מטר ומעלה. מקרוב מאוד, אכן לא רואים טוב.
כל הסיפור מרגע הקנייה עד הבית לקח כשבועיים.
מה שאין לי זה האחריות. צריך מזל, שהמכשיר יתפקד כמו שצריך. אם יהיה צורך בתיקון, יקרעו אותי , אבל כנראה שלא ב-11K שקל שחסכתי ...
לסיכום, ייבוא אישי הוא בכלל לא מסובך והרבה פעמים זה גם משתלם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
תתחדש ותהנה
כל הכבוד על היוזמה.
למרות הכאב ראש זה מלהיב לעשות רכישה כזאת.
לדעתי זה קצת סיכון ברמת מחיר כזאת מכיוון:
1. אחריות - מי נותן?
2. למזלך לא קרה כלום למסך בהובלה.
3. במחיר הזה יש חלופות לא פחות טובות בארץ אם לא יותר טובות.
כל הכבוד על היוזמה.
למרות הכאב ראש זה מלהיב לעשות רכישה כזאת.
לדעתי זה קצת סיכון ברמת מחיר כזאת מכיוון:
1. אחריות - מי נותן?
2. למזלך לא קרה כלום למסך בהובלה.
3. במחיר הזה יש חלופות לא פחות טובות בארץ אם לא יותר טובות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
שמע, אם הפיליפס היתה FHD הייתי אומר אולי ההשקעה שווה.dudib כתב:על איזה חלופות לזה אתה ממליץ עד 20 K ?shraga007 כתב: במחיר הזה יש חלופות לא פחות טובות בארץ אם לא יותר טובות.......
ממה שאני בדקתי היא לא FHD ולשלם כמעט 20K על LCD 42 אינץ' זה הרבה מאוד.
יש לך את החלופות הבאות:
סמסונג סדרה M בגודל של 46 אינץ'.(אולי קצת חורגת מ-20K)
יש לך את סדרות היוקרה של סוני.
וכמובן שלדעתי עדיף לקחת פלזמה בגודל 50 אינץ' של פנאסוניק או פיוניר.
אהה וכמעט שכחתי את לווה אופטה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
דווקא לא רציתי FHD כי המסך משמש בעיקר לצפייה בשידורי הוט. ערוץ 10 , ערוץ 2 לא יעברו עוד הרבה שנים לשידור ב-FHD. הוט ויס יתחילו לשדר אולי בקרוב ב FHD אבל רק כמה ערוצי טבע או דומה.
חיפשתי מסך שמתמודד טוב עם איכות השידור בארץ.
וכאן הפיליפס עושה את העבודה בצורה יותר טובה מ-FHD לדעתי. המתמודדים הראויים הם לדעתי סוני ושארפ וכמובן לווה אופטה, אם כי לא ראיתי LCD 42 שלהם.
פלזמה אולי באמת עדיפה, אבל בגלל שהמיקום ליד דלת יציאה למרפסת, חששתי מהשתקפויות.
יותר מ-42 אינץ' זה לא רלוונטי מבחינתי בגלל מרחק הצפייה.
אגב, באתר העולמי של פיליפס שיש שם מחיר מחירון, למשל בגרמניה, עולה הדגם הזה 9831 יותר מהמודל החדש 9732 שהוא FHD בגודל 47 וגם 100HZ . מענין מה הם יודעים שאנחנו לא יודעים.
חיפשתי מסך שמתמודד טוב עם איכות השידור בארץ.
וכאן הפיליפס עושה את העבודה בצורה יותר טובה מ-FHD לדעתי. המתמודדים הראויים הם לדעתי סוני ושארפ וכמובן לווה אופטה, אם כי לא ראיתי LCD 42 שלהם.
פלזמה אולי באמת עדיפה, אבל בגלל שהמיקום ליד דלת יציאה למרפסת, חששתי מהשתקפויות.
יותר מ-42 אינץ' זה לא רלוונטי מבחינתי בגלל מרחק הצפייה.
אגב, באתר העולמי של פיליפס שיש שם מחיר מחירון, למשל בגרמניה, עולה הדגם הזה 9831 יותר מהמודל החדש 9732 שהוא FHD בגודל 47 וגם 100HZ . מענין מה הם יודעים שאנחנו לא יודעים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא יודע אם מכירים את הסיפור שהיה לי בזמנו, אבל למזלי הצלחתי לחלץ את הכסף שלי מחנות מוכרת בארה"ב (יותר מזל משכל) דקה בערך לפני שהחנות פשטה רגל.
