09/09/2022 22:25
mumin16 כתב:
תודה רבה על התגובה המפורטת!
יש לי כמה שאלות אליכם לגבי המכשיר המדובר:
א) נניח שאני בוחר את המכשיר עם מעבד N6005, זיכרון: 8GB ודיסק: 256GB, באיזו מהירות לדעתכם הוא יהיה מסוגל להחזיק חיבור OPEN-VPN (במקביל לחיבור PPPOE)? 200 מגה? 300 מגה? אני לא מחפש תשובה מדויקת, אלא רק מנסה להבין את סדרי הגודל
ב) מה ההבדל העקרוני (מלבד המחיר) בין מכשיר זה ממוכר כלשהו ב-AliExpress, לבין מכשירים מבית Netgate, Protectli or TLsense (TekLager) או כל MiniPc של יצרנים מוכרים אחרים? אז ברור שלא תהיה תמיכה או אחריות ושהמשלוח יגיע מתישהו בשנת 2023 (אם בכלל), אך האם אפשר להניח שהחומרה תקינה (אמינה) ו-"כשרה" (ללא backdoors וכו')? פשוט אין לי את הכלים לבדוק זאת..
ג) מה עוד כדאי לקחת בחשבון כאשר אני בונה רשת ביתית מבוססת ציוד מסוג זה? כבל הרשת הקיים בבית הוא מסוג cat 5e. כבל הרשת הנוסף שאני מתכנן לפרוס , כנראה גם יהיה cat 5e (אני לא מכיר סיבה לקנות משהו אחר כיום). למשל, האם יש מגבלת אורך למהירויות של 1G? מה שכבר למדתי, זה שהמתאם Nokia G-010G-Q לא יודע להתמודד עם כבל רשת ארוך (בעוד שהנתב שלי עובד איתו יפה).
כל עצה/התייחסות תתקבל בברכה
תודה לכולם ואחלה סופ"ש!
...
א. המכשיר המדובר עם מעבד N6005 יכול להחזיק חיבור של OpenVPN דרך חיבור של PPPoE במהירות של כ 100 - 200 מגה בתדר מעבד רגיל, במהירות של כ 200 - 300 מגה במהירות מעבד של Burst Frequency ויותר מ 1.5GBPS בשימוש ב DCO. מצד שני משאבים כמו כמות של זיכרון RAM ושל נפח אחסון לא משפעים כלל על ביצועים של OpenVPN או של חיבור PPPoE, אלה על דברים אחרים לגמרי שנדרשים במערכת זו.
ב. רשימה של חברות שנתת כוללת חברות מסוגים שונים. למשל חברות כמו Protectli מוכרים מכשירים סיניים ישנים בדיוק כמו אלה שנמכרים ב AliExpress, מצד שני Netgate מוכר מכשירים שהם לבד מזמינים מיצרנים סיניים שונים וגם מתמחרים אותם גבוהה מאוד בגלל שהם מוכרים יחד עם המכשיר גם רישיונות של pfSense, שהם התומך הראשי של הפיתוח זה וגם צריכים לממן כל מני היבטים אחרים, כמו מיתוג, פרסום ותפעול שלהם. TekLager זה משווק שיש לו גם מוצרים שונים שנמכרים גם ב AliExpress, רק יותר יקר ומצד שני גם מוצרים מתקדמים של יצרנים מוכרים כמו Supermicro, שעולים גם בהתאם. למשל אותו TLSense D2123IT, זה מוצר בשם SYS-E302-9D של Supermicro, שהשתמשתי בו גם הרבה ושב TekLager הוא עולה כ 2400$, שזה כפי שניים ממה שהוא נמכר במקומות אחרים. למשל כאן:
https://www.wiredzone.com/shop/product/ ... tegory=148
בקשר לאמינות ותקינות של החומרה ו backdoors, אז זה לא משנה כלל, אם קונים את אותו המוצר סיני מ AliExpress או ממקומות אחרים כמו Protectli או כמו TekLager שמשמים רק כעוד יד בדרך של שרשרת המכירות.
ג. כבל cat 5e זה שריד מיותר היום שנשאר עוד משנת 2001 ונועד לעבוד במקור בקושי רב עם 1G, אבל סובל מאוד מהפרעות סביבתיות כמו מנועים של מזגנים, בעבר שעוד היו סטרטרים של פלורסנטים וכל דבר אחר. כך שאין שום היגיון בעשור וחצי האחרונים לא להעביר את כבל מסוג CAT7, בכדי להימנע בהמשך מאפשרות של תופעות מעניינות. למשל כבר ראיתי מספיק מקרים שעם כבל CAT 5E וגם CAT6 מקבלים שגיאות על חיבורי Ethernet במקומות שונים, וגם בכדי בכלל לאבחן או לזהות אותן נדרש מתג מנוהל שתומך בכך. כך למשל היה נראה חיבור אחד של כ 30 מטר כבל מסוג CAT6 :

ואחרי פריסה שם של כבל CAT 7, במקום זה כל השגיאות אלה נעלמו כלא היו.