QUAD 22 ומערכת קולנוע ביתית.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
gvarvar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

במזל טוב החלטתי לקנות מערכת קולנוע ביתית.
ואז הבנתי שצריך להיות חצי-מקצוען להבין את המתרחש בתחום זה. אז קראתי רבות באתר ובפורומים השונים, תודה לכל השואלים ובעיקר לכל העונים וכותבי המאמרים :lol:
לפני שאני עושה שטויות הייתי שמח לכתוב את החלטותי או לבטי לגבי הקניה.
הסלון שלנו די גדול, 5 על 6 ונפתח למטבח(גדול) וגם לחדר אוכל (גדול). בעיה קטנה היא שהטלוויזיה לא יכולה להיות במרכז החדר אלא כמטר הצידה כך שהמלבן שנוצר קטן אפקטיבית הרבה יותר, 6 על 3.5 מטר (הצד שרחוק חהמטבח וכו' - הצד שתחום בקירות ובחלון ענק).
עיקר השמיעה היא רדיו/דיסקים 90 אחוז והשאר DVD או סדרות ב- DIVX מהמחשב. איננו מחוברים לטלוויזיה כלל. אין כמו לקרוא ספר טוב וברקע מוזיקה טובה.
חשבנו על סט סטליטים (משיקןלי אסטטיקה ותקציב עד 11K כולל הכל) וחשבנו על KEF 3005 (הביצים). פה עולה בעיה ראשונה, יש אחלה מבצעים על B&W המדפיים ובכלל יש כל כך הרבה רמקולים במחיר הנ"ל שנראים מעולה. מה דעתכם? ה- KEF עולים לי כ-8K בייבוא חצי אישי.
שאלה שניה, חשבתי על רסיבר 605 החדש של דנון - הוצא לי ב- 4K באחת החנויות התל אביביות. אבל גם הרמן-קרדון 245/345 נשמעים מעולה, וגם שמעתי YAMAHA שאת שמו אני לא זוכר - כולם באיזור ה- 3000 עד 4000.
אציין שה- 605 זכה לשבחים רבים בשל - UPSCALING שלו וכניסות ה- HDMI 1.3 שלו. אבל לא שמעתי אותו עם ה- KEF ולכן אני חושש - האם ישמע טוב בחלל גדול כמו הסלון שלי.
אני יודע צריך לשמוע את המערכת אבל מאוד קשה בישראל לנסות לשמוע את ה- KEF עם דנון כי היבואנים שונים ובכלל קשה בישראל לכתת רגליים לכל חנות שכונתית שמחזיקה יחסית מעט מוצרים - והרצון שלה לשנות את הקונפיגורציה של החנות שואפת לאפס.

אני יודע שהנושא חוזר על עצמו אבל הייתי רוצה בעזרתכם לצמצם את האופציות העומדות בפני, לקבל המלצה לחנות שאוכל לשמוע מוזיקה בשקט עם מספר רמקולים ובסוף לקנות 8O
לצערי אין לי את כל הזמן שבעולם ללמוד את הנושא לעומק, ולכן החלטתי לדבוק בעצת חכמים ומנוסים ממני.
נערך לאחרונה על ידי gvarvar ב 01/09/2007 12:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

gvarvar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

מצטער 605 של אונקיו, כמובן

שליחה #2 

דרך אגב האם יש יבוא מקביל של אונקיו לארץ? בנוסף ל- טופ אאודיו.
מה רמת המחירים ואיך השירות?

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

Re: מצטער 605 של אונקיו, כמובן

שליחה #3 

gvarvar כתב:דרך אגב האם יש יבוא מקביל של אונקיו לארץ? בנוסף ל- טופ אאודיו.
...
1 לא ידוע לי על יבוא פרללי של אונקיו.
2 התמחור של טופ - אודיו גבוה יותר ביחס לחברות מגבילות.{אבל הרסיברים שלהם מצוינים}
:קפה:

gvarvar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

OK , יש חצי החלטה

שליחה #4 

אתמול ביקרתי במספר חנויות וה- 3005 נשמעו לי הכי טוב.
עכשיו יש לי כמה לבטים DENON 2307 מול ONKYO 605 מה דעתכם?
אני אציין שה- ONKYO יותר אטרקטיבים במחיר.

ועוד שאלה קצת טיפשית, אני מקבל רמקול אלקטרוסטטי של QUAD (בן 35 שנה אבל נשמר בלי לעבוד כ- 30 שנה :מבולבל: - נקנה בממון רב אז היה בשימוש מספר חודשים, עלה לארץ מהולנד ומאז חיכה לי (b) ). בעיה אחת - יש רק רמקול בודד
:עצוב:

איך הייתם מחברים אותו לרסיברים הנ"ל? איפה הייתם שמים אותו? האם הייתם מוותרים אליו?