כל רכישה (גם בארץ) תמיד היא סיכון ותמיד אפשר ליפול. במקרה הזה החיים שלך הרבה יותר פשוטים בגלל השילוב של משפחה וקשרים.
לא יודע עד כמה הניסיון הזה רלוונטי למי שאין לו משפחה בחו"ל או קשרים בהובלה.
כל רכישה (גם בארץ) תמיד היא סיכון ותמיד אפשר ליפול. במקרה הזה החיים שלך הרבה יותר פשוטים בגלל השילוב של משפחה וקשרים.
לא יודע עד כמה הניסיון הזה רלוונטי למי שאין לו משפחה בחו"ל או קשרים בהובלה.
ציטוט של ludvik:דרור3 כתב:למה דווקה מגרמניה?...
"עד שגיליתי את ה TV בהצעה של אמזון גרמניה במחיר של 2099 יורו שהם כ- 12 אלף שקל.
(זה מחיר מיוחד ,הם עוסקים בתחום, בדרך כלל זה יעלה יותר) "
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
1) עופר - לחנות בארה"ב קראו במיקרה "המכרז של המדינה" ?oferlaor כתב:לא יודע אם מכירים את הסיפור שהיה לי בזמנו, אבל למזלי הצלחתי לחלץ את הכסף שלי מחנות מוכרת בארה"ב (יותר מזל משכל) דקה בערך לפני שהחנות פשטה רגל.
לא יודע עד כמה הניסיון הזה רלוונטי למי שאין לו משפחה בחו"ל או קשרים בהובלה....
2) לא רוצה להפוך את זה לשירשור על תלונות מחירים, אבל בשורה התחתונה המוצר נמכר בארץ ב60% יותר
3) לרובנו יש משפחה/חברים בחו"ל. כך שלקנות ולשלוח אליהם זו בד"כ פעולה פשוטה, אם הם מוכנים לדאוג למשלוח לארץ. ממש לא סוף העולם לדעתי. השאלה העיקרית היא האחריות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
ludvik,
לפני כמה שנים ייבאתי ביבוא אישי מקליט DVD. הוא פיתח בעיות לפני תום האחריות.
פניתי לפיליפס והם הפנו אותי לאלקטרה. הייתי צריך לשלם על משלוח לחו"ל (מודל 110V שלא יובא לעולם לארץ), אבל האחריות כובדה. כל הסיפור עלה לי איזה 100 ש"ח. אחרי שבועיים קיבלתי את המכשיר בחזרה עובד 100%.
לפני כמה שנים ייבאתי ביבוא אישי מקליט DVD. הוא פיתח בעיות לפני תום האחריות.
פניתי לפיליפס והם הפנו אותי לאלקטרה. הייתי צריך לשלם על משלוח לחו"ל (מודל 110V שלא יובא לעולם לארץ), אבל האחריות כובדה. כל הסיפור עלה לי איזה 100 ש"ח. אחרי שבועיים קיבלתי את המכשיר בחזרה עובד 100%.
קודם כל תתחדש, מדובר במכשיר מעולה !
אני לא לגמרי מסכים עם הבחירה שלך.
אישית היתי הולך על דגם 42pfl9732 שעולה בסה"כ 2400 אירו (לפי amazon.de).
אבל מדובר בדגם הרבה יותר מתקדם, כמובן FHD שתומך בפורמט של
1080p 24hz, 25hz, 30hz שיוכל לשרת אותך גם בעוד 5 שנים לפחות.
בנוסף לזה יש pixel perfect עם יכולת עיבוד פי כמה יותר גבוהה של PP3.
לפי מה שהבנתי מהיבואן בארץ, הדגם ימכר במחיר של 20K (פחות או יותר).
אני לא לגמרי מסכים עם הבחירה שלך.
אישית היתי הולך על דגם 42pfl9732 שעולה בסה"כ 2400 אירו (לפי amazon.de).
אבל מדובר בדגם הרבה יותר מתקדם, כמובן FHD שתומך בפורמט של
1080p 24hz, 25hz, 30hz שיוכל לשרת אותך גם בעוד 5 שנים לפחות.
בנוסף לזה יש pixel perfect עם יכולת עיבוד פי כמה יותר גבוהה של PP3.
לפי מה שהבנתי מהיבואן בארץ, הדגם ימכר במחיר של 20K (פחות או יותר).