טכנאי וידאו

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
yogiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אני מחפש טכנאי וידאו
כזה כמו פעם, שהקטע של זה לתקן VCRים. אחד כזה משוגע לדבר, שאפשר להתייעץ איתו לגבי איזה פרויקט בתחום.
רצוי, באיזור תל אביב

מי מכיר?
מי יודע?
מי שמע?

8) 8)

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #2 

תשתף מה הפרוייקט

yogiman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

יש לי 300 קלטות VHS לבצע להן דיגיטציה. אני לא מעוניין לשלם למעבדות את הסכומים המופרכים שהם דורשים.
אז לכן אני קונה ב-ebay מכשיר VCR משומש שמותאם למבצע המרה של קלטות. זה מכשיר יקר מאוד, משום שהוא גם מבוקש מאוד. אחרי שאסיים את את המבצע הפרטי שלי אמכור את המכשיר ב-ebay. בסוף ההוצאה שאאלץ לשלם זה ההפרש בין המחיר שאשלם על המכשיר לבין המחיר שאקבל עליו לכשאמכור אותו, וכמובן גם עלויות המשלוחים. זה עדיין אמור לצאת פחות מללכת למעבדה מקצועית

בקיצור, אני מחפש טכנאי להצייעץ איתו, שילווה אותי בפרויקט ושאם חס וחלילה אצטרך לתקן הוא יהיה שם

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

בתור מי שעבר פרויקט עם בערך 50 קלטות וידאו מסוגים שונים ( VHS hi8 DV) אני ממליץ לך לרכוש וידאו משומש איכותי ותקין ולוכד וידאו איכותי.
כמי שתיקן מכשירי וידאו בעברי המאוד רחוק.
אין חלקים, אין תוכנית ואף אחד לא יוכל לתקן לך וידאו מקולקל.
קח בחשבון גם שוידאו שתקנה בארה"ב עובד ב ntsc ובארץ הקלטות הוקלטו ב pal

הלוכד שרכשתי היה של aver media
להגיד לך שהוא איכותי?
גם ככה האיכות של ה VHS היא כלכך זוועתית שזה אף פעם לא באמת יוצא איכותי אבל זה סה"כ סבבה לגמרי

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2785
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #5 

הדגימה הכי איכותית תהיה דרך המרה לDV , אני המרתי בזמנו דרך מצלמת הDV שלי ששימשה כ TBC.
* אני לא יודע איזה מכשיר אתה מתכוון לייבא מאיבי אבל סביר להניח שהראש שלו יהיה טחון, או יטחן עם הקלטות שלך. כמה שעות הן, 1000?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4303
קיבל תודות: 900 פעמים

שליחה #6 

09/09/2022 14:33  
yogiman כתב:
יש לי 300 קלטות VHS לבצע להן דיגיטציה. אני לא מעוניין לשלם למעבדות את הסכומים המופרכים שהם דורשים.
אז לכן אני קונה ב-ebay מכשיר VCR משומש שמותאם למבצע המרה של קלטות. זה מכשיר יקר מאוד, משום שהוא גם מבוקש מאוד. אחרי שאסיים את את המבצע הפרטי שלי אמכור את המכשיר ב-ebay. בסוף ההוצאה שאאלץ לשלם זה ההפרש בין המחיר שאשלם על המכשיר לבין המחיר שאקבל עליו לכשאמכור אותו, וכמובן גם עלויות המשלוחים. זה עדיין אמור לצאת פחות מללכת למעבדה מקצועית

בקיצור, אני מחפש טכנאי להצייעץ איתו, שילווה אותי בפרויקט ושאם חס וחלילה אצטרך לתקן הוא יהיה שם
...
לבצע דיגיטציה של 300 קלטות VHS בציוד ביתי זה דבר לא הגיוני כלל שיכול לקחת חודשים רבים של זמן מבוזבז לריק. דבר זה שהיה עוד רלוונטי באמצע שנות התשעים עד לתחילת שנות אלפיים, בהיקפים כאלה היה מתבצע עם טעינה אוטומטית של קלטות למערכת שעבדה עם כ 64 קלטות במקביל הייתה מסיימת את כל הסיפור זה ביום עבודה אחד, שבבית היה נדרש לו חצי שנה של זמן אבוד. שגם לא היה צורך לשבת ליד מערכת זו ולהחליף בה קלטות בצורה ידנית. מבלי כבר לדבר על כך שציוד VHS ביתי כלל לא נועד למאמץ כזה ובכל קלטת ישנה צריך יהיה לבצע בו ניקוי ראשים חוזר ונשנה מהשבבי סרט מגנטי מתפורר. מבלי כבר לדבר על כך שהציוד דגימה ביתי זול לרוב לא תומך כלל ביותר מעשרה ערוצי הקלטה במקביל. וביחד עם עשרה מכשירי VTR ביתיים יעלה כבר אלפי דולרים רבים היום. אפילו, אם מדובר על ציוד הכי זול ידני שנדרשת בו התעסקות ללא הפסקה וצפייה רציפה בזמן הדגימה בכדי לזהות את שלב שבו הראשים באחד הטייפים נסתמו ונדרש לנקות אותם.