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #5 

ציינת שמרבית הזמן אתה תשמע בו מוזיקה.
אולי תוותר על סראונד?
תוכל לקבל תוצאה מדהימה בסטריאו עם אותו מחיר.

דבר שני (לדעתי) לא זורקים רמקול לעולם!! :idea:

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

רמקול בודד? מה קרה לחברו?
מקסימום יכול להיות אחלה של סנטר.
אבל נראה לי הזוי לחבר רמקול כזה לבד עם סטלילים.

אגב הייתי מקשיב לQUAD LITE . אני מאמין שהיא לא נופלת מה3005 . לדעתי יש סיכוי גבוהה שהיא הרבה יותר טובה.במיוחד אם אתה מתעסק פה בענייני מוזיקה.
אם המוזיקה חשובה בהרבה מהטלויזיה לפי מה שהבנתי אז הייתי הולך על מגבר סראונד של קייבמברידג' שיזיז אותם.

gvarvar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

QUAD 22

שליחה #7 

קמברידג סראונד - תודה על ההצעה, אני אלמד את הנושא, למרות שנשמע לי קצת HIGH END בשביל תקציבי עד 4-4.5K.

זה מדהים.
QUAD שנקנה בשנות ה-60 המוקדמות!!!! QUAD 22 עם מגבר וכן QUAD II CONTROL UNIT.
קיבלתי אותו עם ההוראות המקוריות באנגלית, תרשימים של האלקטרוניקה הפנימית, וסתם לידיעתכם מספר הטלפון של QUAD באנגליה של שנות ה- 60 היה 361 & 574, די קליט וקצר :lol:

כמו כן קיבלתי את ה- מגבר המנורות המקורי וכן את ה- יחידה השולטת המקורית. יש שם מנורות ענקיות וזה שוקל טון, הכי חשוב ובלי טיפת חלודה ועם מנורות שעובדות.

אז אני לא יודע איך לחבר אותו. אולי אני אעלה מספר תמונות שלו ושל הספרים...
אבל להפוך אותו לסנטר נשמע לי גדול עליו, אבל אולי אני טועה.
האם אני יכול לחבר את הסנטר של KEF דרך המגבר , ואת ה- QUAD דרך ה- PRE AMP -מכיוון שיש לו מגבר וכן התנגדות מוזה של 12-40 אוהם ןלכן המגבר החדש לא יראה את הרמקול הנ"ל ישירות לעולם.

פיסת היסטוריה
שבת שלום ולילה טוב

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #8 

לפי מה שאתה מתאר , הייתי הולך לכיוון של מגבר סטריאו ויורד מסראונד .
90% מוזיקה וללא טלוויזיה ורק 10% dvd , divx ?
חבל להשקיע במגבר סראונד . אתה תהנה יותר ממוזיקה בסטריאו עם 2 רמקולים

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8138
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

Re: מצטער 605 של אונקיו, כמובן

שליחה #9 

gvarvar כתב:דרך אגב האם יש יבוא מקביל של אונקיו לארץ? בנוסף ל- טופ אאודיו.
...
בוודאות יש יבוא מקבילי של אונקיו לארץ.

לא יכול לתת לך נתונים על המחירים אבל צא מנקודת הנחה שזה מחיר נמוך מזה של היבואן הרשמי ( ופתוח למשא ומתן )

השירות תלוי במצב רוח של המוכר.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

11K 8O עזוב שיקולי אסטטיקה תוכל להשיג לך יופי של מערכת סטריאו איכותית והיא תוכל לספק לך קצת יותר ממויזקת רקע :lol:
מוזיקה לא שומעים בסראונד ובטח שלא בסטליטים תשיג תוצאה הרבה יותר טובה עם מגבר סטריאו פלוס רמקולים ריצפתיים
שמתי לב שאתה גם אוהב לשמוע רדיו אז תשקול הצבת אנטנה אם אין וקניית טיונר איכותי מהשוואה שערכתי בין שידורי הרדיו של הכבלים לאנטנה יצא כי האנטנה מנצחת בגדול שידורי הכבלים לא נקיים וצורמים חלשים ובלי פירוט
תשקול את האופציה הזאת מקווה שעזרתי :D (Y)
מה היינו עושים בלי מוזיקה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

נא לערוך את הכותרת.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

Tז איך רק רמקול אחד.
עוד לא הבנתי את העניין.
המגבר סטריאו , מונו?
לא ברור עדיין.
קייברידג'ג לא היי אנד אבך בתקציב הזה מתאים יותר.
לך תשמע את הQUAD LITE.

gvarvar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

QUAD II

שליחה #13 

[/eng]The Quad II is one of the most highly respected mono-block hifi valve amps around. First introduced in 1953, it's still used by many enthusiasts. The Quad II has no user controls, and was originally designed to be housed out of sight. However, the engaging design coupled with the opportunity to see the glowing valves, usually means they're left very much on display.[left]

אני ממש מתלהב, עדיין מייצרים את המגבר הנ"ל אחרי 50 שנה מרגע יציאתו לשוק.
מעניין איך יראה ב- ONKYO 605 שמאני רוצה לקנות עוד 50 שנה לנכדים שלי. :roll: יש מישהו באינטרנט שמספר שהוא משתמש במגבר הנ"ל מאז שנות ה- 60 ולא החליף מנורות!!
2700 דולר לזוג מגברים חדשים.

