קו פייבר עילי תלוי - רעיון טוב?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #1 

האם קו פייבר שתלוי באויר זה רעיון טוב, או פוטנציאל לבעיות?

ועד כמה יש גמישות בפריסת הכבל על קירות בית חיצוניים?
לא ברור לי מה המגבלות של פייבר, כולל אולי מחברי-ביניים בדרך, אבל אני מניח שזה מוגבל יותר מנחושת.

ב-DSL אפשר כמעט זוויות של 90 מעלות. ב-RG-6 (או אולי RG-59) של הוט פחות, אבל עדיין אפשר להסתדר.

shay_g
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

תלוי במשקל של היונים/תוכים/עורבים שיתלו עלייו 🤣😂

oferlap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #3 

זה מה שאנלימיטד עושים על גבי רשת חלוקת החשמל.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #4 

14/09/2022 16:03  
jtk כתב:

לא ברור לי מה המגבלות של פייבר, כולל אולי מחברי-ביניים בדרך, אבל אני מניח שזה מוגבל יותר מנחושת.

ב-DSL אפשר כמעט זוויות של 90 מעלות. ב-RG-6 (או אולי RG-59) של הוט פחות, אבל עדיין אפשר להסתדר.
...
זה הפתרון שהוצע להורי כשבזב״ל הבינו שיש להם בעייה בהשחלה סטנדרטית (בניין חדש למדי במודיעין).
לצערי הורי המבוגרים הסכימו לפתרון העקום …. נעזוב בצד את העניין האסתטי (בושה וחרפה), הכבל התלוי בין שמים וארץ כבר נקרע פעם אחת (הותקן לפני 7 חודשים) ולדעתי בגלל הזוית הבעייתית והרוחות בצד הבניין, קריעה נוספת קרובה מתמיד.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #5 

14/09/2022 16:03  
jtk כתב:

...
ולמה זה כלל צריך לעניין או להדאיג אותך? אתה הולך לתכנן איזושהי רשת עירונית של סיבים אופטיים? לעסוק בפיקוח של תכנון וביצוע ברשת זו? או מסיבה אחרית. הרי, אם אתה רק לקוח פרטי, אז אין לך כלל שום עניין או נגיעה בכך. וזה בגלל שאו שחברת תשתית מבצעת את ההתקנה כפי שהיא חושבת לנכון, או שהיא מודיעה לך שההתקנה לא אפשרית בכתובת שלך. מעבר לזה זה לא רלוונטי לך.

ולאנשי מקצוע שעוסקים בתחום כמובן צריכה להיות את כל הידע ומפרטים של כבלים שונים, כולל גם את הרדיוס הסיבוב של הכבל, את המרחק המירבי שניתן לפרוס אותו באוויר וכו'. וכמובן לצורך התקנות עיליות יש את כל הסוגי כבלים הנדרשים, כולל גם משוריינים, ועם כבל פלדה מוביל וגם קנים שמחוברים לכבל פלדה מוביל, שבתוכם מעבירים כבר כבל אופטי נשלף. רק שללקוחות הפרטיים כל זה לא רלוונטי.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

ההחלטות של המתקינים המקריים ישפיעו בהמשך על איכות ושרידות הקו. כמו מה שסיפר sigamore. אז צריך גם להפעיל שיקול דעת עצמי.
חלק מהמחשבה על זה הוא בגלל תוצאות התקנה בעבר, של תשתית מסוג אחר.

אני לא צריך קו לא אמין שדורש התעסקות, וביקורי טכנאים, וריבים עם החברה.

לגבי זוויות, אני מנסה להבין לאיפה ואיך זה יכול ללכת על קירות הבית. שיקולי אסתטיקה, אילוצים טכניים, ועניינים פרקטיים לגבי איזה מיקום נוח בתוך הבית. אני יודע איפה אני הייתי רוצה את זה, אבל לא בטוח שהמתקינים יחשבו שהם יכולים, או רוצים.

18/09/2022 13:57  
oferlap כתב:
זה מה שאנלימיטד עושים על גבי רשת חלוקת החשמל.
...
במרחב הציבורי אולי יש להם בסיס טוב יותר (לא תמיד), ואני מניח שגם אחריות ונכונות רבה יותר לתקן בעיות שוטפות.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

18/09/2022 18:04  
jtk כתב:
ההחלטות של המתקינים המקריים ישפיעו בהמשך על איכות ושרידות הקו. כמו מה שסיפר sigamore. אז צריך גם להפעיל שיקול דעת עצמי.
חלק מהמחשבה על זה הוא בגלל תוצאות התקנה בעבר, של תשתית מסוג אחר.

אני לא צריך קו לא אמין שדורש התעסקות, וביקורי טכנאים, וריבים עם החברה.

לגבי זוויות, אני מנסה להבין לאיפה ואיך זה יכול ללכת על קירות הבית. שיקולי אסתטיקה, אילוצים טכניים, ועניינים פרקטיים לגבי איזה מיקום נוח בתוך הבית.
אני יודע איפה אני הייתי רוצה את זה, אבל לא בטוח שהמתקינים יחשבו שהם יכולים, או רוצים.
...
לא מדובר על ההחלטות "של המתקינים המקריים", אלה על כך שאו שמבצעים התקנה של כבל בצורה תת קרקע, אם זה אפשרי או שמבצעים את זה כפריסה עילית, אם בתת קרקע זה לא אפשרי. ואם האפשרות היחידה היא פריסה עילית ואתה כלקוח פרטי של בית קרקע לא רוצה התקנה זו, אז או שאתה מממן לבד התמנה של צינור לצורך כך ומי שמבצע את זה, זה קבלן תשתיות שאתה מזמין בצורה פרטית או שלא מחברים אותך כלל. ומן הסתם אף אחד לא ישאל אותך איזה סוג כבל לבחור לצורך סוג התקנה מסויים, איזה כבל נושא יהיה מוצמד עליו ואיזה רדיוס בסיבובים ייקחו לכבל זה.
ואם מדובר על בית קומות, אז אתה כלקוח שגר בבית זה, כלל לא קשור לנושא של פריסה זו או לסוג ההתקנה שנבחר מחוץ לדירה שלך.

jtk פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

הפריסה בוודאות תהיה עילית.

אח"כ צריך לעבור על קירות חוץ, ושם נכנסים לתמונה שיקולי המסלול.

לגבי מתקינים מקריים, אני לא יודע מה הנהלים לפייבר (של בזק במקרה הזו, ולא יודע אם יש נגיעה גם ל-ISP), אבל מניסיון עבר עם הוט ובזק נחושת, ההחלטות והתוצאות היו מאוד משתנות ותלויות בכישורים בשטח וברצון הטוב של המתקין/ים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

18/09/2022 18:19  
jtk כתב:
הפריסה בוודאות תהיה עילית.

אח"כ צריך לעבור על קירות חוץ, ושם נכנסים לתמונה שיקולי המסלול.

לגבי מתקינים מקריים, אני לא יודע מה הנהלים לפייבר (של בזק במקרה הזו, ולא יודע אם יש נגיעה גם ל-ISP), אבל מניסיון עבר עם הוט ובזק נחושת, ההחלטות והתוצאות היו מאוד משתנות ותלויות בכישורים בשטח וברצון הטוב של המתקין/ים.
...
כמו שכבר כתבתי, אם מדובר על בניין שיש בו מספר דירות, אז אין לך שום נגיעה לנושא, בתור אחד הדיירים שם.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”