כמה שאלות על Shelly
היי חברים,
עובר לדירה חדשה ומתעניין ברכישת כמה מודולים של shelly.
1. האם מודול Shelly 2.5 יכול לשלוט על שני מעגלי תאורה בנפרד?
2. במידה וכן האם יש לו חיסרון כלשהו בהשוואה להתקנה של שני מודולים מסוג Shelly Plus 1PM?
3. כאשר מתקינים Shelly 2.5 לשליטה על תריס, האם יש אפשרות להגדיר דרגת סגירה? לדוגמה לתת פקודה להורדת התריס לחצי גובה?
4. מאיפה אתם ממליצים לקנות? מבדיקה קצרה נראה שבארץ (דרך אתר ozzi.co.il) יוצא זול יותר בהשוואה לאתר האירופי ובאלי. אני מפספס משהו? יש למישהו ניסיון עם הספק הישראלי?
5. יש לכם המלצה על חשמלאי שיודע להתקין מודולים מהסוג הזה באזור המרכז? במידה ומדובר במישהו שיכול גם להתקין כמה נקודות רשת זה יכול להיות מעולה.
המון תודה על העזרה,
מיכאל.
עובר לדירה חדשה ומתעניין ברכישת כמה מודולים של shelly.
1. האם מודול Shelly 2.5 יכול לשלוט על שני מעגלי תאורה בנפרד?
2. במידה וכן האם יש לו חיסרון כלשהו בהשוואה להתקנה של שני מודולים מסוג Shelly Plus 1PM?
3. כאשר מתקינים Shelly 2.5 לשליטה על תריס, האם יש אפשרות להגדיר דרגת סגירה? לדוגמה לתת פקודה להורדת התריס לחצי גובה?
4. מאיפה אתם ממליצים לקנות? מבדיקה קצרה נראה שבארץ (דרך אתר ozzi.co.il) יוצא זול יותר בהשוואה לאתר האירופי ובאלי. אני מפספס משהו? יש למישהו ניסיון עם הספק הישראלי?
5. יש לכם המלצה על חשמלאי שיודע להתקין מודולים מהסוג הזה באזור המרכז? במידה ומדובר במישהו שיכול גם להתקין כמה נקודות רשת זה יכול להיות מעולה.
המון תודה על העזרה,
מיכאל.
אהלן,
1. אכן כן. מיועד לשני ערוצים עצמאיים או כמודול שליטה על תריס בודד.
2. אין לו חיסרון אלא יתרון. שני מודולים 1PM יקחו יותר מקום.
3. כן. לאחר התקנת הבקר ניתן לבצע "כיול" שבו הוא למעשה מודד את הזמן שלוקח לתריס להיפתח ולהיסגר. לאחר מכן אתה יכול להגדיר לו להיפתח לאחוז מסויים של פתיחה. אבל כדאי לשים לב ש- 50% במקרה הזה זה לא בדיוק תריס באמצע הגובה. כאמור הוא מודד זמן והרי יש את הזמן הזה מהרגע שקצה התריס התחתון הגיע לתחתית החלון עד שהתריס סוגר גם את כל החריצים. זה גורם לכך שמידת הפתיחה הזו לא תשקף בדיוק את גובה התריס על החלון. אבל זה בקטנה- פשוט אומרים לו להיפתח ל- 40% או משהו בסגנון.
4. אני רכשתי בעיקר מהאתר ישירות וכמה פעמים מאוזי. שתי האופציות לגיטימיות לגמרי. מה שיוצא יותר זול באותו רגע. רק שים לב שמהאתר יש גם עלות משלוח אז תוסיף את זה לחישוב.
5. זה לא... מצטער...
אם תרצה עזרה בהגדרה שלהם לאחר ההתקנה אל תהסס לפנות. יש להם אפליקציה טובה אבל יש לה כמה שטיקים שצריך להכיר.
בהצלחה
1. אכן כן. מיועד לשני ערוצים עצמאיים או כמודול שליטה על תריס בודד.
