דיסני פלוס מצב מ HDR התחלף ל Dolby Vision , למה ?
ברשותי LG CX ומאז שהתקנתי את דיסני דרכה צפיתי בתכני HDR (בחיווי בפינה הימנית העליונה במסך תמיד היה רושם HDR)
ואפשר להגיד שאני ממש אהבתי את האיכות , מבחינת הצבעים ,עומק ובהירות , בסרטים לפחות ברוב התכנים ,
בימים האחרונים שמתי לב שהחיווי הפך ל Dolby Vision , ומצפיה של 2-3 סרטים שמתי לב שאיכות בסרטים פחות מרשימה אותי , כאילו
בתחושה האיכות הצפיה מעט ירדה בעיקר בתחום הבהירות , מרגיש לי שהסרטים עמומים ופחות מפורטים כמו שהתרגלתי ב HDR
1. מדוע זה החולף?
2.האם זה הגיוני ונכון שבתחושה שלי שאיכות הצפיה ירדה ?
3. אם אכן ירדה מה והאם אפשר לעשות משהו כדי לשפר איכות צפיה או לחזור ל HDR ?
ואפשר להגיד שאני ממש אהבתי את האיכות , מבחינת הצבעים ,עומק ובהירות , בסרטים לפחות ברוב התכנים ,
בימים האחרונים שמתי לב שהחיווי הפך ל Dolby Vision , ומצפיה של 2-3 סרטים שמתי לב שאיכות בסרטים פחות מרשימה אותי , כאילו
בתחושה האיכות הצפיה מעט ירדה בעיקר בתחום הבהירות , מרגיש לי שהסרטים עמומים ופחות מפורטים כמו שהתרגלתי ב HDR
1. מדוע זה החולף?
2.האם זה הגיוני ונכון שבתחושה שלי שאיכות הצפיה ירדה ?
3. אם אכן ירדה מה והאם אפשר לעשות משהו כדי לשפר איכות צפיה או לחזור ל HDR ?
גם אני חשבתי שבמצב DV התמונה אמורה להיות יותר "יפה"
אבל לצערי לפחות בדיסני לעכשיו זה לא המצב , ולרוב אני מרגיש שהתכנים כההים(שמים לב בעיקר בסצינות חשוכות) יותר מאשר ב HDR , אולי זה משהו שקשור לבעיה/באג בטלווזיה עצמה . היתרון ב HDR שיש מצב שנקרא tone mapping שכזה במצב ON הכל האצלי בהיר ומפורט כמו שאני אוהב, וב DV אין את המצב הזה או משהו תחליפי , לגבי במצבי תמונה כי הכי נכון ומדוייק לעין שלי "מקצועית" זה מצב "קולנוע" שלצערי זה גם המצב הכי חשוך אבל מצד שני הכי מדוייק ,לעומת זאת עם HDR לא היה לי חשוך להפך גם בסצינות חשוכות הייתי רואה תמונה מפורטת ויפה ועכשיו עם DV זה ברמה שזה מציק מרוב שהתמונה כהה ולא מפרוטת(בסצינות חשוכות)
השאלה אם זה דיסני שהחליפו את הפורמט או LG שינו משהו ?
אבל לצערי לפחות בדיסני לעכשיו זה לא המצב , ולרוב אני מרגיש שהתכנים כההים(שמים לב בעיקר בסצינות חשוכות) יותר מאשר ב HDR , אולי זה משהו שקשור לבעיה/באג בטלווזיה עצמה . היתרון ב HDR שיש מצב שנקרא tone mapping שכזה במצב ON הכל האצלי בהיר ומפורט כמו שאני אוהב, וב DV אין את המצב הזה או משהו תחליפי , לגבי במצבי תמונה כי הכי נכון ומדוייק לעין שלי "מקצועית" זה מצב "קולנוע" שלצערי זה גם המצב הכי חשוך אבל מצד שני הכי מדוייק ,לעומת זאת עם HDR לא היה לי חשוך להפך גם בסצינות חשוכות הייתי רואה תמונה מפורטת ויפה ועכשיו עם DV זה ברמה שזה מציק מרוב שהתמונה כהה ולא מפרוטת(בסצינות חשוכות)
השאלה אם זה דיסני שהחליפו את הפורמט או LG שינו משהו ?