כך שזו הסיבה שחאפרים בישראל לוקחים על משימה זו בין שבע לעשר אלף ש''ח ומושיבים איזה ילד בשכר מינימום שיעשה זה בכמה שבועות. ומקומות רציניים יותר, אלה שיש להם ציוד דגימה נדרש היו לוקחים על כך בין 15 עד ל 25 אלף ש''ח והיו מסיימים את הסיפור זה ביום עבודה בודד.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

אני לא חושב שיש בארץ מערכות כמו שתיארת!

נכון זה פרוייקט סיזיפי שלוקח חודשים ועדיין אם מרכיבים עמדה יעודית עם מחשב ודוגמים קלטת-שתיים ביום... אז יקח שנה! לא כולם ממהרים

לי לקח שלושה חודשים להמיר 50 קלטות.

DV ו Hi8 ההמרה היא כמובן במקור כבר דיגיטלית (ל Hi8 השתמשתי במצלמה של 8Digital שיש לה יציאת Fire Wire) אז באמת... יחסית... האיכות נסבלת

VHS זה סיפור אחר.

כמו שכתבתי, היות ואיכות המקור כל-כך נמוכה, לא הייתי מתאבד על לוכד סופר איכות. לוכדים מורמלים של חברות מוכרות יעשו את העבודה

לגבי וידאו שישרוד 1000 שעות, אם זה מותג כמו סוני אז קטן עליו!, הכי הרבה פעם ב... מנקים את הראש עם קיסם אוזניים ואלכוהול! לא סיפור

אני כן מאמין שאפשר לעשות פרוייקט כזה לבד בעלויות נמוכות, למי שלא ממהר ולמי שנהנה מהעשיה.

אגב, לשם האיסוף אני מחזיק באוסף של מצלמות וידאו ישנות מכל הסוגים והדגמים וחלקן הגדול אפילו תקין! ואפילו דגם x-ray של סוני למי שזוכר שהוסרו מהמדפים שמצלם ir באור יום!
WhatsApp Image 2022-09-10 at 12.32.42 PM (2).jpeg
WhatsApp Image 2022-09-10 at 12.32.42 PM (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-09-10 at 12.32.42 PM.jpeg

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

10/09/2022 12:34  
ahersko כתב:
אני לא חושב שיש בארץ מערכות כמו שתיארת!

נכון זה פרוייקט סיזיפי שלוקח חודשים ועדיין אם מרכיבים עמדה יעודית עם מחשב ודוגמים קלטת-שתיים ביום... אז יקח שנה! לא כולם ממהרים

לי לקח שלושה חודשים להמיר 50 קלטות.

DV ו Hi8 ההמרה היא כמובן במקור כבר דיגיטלית (ל Hi8 השתמשתי במצלמה של 8Digital שיש לה יציאת Fire Wire) אז באמת... יחסית... האיכות נסבלת

VHS זה סיפור אחר.

כמו שכתבתי, היות ואיכות המקור כל-כך נמוכה, לא הייתי מתאבד על לוכד סופר איכות. לוכדים מורמלים של חברות מוכרות יעשו את העבודה

לגבי וידאו שישרוד 1000 שעות, אם זה מותג כמו סוני אז קטן עליו!, הכי הרבה פעם ב... מנקים את הראש עם קיסם אוזניים ואלכוהול! לא סיפור

אני כן מאמין שאפשר לעשות פרוייקט כזה לבד בעלויות נמוכות, למי שלא ממהר ולמי שנהנה מהעשיה.

אגב, לשם האיסוף אני מחזיק באוסף של מצלמות וידאו ישנות מכל הסוגים והדגמים וחלקן הגדול אפילו תקין! ואפילו דגם x-ray של סוני למי שזוכר שהוסרו מהמדפים שמצלם ir באור יום!
...
אם אתה מודע לכך שלקח לך שלושה חודשים להמיר 50 קלטות, אז בטח אתה צריך להבין שלעשות את זה עם כמות של פי שש, זה דבר לא שפוי בעליל.
בהקשר של מכשירי וידאו ביתיים, אז, אם אנו מדברים על ציודים שלא מיוצרים כבר כמה עשורים, אפילו, אם מדובר היה על חברה כמו סוני, היום זה יהיה גרוטאות מפורקות שאין מה לעשות בהן.

