מיני PC לסלון

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
luckyloo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
לפני כמעט 10 שנים התייעצתי בפורום הזה, וקניתי מחשב שעובד חלק עד עכשיו. תענוג אמיתי.
מאחר והוא כבר ממש עתיק ומתקשה להריץ תכנים ברזולוציה גבוהה מ 1080, אני רוצה לשדרג.

זה המחשב הורדות שלי, הוא מחובר בסלון, מחובר לרסיבר ועובד בלי הפסקה.
אני מוריד ורואה ישירות מהמחשב.

הצרכים:
מסוגל להריץ כל תוכן רלוונטי, 4K ובשאיפה כל מה שיצא בשנים הקרובות
מחובר ב HDMI לרביסר, אז שיתמוך בפורמטים השונים (סאונד)
HD ענק- לפחות 2 טרה (כמו שאמרתי, זה מחשב הורדות)
מריץ Windows
קטן וחסכוני בחשמל

בזמנו קבלתי המלצות ובסוף אכן הזמנתי מחנות בדוד עלי (אם אני זוכר נכון E-global או משהו כזה), תוהה האם הם עדיין קיימים והאם עדיין אפשר להזמין מעלי אקספרס.
אגב, יש לי קרובת משפחה באינטל, אז אם אתם מכירים משהו שיהיה הרבה יותר נכון עם מעבדים של אינטל וכל הטררם, אז אשמח לשמוע, למרות שבסוף אני צריך משהו יחסית בסיסי, ועלי אקספרס עבד לי ממש ממש טוב.

נקודה אחרונה- אני באמת תוהה למה אנשים עובדים עם סטרימרים יקרים. יש לי מקלדת אלחוטית, המחשב מריץ את ההורדות והכל, סופר נוח וגמיש.

בקיצור, אשמח להכוונה מבחינת חומרה והמלצות למוכר.

תודות!

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #2 

אני סתם שאלת תם

למה צריך היום הורדות? הכל זמין online?

אמזון פייר סטיק שעלה לי 34.99 דולר עם 4K, עם stremio ודומיו... והעולם בכף ידך בלי להוריד כלום ובלי לשפוך כסף מיותר על מחשב שאולי התאים לפני עשר שנים אבל מיותר לחלוטין היום.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #3 

אני בסירה דומה. HTPC בן 8 ושוקל לרכוש שילד.
נקודה אחרונה- אני באמת תוהה למה אנשים עובדים עם סטרימרים יקרים. יש לי מקלדת אלחוטית, המחשב מריץ את ההורדות והכל, סופר נוח וגמיש.
...
סטרימרים יקרם? השילד הכי יקר (כ-230$) ונותן פתרון לכל פורמט שקיים. כמה שידוע לי, HTPC לא מריץ DV. יכול להיות שאני טועה, או אז מדובר ב HTPC שעולה פי 2 או 3 משילד. בכל מקרה HTPC איכותי עם i3 יעלה פי 2. סיני פי 1.5 ...
באופן אישי, עייפתי מהתעסקות עם WINDOWS. ה HTPC הקשיש ימשיך להיות מרכז מדיה והורדות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #4 

אני מזמן עברתי מ HTPC לשילד. פשוט עובד. בלי התעסקויות כמעט (מעבר להגדרה בסיסית ראשונית) ובלי בעיות כמעט (יחסית ל HTPC כמובן).

אבל אם אתה רוצה מחשב מיני, בבקשה:

viewtopic.php?f=107&t=375922&hilit=%D7% ... 7%A0%D7%99

תרחיב את הדיסק לאיזה נפח שתרצה (יש היום SSD עד 8 טרה) ויש לך מענה לכל מה שביקשת.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

19/09/2022 15:20  
ahersko כתב:
אני סתם שאלת תם

למה צריך היום הורדות? הכל זמין online?

אמזון פייר סטיק שעלה לי 34.99 דולר עם 4K, עם stremio ודומיו... והעולם בכף ידך בלי להוריד כלום ובלי לשפוך כסף מיותר על מחשב שאולי התאים לפני עשר שנים אבל מיותר לחלוטין היום.
...
פשוט מאוד: תשווה בין איכות תמונה וסאונד של סרט בנטפליקס, לעומת רימוקס 4K. בכל מקרה, רוב התוכן מגיע באיחור לשרותי ההזרמה.

luckyloo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לגבי הסטיק- נוח לי עם ההורדות, אני משלם על יותר מחברת תוכן אחת, ועדיין לפעמים מוריד דברים שאני כבר מקבל. התרגלתי וזה עובד לי ממש בקלות. אני נוסע הרבה, טס, רכבת, עובד לי יופי.
קבלתי לגבי השילד. מבין. מבחינתי הוא לא מריץ Windows ולכן לא רלוונטי.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

למה לא רלוונטי? תוכל להמשיך להוריד ל HTPC הקיים והשילד ימשוך את התוכן לטלוויזיה.

luckyloo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

שי תודה.
ת'כלס זה רעיון לא רע, אבל אתה יכול לדמיין כבר את עומס המכשירים והשלטים שיש לי בסלון... אם אני יכול לחסוך מכשיר אחד אז אני מעדיף.

