ממיר 3100s vs. 3100sv
מה ההבדל בין שני הממירים (של יס, כמובן) הנ"ל?
העברתי את המקס לחדר הילדים ובמקומו חיברתי את ה-3100sv (עם אותם הגדרות בדיוק) ומשום מה ישנה, לפחות לפי תחושתי, ירידה לא מבוטלת באיכות התמונה.
(הממיר, אגב, מחובר לרסיבר בקומפוננט, דרך טרנס-קודר, ומשם לפלזמה דרך וידיאו פרוססור (vp-50)).
העברתי את המקס לחדר הילדים ובמקומו חיברתי את ה-3100sv (עם אותם הגדרות בדיוק) ומשום מה ישנה, לפחות לפי תחושתי, ירידה לא מבוטלת באיכות התמונה.
(הממיר, אגב, מחובר לרסיבר בקומפוננט, דרך טרנס-קודר, ומשם לפלזמה דרך וידיאו פרוססור (vp-50)).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ולמה לא ישירות מהממיר ל VP50 דרך כניסת ה RGBcvs בלי שום טרנסקודר?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אכן עדיף חיבור ישיר עם כבל RGBS הישר ל-VP50.
ל-SV יש בעיה של תיאום עכבות.
ה-S עדיף.
ה-S עדיף.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
עופרoferlaor כתב:אכן עדיף חיבור ישיר עם כבל RGBS הישר ל-VP50.
ה-S עדיף....
מהי בדיוק הבעיה של תיאום עכבות?
איך היא באה לידי ביטוי?
תודה,
Giliboy
...
החלפתי מ-SV ל-S (עם אחד מחדרי הילדים, יש לי מס' ממירים בבית).oferlaor כתב:אכן עדיף חיבור ישיר עם כבל RGBS הישר ל-VP50.
ה-S עדיף....
החלפתי את אופן החיבור: במקום החיבור הקודם ((מהממיר לרסיבר בקומפוננט, דרך טרנס-קודר, ומשם לפלזמה דרך וידיאו פרוססור (vp-50)) חיברתי את הממיר ישירות ל-VP50 דרך כניסת RGBS (באמצעות מתאם SCART2RGBS, כבל קומפוננט בתוספת כבל RCA נוסף מהשקע הצהוב במתאם הנ"ל לשקע ה-SYNC של ה-VP50).
עדיין, התמונה (בכל הערוצים) פחות טובה מהחיבור המקורי (מבחינת החדות, "רעשים" וכיוב').
האם משהו באופן החיבור שלי לא נכון?!
או שמא אין מנוס אלא להחזיר את המקס לסלון (על הכרוך בכך..)?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מה זה החיבור המקורי?
המקס עם SVIDEO?
מוזר מאוד. אתה בטוח ב-100% שהממיר במצב RGB ?
המקס עם SVIDEO?
מוזר מאוד. אתה בטוח ב-100% שהממיר במצב RGB ?
החיבור המקורי היה כדלקמן:
1. חיבור הממיר (יס מקס) ב-scart לטרנסקודר (הממיר מוגדר, כמובן, למצב RGB).
2. חיבור הטרנסקודר לרסיבר (denon 4306) בקומפוננט.
3. חיבור הרסיבר ב-hdmi ל-vp50.
4. חיבור ה-vp50 ב-hdmi לפלזמה (pdp5000ex).
כאמור, בשל אילוצים פנים ביתיים נאלצתי להעביר את המקס לחדר הילדים.
אז החלפתי בינו לבין ממיר 3100, שאח"כ הסתבר שהוא מדגם 3100sv (שהנו, לפי מה שהבנתי כאן, פחות מוצלח מ3100s: בעיה ב"תיאום עכבות" - השד יודע מה זה..).
לאור העצות שקיבלתי כאן אמש בנוגע להבדלים שבין שני סוגי הממירים הנ"ל וכן בנוגע לעדיפותו של חיבור ישיר של הממיר (ב-RGBS ) ל-vp50, הבוקר החלפתי את הממיר מדגם 3100S לדגם 3100SV.
בנוסף לכך, חיברתי את הממיר ישירות ל-vp50, כך שהיום החיבור הנו כדלקמן:
1. הממיר מחובר ל-vp50 במצב RGBS (כפי שציינתי בתגובה קודמת, לשם החיבור נעזרתי בכבל קומפוננט (שלושה צבעים)
ובנוסף לכך נעזרתי בכבל RCA רביעי ל-SYNC . ארבעת הפלגים מחוברים למתאם SCART2RGBS שמחובר לממיר.
2. ה-vp50 מחובר ב-hdmi לפלזמה (כמקודם).
הממיר, אז כעכשיו, מוגדר במצב RGB.
בחיבור הנוכחי (הישיר) של ממיר 3100S ל-VP50 רואים פחות טוב מהחיבור הקודם (של היס מקס, דרך טרנסקודר, רסיבר, VP50 לפלזמה).
מה לא מחובר או מוגדר לא נכון?!?
מתנצל על אורך התגובה ועל "בלבול המוח"... ומודה על ההתייחסות המהירה והעניינית, שהפכה להיות שם דבר, הן בפורומים שבאתר זה והן בכלל ב"רשת" כולה!!!
1. חיבור הממיר (יס מקס) ב-scart לטרנסקודר (הממיר מוגדר, כמובן, למצב RGB).
2. חיבור הטרנסקודר לרסיבר (denon 4306) בקומפוננט.
