שרשור תגובות: התפתחויות בנטפליקס על רקע תחרות מתגברת

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1010
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #21 

19/10/2022 11:51  
Huber כתב:
שיתחילו בלהפסיק להוציא כ"כ הרבה תכנים נחותים, הרבה יותר קריטי מהכל. אני כבר כמה חודשים שוקל לבטל את המנוי, בקושי יש לי מה לראות שם כיום.

חבל, הייתי בין הראשונים שנרשם כשהם הגיעו לארץ ובאמת רציתי שהם ימשיכו כפי שהם התחילו.
...
אני הייתי במצב שלך בדיוק, בפרברואר השנה.
פשוט ביטלתי את המנוי וחיכיתי שתכנים חדשים יתווספו.
חידשתי את זה בספטמבר, הפסקה של 6 חודשים.
עכשיו יש לי כמות סדרות עם עונות חדשות שבינתיים מספיקה לי.
תהליך הביטול וחידוש די פשוט וקל, וגם הם שומרים את הפרופילים שלך למשך 10 חודשים, בחיבור מחדש חזרתי לאותו מצב עם אותה היסטוריית צפיות.
בין לבין הסתדרתי עם מנויים אחרים שיש לי
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #22 

24/10/2022 8:07  
oferlaor כתב:
הם לא עושים את זה מתוך מחשבה שהם יאבדו לקוחות. לדעתם, הפיתרונות של תוספת עלות וגרסא זולה ממומנת פרסומות מספיקה בשביל להשאיר אנשים.

מה שאני חושב שהם מפספסים זה שאם פעם היתה לאנשים אהבה ממש לנטפליקס, זה לא הסנטימנט היום. וזה יעביר הרבה אנשים מ ״אני לא בטוח למה אני משלם על נטפליקס״ ל ״אני לא אשלם בחיים על נטפליקס״

אנימחושב שהם לא מעריכים נכון את ה backlash של הקהל. הם צריכים למצוא עוד דברים שהם יכולים להוסיף לברנד (לא גיימינג) במקום לחלוב עוד כסף.

מה שמדהים הוא המהפך שאפל tv עשו. הם בדיוק עשו את המהלך של נטפליקס כשהחברה התחילה עם תוכן מקורי. הפקות מבריקות. כל הפקה בינגו. נטפליקס לקחו את המודל שלהם וחרבנו אותו על בסיס החשש שכל כך הרבה תוכן עוזב את הפלטפורמה אז במקום להפיק תוכן איכותי בכמות סבירה, הם הוציאו הון להפיק טונה של תוכן באיכות שנעה בין בינוני לגרוע.
...
הפתרון של מנוי בתשלום מוזל עם פרסומות לא יעבוד - מספיק לקרוא את הכתבות באתרים השונים בעולם כדי להבין שה-"הוזלה" לא באמת מצדיקה את כמות הפרסומות שהמנוי צפוי לראות בהשוואה למנוי הזול ביותר שעולה רק 2 דולר יותר ללא פרסומות.

בתור אחד שמסוגל ומשלם לנטפליקס מחיר מלא על המנוי היקר ביותר (לא טורקי/ארגנטינאי וכו') אני מרגיש שהגעתי לנקודת שבירה. נטפליקס העלו מחירים כמה פעמים בשנתיים האחרונות ועוד היד נטויה, הורידו המון תכנים, כמו שציינת תכני המקור החדשים שהעלו הם בינוניים במקרה הטוב ועכשיו הם גם רוצים לצמצם את כמות האנשים שאוכל לשתף איתם את המנוי היקר ביותר שלהם מ-3 אנשים ל-2 ועוד לחייב אותי בתוספת של 3-4 פאונד על כל אחד מהם? אני לא חושב שהם מעריכים נכון את התגובה שתבוא כתוצאה מהמעשים שלהם. הם כנראה שכחו שיש מספיק אלטרנטיבות אחרות זולות יותר.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