אני מצרף תמונה של המגבר ושל ברמקול, הרמקול ענקי!!! וקיבלתי שמתי לב עכשיו גם את ה-TUNER המקורי וכן את האנטנה המקורית.[/left]

לצערי קיבלתי רק רמקול אחד ומגבר אחד ולכן לא אוכל לשמוע בסטריאו. אבל חשבתי שבתור רמקול MID וHIGH מהמעולים שיש אוכל להשתמש בו בתור סנטר, אופציה שניה לשמוע במונו.

מה דעתכם?
ככה זנ נראה, באותו מצב. שוקל 9 KG בערך.
 ככה זנ נראה, באותו מצב. שוקל 9 KG בערך.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

התחלת בסראונד ועכשיו אתה רוצה לשמוע במונו רק בגלל שקיבלת איזה רמקול..

נו באמת..

למה לא ללכת לכיוון של 2 רצפתים ושני אחוריים ואם אתה כל כך רוצה להשתמש ברמקול הבודד שקבלת אתה יכול להשתמש בו כסנטר.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

gvarvar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

QUAD

שליחה #15 

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

הרמקול והמגבר שקיבלת פנטסטיים, אבל רק אחד מכל אחד, אין ממש מה לעשות איתם....
זה כמו להגיד שקיבלת מנוע של פרארי ושילדה, ללא גיר וללא כל השאר.....

אפילו בתור סנטר זה רעיון רע.
יש לך אותו פיזית? זה חתיכת רמקול, שייצטרך להיות לפני הטלויזיה/מזנון ובמרחק דיי סביר ממנו.
יותר סביר זה שאם הוא היה באיזו החסנה במשל 30 שנה, הוא לכל הפחות דורש אישזהו טיפול, כמו ניקוי הפאנלים מאבק.
לא הייתי מפעיל אותו רק כדי לבדוק מה ייקרה, כי במידה ויש הרבה אבק, הסטאטורים יכולים להתקצר ולגרום לפריצה של הממברנה, ממש כמו שקרה לחבר האתר טכנאי_קרמר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #17 

המלצתי היא לחפש באתרים כגון EBAY ו-AUDIOGON רמקול QUAD בודד נוסף.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #18 

בתנאי שהראשון תקני לחלוטין ושניהם השתמרו בתנאים דומים

אחרת הצלילים שהם יפיקו יהיו שונים
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

gvarvar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

הבנתם אותי לא נכון

שליחה #19 

נכון, שבמערכת סאונד סטראופונית בלבד שומעים יותר טוב אבל אין לי מקום או הכסף לשני האופציות ולכן אני מחפש מערכת ק"ב אשר תשמיע מוזיקה טובה וגם תהיה קטנה במרחב.
ולכן נשאלת שוב השאלה - איזה רסיבר מומלץ יותר ONKYO 605 או DENON 2307? אני חושב ללכת על ה- ONKYO כי הוא זול יותר.

בקשר לרמקול ה- QUAD. אבא של אישתי קנה רמקול בודד לפני 40 שנה. והוא לא היה בשימוש כ- 39.5 שנים . אש קודם כל תודה על ההזהרה לא לחבר את הרמקול... אני מחפש אתרים על MAINTANANCE של QUAD יש למישהו רעיון או ידע בנושא?

מכיוון וקיבלתי רמקול אחד חשבתי לחבר אותו ליציאה של המגבר וכנראה ושים אותו בחדר עבודה או כ- סנטר חלופי. אני כנראה לא אקנה רמקול נוסף בשל השינויים בין הרמקולים כמו שנאמר כאן.

למישהו יש ידע על ה- QUAD? מישהו מחזיק QUAD כזה בבית או יותר טוב - זוג כזה שאוכל לבוא ולשמוע?

לילה טוב ושבוע טוב,

gvarvar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

דרך אגב...

שליחה #20 

נכון שמומלץ לשים את ה- QUAD במרחק נאות המהקיר אך אפשר לפי הוראות החברה לשים אותו בפינת החדר הצורה לא מקבילה לקירות, קרי בזווית.

אשתי לא מאמינה עדיין שהדבר הגדול הזה יכנס לסלון אבל אני רואה את הפינה מאחורי הטלויזזיה או בפינה הרחוקה של הסלון וזה עושה לי חשק לנסות.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”