3. חיבור הרסיבר ב-hdmi ל-vp50.
4. חיבור ה-vp50 ב-hdmi לפלזמה (pdp5000ex).
כאמור, בשל אילוצים פנים ביתיים נאלצתי להעביר את המקס לחדר הילדים.
אז החלפתי בינו לבין ממיר 3100, שאח"כ הסתבר שהוא מדגם 3100sv (שהנו, לפי מה שהבנתי כאן, פחות מוצלח מ3100s: בעיה ב"תיאום עכבות" - השד יודע מה זה..).
לאור העצות שקיבלתי כאן אמש בנוגע להבדלים שבין שני סוגי הממירים הנ"ל וכן בנוגע לעדיפותו של חיבור ישיר של הממיר (ב-RGBS ) ל-vp50, הבוקר החלפתי את הממיר מדגם 3100S לדגם 3100SV.
בנוסף לכך, חיברתי את הממיר ישירות ל-vp50, כך שהיום החיבור הנו כדלקמן:
1. הממיר מחובר ל-vp50 במצב RGBS (כפי שציינתי בתגובה קודמת, לשם החיבור נעזרתי בכבל קומפוננט (שלושה צבעים)
ובנוסף לכך נעזרתי בכבל RCA רביעי ל-SYNC . ארבעת הפלגים מחוברים למתאם SCART2RGBS שמחובר לממיר.
2. ה-vp50 מחובר ב-hdmi לפלזמה (כמקודם).
הממיר, אז כעכשיו, מוגדר במצב RGB.
בחיבור הנוכחי (הישיר) של ממיר 3100S ל-VP50 רואים פחות טוב מהחיבור הקודם (של היס מקס, דרך טרנסקודר, רסיבר, VP50 לפלזמה).
מה לא מחובר או מוגדר לא נכון?!?
מתנצל על אורך התגובה ועל "בלבול המוח"... ומודה על ההתייחסות המהירה והעניינית, שהפכה להיות שם דבר, הן בפורומים שבאתר זה והן בכלל ב"רשת" כולה!!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

זה מאוד מעניין. יש לי סידור די דומה לשלך, רק שאני נשארתי עם היס מקס ורואים בסדר גמור, או לפחות עד כמה שניתן משידורים של יס.
מה שעולה לי לראש זה שאולי, ולמרות כל הבדיקות של חברי האתר, ה 3100S נותן תמונה פחות טובה מהיס מקס. או שאתה צריך רק לכייל מחדש את המסך כנגד ה VP50 וכנגד ה Yes Impact.
עוד נקודה. במה בדיוק "רואים פחות טוב"? חדות התמונה פחות טובה, או שהיא מוגזמת, יש בעיה של crush בגוונים, הצבעים צעקניים מידי? כי כמעט את כל הבעיות האלו ניתן להעלים עם כיול מהיר. מצד שני אם הבעיה היא עודף של MPEG Artifacts אז זה באמת מהממיר.
מה שעולה לי לראש זה שאולי, ולמרות כל הבדיקות של חברי האתר, ה 3100S נותן תמונה פחות טובה מהיס מקס. או שאתה צריך רק לכייל מחדש את המסך כנגד ה VP50 וכנגד ה Yes Impact.
עוד נקודה. במה בדיוק "רואים פחות טוב"? חדות התמונה פחות טובה, או שהיא מוגזמת, יש בעיה של crush בגוונים, הצבעים צעקניים מידי? כי כמעט את כל הבעיות האלו ניתן להעלים עם כיול מהיר. מצד שני אם הבעיה היא עודף של MPEG Artifacts אז זה באמת מהממיר.
עושה רושם שזה עודף של MPEG Artifacts .
מכל מקום, אבצע כיול מחדש של המסך כנגד ה-VP50 (אולי הפעם אלך על כיול מקצועי, עם מכשירים וכו').
אגב, להתרשמותי זו אכן בעיה שנובעת מהממיר עצמו (בין היתר משום שבמסך שקיבל את המקס, במקום ה-3100 שהיה מחובר אליו, התמונה השתפרה משהו).
בתחילה חשבתי לפתור את הבעיה ע"י הזמנת מקס נוסף, אבל אחרי שיחה עם יס נראה שהמקס יגיע הבייתה רק אחרי שיגיע כבר ממיר ה-HD החדש...... (יש רשימת המתנה של קרוב לחודשיים למקס, לפחות למנויים קיימים), אז עדיף כבר לחכות לו.
אחרי הכיול אדווח.
מכל מקום, אבצע כיול מחדש של המסך כנגד ה-VP50 (אולי הפעם אלך על כיול מקצועי, עם מכשירים וכו').
אגב, להתרשמותי זו אכן בעיה שנובעת מהממיר עצמו (בין היתר משום שבמסך שקיבל את המקס, במקום ה-3100 שהיה מחובר אליו, התמונה השתפרה משהו).
בתחילה חשבתי לפתור את הבעיה ע"י הזמנת מקס נוסף, אבל אחרי שיחה עם יס נראה שהמקס יגיע הבייתה רק אחרי שיגיע כבר ממיר ה-HD החדש...... (יש רשימת המתנה של קרוב לחודשיים למקס, לפחות למנויים קיימים), אז עדיף כבר לחכות לו.
אחרי הכיול אדווח.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ומה באמת קורה אם אתה מחזיר את היס מקס ומחבר אותו ישירות ל VP50?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.