24/10/2022 11:12  
yossipeleg כתב:
נטפליקס הינו שרות הסטרימיניג עם המבחר הגדול ביותר לקהל הישראלי כיום, גם אחרי ניפוי הזבל.
עכשיו כשהסטרימינג נהיה פופולרי, רוב המשתמשים כבר לא יחזרו לפתרונות פיראטיים כאלו ואחרים.
הדרישה של נטפליקס לגיטימית - בהסכם המשתמש הם כותבים שהשימוש במנוי הוא לבית אב אחד.
מי שזה לא מתאים לו לא חייב להיות מנוי.
מתי נטפליקס יתחילו לאכוף ומה יהיו הסנקציות? נחיה ונראה.
איך הם ידעו? ניתן לזהות על ידי האפליקציה או בהתחברות לשרתי נטפליקס אם מכשירים שאמורים להיות קבועים (סטרימרים, טלוויזיות) של אותו מנוי נמצאים במיקומים פיזיים מרוחקים על ידי מידע מכתובות IP ושרותים שמאפשרים לדעת מיקום פיזי של הכתובות.
מי שמעוניין לחסוך יכול לבדוק את אופציית המנוי הטורקי שעדיין עובדת - 17 שקל לחודש למנוי פרימיום (כן, גם זה לא בדיוק מותר לפי הסכם המשתמש).
...
אתה טועה מאוד אם אתה חושב שאנשים לא יחזרו לפיראטיות - במצב הכלכלי של היום כאשר ללא מעט אנשים יש בעיות כלכליות והם רואים שנטפליקס לא רק מתייקר כל כמה חודשים אלא גם כופה הגבלות כאלה ואחרות שלא היו קיימות בעבר וכמו שאומרים "כבר אין תמורה בעד האגרה" הם יעברו לפתרונות זולים יותר כאשר פיראטיות הוא אחד מהם.

אם הדרישה של נטפליקס לגיטימית - מדוע לא אכפו אותה מהיום הראשון? מהסיבה הפשוטה שהם רצו לגרום לכמה שיותר צרכנים "להתמכר" לנטפליקס ואז לחזור בהם ולדרוש מכל אחד מהם תשלום מלא או לחלופין לכפות על המנויים המשלמים לשלם תוספת על ה"שותפים" (ולצמצם את מספר השותפים ב-1 על מנת לגרום ליותר שותפים לשלם מחיר מלא).

אגב, איך נטפליקס ידעו בדיוק שההורים שלי וחברים שאני משתף איתם את המנוי שלי נמצאים בארץ ולא באנגליה אם אני מתקין על הנתב אצלי בבית שרת OpenVPN והם מתחברים בעצם דרך הנתב שלי לנטפליקס באנגליה?

לגבי האופציה למנוי טורקי - לא בטוח שהיא עדיין עובדת. יש לא מעט פוסטים ברדיט שטוענים שהשיטה כבר לא עובדת ושנטפליקס עלו עליה וחוסמים אותה כך ששווה לבדוק גיפט קארד טורקי עם סכום קטן ולא לקנות מראש הרבה לירות טורקיות.

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #24 

לא אמרתי שאנשים לא יעברו לפיראטיות, אלא שהרוב לא.

העובדה שנטפליקס לא אכפו מהיום הראשון לא לא אומרת שאין להם זכות להתחיל עכשיו.
אבל אתה צודק - הם בהחלט רצו שננסה "בחינם", ואחר כך נעשה מנוי משלנו.

לגבי VPN - הכתובת אכן יכולה להיות זהה לכולם, וייתכן שככה נטפליקס לא יזהו.
מצד שני - נטפליקס מנהלת מזמן מלחמות לחסימת צפיה דרך VPN.
צריך גם לזכור ש VPN טוב עולה כסף, וההתעסקות איתו היא לא בשביל כל אחד.

לא הייתי כותב שהמנוי הטורקי עדיין עובד בלי לבדוק את זה קודם.
מה שכבר לא עובד הוא להכניס כרטיס אשראי ישראלי (למרות שגם זה ניתן לביצוע בדרך מורכבת יותר).
לא אתן בפורום הזה הדרכה כיצד לעבור על החוק, אבל ניתן לעבור למחירי טורקיה.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

לצערי אתה צודק - רוב האנשים מעדיפים את הנוחות של הסטרימינג על פני פיראטיות למרות המחיר שהם משלמים על כך.

