מחשב מיני חדש שהוא לא נוק :)
היי,
יש לי ניסיון לא הכי טוב עם מיני של נוק למיניהם.
היו לי 2 ב 6-7 שנים האחרונות, ההנוכחי שלי core-i3 דור 8, מראה בעיית חימום יתר.
פתחתי אותו פירקתי הכל ניקיתי עם מדחס אוויר, עזר קצת.
הורדתי voltage של cpu-core/cash ב 0.8 עזר עוד קצת....
כרגע הוא על 70 מעלות בממוצע, אני תוהה כמה זמן יחזיק.
השימושים שלי:
גיבוי , מחוברים אליו 3 דיסקים של 4T כל אחד (חיצוניים), על המחשב יש תוכנה של BackBlaze שמגבה
שרת JellyFin להזרמת סרטים ברשת הבייתית, יש גם קודי שמותקן על Nvidia Shield שניגש לדיסקים לצורך מוסיקה וסרטים
משמש גם כמחשב הורדות.
מעבר לזה במידה וה Shield יקרוס יום אחד אז אשתמש במחשב לצפייה במדיה עד שיגיע .. shield חדש
אשמח להמלצות לשימושים אלו שהם לא נוק, גם להורי הנוק עשה בעיות דיי לא רוצה יוצר
חשוב שיהיו הרבה חיבורים , שוב 3 דיסקים מחוברים אליו ושלא יהיו בעיות חימום ואמינותתתתתתתתת!!!
נוק לא אמינים, לא הגיוני להחליף נוק כל 3 שנים
תודה רבה רבה
אלעד
יש לי ניסיון לא הכי טוב עם מיני של נוק למיניהם.
היו לי 2 ב 6-7 שנים האחרונות, ההנוכחי שלי core-i3 דור 8, מראה בעיית חימום יתר.
פתחתי אותו פירקתי הכל ניקיתי עם מדחס אוויר, עזר קצת.
הורדתי voltage של cpu-core/cash ב 0.8 עזר עוד קצת....
כרגע הוא על 70 מעלות בממוצע, אני תוהה כמה זמן יחזיק.
השימושים שלי:
גיבוי , מחוברים אליו 3 דיסקים של 4T כל אחד (חיצוניים), על המחשב יש תוכנה של BackBlaze שמגבה
שרת JellyFin להזרמת סרטים ברשת הבייתית, יש גם קודי שמותקן על Nvidia Shield שניגש לדיסקים לצורך מוסיקה וסרטים
משמש גם כמחשב הורדות.
מעבר לזה במידה וה Shield יקרוס יום אחד אז אשתמש במחשב לצפייה במדיה עד שיגיע .. shield חדש
אשמח להמלצות לשימושים אלו שהם לא נוק, גם להורי הנוק עשה בעיות דיי לא רוצה יוצר
חשוב שיהיו הרבה חיבורים , שוב 3 דיסקים מחוברים אליו ושלא יהיו בעיות חימום ואמינותתתתתתתתת!!!
נוק לא אמינים, לא הגיוני להחליף נוק כל 3 שנים
תודה רבה רבה
אלעד
הייתי שוקל משהו כזה (צריך להוסיף זכרון ו SSD/nvme)
https://www.newegg.com/asrock-nuc-box-1 ... 6856158082
זה עדיין עם מאוורר, מכשיר בלי מאוורר יהיה יותר אמין, אבל יותר חם ובד"כ ביצועים פחות טובים.
רגע, אתה לא רוצה בכלל NUC או רק לא אינטל nuc?
כלומר בכלל לא את הגודל הזה?
זה עדיין עם מאוורר, מכשיר בלי מאוורר יהיה יותר אמין, אבל יותר חם ובד"כ ביצועים פחות טובים.
כלומר בכלל לא את הגודל הזה?
אחרי 3 נוקים של אינטל שבקושי מחזיקים 3 שנים.17/09/2022 13:01OMRIJ כתב: הייתי שוקל משהו כזה (צריך להוסיף זכרון ו SSD/nvme)
כלומר בכלל לא את הגודל הזה?...
קשה לי להגיד אם זה אינטל או החומרה של נוק כמו לוח אם מאווררים אוורור באופן כללי .
הם פשוט לא אמינים בעייני
לא רציתי NAS, זה לא כזה זול. אני לא רוצה להכפיל דיסקים בגלל תצורת רייד. יש לי גיבוי ב back blaze בשביל זה. אני רוצה מחשב מיני עם יכולות סבירות שמחזיק יותר משנים בודדות ושיהיה לו כרטיס מסך סביר למקרה שאזדקק לו כנגן מדיה.
