פארסת הsony xh9096

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
tropit9 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

רציתי לשאול אם יש פה עוד מאוכזבים מהxh9096 ידועה גם כx900h של סוני. מאז העדכון לאנרואיד 10 ועוד לפני יש איתה שלל בעיות, כמו באג שדופק את הfald ומשנה אותו אוטומטית להכי גבוהה, בעיות עם dolby vision שהוא לפעמים עובד, לפעמים לא, לפעמים המנגנון של הfald משתגע איתו והתמונה נראית כנעט כבויה לחלוטין, cec בעייתי, stutter ב23.97 (בלו ריי) ואלה רק בעיות שאני אישית חוויתי.

מהרשת ניתן למצוא stutter ב60fps במשחקים, אתחולים פתאומיים של הטלוויזיה, arc בעייתי, וכמובן הבעייה הידועה עם ה120/4k שמעובדת בצורה גרועה בלי קשר לhdr. שכחתי משהו? אה כן fald וvrr לא הולך ביחד.
יש לה עיבוד תנועה, תמונה וupscaling טובה מאוד צבעים מדוייקים, אבל המחיר שלה פשוט בדיחה ביחס לכול הפשלות שלה. סוני תמיד היה בעייתיים עם צד התוכנה במוצרים שלהם אבל זה פשוט פארסה.

ביחס לc1 לדוגמה, הייתה לי תקלה שהcinema screen הייתה כבויה בהתממשקות לסטרימר, מיטוב זכרון וכיבוי והדלקה של הטלוויזיה פתר את הבעיה... אני בטוח שגם לc1 יש תקלות אבל הן אינן בולטות או נפוצות כמו אצל הסוני.
אני מקווה שאצל הטלווזיות האיכותיות יותר של סוני כמו לדוגמה הa95k החדישה אין להם את אותה כמות תקלות ובאגים כמו עם הxh9096.

אשמח לשמוע חווית משתמשים של xh9096 או בעלי סוני אחרות עם בעיות דומות.

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

יש לי את ה-XH9096 בערך שנה ואני משתמש בה גם לצפיה בתוכן וגם לגיימינג (גם ב-120/4K) - אכן יש בעיות אבל לא בסדר הגודל שציינת (לפחות לא מהחוויה האישית שלי).

FALD הכי גבוה - לא ברור לי למה התכוונת. אצלי ה-Auto Local Dimming תמיד על High וה-Dynamic Range על Off (מלבד גיימינג שם הוא על High), ולא נתקלתי בבעיות.
Dolby Vision - התוכן היחיד שאני צורך בפורמט הזה מגיע מנטפליקס, והפורמט תמיד עובד. לגביי תמונה כבויה, לא שמתי לב למשהו יוצא דופן. אציין שאני אישית תמיד מעדיף תמונה קצת יותר חשוכה, אז אולי בגלל זה יותר קשה לי להבחין, אבל בכל זאת אני לא חושב שיש פה בעיה כלשהיא.
CEC - ציינת בעייתי, אבל לא את הבעיה עצמה. במה מדובר? מהנסיון שלי כל הדלקה/כיבוי של מכשירים (Xbox, רסיבר, המסך עצמו) עובד בצורה תקינה.
ARC - הדבר היחיד ששמתי לב אליו הוא שבמצבים מאד ספציפיים יש קצת דיליי כשאני מגביר ווליום דרך השלט ועד שהווליום מוגבר ברסיבר (זה קורה לדוגמא כשאפליקציית סלקום TV עולה, כנראה בגלל שהיא צורכת המון משאבים בשלב הזה ומערכת ההפעלה עמוסה מידי), אבל חוץ מזה לא נתקלתי בשום בעיה, גם לא בפורמטי הסאונד שמועברים.
Stutter ב-23.97 - אני לא צורך תוכן בלו-ריי, לכן אין לי מושג.
גיימינג - לא שמתי לב לשום Stutter ב-60FPS (ושיחקתי המון שעות), וגם לא בעיית עיבוד ב-4K/120 (לא יודע מה זה "גרועה", אשמח שתפרט).
FALD + VRR - בזה אתה צודק, אני החלטתי לוותר פשוט על VRR, למרות שחיכיתי לו לא מעט זמן. בנתיים לא חוויתי Screen Tearing כלשהוא.

tropit9 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

זה הסבר לגבי ה 4k/120hz בקיצור זה סוג של 4K/120 "מזוייף" של טופל כראוי עד עצם היום הזה. היו לי בעיות עם הcec בעיקר עם סטרימר וממיר, כבלים תקינים וטובים שנבדו מול טלוויזיות אחרות. בעיקר כשמדליקים ממיר או סטרימר הטלוויזיה נדלקת אבל אין תמונה "אין אות". נפתר ל ידי הוצאה והגדרת היציאה היציאה מחדש, לעיתים קורה שאני צריך לבצע את התהליך מחדש.