אכן יש לנטפליקס זכות לאכוף בדיוק כמו שיש לציבור זכות למחות, להצביע ברגליים ולהתנתק מהם בשל הרעת התנאים.

נטפליקס מנהלת רשימות של ספקי VPN וחוסמת אותם אבל אני בספק רב אם יחסמו VPN שנמצא על שרת ביתי - שרת כזה לא עולה כסף ויש נתבים כמו אלו של ASUS למשל שהופכים את יצירת השרת הביתי לקלה יחסית גם לבעלי ידע בסיסי במחשבים.

לגבי המנוי הטורקי - ידוע כבר מזה זמן מה שכרטיסי אשראי לא עובדים אבל לאחרונה גם גיפט קארדים ו-VPNים נחסמים וזו בעצם הבעיה החדשה שנוצרה.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2786
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #26 

אני חוזר על רעיון שכתבתי בכאן בזמנו, למה שהתשלום לא יהיה לפי צריכת דאטה. מה אכפת להם כמה משתמשים במנוי הרשום. צריכה של 200G לא דומה לצריכה של 2000G. הרי הם יודעים כמה הם מזרימים למנוי. כמו בגלישה סלולרית. צרכת שילמת.

*2סנט.
** גם אני קיבלתי את המייל על העתקת המנוי, לא הבנתי מה זה ולמה זה טוב.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #27 

25/10/2022 13:05  
מספיקלי כתב:
אני חוזר על רעיון שכתבתי בכאן בזמנו, למה שהתשלום לא יהיה לפי צריכת דאטה. מה אכפת להם כמה משתמשים במנוי הרשום. צריכה של 200G לא דומה לצריכה של 2000G. הרי הם יודעים כמה הם מזרימים למנוי. כמו בגלישה סלולרית. צרכת שילמת.

*2סנט.
** גם אני קיבלתי את המייל על העתקת המנוי, לא הבנתי מה זה ולמה זה טוב.
...
במודל הזה אתה מעודד את הלקוחות לצרוך פחות, זה לא טוב בטווח הארוך.

אם כבר נטפליקס יחליטו לעדכן את המודל שלהם ולפתור את בעיית השיתוף, הייתי הולך על מודל של תשלום לפי מכשיר,
משהו בסגנון של
30 ש"ח בסיס שכולל מסך/מכשיר אחד, כל מסך/מכשיר נוסף 10₪
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

25/10/2022 17:48  
vivi כתב:
אם כבר נטפליקס יחליטו לעדכן את המודל שלהם ולפתור את בעיית השיתוף, הייתי הולך על מודל של תשלום לפי מכשיר,
משהו בסגנון של
30 ש"ח בסיס שכולל מסך/מכשיר אחד, כל מסך/מכשיר נוסף 10₪
...
העניין הוא שנטפליקס לא רוצים שאדם אחד ישלם 30 ש"ח על עצמו ועוד 80 ש"ח על 8 חברים שלו (10 ש"ח על כל אחד) אלא שכל חבר ישלם על עצמו ומקסימום עוד 2 אנשים נוספים.

במקרה הראשון נטפליקס תרוויח 110 ש"ח (חבר אחד משלם 30 ש"ח על עצמו ועוד 80 ש"ח על 8 חברים נוספים).
במקרה השני נטפליקס תרוויח 150 ש"ח (3 חברים משלמים על עצמם 30 ש"ח פלוס 20 ש"ח על 2 חברים אחרים).

