מזגן טורנדו פלסמה גולד 16 לא מגיב לשלט
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
שלום חברים,
יש לי מזגן טורנדו פלסמה גולד 16 בן כ-9 שנים שעבד עד אתמול ללא בעיות. אתמול ראיתי שהוא לא מגיב לשלט, אז החלפתי סוללות וניסיתי גם שלט טורנדו מחדר אחר אבל הוא לא הגיב. גם הוצאתי אותו מהחשמל לרבע שעה ולא עזר.
לאחר כמה שעות המזגן חזר להגיב לשלט.
היום שוב חזרה התקלה.
כשאני מפעיל אותו עם הכפתור הפנימי מתחת למכסה הפלסטיק הוא עובד (במצב אוטו על 24 מעלות אבל זה לא מספיק קר עבורי).
בנוסף שמתי לב כשהוא כבוי ולא מגיב לשלט (לפני שאני מפעיל אותו ידנית עם הכפתור הפנימי), שאין שום אור בפאנל הקדמי, ואני חושב שבעבר כשהוא היה כבוי הייתה אינדיקציה ירוקה כלשהיא שהוא מקבל חשמל (איזה אייקון ירוק במרכז הפאנל).
אני מבין שהעינית שלו מובנית בפאנל הקדמי, ורציתי לדעת האם זו יכולה להיות העינית או משהו יותר רציני כמו לוח ראשי, ומה אמורות להיות עלויות החלקים.
אני פשוט מתלבט האם להשקיע בזה אנרגיה וכסף או כבר להחליף מזגן.
תודה
יש לי מזגן טורנדו פלסמה גולד 16 בן כ-9 שנים שעבד עד אתמול ללא בעיות. אתמול ראיתי שהוא לא מגיב לשלט, אז החלפתי סוללות וניסיתי גם שלט טורנדו מחדר אחר אבל הוא לא הגיב. גם הוצאתי אותו מהחשמל לרבע שעה ולא עזר.
לאחר כמה שעות המזגן חזר להגיב לשלט.
היום שוב חזרה התקלה.
כשאני מפעיל אותו עם הכפתור הפנימי מתחת למכסה הפלסטיק הוא עובד (במצב אוטו על 24 מעלות אבל זה לא מספיק קר עבורי).
בנוסף שמתי לב כשהוא כבוי ולא מגיב לשלט (לפני שאני מפעיל אותו ידנית עם הכפתור הפנימי), שאין שום אור בפאנל הקדמי, ואני חושב שבעבר כשהוא היה כבוי הייתה אינדיקציה ירוקה כלשהיא שהוא מקבל חשמל (איזה אייקון ירוק במרכז הפאנל).
אני מבין שהעינית שלו מובנית בפאנל הקדמי, ורציתי לדעת האם זו יכולה להיות העינית או משהו יותר רציני כמו לוח ראשי, ומה אמורות להיות עלויות החלקים.
אני פשוט מתלבט האם להשקיע בזה אנרגיה וכסף או כבר להחליף מזגן.
תודה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אם זה רק עניין של הפיקוד והמזגן מקרר/מחמם היטב, אז משתלם לתקן. נדרש ככל הנראה להחליף כרטיס פיקוד במאייד. החלק אמור לעלות כ-300 ש"ח וההחלפה מאד פשוטה...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה רבה על התשובה.01/10/2022 5:55איינשטיין כתב: אם זה רק עניין של הפיקוד והמזגן מקרר/מחמם היטב, אז משתלם לתקן. נדרש ככל הנראה להחליף כרטיס פיקוד במאייד. החלק אמור לעלות כ-300 ש"ח וההחלפה מאד פשוטה......
זה דגם 16A וכנראה שכרטיס הפיקוד שלו הוא יותר באיזור 450 שח..... אעשה בדיקה בתחילת השבוע עם חבר מתחום המזגנים במידה ויוכל להשיג לי חלק כזה משומש בזול - ובמידה ולא - אחליף מזגן.
-
Fish72
- חבר מביא חבר

