משקולת לא מזוהה

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש על זרוע הפטיפון משקולת קטנה בצד שמאל מאחורה, בסמוך למשקולת שמייצבת את הזרוע, ותהיתי למה היא משמשת ומה הדרך הנכונה לכוון אותה... צירפתי תמונה.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #2 

המשקולת הצידית קשורה לANTISKATING, כלומר היא עוזרת לזרוע ללכת לכיוון המרכז, ובכך עוזרת למנוע קפיצות.

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הבנתי, תודה :)

הבעיה שלי היא שהמחט שלי הרבה יותר מדיי קלה, והנקודת אפס של המשקולת זרוע היא ממש מילימטר לפני הסוף,
והמשקולת הצידית הזאת בפועל מוסיפה הרבה משקל לחלק האחורי של הזרוע. ככה יוצא שהמשקל של המחט על התקליט
הוא נמוך מדיי וזה מוציא צליל DISTORTED... ואין שום דרך להוסיף עוד משקל למחט חוץ מלהוציא את המשקולת הצידית הזאת...

:?

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

נשמע מוזר, כי המשקולת הצידית נמצאת על הציר של הזרוע, והיא לא אמורה להשפיע.
תוכל לצלם את הזרוע כשהיא משוחררת (כלומר בשביל לראות עד כמה היא למטה\למעלה), לא על תקליט, פשוט משוחררת במצב שהיא אמורה לנגן...

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אממ המשקולת הצידית נמצאת על ציר, אבל הציר מחובר לחלק האחורי של הזרוע ולכן מופעל משקל על החלק האחורי של הזרוע...

אין לי כ"כ איך לצלם את זה כרגע, התמונה שצירפתי מקודם זאת תמונה שהייתה לי במקרה על המחשב, אבל כשהזרוע משוחררת אז יש נטייה קלה של כ-0.75 גרם (זה כל מה שיכולתי להוסיף) לכיוון המחט.

הגיוני שהמחט באמת קלה מדיי? כי לפי מה שהבנתי רעש של דיסטורשן מהתקליט (תקליט נקי ובמצב מעולה) מעיד על TRACKING קל מדיי... וניסיתי לנגן את התקליט כשהנחתי חתיכה קטנה של פלסטיק על הראש, כדי להוסיף משקל, וזה נשמע נורמלי, כמו שזה אמור להיות...

slavochk
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה #6 

התמונה איננה ברורה דייה, אבל נראה שהמשקולת המדוברת לא מפעילה כח הקשור לאנטי-סקייטינג.
מטרת המשקולת הנ"ל הינה ככל הנראה להזיז את מרכז הכובד של הזרוע, ולמקמו על ציר הזרוע.

גלעד

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

slavochk כתב:התמונה איננה ברורה דייה, אבל נראה שהמשקולת המדוברת לא מפעילה כח הקשור לאנטי-סקייטינג.
מטרת המשקולת הנ"ל הינה ככל הנראה להזיז את מרכז הכובד של הזרוע, ולמקמו על ציר הזרוע.

גלעד
...
מה זה אומר? :\

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #8 

לפני שנקפוץ למסקנות שגויות, אם תוכל לכתוב איזה מותג ודגם הפטפון? לפעמים יש משקולות שרק מוסיפות אינרציה (מסה) כוללת לזרוע בנקודת הציר כדי "לעדן" את תנודות המחט על תקליטים "מעוותים" ו/או ליצור איזון בין הצלילים הגבוהים לצלילים הנמוכים ללא הוספת משקל למחט עצמה. תחשבו שאתם צריכים להניע ציר מאוזן של מנוע השוקל 1 קילוגרם או כזה ששוקל 1 גרם. איזה ציר יואץ מהר יותר בהפעלת כוח שווה בהנחה שהחיכוך הסטטי והדינמי זהים. בעיית משקל החוסר של לחץ המחט יכוך לנבוע מכיול "0" גרמים לא תקין. הכל כאן זה ספקולציות, טוב מראה עינים מאלף מילים.

חנן [email protected]
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #9 

לי זה נראה יותר כמשקולת לאיזון צדדי של זרוע (lateral balance) .במקרה כזה לא כדאי לגעת בו . אפשר לעשות תמונה מלמעלה?

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

הנה כמה תמונות נוספות. התמונה הראשונה זה הזרוע במצב "0".