אל תשכח אפשרות שלישית, שהכי סבירה בעיניי: הטלביזיה שלך לא מכויילת כמו שצריך10/09/2022 21:39Chiko39 כתב: גם אני חשבתי שבמצב DV התמונה אמורה להיות יותר "יפה"
השאלה אם זה דיסני שהחליפו את הפורמט או LG שינו משהו ?...
ןבכל זאת, עד שהמצב יפתר, פשוט תבחר במוד שהכי נעים לך להסתכל, זה כלל הזהב
@Chiko39 תשמע, יש כאן אלמנט סובייקטיבי, שבסופו של דבר קובע מה נראה הכי טוב בעינך.
לי גם יש LG OLED ודיסני ובעצם אני חושב שתמיד נבחר DV בצורה אוטומטית ואני לא מתלונן על האיכות, שעל הנייר אמורה להיות יותר טובה.
יכול להיות שבדיקה מדוקדקת תעלה תוצאות אחרות.
השורה התחתונה, להרבה אנשים יש LG OLED, ולהרבה אנשים יש דיסני, לא שומעים הרבה תלונות כמו שלך.
אז הסבירות הגבוהה היא שההבדל זה אצלך ולא אצל מיליוני אנשים אם LG ו דיסני
לי גם יש LG OLED ודיסני ובעצם אני חושב שתמיד נבחר DV בצורה אוטומטית ואני לא מתלונן על האיכות, שעל הנייר אמורה להיות יותר טובה.
יכול להיות שבדיקה מדוקדקת תעלה תוצאות אחרות.
השורה התחתונה, להרבה אנשים יש LG OLED, ולהרבה אנשים יש דיסני, לא שומעים הרבה תלונות כמו שלך.
אז הסבירות הגבוהה היא שההבדל זה אצלך ולא אצל מיליוני אנשים אם LG ו דיסני
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4794
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
אני רק אוסיף על מה שנכתב, שגם אני עם lg OLED ודווקא מרגיש שיפור קל שבקלים עם המעבר ל-dv.
באופן כללי, להוציא את האפליקציה הנוראית, האיכות בדיסני נמוכה מאד. מכל שירותי הסטרימינג, העין שלי הכי אוהבת את אמזון.
באופן כללי, להוציא את האפליקציה הנוראית, האיכות בדיסני נמוכה מאד. מכל שירותי הסטרימינג, העין שלי הכי אוהבת את אמזון.
"אני חושב שתמיד נבחר DV בצורה אוטומטית ואני לא מתלונן על האיכות"
מוזר כי בהתחלה היה אצלי HDR והשתנה ל DV
"העין שלי הכי אוהבת את אמזון"
חח כי באמזון זה HDR ולא DV, כמו לדעתי שבפורמט HDR התמונה יותר יפה או בהירה+קונטרסט ומדגישה יותר אלמנטים בהירות לעומת החשוכים...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78905
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

גם בנטפליקס אתה לא רואה טוב בדולבי ויז'ן ?
לדעתי זה עניין של הגדרות, אם אתה משוכנע שזה לא, אזי מדובר בתקלה
לדעתי זה עניין של הגדרות, אם אתה משוכנע שזה לא, אזי מדובר בתקלה
לדעתי בנטפליקס רואים יותר טוב, אם זאת כשיצא דיסני והייתי רואה ב HDR אז ממש התרשמתי מהאיכות שאפילו יותר יפה מה DV של נטפליקס, ובגלל שהצפייה והסטנדרט עלה פתאום לחזור ל DV
זה מבאס קצת.
שלא תבינו לא אומר ש DV לא יפה, רואים יפה מאוד ונדהמתי בהתחלה מהאיכות אבל עם הזמן כנראה שהתרגלתי לסטנדרט והייתי צריך כנראה משהו יותר יפה כדי להרשם מחדש ואז כשיצא ה דיסני, האיכות הפתיע לטובה.
ועכשיו פשוט חוזר כאילו לסטנדרט של ה DV הרגיל
זה מבאס קצת.
שלא תבינו לא אומר ש DV לא יפה, רואים יפה מאוד ונדהמתי בהתחלה מהאיכות אבל עם הזמן כנראה שהתרגלתי לסטנדרט והייתי צריך כנראה משהו יותר יפה כדי להרשם מחדש ואז כשיצא ה דיסני, האיכות הפתיע לטובה.
