מייבש כביסה AEG לוקח שעות ומתמלא מים...

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
winer-r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1652
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1 

הי,
יש לי כמה חודשים מייבש כביסה AEG דגם TX7E832 קונדנסור ( ללא צינור חיצוני ). המכשיר לוקח לו אפילו 1/2 יום לייבש כביסה, למרות שיש לו חיישן. נראה לי לא הגיוני...
ישנה תופעה של מים בצלעות של הקונדנסר ( מצרף תמונה ), האם זו תופעה מקובלת?
המכשיר מטופל ומנוקה אחרי כל מחזור.

תודה מראש
IMG_20220928_123158.jpg

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2561
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #2 

אני מהמר שהדגם הזה עם משאבת חום- HEAT PUMP.
היה כאן לא מזמן שרשור על מייבש כזה (חברה ודגם אחרים), אבל בדיוק אותה התופעה !!! גם אצל חבר שלי לעבודה יש בדיוק את אותה הבעיה (נדמה לי עם מייבש של בוש).
בשרשור שהיה כאן מישהו הסביר מה לעשות...לא זוכר במדויק. משהו כמו לנקות את המאייד כל פעם (מקווה שאני לא טועה).

בכל אופן, נראה שהשיטה הזו עם משאבת חום היא FLOP אחד גדול...אמנם מאוד חסכוני- אבל לא עושה את העבודה.

nir222
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

viewtopic.php?f=48&t=369062

viewtopic.php?f=48&t=376160

מייבשים בשיטה של משאבת חום לא מוצלחים

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #4 

נו, באמת.

המייבשים האלה לא פחות אמינים משיטות אחרות וההפעלה שלהם צורכת פחות מחצי מהאנרגיה שצורך מייבש עם גוף חימום. הם לא מחממים את הסביבה שלהם ולכן ניתנים למיקום בתוך ארון שירות, והם לא שוחקים את הבגדים כמו מייבשים שמגיעים לטמפרטורה גבוהה (גוף חימום או גז). הם אכן עולים יותר (אבל לאורך חיי המכשיר זה יותר ממתקזז עם עלות הפעלה נמוכה מאוד) וזמן הייבוש שלהם כפול ויותר.

בעשור האחרון מייבשים עם משאבת חום עלו ממכירות של אפס לבערך רבע מהמכירות, והצפי הוא שתוך שנים בודדות הם יהיו מעל 50%. מי שקונה אותם לא טועה, אלא אם כן הוא לא מסוגל לחכות עוד שעה-שעתיים לתום הייבוש.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4791
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 768 פעמים

שליחה #5 

מסכים לגמרי, זה לא העתיד אלא ההווה. כדאי גם לוודא שלא מעמיסים על המייבש כמות מטורפת של כביסה

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

16/10/2022 14:30  
odedee כתב:
נו, באמת.

המייבשים האלה לא פחות אמינים משיטות אחרות וההפעלה שלהם צורכת פחות מחצי מהאנרגיה שצורך מייבש עם גוף חימום. הם לא מחממים את הסביבה שלהם ולכן ניתנים למיקום בתוך ארון שירות, והם לא שוחקים את הבגדים כמו מייבשים שמגיעים לטמפרטורה גבוהה (גוף חימום או גז). הם אכן עולים יותר (אבל לאורך חיי המכשיר זה יותר ממתקזז עם עלות הפעלה נמוכה מאוד) וזמן הייבוש שלהם כפול ויותר.

בעשור האחרון מייבשים עם משאבת חום עלו ממכירות של אפס לבערך רבע מהמכירות, והצפי הוא שתוך שנים בודדות הם יהיו מעל 50%. מי שקונה אותם לא טועה, אלא אם כן הוא לא מסוגל לחכות עוד שעה-שעתיים לתום הייבוש.
...
אז למה יש הרבה אנשים שמתלוננים שהם לא עושים את העבודה ?
ויש להם "עבודה" מאוד פשוטה...לייבש את הבגדים. אם הוא מייבש- הוא מוצלח ואם לא- לא מוצלח !

