+Disney בזמן צפיה ב 4k נתקע רוב הזמן, אשמח לעזרה

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
Chiko39 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

משתמש בדיסני דרך האפליקציה של LG למטרת צפייה ב 4k ,מסך מדגם LG CX , מחובר ב WiFi .
*תשתית אינטרנט של הוט + ספק הוט
*בבדיקות מהירות wifi בטלויזיה מראה לי לרוב בין 40-60 מגה (מהירות אינטרנט במחשב שמחובר למודם ישיר מקבל סביב 180 מגה ),
*עוד משהו מוזר ניסיתי לחבר ישירות כבל רשת מהמודם לטלוויזיה וציפיתי שהבעיה תפתר אבל המוזר זה שעם כבל רשת המהירות לא משתפתרת
ואף נראה ליורדת ונע בין 30-40 מגה.
זכור לי שבהשקה בשבוע-שבועיים הראשונים הכל עבד חלק ולא היו תקיעות והניגון של הסרטים היה חלק,
בשבועות אחרונים אני חווה תקיעות בזמן צפיה ,במיוחד בשישי-שבת שכמות התקיעות לא מאפשרת אפילו לצפות ופשוט מוותר ועובר למתחרים כמו נטפליקס\אמזון פריים\אפל טי.וי רק פעמים בודדות אני מצליח לעבור צפיה בסרט בדיסני בלי תקיעות (בימי חול בלילה או משהו כזה)
*אם אני מוריד ל 1080p לרוב הניגון נשאר חלק אבל המטרה היא לא לרדת ולהשאר רק על 4K.

1.מה אפשר לעשות ברמה טכנית כדי לפתור את הבעיה ??
2. אם מגדיל תשתית+ספק אינטרנט נגיד ל 500 מגה , זה יגדיל לי את מהירות ב wifi בטלויזיה?

Chiko39 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

בנוסף צרפתי Mi BOX S של שיאומי , בשביל לבדוק איך הדסני עובד עליו , גיליתי שהשיאומי בבדיקת מהירות עובד על אזור 2מגה שזה ממש ממש לאט ניסיתי לעשות כמה בדיקות ולוודא עם הטלפון במגביל שאין תקלה , משהו מוזר קורה עם עם מהירות בשיאומי אם זאת להפתעתי הדסני ניגון סרטים למרות המהירות הנמוכה בלי תקיעות אבל ניגון פשוט באיכות ירודה כאילו עשה התאמה אוטומוטית למהירות (למרות ששמתי ידני על 4K) . בכל אופן לראות באיכות ירודה לא שווה אז ממשיך לחפש פתרונות ,

שמעתי החלפה לראוטר 5Ghz אמור לפתור בעיות מהירות , משהו ידוע בנושא?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4808
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 770 פעמים

שליחה #3 

העניין הוא שחיבור הרשת בטלוויזיה מוגבל ל-100 מגה, ככה שזה לא משנה אם אתה מחבר ישירות לראוטר wifi 5, 6 או 6e.
זה לרוב ממש מספיק לסטרימינג של אפליקציות. אני מניח שבנטפליקס ואמזון אין לך בעיות.
אתה יכול לנסות להתחבר עם מתאם usb, זה ישפר את המהירות לכ-220 מגה, אבל לא חושב שזו הבעיה.
האפליקציה של דיסני פשוט לא מוצלחת. הגרסאות האחרונות יציבות יותר אז תוודא שהיא מעודכנת.

Chiko39 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה,
נטפליקס עובד טוב, אמזון לא נתקע אבל לפעמים יורד מעט באיכות וחוזר לאיכות גבוהה.
לפי החנות של LG אין עדכונים חדשים( מופיע עדכון אחרון ב 16/06/22 גרסא 2.0.6) לאפליקציה, אשמח אם משהו יש לו מסך LG שיכול לאמת שזו ה גרסא האחרונה?
אצל חבר יש סיב אופטי והוא אומר שעובד אצלו חלק ללא תקיעות גם לו יש מסך LG OLED
אנסה להשיג מתאם usb.
השאלה למה כשאני מחבר כבל רשת( 15מטר) מהמודם של הוט ישירות לטלוויזיה אני לא מקבל סביב ה 90-100 מגה( אני רוצה להניח שאם היה מגיע לאזור ה 100 מגה הדיסני היה עובד יותר טוב)??

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

איך אתה בדוק את המהירות ? בדיקה בדפדן של הטלוויזיה בכלל לא אמינה. תבדוק בעזרת נטפליקס

Chiko39 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

בדקתי עם נטפליקס מספר פעמים:

ב wifi מקבל בין 70-80 מגה
כשזה wired מקבל 35-45 מגה

לא יודע עד כמה זה אמין

בטלפון ב wifi מקבל בד"כ סביב 50 מגה

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

זה אמור להספיק, ממד שני אפליקציה נוראית. תנסה מתאם רשת usb. יש פה כמה וכמה שירשורים שיכולים לתת לך כיוון לאחד שמתאים לך

Chiko39 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

אנסה,
אם זאת מעדיף לא לפרוס כבל אם יש פתרון ל wifi

flightengineer
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

תנסה לאפס אפלקציה D+ . במסכים חדשים של LG זה עושים ע"י לחיצה ארוכה על כפתור BACK בשלט. לאחר מכן D עובד חלק. עד סרט הבא. ככה לפחות אצלי.

matan417
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 340
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #10 

לי יש את אותה הבעיה בטלוויזיה סמסונג, אני על סיבים של סלקום

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #11 

חבר'ה, כמות התקלות הבלתי נסבלת בדיסני מוכיחה שהבעיה היא באפליקציה, ישראל קיבלו אפליקציה נכה ופשוט גרועה...