אתה לא חייב תצורת רייד, אתה יכול לעבוד jbod
בכל מקרה, לא יודע לנבא איזה מחשב מיני יחזיק אצלך יותר או פחות
אבל קח בחשבון שמחשבים כאלו הם חמים, וזה לא סוף העולם אם הם מגיעים ל80 מעלות במאמץ.
אולי תנסה לרענן את המשחה הטרמית במחשב הקיים?
אבל קח בחשבון שמחשבים כאלו הם חמים, וזה לא סוף העולם אם הם מגיעים ל80 מעלות במאמץ.
אולי תנסה לרענן את המשחה הטרמית במחשב הקיים?
תודה. אני אבדוק את העניין.17/09/2022 14:01OMRIJ כתב: אתה לא חייב תצורת רייד, אתה יכול לעבוד jbod
אולי תנסה לרענן את המשחה הטרמית במחשב הקיים?...
בכל אופן אין לי צורך ב NAS זה over kill
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מחשבים קטנים כמו ה-NUC נשארים בטמפ' גבוהה ע"מ להוריד את סל"ד ורעש המאוורר.
טמפ' כזו לא בהכרח מעידה על בעיה או תקלה. מעבר לזה, 70 מעלות זה כלום ושום דבר למעבדים מודרניים.
כמו שכבר אמרו, אפשר לנסות לרענן את המשחה הטרמית. מחשבים לא הופכים לחמים יותר סתם ככה עם השנים, ולא דורשים החלפה רק בגלל זה.
יש לי מיני PC סיניים פאסיביים לחלוטין, והם עובדים ללא דופי כבר כמעט 7 ו-4 שנים.
טמפ' כזו לא בהכרח מעידה על בעיה או תקלה. מעבר לזה, 70 מעלות זה כלום ושום דבר למעבדים מודרניים.
כמו שכבר אמרו, אפשר לנסות לרענן את המשחה הטרמית. מחשבים לא הופכים לחמים יותר סתם ככה עם השנים, ולא דורשים החלפה רק בגלל זה.
יש לי מיני PC סיניים פאסיביים לחלוטין, והם עובדים ללא דופי כבר כמעט 7 ו-4 שנים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4306
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 901 פעמים
@eyosha
יש מבחר גדול של מחשבי Mini PC, אפילו סיניים מ Ali Express. למשל אחד כזה:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 61275%21sh
אשר מגיע, עם מעבד Core i7 1165G7, עם 64GB של זיכרון RAM, עם NVME בנפח של 2TB, עם חיבור של thunderbolt 4 וכמובן עם קירור פסיבי ללא מאוורר מרעיש שמושך את האבק לתוך המכשיר וסותם אותו באבק זה בסופו של דבר. דבר שגורם להתחממות. ומחירו הוא כ 3.5K ש''ח בתצורה זו.
יש מבחר גדול של מחשבי Mini PC, אפילו סיניים מ Ali Express. למשל אחד כזה:
https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 61275%21sh
אשר מגיע, עם מעבד Core i7 1165G7, עם 64GB של זיכרון RAM, עם NVME בנפח של 2TB, עם חיבור של thunderbolt 4 וכמובן עם קירור פסיבי ללא מאוורר מרעיש שמושך את האבק לתוך המכשיר וסותם אותו באבק זה בסופו של דבר. דבר שגורם להתחממות. ומחירו הוא כ 3.5K ש''ח בתצורה זו.
המכשירים האלו הם גם סוג של לוטו
הרבה פעמים הגוף קירור לא יושב טוב על המעבד, וצריך "לסדר" את זה. גם הפד הטרמי שהם משתמשים בו הוא לא להיט. והזכרון והnvme הסיניים הם גם לא כל כך מוצלחים,
עדיף לקנות barebone ןלקנות זכרון וnvme מותגים בנפרד.
Servethehome עשו סדרת כתבות על מכשירי fanless כאלו, מסלרון ואטום ועד 1165g7.
הרבה פעמים הגוף קירור לא יושב טוב על המעבד, וצריך "לסדר" את זה. גם הפד הטרמי שהם משתמשים בו הוא לא להיט. והזכרון והnvme הסיניים הם גם לא כל כך מוצלחים,
עדיף לקנות barebone ןלקנות זכרון וnvme מותגים בנפרד.