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #29 

אף אחד לא יעשה vpn לחברים ולמשפחה שלו. זה לא סביר. יותר סביר שיחזרו לפיראטיות, לדעתי.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

אני מאמין שמי שמסוגל לעבור את כאב הראש של תשלום על נטפליקס טורקי תוך שימוש ב-VPN בהחלט יהיה מסוגל להתקין שרת VPN על מנת לשתף את המשפחה והחברים ואולי אף יעשה זאת - הסבירות לכך כמו שציינת לא גבוהה במיוחד אבל בהחלט קיימת.
מה שכן די ודאי זה שהפיראטיות תצמח למימדים גדולים יותר מכפי שהייתה בעבר טרם הגזירות החדשות.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #31 

חברים אתם צריכים להבין שלנטפליקס בהחלטות האלו לא איכפת מהחלקיק אחוז של משתמשים שלה שהם "מתקדמים" כמוכם, כל הדיבורים על vpn ממש לא רלוונטיים, הם מדברים על 99% מהלקוחות שלהם שמחוברים כרגיל
ומנסים לעשות מודל תמחור שיגרום לרוב המשתמשים להבין "אוקיי לא כדאי לי לשתף חשבון כי אולי אתפס ואחויב בהתאם"
זה הכל, לא מעניין שאפשר יהיה לעקוף את זה למי שממש רוצה, זו לא הנקודה.

.עוד נושא שממש לא אמור לעניין אותם זו הפירטיות, זה לא איום עליהם- האמירה "הם לא טובים אני חוזר לפירטיות", זה כמו להגיד שאם מחירי הדלק או המזון ימשיכו להאמיר אני אחזור לגנוב, זה לא שיקול של אף אחד שמחליט על המחירים

בסוף זה די פשוט, הם צריכים עוד כסף (כמו כולם) - או שהמודל החדש יצליח או יכשל ואז יחפשו דרך אחרת לעשות כסף.
צריך להבין שכלקוחות של החברה יש לנו אינטרס לשלם כמה שפחות וזה מובן, מצד שני יש לנו אינטרס שהחברה תרוויח מספיק כדי לענות לנו על הציפיות (למשל איכות וכמות התכנים)

בכל מקרה, הם טועים לדעתי עם המודל החדש, ואחרי שהוא יכשל זה כנראה יוביל לעליית מחיר קטנה נוספת במסלולים הרגילים ואז יהיה אפקט גדול של אנטי

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

מה שצריך לעניין מאוד את נטפליקס זה שלפי ההערכות שלה עצמה המהלכים הבאים שלה צפויים לגרום לה לאבד 2 מיליון מנויים משלמים - אני סבור שהמספר הזה נמוך בהרבה מהמספר האמיתי של המנויים שהיא תאבד בעקבות הצעדים האלה.

הפיראטיות בהחלט צריכה לעניין אותם - העניין הוא שמי שמוריד את התכנים בצורה לא חוקית לא משלם על נטפליקס ולכן נטפליקס מפסידה לכאורה מנוי משלם. תכפיל את זה בכמה מאות אלפי/מיליוני פיראטים ותקבל הפסד כספי פוטנציאלי לא מבוטל לנטפליקס.

אין עוררין על כך שהחברה צריכה כסף אבל כשחברה מעלה את מחירי המנוי 4 פעמים ב-3 שנים, מוסיפה הגבלות למנויים ולא מספקת תמורה הולמת למחיר בצורת הפקות מקור איכותיות הציבור מצביע ברגליים ונוטש בהמוניו.

אני מניח שצורת החשיבה המעוותת של נטפליקס היא שהציבור "המכור" או "השבוי" ימשיך לשלם כל סכום על מנת להמשיך ולצפות בנטפליקס וזה בעצם מה שיכסה את עלות המנויים הנוטשים בתוספת רווח נוסף.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #33 

גם אני חושב שהבעיה היא תפיסתית. היה להם עשור להבין שהם יתקעו בתקרת זכוכית בשלב כלשהו. בשלב הזה הם אמורים היו למצוא עוד מודלים ועוד דרכים לגדול.

חברות גדולות צריכות כמה מוצרים וכמה revenue streams. ככה גוגל (אנדרואיד, חיפוש, פרסום, אחסון, מייל ועריכת מסמכים) וככה פייסבוק (אינסטה/פייסבוק= פרסום, ווסטאפ = שירותים לביזנס, אוקולס=חומרה + VR)

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”