ובקשר למערכות שתיארתי. היום אני לא בדקתי, אם יש אותם עוד בישראל, אבל עוד בתחילת שנות אלפיים, שזה עוד היה רלוונטי היו כמה כאלה ואפילו יצא לי לאפיין ולתכנן כמה פרוייקטים עם מערכות מסוג זה. כמובן שגם אז עלות של מערכת כזו הייתה כמה עשרות אלפי שקלים. ומי שהיה רוכש אותה זו הייתה רק מעבדה או חברת הפקה שיש לה מה לעשות אמה. היום למשל עוד מוכרים כאלה בחו''ל. מהקטנות למשל כזו לכ 80 קלטות לאצוה אחת:
https://www.broadcaststore.com/store/pr ... _id=515687

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1306
נתן תודות: 254 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #9 

ממליץ בחום על קידוד מיד אליהו בת"א (לא מקבל מהם תמלוגים). מאוד מקצועיים ובעלי פתרונות לכל מיני בעיות (קלטות קרועות למשל)
https://www.kidud.co.il/%D7%9E%D7%97%D7 ... %95%D7%9F/

עשיתי את הפרוייקט הזה עם בערך 20-30 קלטות של חומר אישי לפני 10 שנים שכבר אז היו מלאות אבק. כמובן שכל הסרטים/סדרות שהיו ניסיתי להוריד מהרשת. לקח לי בערך חודשיים. באמצע נקרעו לי קלטות, בגלל איכות הקלטות לפעמים נעצרה ההקלטה ועוד שלל בעיות. מצטרף להמלצה לOutsource.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10051
נתן תודות: 564 פעמים
קיבל תודות: 580 פעמים

שליחה #10 

לא יודע אם זה יתרום לך לפרוייקט ואני יודע שכתבת VHS אבל אני מוכר את המכשיר במצב חדש (יש חשבונית שאני רכשתי אותו חדש)
אם זה מעניין, תפנה בפרטי.
Sony HVR-M15E
https://utopiacam.com/en/shop/hvr-m15e/

רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

@Nba

אם במסגרת משחק חברתי משעשע זה כבר התחלנו לגרור לכאן מוצגים ארכיוניים עתיקים שלא לא קשורים לכלום בדיון זה, אז אני יכול להציע במסגרת משחק זה, למשל את כונן דיסקים 1.25, כזה לדוגמה:
ולא סתם אחד ללא שם, אלה של IBM. :lol:

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

@sys_admin
דווקא כן קשור,
דיברו פה על DV והמכשיר שלי יכול לתת פתרון למי שמחפש לעשות המרות לDV או MiniDV.
יכול להיות שלפותח השרשור יש גם DV או MiniDV שירצה לפרוייקט שלו.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

11/09/2022 16:38  
Nba כתב:
@sys_admin
דווקא כן קשור,
דיברו פה על DV והמכשיר שלי יכול לתת פתרון למי שמחפש לעשות המרות לDV או MiniDV.
יכול להיות שלפותח השרשור יש גם DV או MiniDV שירצה לפרוייקט שלו.
...
פותח הדיון בפירוש דיבר אך ורק על VHS ותו לא.
יכול להיות שיש לו גם אוסף של LaserDiscs, אבל, אם הוא רצה משהו בהקשר זה, הוא היה כותב על כך. כך שלא צריך לנסות לבלבל אותו עם דברים שלא קשורים לכלום.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

11/09/2022 16:53  
sys_admin כתב:
פותח הדיון בפירוש דיבר אך ורק על VHS ותו לא.
יכול להיות שיש לו גם אוסף של LaserDiscs, אבל, אם הוא רצה משהו בהקשר זה, הוא היה כותב על כך. כך שלא צריך לנסות לבלבל אותו עם דברים שלא קשורים לכלום.
...
אני המשכתי את הדיון של מי שדיבר על נושא ה DV.
הצעתי את המכשיר במידה ויהיה לו או למי מהם שכתב על הנושא.
לא ברור לי מה שורף לך מיסטר צדקן.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

11/09/2022 16:59  
Nba כתב:
אני המשכתי את הדיון של מי שדיבר על נושא ה DV.
הצעתי את המכשיר במידה ויהיה לו או למי מהם שכתב על הנושא.
לא ברור לי מה שורף לך מיסטר צדקן.
...
למכירות יש מדורים אחרים בפורום, בטח לא בדיונים טכניים ועוד עם נושאה שלא קשור למוצג ארכיוני זה שאתה מנסה להיפטר ממנו.
נראה שדווקא לך שורף משהוא, ו"מיסטר צדקן" תקרה לחברים שלך.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”