הפאלד אצלי על מדיום. לפעמים בעיקר כשצופים דולבי ויזן באפליקציה של אפלtv (תוכן לא סטרימר) הבילד אין של סוני בdv dark התמונה משתנה להגדרות של פאלד על High ורק אם אני משחק עם ההגדרות (medium high medium high) זה מסתדר וגם לא תמיד. גם התוכן בדולבי ויז'ן חשוך ברמת איבוד פרטים black crush וגם קורה שהוא עובד רק "בכאילו" ורואים שזה אל באמת hdr. אולי הבעיה היא באפליקציה עצמה ואז יש גם לאפל אחריות אבל מסוני אתה מצפה שיידחפו לאיכות באפליקציות המובנות שלהן.

לגבי השאר כפי שרשמתי לא כל הבעיות האלו נתקלתי בעצמי, גיגול מהיר של הבעיות ימצא לך שרשורים עם הבעיות שציינתי.

אני שמח בשבילך שאתה מבסוט ממנה, זה הכי חשוב :) עוד לא היה לי את העונג לOled של סוני אבל אני מקווה שבחדשים והעתידיים שלהם לא יהיו בעיות כמו עם זאת.

אני אישית מעדיף את הc1 לא רק בגלל שהיא Oled גם בגלל שהאפליקציות הפנימיות שלה עובדות יותר טוב מהסטרימר של יס (אנדרואיד) וגם שמכיוון שהיא Oled, vrr P פועל בלי בעיות (אבל לא ביחד עם allm גם בסוני זה ככה)

היא לא הטלוויזיה הכי גרועה שהייתה לי, רחוק מזה, אבל היא הכי מאכזבת שהייתה לי, ומבאס להתבאס מסוני :(

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני מכיר את הטענות לגביי ה-4K/120Hz ה"מזוייף" כמו בסרטון שצרפת, אבל מבחינתי זה לא ענין גדול מידי. בסופו של דבר הכל שאלה של האם אני מרוצה מהמוצר בסה"כ הכללי ובהתחשב במחיר, ואצלי התשובה היא בהחלט כן. שוב - לא מסך מושלם, רחוק מזה, אבל עדיין מסך מאד איכותי עם תמונה מעולה ופיטצ'רים שעונים על הדרישות שלי.

לגביי שאר הבעיות - בעולם של היום יש לאפליקציות משקל עצום באיכות התמונה שמתקבלת (מנסיון אישי של פיתוח אפליקציות כאלה). ציינת שהבעיות מתרחשות בAppleTV ולכן הייתי בודק בנוסף אפליקציה כמו נטפליקס כדי לעשות אלימינציה של מקור הבעיה (אפליקציה/מסך). לי אישית קשה להאמין שהבעיה היא באפליקציה של Apple (למרות שזה אפשרי), אבל אם הבעיה כן שם, אין לסוני מה לעשות עם זה גם אם ידחפו לקצה גבול האיכות מבחינתם.

בעיות שלא נתקלת בהן - למה הן מטרידות אותך? אני אגלה לך שיש בעיות נוספות שלא ציינת שמופיעות ברשת, אבל לא רואה סיבה להיות מוטרד ממשהו שלא קורה לך.

לגביי OLED וC1 - לא ניסיתי ולכן אין לי יכולת לחוות דעה. מהנסיון שכן יש לי עם אפליקציות באופן כללי, הרוב המוחלט של אפליקציות אנדרויד טובות יותר מאפליקציות למערכות הפעלה אחרות (LG, סמסונג), אבל יש יוצאי דופן (וכן, לסטרימר עצמו יש גם משקל בתוצאה הסופית).

tropit9 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אין לי נטפליקס. במעט הדיסני פלוס שראיתי על הטלוויזיה הבעייה נראית פחותה אבל לא ממש ישבתי בחודש והרצתי בדיקות.

העובדה שזה לא עניין גדול מבחינתך שחברה מצהירה על פיצ'ר שלא קיים בפועל היא... עניינך אבל חבל. זוהי לא גישה צרכנית נבונה בעיני.

הבעיות שלא נתקלתי בהן הן עדות, בנסוף לבעיות שאני נתקלתי בהן, שהמוצר הזה הוא פושט פארסה כפי שציינתי.

לגבי הכלל של אפליקציות אנדרואיד לעומת מערכות הפעלה טלוויזיניות אחרות, מסכים איתך, אבל על הlg האפליקציות בילד אין שניסיתי נראות טוב יותר מאשר הסטרימר אנדרואיד של יס. אולי הטלוויזיה לא מוסיפה לתוכן שמוזרם ממנו את מלוא כוח העיבוד שלה ולכן הדבר. לא ניסיתי סטרימר איכותי כמו appletv4k או שילד פרו, שהם הכי טובים בשוק אם הבנתי נכון. בכל מקרה אני בקושי משתמש בה היום כי אני ממש מבסוט מהlg.

בהחלט יגרום לי לחשוב פעמיים על מוצרים נוספיםשל סוני בעתיד. ואני באמת מקווה שיהיו להם מוצרים מעולים,בלי חארטות כמו הטלוויזיה הזו.

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

הפיטצ'ר (4K/120Hz) בהחלט קיים, המימוש שלו פשוט לא מושלם ויש בו מעט בעיות שלי אישית אין בעיה איתן כי אני לא חווה אותן/לא שם לב אליהן.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”