ואז הבנתי שצריך להיות חצי-מקצוען להבין את המתרחש בתחום זה. אז קראתי רבות באתר ובפורומים השונים, תודה לכל השואלים ובעיקר לכל העונים וכותבי המאמרים
לפני שאני עושה שטויות הייתי שמח לכתוב את החלטותי או לבטי לגבי הקניה.
הסלון שלנו די גדול, 5 על 6 ונפתח למטבח(גדול) וגם לחדר אוכל (גדול). בעיה קטנה היא שהטלוויזיה לא יכולה להיות במרכז החדר אלא כמטר הצידה כך שהמלבן שנוצר קטן אפקטיבית הרבה יותר, 6 על 3.5 מטר (הצד שרחוק חהמטבח וכו' - הצד שתחום בקירות ובחלון ענק).
עיקר השמיעה היא רדיו/דיסקים 90 אחוז והשאר DVD או סדרות ב- DIVX מהמחשב. איננו מחוברים לטלוויזיה כלל. אין כמו לקרוא ספר טוב וברקע מוזיקה טובה.
חשבנו על סט סטליטים (משיקןלי אסטטיקה ותקציב עד 11K כולל הכל) וחשבנו על KEF 3005 (הביצים). פה עולה בעיה ראשונה, יש אחלה מבצעים על B&W המדפיים ובכלל יש כל כך הרבה רמקולים במחיר הנ"ל שנראים מעולה. מה דעתכם? ה- KEF עולים לי כ-8K בייבוא חצי אישי.
שאלה שניה, חשבתי על רסיבר 605 החדש של דנון - הוצא לי ב- 4K באחת החנויות התל אביביות. אבל גם הרמן-קרדון 245/345 נשמעים מעולה, וגם שמעתי YAMAHA שאת שמו אני לא זוכר - כולם באיזור ה- 3000 עד 4000.
אציין שה- 605 זכה לשבחים רבים בשל - UPSCALING שלו וכניסות ה- HDMI 1.3 שלו. אבל לא שמעתי אותו עם ה- KEF ולכן אני חושש - האם ישמע טוב בחלל גדול כמו הסלון שלי.
אני יודע צריך לשמוע את המערכת אבל מאוד קשה בישראל לנסות לשמוע את ה- KEF עם דנון כי היבואנים שונים ובכלל קשה בישראל לכתת רגליים לכל חנות שכונתית שמחזיקה יחסית מעט מוצרים - והרצון שלה לשנות את הקונפיגורציה של החנות שואפת לאפס.
אני יודע שהנושא חוזר על עצמו אבל הייתי רוצה בעזרתכם לצמצם את האופציות העומדות בפני, לקבל המלצה לחנות שאוכל לשמוע מוזיקה בשקט עם מספר רמקולים ובסוף לקנות
לצערי אין לי את כל הזמן שבעולם ללמוד את הנושא לעומק, ולכן החלטתי לדבוק בעצת חכמים ומנוסים ממני.