Huber-
תודה על הקישור. האמת היא שהמחיר נראה באמת סביר (בזמנו היה פער בלתי נתפס לטובת עלי אקספרס).
לא אכפת לי גם להוציא קצת יותר, אני רוצה ראש שקט לשנים הקרובות (לפחות איזה 7 שנים קדימה), המפרט הזה יעשה את העבודה? ושאלה נוספת, מצטער על חוסר היכולת, בד"כ אני בסדר בזה, לא מצאתי אפשרות להוסיף HDD. אפשר ישירות דרכם או שאני צריך להזמין בנפרד ולהרכיב העצמי?

שוב תודות

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

תגדיר "יעשה את העבודה". המעבד מאוד חזק, יותר חזק מ CORE I5 וברב המיקרים ברמה של CORE I7 מקביל. ל HTPC זה אוברקיל אבל ביקשת משהו לעתיד אז...

מציע לך לצפות בסקירה בלינק שנתתי.

לפי אתר היצרן יש מקום לדיסק 2.5" בנוסף ל NVME המותקן שם (בכל מקרה תצטרך לרכוש ולהוסיף לבד אם אתה צריך את הנפחים שציינת):

https://www.bee-link.net/products/beelink-mini-pc

אז או שמחליפים את ה NVME לאחד גדול יותר או שקונים SSD SATA כזה ומוסיפים. לדוגמא:

viewtopic.php?f=107&t=375167&hilit=SSD+2TB

צפה בזה, בטוח שרב השאלות שלך מקבלות מענה שם:

נערך לאחרונה על ידי Huber ב 19/09/2022 16:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #10 

19/09/2022 15:10  
luckyloo כתב:

הצרכים:
מסוגל להריץ כל תוכן רלוונטי, 4K ובשאיפה כל מה שיצא בשנים הקרובות
מחובר ב HDMI לרביסר, אז שיתמוך בפורמטים השונים (סאונד)
HD ענק- לפחות 2 טרה (כמו שאמרתי, זה מחשב הורדות)
מריץ Windows
קטן וחסכוני בחשמל
...
מה התקציב?

יש כל מיני מיני פי סי מוכנים, אני מניח שאתה לא מתכוון להרכיב לבד. אין לי ניסיון איתם אגב. 2 טרה כבר די יקרים ממה שראיתי.

אם אתה מבין בזה קצת תבדוק אפשרות לבחור חלקים ושירכיבו לך. ממש לא צריך מפלצת לסרטים. היום מעבד ולוח אם החל מרמת מחיר בינונית/נורמלית אין להם שום בעיה להריץ תכני 4K גם בקובץ של 100 גיגה. תחליט אם אתה רוצה מעבד+לוח אם שבאים עם מעבד גרפי מובנה או לשים כרטיס יעודי. כל לוח אם מגיע עם HDMI . רובם חסכוניים היום.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

הבעיה עם "7 שנים" קדימה היא שאתה לא יודע מה יקרה בעוד שנה.
בקרוב יותר תכנים יתחילו להגיע בפורמטי וידאו חדשים, בקורב יכנס 8K, אולי יופיעו פורמטי אודיו חדשים.
הרבה יותר קל ופשוט להחליף סטרימר זול לאחד חדש ותומך, מאשר להחליף מחשב. עם סטרימר כמו שילד אפשר לקבל דולבי וויז'ן. לא יודע עד כמה זה אפשרי עם מחשב.
להתעסק עם HDR במחשב לדעתי יותר מציק.

ועם כל זה תוכל להשאר עם המחשב הנוכחי במידה והוא מספק לשאר המטרות שלו.
עם סטרימר אפשר להשתמש ב-CEC, ואז אפשר לעבוד רק עם השלט של הטלוויזיה או של הסטרימר. את המחשב אפשר לשים בחדר אחר אולי, הוא לא חייב להיות מחובר לטלוויזיה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

19/09/2022 16:31  
TheCoolest כתב:
הבעיה עם "7 שנים" קדימה היא שאתה לא יודע מה יקרה בעוד שנה.
בקרוב יותר תכנים יתחילו להגיע בפורמטי וידאו חדשים, בקורב יכנס 8K, אולי יופיעו פורמטי אודיו חדשים.
הרבה יותר קל ופשוט להחליף סטרימר זול לאחד חדש ותומך, מאשר להחליף מחשב. עם סטרימר כמו שילד אפשר לקבל דולבי וויז'ן. לא יודע עד כמה זה אפשרי עם מחשב.
להתעסק עם HDR במחשב לדעתי יותר מציק.

