בבקשה הסבר על סיב בדירה דו קומתית
היי,
אני לא מבין בתחום אז, מתנצל מראש...
התחברתי לסיב אופטי (3 נקודות טלוויזיה + 2 נקודות אינטרנט), בדירה דו קומתית בבניין דירות ואשמח להסבר.
בדירה קיימת תשתית קואקסלית ישנה.
* השחילו סיב מהקופסא בקרקע ישירות לתוך הדירה וחיברו לראוטר בסלון
* מהראוטר גישרו באמצעות 3 כבלי lan:
1 - לממיר שמזרים לטלוויזיה
2 - למחשב שמספק גישה לאינטרנט
3 - למכשיר mokka שאליו מחובר כבל קואקסלי בכניסה
* בחדר 1, התקינו מכשיר mokka עם כבל קואקסלי בכניסה וכבל lan שמגושר לממיר אשר מזרים לטלוויזיה
* בחדר 2, אשר ממוקם במפלס השני, התקינו 2 מכשירי mokka:
1 - עם כבל קואקסלי בכניסה וכבל lan שמגושר למחשב אשר מספק גישה לאינטרנט
2- עם כבל קואקסלי בכניסה וכבל lan שמגושר לממיר אשר מזרים לטלוויזיה
לפי הבנתי, למעט הטלוויזיה והמחשב בסלון, כל הנקודות בבית מקבלות דאטה מהמוקה בסלון ע"ג תשתית קואקסלית. אז, האם אני באמת מחובר לסיב??? מה טיב החיבור הקואקסלי?
כיצד ניתן לחבר את כל הנקודות בבית עם סיב ישיר ללא שימוש בקואקסלים ומוקות למינהן?
תודה רבה!
אני לא מבין בתחום אז, מתנצל מראש...
התחברתי לסיב אופטי (3 נקודות טלוויזיה + 2 נקודות אינטרנט), בדירה דו קומתית בבניין דירות ואשמח להסבר.
בדירה קיימת תשתית קואקסלית ישנה.
* השחילו סיב מהקופסא בקרקע ישירות לתוך הדירה וחיברו לראוטר בסלון
* מהראוטר גישרו באמצעות 3 כבלי lan:
1 - לממיר שמזרים לטלוויזיה
2 - למחשב שמספק גישה לאינטרנט
3 - למכשיר mokka שאליו מחובר כבל קואקסלי בכניסה
* בחדר 1, התקינו מכשיר mokka עם כבל קואקסלי בכניסה וכבל lan שמגושר לממיר אשר מזרים לטלוויזיה
* בחדר 2, אשר ממוקם במפלס השני, התקינו 2 מכשירי mokka:
1 - עם כבל קואקסלי בכניסה וכבל lan שמגושר למחשב אשר מספק גישה לאינטרנט
2- עם כבל קואקסלי בכניסה וכבל lan שמגושר לממיר אשר מזרים לטלוויזיה
לפי הבנתי, למעט הטלוויזיה והמחשב בסלון, כל הנקודות בבית מקבלות דאטה מהמוקה בסלון ע"ג תשתית קואקסלית. אז, האם אני באמת מחובר לסיב??? מה טיב החיבור הקואקסלי?
כיצד ניתן לחבר את כל הנקודות בבית עם סיב ישיר ללא שימוש בקואקסלים ומוקות למינהן?
תודה רבה!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
סיב צריך להגיע למקום שבו ממוקם הראוטר.
מהראוטר מעבירים כבלי אתרנט לכל צרכן שאתה רוצה שיחובר בחיבור קווי, עם או בלי חיבור סוויצ'ים נוספים בדרך, לפי הצורך.
כשאין כבל אתרנט כזה, אבל יש קואקס, משתמשים במוקה שממיר את האות לכזה שעובר על כבל קואקס, ומוקה נוסף ממיר בחזרה לאתרנט.
אתה יכול להחליף את כבלי קואקס בכבלי אתרנט, ואז לא תצטרך להשתמש במוקות.
אין צורך שסיב יגיע לכל נקודה בבית, אם כי גם זה אפשרי.
מהראוטר מעבירים כבלי אתרנט לכל צרכן שאתה רוצה שיחובר בחיבור קווי, עם או בלי חיבור סוויצ'ים נוספים בדרך, לפי הצורך.