וואלה, לא ידעתי שיש דבר כזה כרטיס פיקוד חיצוני. תודה על ההודעה. אברר לגבי זה אולי בתור פתרון חלופי, כי גם ככה אני מדליק אותו ומכבה אחרי כמה שעות ולא משחק עם הכיוונים שלו.01/10/2022 8:03amitbak כתב: הייתה לי אותה תקלה גם בטורנדו מחורבן
סליחה על הביטוי,רצו 1000 שח על החלפת כרטיס,בסוף מחוסר ברירה שמתי כרטיס פיקוד חיצוני,עלה לי 250 שח כולל הרכבה.
ללא שלט יותר.
לעולם לא אגע במזגנים האלה יותר,רק בעיות....
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
רק מוסיף שאין שום קשר למותג טורנדו. כרטיסי הפיקוד האלה מתקלקלים אחרי מספר שנים בכל המזגנים.
ראיתי את זה באלקטרה אחרי 6 שנים, בתדיראן אחרי 8, והנה אצלך בטורנדו אחרי 9 שנים. זו רק שאלה של זמן ומזל...
ראיתי את זה באלקטרה אחרי 6 שנים, בתדיראן אחרי 8, והנה אצלך בטורנדו אחרי 9 שנים. זו רק שאלה של זמן ומזל...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
Fish72
- חבר מביא חבר

אז בעקרון אתה אומר ששיחקתי אותה באופן סטטיסטי :O)01/10/2022 8:55איינשטיין כתב: רק מוסיף שאין שום קשר למותג טורנדו. כרטיסי הפיקוד האלה מתקלקלים אחרי מספר שנים בכל המזגנים.
ראיתי את זה באלקטרה אחרי 6 שנים, בתדיראן אחרי 8, והנה אצלך בטורנדו אחרי 9 שנים. זו רק שאלה של זמן ומזל......
מה שאתם לא יודעים זה שלפני שנתיים נפל על המנוע החיצוני של המזגן עץ שקרס על הבניין ושנגדם, הכל התעקם ונמעך בחוץ כולל התושבת אבל המזגן המשיך לעבוד מאז וקירר נהדר....
ובנוסף באותו יום שהשלט הפסיק לעבוד גם נגמר לי המצבר בקטנוע העמוס בציוד בדרך ללקוח.....
יש לי חבר שאומר שגם בחוסר מזל צריך מזל :O)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לי טורנדו חפרו בסמסים לחדש ביטוח
כשהתקשרתי לחדש אמרו שלא מחדשים כי המזגן שלי ישן מדי - 7 שנים - אז למה הסמסים האלה?
כשהתקשרתי לבקש טכנאי בתשלום אמרו לא שולחים
דיברתי עם 4 טכנאים כולם שמעו טורנדו ועיקמו את האף ואמרו שזה חברה שלא משתפת פעולה
כשהתקשרתי לחדש אמרו שלא מחדשים כי המזגן שלי ישן מדי - 7 שנים - אז למה הסמסים האלה?
כשהתקשרתי לבקש טכנאי בתשלום אמרו לא שולחים
דיברתי עם 4 טכנאים כולם שמעו טורנדו ועיקמו את האף ואמרו שזה חברה שלא משתפת פעולה
-
Fish72
- חבר מביא חבר

תודה על המידע. כנראה שכדאי להעזר במתקין מזגנים שמכירים אישית ושמקושר לחברה של המזגן שהוא מתקין לכל צרה שלא תבוא גם אם זה עולה עוד כמה מאות שקלים...
השלט הפסיק לעבוד אתמול וחזר לעבוד רק היום....
בגלל שהמזגן שומר את המצב האחרון כשמוציאים את התקע מהחשמל, בינתיים לא אשתמש בשלט ופשוט אוציא ואחזיר לחשמל בעת הצורך עד שאתקן/אחליף אותו.
השלט הפסיק לעבוד אתמול וחזר לעבוד רק היום....
בגלל שהמזגן שומר את המצב האחרון כשמוציאים את התקע מהחשמל, בינתיים לא אשתמש בשלט ופשוט אוציא ואחזיר לחשמל בעת הצורך עד שאתקן/אחליף אותו.