ועם כל זה תוכל להשאר עם המחשב הנוכחי במידה והוא מספק לשאר המטרות שלו.
עם סטרימר אפשר להשתמש ב-CEC, ואז אפשר לעבוד רק עם השלט של הטלוויזיה או של הסטרימר. את המחשב אפשר לשים בחדר אחר אולי, הוא לא חייב להיות מחובר לטלוויזיה.
...
השאלה מתי יהיו תכני 8K ?
מחשב הוא מודולרי, אם חלק מתיישן, מחליפים רק אותו, או ברמת התוכנה, ולא צריך לחפש ולרכוש כל כמה זמן מכשיר חדש.

לוינדוס יש זה לדולבי ויזן:
https://apps.microsoft.com/store/detail ... LTG1LWPHLF
כך שאם הרסיבר והמסך תומכים לא אמורה להיות בעיה להבנתי.

לגבי HDR יש יתרון למחשב כי אפשר להתקין madvr ולעשות tone mapping ברמה טובה הרבה יותר ממה שמציעים רוב אמצעי התצוגה היום.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #13 

תכנים כאלה כבר זמינים ביוטיוב, אבל זה נכון שהם לא נפוצים כרגע ולא קיימים בשירותי הזרמה.
אותי יותר מעניינים פורמטים שאולי הליבה הגראפית לא תתמוך בפיענוח בחומרה. כמו AV1 שזמין כבר היום, וגם H.266 לכשיגיע..
אם אתה קונה מיני PC אין בו שום דבר מודולרי למעט זכרון ודיסק. וגם אם כן, רוב העלות היא בלוח+מעבד.
כמובן שאם אתה הולך על מחשב שמורכב מחלקים, קל יותר לשדרג אותו. אבל שוב, העלויות הרבה יותר גבוהות.
עם זאת, בסטרימרים אין מאווררים. (לרוב) הם קטנים יותר, הם צורכים פחות חשמל.

לגבי הזמינות של הרחבות ל-DV. ממה שאני רואה, התגובות שם לא חיוביות. והשאלה אם זה יעבוד גם עם תכנים מקומיים כמו שצריך ועם הנגן שאתה אוהב.

לגבי ה-tone mapping, אני לא קונה את זה. הטלוויזיה יודעת לעשות את זה כמו שהיצרן קבע, וברגע שאתה מתחיל להתעסק עם tone mapping כפול, טוב לא ייצא מזה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

19/09/2022 18:16  
TheCoolest כתב:
תכנים כאלה כבר זמינים ביוטיוב, אבל זה נכון שהם לא נפוצים כרגע ולא קיימים בשירותי הזרמה.
אותי יותר מעניינים פורמטים שאולי הליבה הגראפית לא תתמוך בפיענוח בחומרה. כמו AV1 שזמין כבר היום, וגם H.266 לכשיגיע..
אם אתה קונה מיני PC אין בו שום דבר מודולרי למעט זכרון ודיסק. וגם אם כן, רוב העלות היא בלוח+מעבד.
כמובן שאם אתה הולך על מחשב שמורכב מחלקים, קל יותר לשדרג אותו. אבל שוב, העלויות הרבה יותר גבוהות.
עם זאת, בסטרימרים אין מאווררים. (לרוב) הם קטנים יותר, הם צורכים פחות חשמל.

לגבי הזמינות של הרחבות ל-DV. ממה שאני רואה, התגובות שם לא חיוביות. והשאלה אם זה יעבוד גם עם תכנים מקומיים כמו שצריך ועם הנגן שאתה אוהב.

לגבי ה-tone mapping, אני לא קונה את זה. הטלוויזיה יודעת לעשות את זה כמו שהיצרן קבע, וברגע שאתה מתחיל להתעסק עם tone mapping כפול, טוב לא ייצא מזה.
...
לכן דיברתי קודם לכן על 2 אפשרויות, מיני פיסי או הרכבה של חלקים.
בשביל מחשב לניגון סרטים אין מה לשדרג כמעט. יש הוצאה ראשונית על מעבד, לוח אם, ספק כוח , זיכרונות, כרטיס מסך סביר והארד דיסק שיכולים בשימוש נכון להחזיק שנים. צריך מאוורר אחד טוב ושקט בפנים, העלות של החשמל שולית.
בשביל סרטי 4K בקידוד X265 לא צריך לשדרג אף אחד מהם. הרכיב היחיד שאולי יהיה צורך מתישהו זה כרטיס מסך וגם זה לא צריך משהו מעבר לרמת ביניים.