את מי מעניין אם הם בעלי דירוג אנרגטי מצויין- אם הם פשוט לא מייבשים ???

odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 325 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #7 

הם מייבשים - בזמן יותר ארוך. יש פה כנראה עניין של אי-תיאום ציפיות. מי שהיה לו מייבש עם גוף חימום, והיה רגיל שהייבוש מסתיים לאחר שעה, יופתע (אם לא עשה שיעורי בית) כשיראה שהמייבש היקר שלו פועל לאט פי שלושה. זה לא שהם לא עושים את העבודה - הם עושים עבודה איטית אבל חסכונית. לא לכל אחד זה מתאים, אם כי לדעתי רוב האנשים בדרך כלל לא לחוצים שמה שהכניסו לייבוש יהיה מוכן ללבישה תוך שעה. מי שככה חי, אם יש כזה, שלא יקנה מייבש כזה.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

יש פה אנשים שהעידו שהפעילו 3 מחזורי יבוש והוציאו כביסה רטובה.
אז מה זה בדיוק תיאום ציפיות ? לייבש במשך יומיים ?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #9 

שתי טעויות שכיחות בתפעול מייבשי כביסה:
  • העמסת יתר -- אין סיבה לסמוך על חיישני הלחות והמשקל... אנשים נוטים לדחוס כביסה רטובה אל המייבש כאילו זו מכונת כביסה (גם העמסת מכונת הכביסה היא שטות כמובן) מבלי לקחת בחשבון שייבוש אפקטיבי דורש תווך אויר סביר.
  • מיון לפי סוג הכביסה - מגבות, ג׳ינסים וסוודרים לא יתנהגו / יתייבשו כמו חולצות טריקו וגרביים..
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אני מניח שאנשים משווים בין פעולה שהיו רגילים לה במייבש הקודם... למייבש החדש עם משאבת חום.
כמובן שהנחת העבודה היא שהתפעול הוא לפי הכללים הנהוגים (משקל, סוג כביסה).

אם לא נוהגים לפי הכללים- אין שום טעם להמשיך לדבר כמובן על הנושא.

kfirkb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

אני עם מייבש כביסה של בוש עם משאבת חום כבר 6 שנים. קניתי אותו כשזה היה חדש ובמחיר של 6k₪.
הוא עבד מעולה! מייבש במהירות קצת יותר איטית ממייבש עם גוף חימום, כ 20-30% יותר זמן ייבוש, לא קריטי ושווה בהחלט את היתרון החד משמעי בשמירה על הבגדים ובחסכון בחשמל.
רק שימו לב שחשוב להסיר את המוך מה פילטר לאחר כל שימוש ולשטוף את הפילטר טוב טוב. אחרת המייבש מתמלא במוך שמאט את הפעולה ואז צריך לפרק את המייבש ולנקות את כל המוך שהצטבר. ואז חוזר לעבוד כמו חדש. יש דגם חדש של בוש עם מאפיין שנקרא Autoclean שמנקה ומזרים את המוך לתא נפרד שיש לרוקן אחת ל 20 הפעלות! בלי צורך לנקות לאחר כל פעולה.
לא מכיר את המייבש ואין לי מושג אם זה עובד טוב כמו שמפורט באתר הייצרן. אם זה אכן עובד כמו שהייצרן טוען, אז אין ספק שמדובר בתכונה מאוד מקלה ושימושית ששווה לבדוק.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #12 

גם אני עם מייבש עם משאבת חום של בוש
אצלנו רק משתמשים במייבש וכמעט לא תולים
המייבש הקודם היה עם צינור פליטה וייבש בחצי זמן אבל כשעברתי למייבש הנוכחי חשבון החשמל שלי התכווץ אז אני שותק
במייבש מצטבר המון מוך וצריך לנקות לפני כל יבוש ופעם בכמה זמן גם את הפילטר המשני
בסה"כ עושה את העבודה, לפעמים צריך לתת לו תוספת זמן ויש לו אופציה כזו

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”