התייעצות בנוגע לארון תקשורת
שלום,
אני בשלב לאחר רכישת דירה מקבלן ולפני תחילת בניה.
מתכנן למקם את תכולת ארון התקשורת על מדפים בתוך ארון דקורטיבי עם אוורור שיכיל NVR ,SWITCH POE ,NAS וכו… ומשם לפזר את הכבילה
לחדרים ולחצר.
1. האם ניתן לבקש מהקבלן למקם את החיבור הראשי לארון התקשורת שממוקם בכניסה לבית במיקום שבו אמור להיות הארון הדקורטיבי ?
בכך לחסוך את מעבר כבל תקשורת מארון התקשורת שמספק הקבלן עד לארון התקשורת שיכיל את כל הציוד במקום אחר בבית.
2. במידה ולא ניתן לבצע את סעיף 1 , אעביר צינור לכבל תקשורת יחיד בין ארון התקשורת של הקבלן לבין ארון התקשורת שאני מתכנן.
מה הציוד המינמלי המומלץ לארון תקשורת שנמצא בתוך הקיר שמספק הקבלן ? ראוטר של חברת פרטנר שמקבל את הסיב האופטי ? משהו אחר/נוסף ?
3. בנוגע לארון דקורטיבי - האם עומק 40 מספיק לתכולת ציוד תקשורת או שעדיף 50 ?
אודה לעזרתכם
מתכנן למקם את תכולת ארון התקשורת על מדפים בתוך ארון דקורטיבי עם אוורור שיכיל NVR ,SWITCH POE ,NAS וכו… ומשם לפזר את הכבילה
לחדרים ולחצר.
1. האם ניתן לבקש מהקבלן למקם את החיבור הראשי לארון התקשורת שממוקם בכניסה לבית במיקום שבו אמור להיות הארון הדקורטיבי ?
בכך לחסוך את מעבר כבל תקשורת מארון התקשורת שמספק הקבלן עד לארון התקשורת שיכיל את כל הציוד במקום אחר בבית.
2. במידה ולא ניתן לבצע את סעיף 1 , אעביר צינור לכבל תקשורת יחיד בין ארון התקשורת של הקבלן לבין ארון התקשורת שאני מתכנן.
מה הציוד המינמלי המומלץ לארון תקשורת שנמצא בתוך הקיר שמספק הקבלן ? ראוטר של חברת פרטנר שמקבל את הסיב האופטי ? משהו אחר/נוסף ?
אודה לעזרתכם
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
1. תבקש ותקבל תשובה
2. שקע חשמל וסוויצ', תוכל להשחיל ישירות את הסיב דרך הצינור לארון הייעודי שלך, הארון תקשורת יהיה מרכזייה לכל הכבלים שתשחיל לחדרים
2. שקע חשמל וסוויצ', תוכל להשחיל ישירות את הסיב דרך הצינור לארון הייעודי שלך, הארון תקשורת יהיה מרכזייה לכל הכבלים שתשחיל לחדרים
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
1. בוודאי. לבקש תמיד אפשר (ורצוי) ולמיטב ידיעתי גם תמיד מאפשרים את זה ובלבד שאתה לא דורש משהו לא הגיוני כמו למקם את ארון התקשורת בתוך המקלחון.09/09/2022 12:56ami4455 כתב: שלום,
לחדרים ולחצר.
אודה לעזרתכם...
השאלה היא מה מדיניות הקבלן בתמחור שינויים. אצלי למשל כל זמן שטרם נבנה יכולתי לבקש כל שינוי ללא שום עלות. יש קבלנים שידרשו תשלום בעבור זה. בכל מקרה, ככל שתבקש מוקדם יותר כך עדיף.
מה שאני עשיתי, אחרי מסירת הדירה, זה פירוק דלת ארון התקשורת שהקבלן עשה והתקנת ארון עץ עמוק על ארון התקשורת, כשהדופן האחורית של ארון העץ פתוחה.
2. ניתן לבצע את 1.
3. הכל תלוי במה אתה עומד לאחסן שם. לשימוש ביתי 40 ס"מ עומק זה מעל ומעבר, אפילו תוכל לאחסן שם מכשיר אל-פסק... אנשים מסתדרים עם הרבה פחות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
תודה רבה על התשובות. הפתרון של איינשטיין - פירוק דלת ארון התקשורת אחרי מסירה והתקנת ארון עץ על ארון תקשורת נשמע אופטימלי.
איזה עובי צינורות השחלה מומלץ להעברת כבלי רשת בתוך הבית ? מספיק 23 מ"מ ? אבדוק מול הקבלן מה הוא מתכנן ואבקש ממנו לשנות במידת הצורך
איזה עובי צינורות השחלה מומלץ להעברת כבלי רשת בתוך הבית ? מספיק 23 מ"מ ? אבדוק מול הקבלן מה הוא מתכנן ואבקש ממנו לשנות במידת הצורך