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #12 

מצטרף...
טלוויזיה LG מחוברת בכבל רשת, הוט 500 מגה - מקבל בבדיקות 450M. הכל עובד מושלם ב-4K: נטפליקס, אמזון וידאו, אפל TV. רק דיסני פלוס נתקע כל הזמן, וגם תקוע על סטריאו, בעוד ששאר השירותים עוברים אוטומטית לדולבי אטמוס וכו'.
הגיע למצב שכשרציתי לראות Andor עשיתי AirPlay מהאייפון, כי היה בלתי אפשרי עם התקיעות.

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #13 

גם מנסיון שלי על LG C9 דיסני נתקע ב 4K ואין אפשרות ניגון אודיו בפורמט 5.1. תשתית הוט 500 מגה (חיבור קווי או אלחוטי).
בינתיים עברתי לאפליקציית דיסני של אנדרואיד TV ב NVIDIA SHEILD ששם המדיה מוזרמת בצורה חלקה לחלוטין 4K HDR 5.1.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

מוזר, אצלי גם תשתית הוט (לא קשור בכלל לדעתי) וטלוויזיה e9 והכל בסדר, חוץ מהממשק הנוראי של האפליקציה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #15 

הבעיה באפליקציה או בתשתית של דיסני (שלא נמצא בישראל). בזיון

Chiko39 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

09/10/2022 18:48  
oferlaor כתב:
...
אז פשוט להשתמש באפליקציה דרך אנדרואיד טי. וי
כדי לפתור את בעיית התקיעות?
יש צפי או דיבור לתיקונים מתאם דיסני?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

אין המון מידע. לא נראה שזה ספציפי ל סטרימר או טלויזיה מסויימים ולכן נראה לי שזה יותר קשור לתשתית שלא מתאימה לישראל (cdn למשל)

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #18 

09/10/2022 18:48  
oferlaor כתב:
...
נטפליקס כן?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

למרבית הספקיות בישראל יש שרתים שנקראים open connect. נטפליקס הפכה עם השנים למעמסה מאוד גדולה על תשתיות האינטרנט (בשעות מסויימות הם היו מגיעים לכ 50% מהתעבורה בארהב). הפיתרון שלהם היה מבריק. הם הציעו בתשלום קטן יחסית, לכל ספקית שרצתה, שרתי cdn שלהם. המשמעות של להציב שרת או שרתים (אפשר לשים כמה) היה שלקוחות של אותה ספקית אוטומטית מופנים לשרת במקום לצרוך רשת וזה היה מוריד דרמטית את הצורך של הספקים לשדרג את תשתיות ה backbone שלהן. אותם שרתים היו מעודכנים בזמן אמת וכל הזמן מאחסנים את התכנים הכי פופולריים לאותו איזור. בישראל עם כניסת נטפליקס, הספקיות בארץ התאבזרו בשירות הזה.

שאר הספקיות מסתמכות על cdn או מקומי או קרוב יחסית לישראל. לאמזון (פריים) וגוגל (יוטיוב) יש שרתים קרובים יחסית לישראל (אירלנד וגרמניה) ונראה שיש מעבר עם הזמן ל cdn מקומי ממש.

אפל- אין מספיק צרכנים בישראל אבל נראה שהם עומדים יפה בלחץ. יס, הוט, פרטנר, סלקום - יש להם שרתים מקומיים ומסתמכים על backbone פנים ארצי חזק יחסית.

מו נשאר? דיסני. הם כנראה משתמשים ב cdn מרוחק יותר. הם פופולריים מאוד, מה שאומר שיש הרבה עומס.

מצד שני, יש גם אינדיקציות שהבעיות של התקיעה לא קשורות דווקא ל cdn אלא לקידוד של הקבצים שלהם. נראה שיש פלטפורמות שנתקעות יותר לעומת אחרות שנתקעות פחות. אלה בעיות פתורות, כלומר, דיסני היתה אמורה להיות עם פיתרון ביד לקידוד בכל הפורמטים בגלל השירות שלה בארהב. העניין הוא שלא רק שהאפליקציה ההודית משמשת את מרבית העולם מחוץ לארהב (אנחנו ביחד עם מדינות ערב למשל) אלא שגם הקידוד יעודי ומשותף. מה שלא ברור הוא למה הם מקודדים את זה בנפרד ולא משתמשים במה שכבר עובד להם.

ככה או ככה, אם הבעיה היא קידוד שגוי שגורם לתקיעות בפלטפורמות, או cdn מרוחק או לא מתאים לישראל, את השם שלהם יהיה להם קשה להחזיר. אני מנוי לשירות הזה רק כי הוא מגיע לי חינם מיס. אין שום סיכוי שאשלם לדבר הנוראי הזה אפילו שקל. התוכן טוב, לפעמים מצויין, אבל הטכנולוגיה כשלה לחלוטין.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #20 

אגב. ניסיתי עכשיו שוב וזה יותר יציב ממה שהיה בעבר. לא נתקע לי.

עדיין אין hdr באפל. שזה מעצבן מאוד.

ממליץ לכל מי שיש לו בעיות שידווח להם

https://help.apps.disneyplus.com

מביך התמיכה שלהם בעברית אבל שלפחות יהיו מודעים…
386FF572-E68C-49DA-A77D-9EE2B5A7D13C.jpeg

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”