שרשור תגובות: התפתחויות בנטפליקס על רקע תחרות מתגברת

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78841
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #1 

https://htmag.co.il?p=67492

נטפליקס מחדשת על רקע תחזיות עתיד לא מזהיר

תמונה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #2 

שיתחילו בלהפסיק להוציא כ"כ הרבה תכנים נחותים, הרבה יותר קריטי מהכל. אני כבר כמה חודשים שוקל לבטל את המנוי, בקושי יש לי מה לראות שם כיום.

חבל, הייתי בין הראשונים שנרשם כשהם הגיעו לארץ ובאמת רציתי שהם ימשיכו כפי שהם התחילו.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #3 

גם אני חושב שהרמה מאוד ירדה, היו הרבה מאוד תכנים אטרקטיביים כבר כמה שנים ובשנה האחרונה המון המון ***.

רמאש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #4 

19/10/2022 11:51  
Huber כתב:
שיתחילו בלהפסיק להוציא כ"כ הרבה תכנים נחותים, הרבה יותר קריטי מהכל. אני כבר כמה חודשים שוקל לבטל את המנוי, בקושי יש לי מה לראות שם כיום.

חבל, הייתי בין הראשונים שנרשם כשהם הגיעו לארץ ובאמת רציתי שהם ימשיכו כפי שהם התחילו.
...
אז מה תעדיפו לראות במקום נטפליקס?
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #5 

אישתי אוהבת את הסדרות שלהם וזו הסיבה שאני מחזיק מנוי, אף פעם לא התחברתי לסגנון. עובדים על כמות ולא על איכות.
לא מוצא שום דבר מעניין, ואם יש סידרה שכן- מוריד וצופה בקודי. הרבה יותר נוח.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #6 

19/10/2022 15:46  
רמאש כתב:
אז מה תעדיפו לראות במקום נטפליקס?
...
פעם הייתי פיראט, כי לא היה שירות בארץ שסיפק מבחר תכנים בתמורה הולמת. כשהם הגיעו כמות ההורדות שלי פחתה משמעותית. כיום הסכום שאני משלם להם לא מצדיק את כמות התוכן שאני צורך מהם. אז....

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #7 

וואלה... כמה אכזבות על 30-60 שח בחודש...
יס, הוט, היו מאות שקלים. היינו שבויים.
מאז שהם באו התחילה תחרות.
והממשק שלהם אדיר.
לא מתאים? תתנתקו.

off
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1394
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #8 

19/10/2022 11:51  
Huber כתב:

...
אני לא משלם ולמרות זאת שוקל להפסיק את המנוי (שאני רוכב עליו). פשוט אין מה לראות.
אפל טיוי פלוס הפך שירות משתלם וזול.
אמזון מפציצים עם כמה סדרות טובות. NIGHT SKY וואו!

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #9 

לדעתי נטפליקס בחרה בכיוון לא טוב,
היא כבשה את העולם ללא פרסומות ועם מנויים שניתן לשתף ונראה שהיא הולכת לאבד את הדרך.

הפתרון שהייתי בוחר במקומם: באופן מתון ביותר לייקר את המנויים ולהפחית את כמות התכנים החודשית.
סבלנות זה שם המשחק.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #10 

בכללי ב 2023 ללכתעל מודל תמחור שנותן 720/1080/4k זה הזייה!

היו מתמחרים לפי תכנים, לפי פרופילים, לפי כמות סרטים שאפשר לצפות, להפריד בין סרטים וסדרות, וכו וכו
המודל של הפרסומות - מישהו שם החליק על בננה

לגבי ההחלטה על לכל בית אב מנוי - מובן בהחלט ולגיטימי ותודה להם על כל השנים שחלקנו חשבון

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6629
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #11 

לא כ"כ ברור לי איך נטפליקס תזהה את "משתפי סיסמאות"

רק אם ספקי האינטרנט יתנו לה כתובות IP של המשתמשים שלהם

וגם אז צריך להצליב את המידע מול איזורים ומדינות

נשמע מורכב כל הרעיון..

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

ספקית לא צריכה לתת לך כתובת אייפי, כתובת האייפי שלך חשופה כאשר אתה פונה לשרת צד ג׳ באינטרנט (למשל הבעלים של הפורום רואה את כתובת האייפי שלי כרגע)

לא בעיה קשה לפתח אלגוריתם שמזהה האם אתה ׳רוכב׳ על חשבון או שאתה הבעלים שלו בהתבסס על האייפי, מיקום, מכשיר, וכו׳

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #13 

זה גם לא כזה טריוויאלי לפתח אלגוריתם כזה. לחשבון שלנו אנחנו מתחברים גם ממכשירים שמחוברים דרך האינטרנט של הבית (טאבלטים, טלוויזיה) וגם מטלפונים ניידים מחוץ לבית, כלומר מכתובות IP אחרות.

אנחנו לא משתפים את המנוי עם אף אדם, אבל ניגשים מתוך שלוש כתובות לפחות (ובניידים הן משתנות תכופות). את הרשאת המיקום אני לא מאפשר לנטפליקס, וגם לא אף הרשאה אחרת, ממש לא עניינם. אפשר כנראה לזהות שאם מתחברים לחשבון מסוים מחמישים טלפונים ניידים, זה לא משפחה אחת. אם מישהו משתף חשבון בצורה כזו, זה באמת להשתין מהמקפצה. אבל אם מישהו משתף עם ההורים והאחים שלו, לא רואה איך יאכפו פה משהו.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

הם ניסו את הפיילוט הזה בכמה מדינות כבר, יש להם אלגוריתם כלשהו...