פטיפון CEC דגם BD-3200.

בכל מקרה, גם אם הכיול לא תקין, עדיין כשאני מוסיף הכי הרבה גרמים שניתן נראה כי המחט קלה מדיי ולא נכנסת עד הסוף לשקע. היא יותר קוראת רעש מאשר מוזיקה.

ואני בטוח שהמשקולת הצידית הזאת מוסיפה עוד משקל לחלק האחורי של הזרוע, לא משנה למה היא מיועדת. בלי משקולת זו נראה בבירור כי המחט יושבת יותר עמוק בתוך השקע ומתקבל צליל נורמלי. אני רק לא מבין איך זה הגיוני שהמחט כ"כ קלה כך שגם המשקל המקסימלי שניתן להוסיף אינו מספיק... :מבולבל:

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #11 

נראה שתפקידה של המשקולת להוסיף לחץ למשקולת הראשית. זה לא אנטי-סקייטינג. אני מציע שפשוט לא תיגע בה.

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

yairf כתב:נראה שתפקידה של המשקולת להוסיף לחץ למשקולת הראשית. זה לא אנטי-סקייטינג. אני מציע שפשוט לא תיגע בה.
...
מה זה לא לגעת בה, אמרתי כבר שהיא סתם מורידה את הלחץ של המחט על התקליט, שחלש מאד גם ככה... ומוזר שיש משקולת אקסטרא סתם כדי להוסיף לראשית, לא?
אחרת למה בנו לה ציר ארוך כזה?

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

רק שאלה, כמה זמן יש לך את הפטיפון הזה, ומתי התחילה הבעיה?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

לא מכיר את הפטפון הזה ספציפית, אבל יתכן שהמשקולת מיועדת להתקנה כאשר משתמשים בראש MC כדי להקטין את המשקל. כשעובדים עם ראש MM כנראה שיש צורך להסיר את המשקולת. לא לשכוח לאפס את משקולת האיזון שוב אחרי הסרה והתקנה של המשקולת הצידית. אז כוון את משקל הנגד ללחיצת המחט בהתאם לראש הספציפי.
ניסיתי לחפש את ה-MANUAL שלו אבל לא מצאתי.

חנן [email protected]
חנן,

תחי המחרשה !!!

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

את הפטיפון הפעלתי מחדש לפני כשנתיים בערך, ולא ממש השתמשתי בו מאז... רק לאחרונה נזכרתי בקיומו ולכן התעניינתי בכיוונים, משקולות וכו'.

הפטיפון נקנה להערכתי בסביבות 1984...

לא בטוח מה זה ראש MC או MM... מה שיש לי זה MM? והסרת המשקולת לא תפגע באנטיסקייטינג או משהו?

אגב, גם אחרי הסרת המשקולת, איפוס הזרוע מחדש והוספת משקל, עדיין רואים שהמחט קצת קלה מדיי... :\

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

MM = MOVING MAGNET צריך בדרך כלל משקל בין 1 גרם ל3 גרם תלוי בהמלצות היצרנים השונים.
MC=MOVING COIL צריך בדרך כלל בין 0.2 ל 1 גרם בערך. לפי דעתי המשקולת הצדדית מוסיפה פקטור רגישות לסקלת המשקולות. אם יש לך את החוברת שלו בטח יש שם תשובה.
חנן,

תחי המחרשה !!!

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

ממש אין לי את החוברת, זה הראש המקורי שהגיע עם הפטיפון, בן יותר מ-20 שנה... למה אתה מתכוון ב"פקטור רגישות"?

כנראה שזה צריך משקל של בערך 3, הבעיה היא שנקודת האפס נמצאת גם ככה במיקום "כבד", כך שממנה אני לא יכול להוסיף יותר מ-0.75 גרם בערך :\

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

כמו שלא לומדים שחיה בהתכתבות-

שליחה #18 

כך גם לא מומלץ לנסות ללמוד ולתרגל את עניין איזוני הפטפון....

באם הינך מתכוון להפעילו להנאתך וכן לרווחת תקליטך, מומלץ בחום לגשת לחנות/ טכנאי המתמחה בעניין לאבחון וכיוונון.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

היכן אתה גר?
חנן,

תחי המחרשה !!!

svensk פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

איזור בן-שמן, למה?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”