מחפש ראוטר חזק שיתמוך 2.5 ג'יגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
kappaboy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש המלצות??

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #2 

אתה רוצה LAN 2.5 או תמיכה בחיבור עתידי של 2.5?
מה התקציב?

kappaboy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

LAN 2.5
אבל שכל הארבעה יתמכו במהירות הגבוהה

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

לא אמרת מה התקציב. אם כל מה שאתה רוצה זה שהמכשירים שלך ידברו בניהם ב2.5, תקנה switch מתאים. אם אתה רוצה ראוטר שיתפקד כמו שצריך בחיבור wan 2.5, תגיד מה התקציב

kappaboy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

500-600 ש"ח, יש חיה כזאת?
יש לי מתאים סיב אופטי בנוסף שדורש חיבור lan

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אתה יכול למצוא ראוטר עם הפורט של 2.5, אבל זה לא אומר שתקבל 2.5..
במחיר הזה כדאי שתקנה איזה מחשב קטן עם i5 לפחות, שים לו כרטיס רשת טוב ותתקין מערכת הפעלה של ראוטרים כמו pfsense.

kappaboy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

מחשב קטן? נשמע לי מסורבל

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #8 

06/10/2022 21:17  
kappaboy כתב:
מחשב קטן? נשמע לי מסורבל
...
ב 500 600 שח אתה לא תמצא ראוטר שתומך ב 2.5 ג'יגה
ראוטר היחידי ביתי שאני מכיר שתומך ב WAN 10 ג'יגה
זה של אסוס ה AX89U המחיר שלו בארץ הוא 2000 שח וצפונה.

שאר הראוטרים ופיירוולים זה כבר עולם העסקי ששמה הציוד מגיע לאלפי שקלים
לא כולל רישיונות.

אופציה שניה שלך זה כמו שהציעו לך פה זה לקחת מחשב
לשים שני כרטיסי רשת 10 ג'יגה וסוויטץ' של 10 ג'יגה להתקין PFSENSE רק שאתה צריך לדעת איך לנהל אותו.
אבל כדי שתקבל במחשב מעל 1 ג'יגה אתה גם צריך כרטיס רשת של 2.5 או 10 ג'יגה
כמובן שכבלי רשת גם צריכים להיות תקניים לעבודה מול 2.5 ג'יגה שלא נדבר על 10.

בהצלחה.

yanivb380
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
שם מלא: Yaniv Cohen
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

06/10/2022 19:53  
elxyzad כתב:
אתה יכול למצוא ראוטר עם הפורט של 2.5, אבל זה לא אומר שתקבל 2.5..
במחיר הזה כדאי שתקנה איזה מחשב קטן עם i5 לפחות, שים לו כרטיס רשת טוב ותתקין מערכת הפעלה של ראוטרים כמו pfsense.
...
זו האופציה הכי זולה שמצאתי - להכין ראוטר ביתי עם מחשב mini pc
מניסיון, ממליץ על משהו כזה: https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... ueGm5Evz32

אני קניתי משהו דומה והתקנתי עליו OpenWRT וכרגע מחובר לבזק + בזק עם חיבור של 2.5GBPS ומקבל בהורדה באיזור ה2250 מגה ו250 מגה העלאה, ממש מרוצה מזה.
ברור שתצטרך לקנות מבזק גם את הSFP ב180 שקל, מתאם SFP to SFP ומודול SFP של 2.5GBPS.
ובנוסף צריך גם קצת לשבור את הראש על זה עם ההתקנה של מערכת ההפעלה וזה... טיפה מסבך את העניינים אבל שווה את זה בסה"כ

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

08/10/2022 2:20  
yanivb380 כתב:
זו האופציה הכי זולה שמצאתי - להכין ראוטר ביתי עם מחשב mini pc
מניסיון, ממליץ על משהו כזה: https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... ueGm5Evz32

אני קניתי משהו דומה והתקנתי עליו OpenWRT וכרגע מחובר לבזק + בזק עם חיבור של 2.5GBPS ומקבל בהורדה באיזור ה2250 מגה ו250 מגה העלאה, ממש מרוצה מזה.
ברור שתצטרך לקנות מבזק גם את הSFP ב180 שקל, מתאם SFP to SFP ומודול SFP של 2.5GBPS.
ובנוסף צריך גם קצת לשבור את הראש על זה עם ההתקנה של מערכת ההפעלה וזה... טיפה מסבך את העניינים אבל שווה את זה בסה"כ
image.png
...
איזה מעבד קנית?
המוצרים האלה של aliexpress בהחלט אופציה מעניינת, רק צריך להזהר כי הם שולחים לאנשים צ'יפים שהם engineering samples ואז אתה נדפק