טריוואלי זה בטוח לא, תמיד יש מקרי קצה, אבל אם הם יצליחו לזהות מקרים מסוימים ועליהם לגבות כסף - זה יעזור להם, וגם אולי ״יפחיד״ אחרים מלשתף.

אגב יש עוד דרך שלא קשורה לזיהוי ip או מיקום, והיא על-ידי אימות שאתה ה owner של החשבון, כמו מידי פעם לבקש ממך להכניס קוד שנשלח אלייך לנייד, או למייל, וכו׳...
(כמובן שגם זה לא ממש ימנע מאנשים ל ״אחי מה הקוד שקיבלת?״ אבל עבור אנשים מסוימים זה אולי יהיה בעייתי ויעדיפו לא להסתמך על זה)

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #15 

אני מניח שהם רק יתייחסו למכשירים שפיזית לא זזים כמו סטרימרים ומסכים. קל לזהות את המכשירים האלה עם כתובות ip ואפילו לזהות שהם בפרופילים שונים... לא נדרש הרבה לשם כך.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6629
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #16 

20/10/2022 21:41  
tomer953 כתב:
הם ניסו את הפיילוט הזה בכמה מדינות כבר, יש להם אלגוריתם כלשהו...
...

נו , ולאיזה מסקנות הם הגיעו ?

מישו נחסם כתוצאה מכך ? מישו קיבל אזהרה ו\או קנס מכך ?

אם כל הבדיקות האלה היו מניבות תוצאות כלשהן זה כבר היה מתפרסם..

אני חושב שהם בסה"כ מנסים להפחיד אותנו אך לא באמת יכולים לעשות משו מכל הסיבות שהוזכרו כאן מעלי.

צפייה מהנה לכולם :D

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

התוצאות (הפיננסיות) כנראה הוכיחו את עצמן או שהם לא היו מרחיבים את זה. כנראה שהפיצ׳רים שאנחנו רואים כמו חבילות זולות עם פרסום והעברת חשבון הם מסקנות מהניסויים האלה.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #18 

22/10/2022 2:08  
pessik כתב:
נו , ולאיזה מסקנות הם הגיעו ?

מישו נחסם כתוצאה מכך ? מישו קיבל אזהרה ו\או קנס מכך ?

אם כל הבדיקות האלה היו מניבות תוצאות כלשהן זה כבר היה מתפרסם..

אני חושב שהם בסה"כ מנסים להפחיד אותנו אך לא באמת יכולים לעשות משו מכל הסיבות שהוזכרו כאן מעלי.

צפייה מהנה לכולם :D
...
עד כמה שהבנתי "הקורבנות" של הניסוי הזה לא אהבו את הרעיון והוא (כמה לא מפתיע) לא הצליח במיוחד.

אם נטפליקס צופים שיאבדו רק 2 מיליון לקוחות בעקבות הצעדים ההזויים האלה הם חיים באשלייה אחת גדולה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

הם לא עושים את זה מתוך מחשבה שהם יאבדו לקוחות. לדעתם, הפיתרונות של תוספת עלות וגרסא זולה ממומנת פרסומות מספיקה בשביל להשאיר אנשים.

מה שאני חושב שהם מפספסים זה שאם פעם היתה לאנשים אהבה ממש לנטפליקס, זה לא הסנטימנט היום. וזה יעביר הרבה אנשים מ ״אני לא בטוח למה אני משלם על נטפליקס״ ל ״אני לא אשלם בחיים על נטפליקס״

אנימחושב שהם לא מעריכים נכון את ה backlash של הקהל. הם צריכים למצוא עוד דברים שהם יכולים להוסיף לברנד (לא גיימינג) במקום לחלוב עוד כסף.

מה שמדהים הוא המהפך שאפל tv עשו. הם בדיוק עשו את המהלך של נטפליקס כשהחברה התחילה עם תוכן מקורי. הפקות מבריקות. כל הפקה בינגו. נטפליקס לקחו את המודל שלהם וחרבנו אותו על בסיס החשש שכל כך הרבה תוכן עוזב את הפלטפורמה אז במקום להפיק תוכן איכותי בכמות סבירה, הם הוציאו הון להפיק טונה של תוכן באיכות שנעה בין בינוני לגרוע.

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #20 

נטפליקס הינו שרות הסטרימיניג עם המבחר הגדול ביותר לקהל הישראלי כיום, גם אחרי ניפוי הזבל.
עכשיו כשהסטרימינג נהיה פופולרי, רוב המשתמשים כבר לא יחזרו לפתרונות פיראטיים כאלו ואחרים.
הדרישה של נטפליקס לגיטימית - בהסכם המשתמש הם כותבים שהשימוש במנוי הוא לבית אב אחד.
מי שזה לא מתאים לו לא חייב להיות מנוי.
מתי נטפליקס יתחילו לאכוף ומה יהיו הסנקציות? נחיה ונראה.
איך הם ידעו? ניתן לזהות על ידי האפליקציה או בהתחברות לשרתי נטפליקס אם מכשירים שאמורים להיות קבועים (סטרימרים, טלוויזיות) של אותו מנוי נמצאים במיקומים פיזיים מרוחקים על ידי מידע מכתובות IP ושרותים שמאפשרים לדעת מיקום פיזי של הכתובות.
מי שמעוניין לחסוך יכול לבדוק את אופציית המנוי הטורקי שעדיין עובדת - 17 שקל לחודש למנוי פרימיום (כן, גם זה לא בדיוק מותר לפי הסכם המשתמש).

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”