אטיות בפרטנר וקו מזגזג במהירות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Damit1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
לא יודע מי מכם לקוח של Private Fiber אבל באחרונה זה מרגיש כאילו שהקו "הפרטי" (שהוא ברור שלא פרטי) משותף- בבניין כנראה שלא אז ברשת שלהם.
ברור לי שמופעל QoS ברשת שלהם, ייתכן שהם כבר לא עומדים בביקושים - וחזרנו לימים הטובים של עומסים עד 11 בלילה- ומ-11 בלילה הכל נרגע?

הקו שלי במהלך היום מקבל בממוצע בין 400-600 מגה-ביט (בחבילת גיגה) עם העלאה תואמת 40-70 מגה לערך. כאילו שיש איזה מחנק על הקו
יש עוד מישהו שנתקל?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

18/09/2022 23:15  
Damit1 כתב:
שלום לכולם
לא יודע מי מכם לקוח של Private Fiber אבל באחרונה זה מרגיש כאילו שהקו "הפרטי" (שהוא ברור שלא פרטי) משותף- בבניין כנראה שלא אז ברשת שלהם.
ברור לי שמופעל QoS ברשת שלהם, ייתכן שהם כבר לא עומדים בביקושים - וחזרנו לימים הטובים של עומסים עד 11 בלילה- ומ-11 בלילה הכל נרגע?

הקו שלי במהלך היום מקבל בממוצע בין 400-600 מגה-ביט (בחבילת גיגה) עם העלאה תואמת 40-70 מגה לערך. כאילו שיש איזה מחנק על הקו
יש עוד מישהו שנתקל?
...
היו כבר כאן אינספור דיונים על נושא זה, ועל כך שפרטנר מחלקים לעשרות רבות של לקוחות של הבניין את חיבור בודד של 1G. ומספיק שלקוח אחד מכל העשרות לקוחות אלה "גומר" את חיבור של 1G, בכדי שכל שאר שכינים בבניין יישארו בלי חיבור אינטרנט מתפקד.
כמובן שהיו כאן כמה כאלה שלא הבינו את ההסברים פשוטים אלה, כולל גם אחרי שצירפו להם את הצילומים של הציוד של פרטנר שמותקן בבניינים וגורם לכך וחזרו שוב ושוב על המנטרות הנבובות של הפרסומות הריקות מתוכן ממשי שפרטנר זימרו מעל כל מסך.

אם אצלך זו אותה בעיה או בעיה מקומית אחרת ברשת פרטנר אתה יכול לזהות בקלות, למשל, אם בשלב שאתה מזהה את הירידה במהירות תבקש מאחד השכנים בבניין, שגם מחובר לפרטנר לבצע את אותה בדיקת מהירות ולראות את התוצאה. אם גם אצלו מרגישים את הירידה במהירות, אז מדובר על התופעה המדוברת.

dor4x
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
שם מלא: דור
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #3 

אם יש לך ממיר מדיה (ממיר סיב) תחבר את המחשב בכבל רשת ישירות אליו. אם אתה בחיבור DHCP לא צריך לעשות כלום. אם בחיבור PPPOE צריך להגדיר חייגן במחשב.

בעצם תדלג על הראוטר ותתחבר ישירות. ואז תעשה בדיקה מהירות

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”