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #11 

08/10/2022 7:52  
elxyzad כתב:
איזה מעבד קנית?
המוצרים האלה של aliexpress בהחלט אופציה מעניינת, רק צריך להזהר כי הם שולחים לאנשים צ'יפים שהם engineering samples ואז אתה נדפק
...
מן הסתם שהם לא שולחים שום engineering samples. וזה בגלל סיבה אחת מאוד פשוטה ומובנת, והיא ש engineering samples הם הרבה יותר יקרים וכוללים פיצ'רים שלא קיימים כלל במוצרי retail ובטח ב OEM. וגם הפיצ'רים אלה לא נדרשים ללקוח קצה ממוצא. כך שאתה יכול להסיר את הדאגה זו מליבך. לפחות מכך הוא לא יידפק, בגלל ששלחו לו מוצר הרבה יותר יקר ועם יכולות נרחבות יותר ממוצר שמיועד לצרכן. :lol:

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

08/10/2022 16:50  
sys_admin כתב:
מן הסתם שהם לא שולחים שום engineering samples. וזה בגלל סיבה אחת מאוד פשוטה ומובנת, והיא ש engineering samples הם הרבה יותר יקרים וכוללים פיצ'רים שלא קיימים כלל במוצרי retail ובטח ב OEM. וגם הפיצ'רים אלה לא נדרשים ללקוח קצה ממוצא. כך שאתה יכול להסיר את הדאגה זו מליבך. לפחות מכך הוא לא יידפק, בגלל ששלחו לו מוצר הרבה יותר יקר ועם יכולות נרחבות יותר ממוצר שמיועד לצרכן. :lol:
...
ראיתי בפורומים פוסט שבו כל מי שהזמין בדק וגילה שהוא קיבל ES..
ES זה כשמו sample ששולחים לשותפים או משתמשים לצרכי הדגמה, אתה פשוט לא יכול לדעת מה המצב של הצ'יפ ומה הוא כולל. הרכיבים האלה לא עוברים בקרת איכות של מוצר סופי והייתי מגדיר אותם רולטה רוסית מהבחינה הזאת.
אני מקבל רכיבים כאלה כל הזמן בעבודה, בדרך כלל הם ברביזיה מוקדמת ומלאה באגים.. העיקר שיתחיל פיתוח
ומה שבטוח אסור למכור אותם.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2656
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #13 

היתה תקופה לא קצרה ששלחו ES (בייחוד topton)
כרגע נראה שהם שולחים מעבדים רגילים

מעבדי ES ממש לא יותר יקרים
בEBAY הם משמעותית זולים יותר ממעבדים "רגילים"

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

08/10/2022 17:36  
elxyzad כתב:
ראיתי בפורומים פוסט שבו כל מי שהזמין בדק וגילה שהוא קיבל ES..
ES זה כשמו sample ששולחים לשותפים או משתמשים לצרכי הדגמה, אתה פשוט לא יכול לדעת מה המצב של הצ'יפ ומה הוא כולל. הרכיבים האלה לא עוברים בקרת איכות של מוצר סופי והייתי מגדיר אותם רולטה רוסית מהבחינה הזאת.
אני מקבל רכיבים כאלה כל הזמן בעבודה, בדרך כלל הם ברביזיה מוקדמת ומלאה באגים.. העיקר שיתחיל פיתוח
ומה שבטוח אסור למכור אותם.
...
engineering samples זה דבר אחר לגמרה ממה שאתה חושב. למשל בהקשר של מעבדים ב ES מדובר שמעבדים כאלה מגיעים עם מכפל תדר לא נעול ועם עוד כמה אפשרויות נוספות. בהקשר של BIOS מדובר כמובן לא על "רביזיה מוקדמת ומלאה באגים", אלה על BIOS שכולל פיצ'רים נוספים, כמו הגדרות שלא זמינות למשתמש ונדרשות לצורך של debugging של המפתחים ושל האינטגרטורים. כמובן גם הלוחות אם של מערכות משובצות, אם מדובר על גרסות ES מגיעות בתצורה שונה מ מגרסאות RETAIL. למשל הם כוללים גם מחבר JTAG ועוד כל מני אפשרויות שנדרשות לצורך של debugging.
מן הסתם שאף יצרן או אינטגרטור שמקבל רכיבים בודדים ( יותר מבודדים לאף גורם פשוט לא מספקים ) מסוג של engineering samples לצורך של בדיקות אינטגרצייה ושל בקרת איכות וגם חתם על NDA לצורך כך, לא ינסה למכור אותם ולהרוס לעצמו את כל אפשרות של עבודה עם ספק הרכיבים אלה, ובטח לא למכור במחיר של מוצר רגיל לצרכן. :lol:

כך שכל הסיפורים המופרכים אלה "שראית בפורומים בפוסט" פשוט לא מחזיקים מים ולא קשורים למציאות ונועדו לאנשים שלא קשורים לתהליכי הפיתוח בתחום ושאפשר לספר להם כל מני סיפורי פוגי הזויים.
אני למשל אחרי שבשנים אחרונות הזמנתי כבר כמה מאות של מערכות שונות כאלה מ aliexpress, עד כה עוד לא זכיתי אפילו במכשיר אחד שהוא מסוג של engineering sample.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2656
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #15 

אתה לא מפסיק לקשקש
יש המון דוגמאות למקרים כאלו, של קבלת ES/QS
אז אולי המכפלה לא נעולה, אבל זה לא מוצר סופי ויכולים להיות בו באגים. לא סתם מעבדים כאלו עולים פחות.
והנה תגובה אחת של topton
https://forums.servethehome.com/index.p ... ost-342792
ועוד דוגמה
https://forums.servethehome.com/index.p ... ost-340429

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אתה כנראה חי בעולם מקביל, אז שם אולי הדברים שאמרת נכונים.
למפעלים הסיניים האלה יש אלף דרכים (ואלף סיבות) להשיג את צ'יפים es והם מוכרים אותם בגרושים אחר כך.
גם אם אתה לא מחבר jtag header הוא עדיין שם, במפעל יש חיבור סיכות במיוחד בשביל זה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

09/10/2022 12:00  
elxyzad כתב:
אתה כנראה חי בעולם מקביל, אז שם אולי הדברים שאמרת נכונים.
למפעלים הסיניים האלה יש אלף דרכים (ואלף סיבות) להשיג את צ'יפים es והם מוכרים אותם בגרושים אחר כך.
גם אם אתה לא מחבר jtag header הוא עדיין שם, במפעל יש חיבור סיכות במיוחד בשביל זה.
...
לתובנות שלך על כל הנושא זה יש אחיזה במציאות בדיוק כמו גם על תובנות שלך על הבדלי BIOS, שעליהן כבר הסברתי לך לפני זה. וגם על כך ש JTAG זה רק מגעים ושעם "חיבור סיכות במיוחד בשביל זה" אפשר להתממשק עליו.
JTAG, בראש ובראשונה זה בקר פיזי, שפשוט לרוב לא קיים בלוחות RETAIL. ומן הסתם שום "חיבור סיכות במיוחד בשביל זה" לא עוזר, אם אותו בקר פשוט לא נמצא על הלוח. וגם, אם מוסיפים אותו ללוח וה BIOS עדיין לא מגסת ES שיודעת להתממשק עליו, אז זה ממש לא יעזור לכלום.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

Jtag זה בקר פיזי? אני מציע שתתמקד בדברים שאתה מבין בהם.

kappaboy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

אותו מחשב לא יוציא לי wifi ונשמע לי מסובך להתקין ראוטר ביתי על מחשב.
אם אעלה את התקציב יש סיכוי לראוטר טוב?

yanivb380
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
שם מלא: Yaniv Cohen
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

08/10/2022 7:52  
elxyzad כתב:
איזה מעבד קנית?
...
אני קניתי אחד עם N5105, ולפי מה שבדקתי קיבלתי גרסה רגילה של המעבד ולא ES, אבל גם אם תקבל ES זה יעבוד בדיוק אותו הדבר לצרכים שלך ולא ישפיע עליך באיזושהי צורה.
לפני שקניתי את המעבד הזה התלבטתי אם ללכת על הN6005, אבל בגלל שזה 30 אחוז יקר יותר ולא באמת מהווה שיפור משמעותי בביצועים הלכתי על הN5105 וזה יותר ממספיק למהירויות של 2.5GBPS ואפילו 10GBPS (מבחינת יכולת מעבד) אם אתה לא משתמש בשירותים כמו OpenVPN או דברים שמעמיסים עליו. אם אתה מריץ את האינטרנט בצורה נקייה בלי פילטרים כלשהם אתה אמור לקבל את כל רוחב הפס שאתה משלם עליו.
דרך אגב אם אני מוריד טורנט או משהו שמנצל את כל רוחב הפס (אני מגיע לפעמים גם למהירויות של 250 MB\s שזה די מטורף יחסית לאינטרנט של ישראל) המעבד מגיע לאיזור ה20-30 אחוז שימוש שזה מראה לך כמה המעבד הזה סבבה למהירות הזאת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”