2. אין לו חיסרון אלא יתרון. שני מודולים 1PM יקחו יותר מקום.
3. כן. לאחר התקנת הבקר ניתן לבצע "כיול" שבו הוא למעשה מודד את הזמן שלוקח לתריס להיפתח ולהיסגר. לאחר מכן אתה יכול להגדיר לו להיפתח לאחוז מסויים של פתיחה. אבל כדאי לשים לב ש- 50% במקרה הזה זה לא בדיוק תריס באמצע הגובה. כאמור הוא מודד זמן והרי יש את הזמן הזה מהרגע שקצה התריס התחתון הגיע לתחתית החלון עד שהתריס סוגר גם את כל החריצים. זה גורם לכך שמידת הפתיחה הזו לא תשקף בדיוק את גובה התריס על החלון. אבל זה בקטנה- פשוט אומרים לו להיפתח ל- 40% או משהו בסגנון.
4. אני רכשתי בעיקר מהאתר ישירות וכמה פעמים מאוזי. שתי האופציות לגיטימיות לגמרי. מה שיוצא יותר זול באותו רגע. רק שים לב שמהאתר יש גם עלות משלוח אז תוסיף את זה לחישוב.
5. זה לא... מצטער...
אם תרצה עזרה בהגדרה שלהם לאחר ההתקנה אל תהסס לפנות. יש להם אפליקציה טובה אבל יש לה כמה שטיקים שצריך להכיר.
בהצלחה
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
דווקא יש יתרון ל-1PM על ה-2.5 - התמיכה בזרם חזק. ה-1PM מאפשר הפעלה של מכשירים עד 16A, בעוד ה-2.5 מאפשר הפעלה של מכשירים עד 10A לכל ערוץ. זה מספיק בהחלט לתאורה, אבל לא למכשירים גדולים כמו מדיח כלים, מכונת כביסה או מגהץ.
זה דיוק חשוב. אני אמנם עניתי ספציפית על מה ששאל לגבי תאורה, אבל בהחלט אם מדובר על מכשיר חשמל כבד ה 1PM דרוש.29/09/2022 17:00dr0r כתב: דווקא יש יתרון ל-1PM על ה-2.5 - התמיכה בזרם חזק. ה-1PM מאפשר הפעלה של מכשירים עד 16A, בעוד ה-2.5 מאפשר הפעלה של מכשירים עד 10A לכל ערוץ. זה מספיק בהחלט לתאורה, אבל לא למכשירים גדולים כמו מדיח כלים, מכונת כביסה או מגהץ....
אני בדיוק מתחיל להשתעשע עם המודולים של שלי.29/09/2022 17:00dr0r כתב: דווקא יש יתרון ל-1PM על ה-2.5 - התמיכה בזרם חזק. ה-1PM מאפשר הפעלה של מכשירים עד 16A, בעוד ה-2.5 מאפשר הפעלה של מכשירים עד 10A לכל ערוץ. זה מספיק בהחלט לתאורה, אבל לא למכשירים גדולים כמו מדיח כלים, מכונת כביסה או מגהץ....
פתחתי שרשור לגבי הכוונה בחיבור מודול 1 plus לתאורה, ואחרי שננצח שם האתגר הבא זה חיבור אחד התריסים אז אני שומר את השרשור הזה במועדפים
סליחה אם השאלה נאיבית, אני מבין שימוש במודולים לתאורה, תריסים וכו שיש להם שני מצבים.
איך בדיוק זה עובד עם מדיח או מכונת כביסה? הרי זה לא רק on/off, צריך לבחור תוכניות וכו'... סתם סקרנות
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
בד"כ משתמשים לניטור צריכה, לא לכיבוי/הדלקה.26/12/2022 21:49timon כתב: סליחה אם השאלה נאיבית, אני מבין שימוש במודולים לתאורה, תריסים וכו שיש להם שני מצבים.
איך בדיוק זה עובד עם מדיח או מכונת כביסה? הרי זה לא רק on/off, צריך לבחור תוכניות וכו'... סתם סקרנות
...