מבקש המלצה ל-LCD 40
אני מחפש מסך שישמש בעיקר (אם לא 100% ...) לצפייה בטלויזיה.
היעוד הוא עבור ההורים שלי, כך שאין מצב לפלזמה עם כל התחזוקה וכו' של צריבות ...
מרחק צפיה כ-3.5 - 4 מטר
גודל רצוי 40 - 42 אינטש
תקציב בין 8K - 10K ש"ח
לפי הכתוב כאן יש את הטושיבה 42C3000 ודגמים שונים של סמסונג ו-LG.
אשמח לקבל המלצה לדגמים ספציפיים, ואיך הטושיבה עבור צפיה בטלויזיה בלבד ?
דבר חשוב נוסף - האם יש אפשרות לראות טלויזיה על כל המסך ללא "מריחת" התמונה לרוחב המסך ? או שצריך לראות 4X3 ולהשאיר פסים בצדדים ?
היעוד הוא עבור ההורים שלי, כך שאין מצב לפלזמה עם כל התחזוקה וכו' של צריבות ...
מרחק צפיה כ-3.5 - 4 מטר
גודל רצוי 40 - 42 אינטש
תקציב בין 8K - 10K ש"ח
לפי הכתוב כאן יש את הטושיבה 42C3000 ודגמים שונים של סמסונג ו-LG.
אשמח לקבל המלצה לדגמים ספציפיים, ואיך הטושיבה עבור צפיה בטלויזיה בלבד ?
דבר חשוב נוסף - האם יש אפשרות לראות טלויזיה על כל המסך ללא "מריחת" התמונה לרוחב המסך ? או שצריך לראות 4X3 ולהשאיר פסים בצדדים ?
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
הי,
דווקא עבור ההורים שלך , ש 100% מהזמן יצפו בטלויזיה - פלזמה היא התשובה.
בתקציב שציינת תוכל לרכוש מסך של panasonic שישרת אותם נאמנה.
(יותר מזה - הייתי רוכש עבורם EDTV .הם יהנו הרבה יותר)
LCD , בגודל של 42 לא יראה טוב בשידורי טלוויזיה. נקודה.
(ותאמין לי שלא יעזרו מיטב הכבלים/טרנסקודרים/כוונונים/כיולים וכו') .
אם אתה עדיין נעול על LCD - הייתי בודק דגם או שניים של פיליפס. יש להם מעבד תמונה שעושה עבודה לא רעה , כך שממש ניתן לראות את ההבדל (לעומת LCD אחר, עדיין לא מגיע לרמה של פלזמה, לדעתי).
4:3 - כפי שאתה בטח מבין , אין הרבה אפשרויות להכניס תמונה של 4:3 על מסך 16:9 בלי לעוות את התמונה בדרך כלשהי. יש כמה שיטות לעשות את זה , אבל רק צפיה עם פסים שחורים תהיה נאמנה למקור. (יש מאמר מצוין בנושא , תבצע חיפוש לפי "כותונת פסים").
אני אישית הייתי ממליץ לא לצפות בכלל עם פסים שחורים (גם לא ב LCD) ופשוט לנסות ולהתרגל לתמונה ב 16:9
לסיכום אשתמש באנלוגיה :
לרכוש LCD (ולא משנה של איזה חברה כרגע) , עבור צפייה בטלוויזיה - זה כמו לרכוש מכונית ספורט נמוכה במיוחד לנסיעה בשבילי עפר... יש לך את כל הכוח שבעולם - אבל לא תוכל לנצל אותו (והוא אפילו יהפוך להיות חסרון..)
דווקא עבור ההורים שלך , ש 100% מהזמן יצפו בטלויזיה - פלזמה היא התשובה.
בתקציב שציינת תוכל לרכוש מסך של panasonic שישרת אותם נאמנה.
(יותר מזה - הייתי רוכש עבורם EDTV .הם יהנו הרבה יותר)
LCD , בגודל של 42 לא יראה טוב בשידורי טלוויזיה. נקודה.
(ותאמין לי שלא יעזרו מיטב הכבלים/טרנסקודרים/כוונונים/כיולים וכו') .
אם אתה עדיין נעול על LCD - הייתי בודק דגם או שניים של פיליפס. יש להם מעבד תמונה שעושה עבודה לא רעה , כך שממש ניתן לראות את ההבדל (לעומת LCD אחר, עדיין לא מגיע לרמה של פלזמה, לדעתי).
4:3 - כפי שאתה בטח מבין , אין הרבה אפשרויות להכניס תמונה של 4:3 על מסך 16:9 בלי לעוות את התמונה בדרך כלשהי. יש כמה שיטות לעשות את זה , אבל רק צפיה עם פסים שחורים תהיה נאמנה למקור. (יש מאמר מצוין בנושא , תבצע חיפוש לפי "כותונת פסים").
אני אישית הייתי ממליץ לא לצפות בכלל עם פסים שחורים (גם לא ב LCD) ופשוט לנסות ולהתרגל לתמונה ב 16:9
לסיכום אשתמש באנלוגיה :
לרכוש LCD (ולא משנה של איזה חברה כרגע) , עבור צפייה בטלוויזיה - זה כמו לרכוש מכונית ספורט נמוכה במיוחד לנסיעה בשבילי עפר... יש לך את כל הכוח שבעולם - אבל לא תוכל לנצל אותו (והוא אפילו יהפוך להיות חסרון..)
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

אם הם ממש ממש ממש ממש ממש נעולים על LCD , ורוב הצפיה תהיה בטלויזיה , אז יש יצרן אחד שיוכל לתת מענה : sharp עם סדרת ה LC37P שלהם.
מדובר במסכי LCD עם רזולוציה של 960*540 . מסך זה ממש תפור על שיטת הPAL ..
ערן.
ערן.
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4318
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
ומה יקרה שיכנסו שידורי HD? אמנם זה יקח קצת זמן.. אבל הם לא יוכלו להנות מהם.siboni כתב:אם הם ממש ממש ממש ממש ממש נעולים על LCD , ורוב הצפיה תהיה בטלויזיה , אז יש יצרן אחד שיוכל לתת מענה : sharp עם סדרת ה LC37P שלהם.
ערן....
אין ספק שעבור שימוש של 100% שידורי טלויזיה צריך לקחת מסך LCD איכותי (שלא לדבר על פלאזמה) אבל עדיין אני חושב שצריך להסתכל קצת קדימה ולא רק לעכשיו.
- siboni
-
- חבר פעיל מאוד

אין לזה סוף...
בשורה התחתונה - אם רוב הצפיה מורכבת מערוצי טלוויזיה מסחריים- אז חבל על הכסף.
אם יש כוונה, בעתיד הקרוב , לראות HD - אז עדיף לחכות , כי לראות טלויזיה בLCD 42" זה פשוט מתכון בטוח לאכזבה .
החוכמה זה להתאים את המוצר לאנשים ולא את האנשים למוצר...
בשורה התחתונה - אם רוב הצפיה מורכבת מערוצי טלוויזיה מסחריים- אז חבל על הכסף.
אם יש כוונה, בעתיד הקרוב , לראות HD - אז עדיף לחכות , כי לראות טלויזיה בLCD 42" זה פשוט מתכון בטוח לאכזבה .
החוכמה זה להתאים את המוצר לאנשים ולא את האנשים למוצר...