Servethehome עשו סדרת כתבות על מכשירי fanless כאלו, מסלרון ואטום ועד 1165g7.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כל דבר בחיים ולא רק מכשירים אלה הוא סוג של לוטו. אבל סיכויים של מכשיר תקין לגמרי שיעבוד במשך שנים רבות במקרה של לוטו ספציפי זה, הם גבוהים ביותר. אחרי מאות של מחשבים כאלה מסוגים שונים שהשתמשתי בהם במשך שנים רבות אני עוד לא נתקלתי כלל בתופעה של "גוף קירור לא יושב טוב על המעבד" וכמובן גם לא צריך לסדר שום דבר בהקשר זה. מן הסתם גם שאין שום בעיה בסוג של הפד הטרמי שהם משתמשים בו והוא מהסוג הסביר ביותר. מה שכן, אני תמיד מתקין גוף קירור על ה NVME, דבר שמאריך את החיים שלו וגורם לו לעבוד בטמפרטורה תקינה יותר. אבל זה לא קשור למחשבים ספציפיים אלה, אלה זה נדרש בכל מחשב.17/09/2022 16:53OMRIJ כתב: המכשירים האלו הם גם סוג של לוטו
עדיף לקנות barebone ןלקנות זכרון וnvme מותגים בנפרד....
והבעיות הנדירות שנתקלתי בכל השנים של שימוש במחשבים אלה הן אחרות לגמרי. למשל יש מקרים בודדים שבהם הספק חיצוני של מחשבים כאלה יכול להישרף מקפיצת מתח קיצוניות בבית וכל מה שנדרש אחרי זה, זה לחבר ספק כוח חיצוני חדש, שמחירו הוא כמאה ש''ח בלבד.
כמובן גם שמחשבים אלה ניתן לרכוש כ barebone, רק שזה ממש לא מומלץ, מייקר את הסיפור וגם יכול לגרום לבעיות של אי תאימות ותקלות, למי שלא לא זמין לרכיבים של ציוד משובץ וכל מה שהוא יכול להשיג זה רכיבים לציוד ביתי פשוט.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמובן. יש הבדל משמעותי ביותר. מעבדים של AMD מתחממים הרבה יותר וזה מקצר את החיים של המחשב. מעבדים של INTEL מצד שני, אם יש מערכת קירור תקינה עובדים בטמפרטורה נמוכה מהמתוכננת, גם, אם הם בניצולת מלאה וגם, אם הם עולים לתדר עבודה מירבי....
יש שרשור של כ50 עמודים בservethehome שמדבר בדיוק על אותה חברה, תמצא שם עשרות דוגמאות של מה שציינתי.17/09/2022 17:11sys_admin כתב: כל דבר בחיים ולא רק מכשירים אלה הוא סוג של לוטו. אבל סיכויים של מכשיר תקין לגמרי שיעבוד במשך שנים רבות במקרה של לוטו ספציפי זה, הם גבוהים ביותר. אחרי מאות של מחשבים כאלה מסוגים שונים שהשתמשתי בהם במשך שנים רבות אני עוד לא נתקלתי כלל בתופעה של "גוף קירור לא יושב טוב על המעבד" וכמובן גם לא צריך לסדר שום דבר בהקשר זה. מן הסתם גם שאין שום בעיה בסוג של הפד הטרמי שהם משתמשים בו והוא מהסוג הסביר ביותר. מה שכן, אני תמיד מתקין גוף קירור על ה NVME, דבר שמאריך את החיים שלו וגורם לו לעבוד בטמפרטורה תקינה יותר. אבל זה לא קשור למחשבים ספציפיים אלה, אלה זה נדרש בכל מחשב.
והבעיות הנדירות שנתקלתי בכל השנים של שימוש במחשבים אלה הן אחרות לגמרי. למשל יש מקרים בודדים שבהם הספק חיצוני של מחשבים כאלה יכול להישרף מקפיצת מתח קיצוניות בבית וכל מה שנדרש אחרי זה, זה לחבר ספק כוח חיצוני חדש, שמחירו הוא כמאה ש''ח בלבד.
כמובן גם שמחשבים אלה ניתן לרכוש כ barebone, רק שזה ממש לא מומלץ, מייקר את הסיפור וגם יכול לגרום לבעיות של אי תאימות ותקלות, למי שלא לא זמין לרכיבים של ציוד משובץ וכל מה שהוא יכול להשיג זה רכיבים לציוד ביתי פשוט....
ובקשר לאיכות הנמוכה של הזכרון והnvme אתה יכול לראות בביקורת שלהם בדיוק על אותה חברה, וההמלצה גם שלהם היא לקנות barebone.
מישהו פה תקוע בעבר ...17/09/2022 17:26sys_admin כתב: כמובן. יש הבדל משמעותי ביותר. מעבדים של AMD מתחממים הרבה יותר וזה מקצר את החיים של המחשב. מעבדים של INTEL מצד שני, אם יש מערכת קירור תקינה עובדים בטמפרטורה נמוכה מהמתוכננת, גם, אם הם בניצולת מלאה וגם, אם הם עולים לתדר עבודה מירבי....