ועכשיו פשוט חוזר כאילו לסטנדרט של ה DV הרגיל
אני חושב/חושד שזה משהו דפוק במנגנון הבהירות הדינמית שלא עובד מספיק טוב במצב dv לעומת hdr או שטכנית השידור של HDR יותר בהירה ביסודה ואז בעצם מה שקורה כשאני צופה בסצינות חשוכות אולי זה נראה לי יותר ברור ועדיף . עוד עושה חקר עצמי על המצבים, מניח שב OLED הדור החדש יותר מנגנון הבהירות יותר טוב מאשר ב CX שלי.
chiko זה לא רק אצלך, גם בc1 הדולבי ויז'ן על פניו בהירות נמוכה יותר מhdr. ולי יש אפשרות השוואה כי יש לי סטרימר אנדרואיד של יס(גוגל) שתומך רק בHdr. אבל בסינמה הום בחדר חשוך זה הרבה יותר סביר. אני שם מצב סינמה וזה הרבה יותר חשוך... ואם לא אכפת לך מהצבעים אז יש vivid שיכול להיות בשבילך.
ובכל זאת בדולבי ויז'ן הצבעים נראים לי מעט יותר טוב מhdr. גם בsdr אגב האפליקציה בlg מנקה רעש דיגיטלי מעט יותר טוב מהאפליקציה בסטרימר של Play store אבל אולי זה רק פסיכולוגי. הטלוויזיה שלי מוגדרת לפי המלצות rting ווינסנט, ללא כיול מקצועי.
האמת חבל שאין אופציה לברור בין dv לhdr בטלוויזיה או באפליקציה... זה היה יכול להיות נחמד
ובכל זאת בדולבי ויז'ן הצבעים נראים לי מעט יותר טוב מhdr. גם בsdr אגב האפליקציה בlg מנקה רעש דיגיטלי מעט יותר טוב מהאפליקציה בסטרימר של Play store אבל אולי זה רק פסיכולוגי. הטלוויזיה שלי מוגדרת לפי המלצות rting ווינסנט, ללא כיול מקצועי.
האמת חבל שאין אופציה לברור בין dv לhdr בטלוויזיה או באפליקציה... זה היה יכול להיות נחמד
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

משהו לא מסתדר לי בהגיון של זה, כי אם הטלוויזיה יכולה חהגיע לרמת בהירות גבוה ב-hdr, זה רק עניין של הגדרות כדי שתגיע לאותה רמה ב-dv.
מה ש-dv מאפשר זה דחיסת יותר מידע הנוגע להפרדה בין הצבעים.
מה ש-dv מאפשר זה דחיסת יותר מידע הנוגע להפרדה בין הצבעים.
כשאני רואה סרטי HDR וזה עובר אצלי למצב filmmaker mode , זה פשוט תענוג , גם מבחינת כיול צבעים ,ובעיקר מבחינת זה שכל דבר קטן שקשור לאור\אש\מנורה\פנס\שמש הכל מואר בצורה יוצאת דופן ביחס לשאר התמונה וזה עושה "וואו" מה שב DV אין אומנם ב DV באופן כללי התמונה יפה ומאוזנת ומבחינת צבעים אחלה אולי אפילו טובה יותר אבל אין בה שום וואו האש\אור\פנסים וכו בסדר משהו שכבר ראיתי .
ובכלל מוזר לי שב SDR הבהירות הכללית טובה יותר אפילו מ DV . למרות שבשני המודים אני תמיד צופה על מצב קולנוע .
שאר המצבים כמו vivid וכו לא בא בחשבון .
ובכלל מוזר לי שב SDR הבהירות הכללית טובה יותר אפילו מ DV . למרות שבשני המודים אני תמיד צופה על מצב קולנוע .
שאר המצבים כמו vivid וכו לא בא בחשבון .
זה גם מה שאני חשבתי , ובאמת שהופך את כל ההגדרות ממצב של איפוס הכל עד לבדיקה של כל מצב ושום דבר לא ממשהו משנה חוץ מקצת בהירות כללית (בסגנון של שינוי בגמה)15/09/2022 17:03ChinggisKhan כתב: משהו לא מסתדר לי בהגיון של זה, כי אם הטלוויזיה יכולה חהגיע לרמת בהירות גבוה ב-hdr, זה רק עניין של הגדרות כדי שתגיע לאותה רמה ב-dv.
מה ש-dv מאפשר זה דחיסת יותר מידע הנוגע להפרדה בין הצבעים....
אולי אצליח לארגן השוואה בתמונות לצלם ולעלות לפה בשביל המחשה.