לגבי tone mapping + madvr , זה כל העניין, שטלויזיות ומקרנים לא יודעים לעשות את זה טוב לעומת madvr. תקרא ב AVS , אנשים עם מקרנים יקרים מאוד משתמשים בזה אם הם יכולים לצפות דרך מחשב. אין כפילות של זה, צריך לבטל את ה DTM במסך ולתת ל מד וי אר לפעול.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #15 

מפרט כמפורט יצרוך משהו כמו 50-70W במנוחה מהקיר. אם תעשה חישוב זריז כמה זה יוצא בחודשיים, הצריכה כבר לא כזו שולית.
5W זה שולי.

לא דיברתי על מקרנים, שם יכול להיות שהסיפור הוא שונה.
בנוגע לטלוויזיות, במיוחד טלויזיות OLED, לא הייתי מתערב להן בכל מה שקשור לניהול HDR.
ברוב המסכים אין לך אפשרות לבטל DTM. מה שאתה מבטל בתפריט הנגיש למשתמש לא תמיד עושה את מה שאתה חושב שזה עושה.
יש מסכים שאפשר לבטל בהם דברים דרך תפריט טכנאי, אבל זה יכול לגרום לבעיות אחרות ובלאי מואץ - וכמובן מסיר את האחריות (במידה ו"תופסים" אותך).

אני לא רוצה להכנס לוויכוחים, כי יש נקודות לכאן או לכאן.
אני רק אומר שהשילוב שאתה מציע לא בהכרח טוב יותר, עם חסרונות מהותיים לאנשים לא טכניים, או כאלה שלא רוצים להתעסק או להסתבך עם הגדרות.
מעבר לעובדה שזה הרבה יותר יקר ומורכב, מועד יותר לכל מני בעיות שמגיעות מהעובדה שמדובר במחשב שמורכב מחלקים שונים. צורך יותר חשמל, כך שזה עולה לך יותר גם לאורך זמן, תופס יותר מקום, עושה יותר רעש, פולט יותר חום, ובטח עוד חסרונות שכרגע לא עולים לי לראש.

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #16 

ה Tone mapping של Mad vr זה דבר מטורף שלא נדבר על האפסקייל
אחרי שרואים את ההבדלים, זה עולם אחר שקשה לחזור לצפות בקודי + HDR
אין צורך לבטל שום דבר בטלווייזיה.. Mad vr מנהל את המצב ולא שולח (גם שולח במידה שרוצים) לטלוויזיה Metadata של HDR
מבחינת מחשב- המיני מחשב (לשוק הפרטי) הכי איכותי מבחינת חומרים/איכות בנייה/פיצרים/ביוס זה תמיד יהיה ה NUC. אפשר לצפות בערוץ Robtech שמתמחה בסקירות למיני PC
nuc11/12 תומך ב 8K/AV1. בעיקרון כמעט כל מחשב נורמלי מהשנים האחרונות

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

moog - בוא נסכים שלא להסכים. היו לנו פה עשרות נוקים בקוו ייצור בתחנות של המרכיבים, אחוז הכשל שם היה כ"כ חריג שהחלפנו את כולם יזום.

luckyloo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

וואוו, תודה על התגובות.
אני מודה שהלכתי טיפה לאיבוד. אני לא מתכוון להתחיל לקנפג את המערכת מבחינת הגדרות, וגם לא להרכיב מחשב בעצמי. אני אדם יחסית טכני, אבל אני לא מרגיש מספיק בטוח בעצמי להזמין את החלקים הנכונים שיתחברו למפרט הנכון.
בגדול אני רוצה משהו שהוא יחסית Plug and Play, או לפחות לא דורש התעסקות רבה.

במקרה כזה, יש מפרט של מחשב מומלץ, או שההמלצה היא ללכת על סטרימר, לחבר אותו לתיקית ההורדות במחשב שכבר יש לי, וזהו (שוב, אני כבר עם מחשב, זה עובד לי טוב).

ותודה.

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

Hubber עם כל הכבוד
יש 2 דגמים לנוק
Pro שנועד לשוק העסקי 24/7 ו Preformence שנועד לשוק הביתי..
1. אין לי מושג איזה דגם היה אצלך בחברה
2. כשל נקודתי חריג אצלכם בחברה לא מעיד על שום דבר. יש עשרות אלפי חברות ומשרדים בעולם שרוכשות נוק ללא הפסקה
3. כנס לערוץ (robtech) שמתמחה אך ורק במיני מחשבים ותראה מה ספינת הדגל של המחשבים הקטנים בכל סקירה וסקירה
4.שים לב שפה מדובר על מחשב htpc לא על מחשב עבודה. כמעט אף מחשב לא יתן לו
פיצרים לhtpc כמו שיש בנוק preformence כמו hdmi cec/עינית ir עם אפשרות הדלקה מכיבוי מלא (s5)/thunderbolt/מיקרופון ועוד

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”