כשאין כבל אתרנט כזה, אבל יש קואקס, משתמשים במוקה שממיר את האות לכזה שעובר על כבל קואקס, ומוקה נוסף ממיר בחזרה לאתרנט.
אין צורך שסיב יגיע לכל נקודה בבית, אם כי גם זה אפשרי.
אוקיי, עדיין לא עד ברור עד הסוף...10/10/2022 19:42Amir64 כתב: סיב צריך להגיע למקום שבו ממוקם הראוטר.
אין צורך שסיב יגיע לכל נקודה בבית, אם כי גם זה אפשרי....
בהנחה שניתן להגיע עם כבל lan לחדר 1, מדוע התקינו מוקה ולא התחברו ישירות לממיר?
בנוסף, מה טיב הקואקס? האם עדיף על lan? חדר 2, במפלס העליון, דורש גם טלוויזיה וגם גלישה במחשב והוא צורך רק דרך קואקס (מה הטעם במעבר לסיב?).
ושאלה אחרונה כדי להבין טכנית, כל המוקות מחוברות בכניסה (IN). האם תקין?
תודה רבה!
לא התייחסתי לצרכנים עצמם, זה לא רלוונטי.10/10/2022 20:06em28 כתב: פרופורציות, טלוויזיות לא באמת צריכות את הסיב - מספיק להן גם 40MB.
את המחשבים כדאי לחבר קווית באמצעות קווי רשת (או WIFI אם יש קליטה טובה)...
אני רוצה להבין את התשתית שעבורה שילמתי.
אני מרגיש שמכרו לי שלדה של מרצדס עם ריפודי עור ומנוע של טויוטה...
הפוך גוטה, הפוך !
המנוע של מרצדס, עם שלדה של הוט וריפודים מסקאי.
את הסיב לא פורסים בתוך הבית, מה שעדיף זה שכבל רשת יעלה לקומה השניה,
אבל אם לא ניתן להגיע לקומה השניה עם כבל רשת ובהנחה שהמוקות לפחות 2.5 אז בקומה השניה האינטרנט אמור להיות סביר.
על איזו מהירות אתה משלם ואיזו מהירות אתה מקבל בכל נקודה ?
המנוע של מרצדס, עם שלדה של הוט וריפודים מסקאי.
את הסיב לא פורסים בתוך הבית, מה שעדיף זה שכבל רשת יעלה לקומה השניה,
אבל אם לא ניתן להגיע לקומה השניה עם כבל רשת ובהנחה שהמוקות לפחות 2.5 אז בקומה השניה האינטרנט אמור להיות סביר.
על איזו מהירות אתה משלם ואיזו מהירות אתה מקבל בכל נקודה ?
לא סיפור.
אני, יכול לפרוס כבל lan מחוץ לבית (יוצא מהקדח שדרכו נכנס הסיב) עד לקומה העליונה ללא בעיה מיוחדת ואפשר גם להשחיל דרך מרירון או משהו שיגן מפגעי מזג האויר אך, אורכו יהיה כ 20 מטר. המרחק לא מהווה בעיה?
ואני עדיין לא מבין למה חיברו ראוטר-מוקה-ממיר-טלויזיה כאשר, אפשר לחבר את הממיר ישירות לראוטר.
למה אני צריך את המוקה שם?
תודה על הסבלנות, אתה מסייע רבות.
אני, יכול לפרוס כבל lan מחוץ לבית (יוצא מהקדח שדרכו נכנס הסיב) עד לקומה העליונה ללא בעיה מיוחדת ואפשר גם להשחיל דרך מרירון או משהו שיגן מפגעי מזג האויר אך, אורכו יהיה כ 20 מטר. המרחק לא מהווה בעיה?
ואני עדיין לא מבין למה חיברו ראוטר-מוקה-ממיר-טלויזיה כאשר, אפשר לחבר את הממיר ישירות לראוטר.
תודה על הסבלנות, אתה מסייע רבות.
אם היתה לך רשת מוכנה בבית הם היו משתמשים בה, הם לא בונית רשת ומעבירים כבלים.11/10/2022 21:38תומרסיטו כתב: לא סיפור.
תודה על הסבלנות, אתה מסייע רבות....