אודה להמלצה על נתב שמסוגל להחזיק חיבור של PPPoE במהירות 1G

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
שם מלא: Mumin
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

אודה להמלצתכם על נתב אשר עונה על הצרכים הבאים:

- מסוגל להחזיק חיבור PPPoE במהירות של 1G
- תומך באופן מלא ב- dd-wrt, openWrt, tomato או מריץ business grade firmware
- מסוגל להחזיק חיבור VPN במהירות של כ- 200 מגה לפחות
- ככל שהנתב כולל wifi, אז שיתמוך ב-WPA3

* הנתב מחובר באמצעות מתאם Nokia G-010G-Q לסיב של בזק.

איני פוסל פתרון מבוסס pfsense/opnsense על גבי ציוד יעודי, אליו אצטרך לשרשר AP. אחד השרשורים בפורום נגע בכמה מכשירים מסוג זה, אך איני מוצא את השרשור כרגע.. ובכל מקרה, אצטרך המלצה על משהו ספציפי שעונה על הצרכים שלי :)

נ.ב. אין תקציב מסוים לציוד, אך מאחר שמדובר בציוד לשימוש ביתי בסיסי, השאיפה היא לא להוציא מעבר למינימום הנדרש..

כל תגובה/התייחסות תתקבל בברכה :)

תודה מראש ושבוע טוב!

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4314
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 905 פעמים

שליחה #2 

אם להסתכל רק על הצורך "- מסוגל להחזיק חיבור VPN במהירות של כ- 200 מגה לפחות", מהרשימה שלך אז כבר אפשר להבין שמה שנדרש זה מכשיר עם חומרה שמבוססת על פלטפורמה של X64 של INTEL. יש כאן מספר רב של דיונים שבהן נתתי רשימה של מכשירים שונים כאלה, אבל אני יכול לתת עוד הפעם אחד מהכי זולים לדוגמה, אפילו עם קישור ישיר:
https://ali.ski/kqs-0
מן הסתם שהוא תומך גם במהירות של 1G וגם של 2.5G בחיבור PPPoE ויתר הדרישות וזה במחיר של פחות מ 2K של שקלים לתצורה נדרשת עם מעבד של N6005 ועם זיכרון של 32GB RAM ועם NVME של 1TB. עליו אתה יכול כבר להתקין את pfSense ולהגדיר את האצת הצפנה בחומרה ואחרי זה את כל מה שאתה צריך.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #3 

לשימוש ביתי הייתי נכנס לרשימת toh של openwrt ובוחר ראוטר שעומד בדרישות שלך.
אני מריץ openwrt על redmi ax6s, בנוסף raspberry pi שמריץ wireguard vpn, pi-hole, unbound dns ועוד כמה דברים

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3630
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 482 פעמים

שליחה #4 

03/09/2022 17:15  
sys_admin כתב:
אם להסתכל רק על הצורך "- מסוגל להחזיק חיבור VPN במהירות של כ- 200 מגה לפחות", מהרשימה שלך אז כבר אפשר להבין שמה שנדרש זה מכשיר עם חומרה שמבוססת על פלטפורמה של X64 של INTEL. יש כאן מספר רב של דיונים שבהן נתתי רשימה של מכשירים שונים כאלה, אבל אני יכול לתת עוד הפעם אחד מהכי זולים לדוגמה, אפילו עם קישור ישיר:
https://ali.ski/kqs-0
מן הסתם שהוא תומך גם במהירות של 1G וגם של 2.5G בחיבור PPPoE ויתר הדרישות וזה במחיר של פחות מ 2K של שקלים לתצורה נדרשת עם מעבד של N6005 ועם זיכרון של 32GB RAM ועם NVME של 1TB. עליו אתה יכול כבר להתקין את pfSense ולהגדיר את האצת הצפנה בחומרה ואחרי זה את כל מה שאתה צריך.
...

לינק תקין:
https://ali.ski/40v3Go

לדעתי 32GB ו-SSD של 1TB זה לגמרי מוגזם... 8GB ו-SSD של 256GB יספיקו בהחלט במקרה הזה.

להלן מצב מערכת של pfSense שתומך ברשת האלחוטית במשרד שלנו, תומך בסביבות 100 משתמשים עם שני חיבורי אינטרנט ב-LB.
צריכת זיכרון של בערך 1GB, ותופס מקום של פחות מ-3GB ב-SSD:

Batnun

.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

03/09/2022 17:15  
sys_admin כתב:
...
תודה רבה על התגובה והקישור!

אכן, זה אחד המכשירים שנדונו בדיון אליו התכוונתי.

כנראה זה הפתרון בו אבחר.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

03/09/2022 18:15  
elxyzad כתב:
לשימוש ביתי הייתי נכנס לרשימת toh של openwrt ובוחר ראוטר שעומד בדרישות שלך.
אני מריץ openwrt על redmi ax6s, בנוסף raspberry pi שמריץ wireguard vpn, pi-hole, unbound dns ועוד כמה דברים
...
תודה!

הסתכלתי ברשימת הציוד הנתמך, ולדעתי 2 הבעיות המרכזיות הן: א) רוב הנתבים הנתמכים אינם חדשים (הם בני מספר שנים ואינם תומכים ב-WPA3 למשל), וב) לא ניתן להשיג את המכשירים המוצלחים בחנויות בארץ או באמזון (למשל Netgear 7800). נכון שאפשר לחפש מציאות ב-eBay, אך זה דורש סבלנות, מזל ובעיקר זמן פנוי..

אם ארצה AP נוספת, ככל הנראה היא תהיה מבוססת open-wrt או dd-wrt.

תודה!

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

03/09/2022 18:32  
Batnun כתב:
לינק תקין:

לדעתי 32GB ו-SSD של 1TB זה לגמרי מוגזם... 8GB ו-SSD של 256GB יספיקו בהחלט במקרה הזה.

להלן מצב מערכת של pfSense שתומך ברשת האלחוטית במשרד שלנו, תומך בסביבות 100 משתמשים עם שני חיבורי אינטרנט ב-LB.
צריכת זיכרון של בערך 1GB, ותופס מקום של פחות מ-3GB ב-SSD:

image.png

Batnun

.
...
תודה רבה על התגובה המפורטת!

יש לי כמה שאלות אליכם לגבי המכשיר המדובר:

א) נניח שאני בוחר את המכשיר עם מעבד N6005, זיכרון: 8GB ודיסק: 256GB, באיזו מהירות לדעתכם הוא יהיה מסוגל להחזיק חיבור OPEN-VPN (במקביל לחיבור PPPOE)? 200 מגה? 300 מגה? אני לא מחפש תשובה מדויקת, אלא רק מנסה להבין את סדרי הגודל :)

ב) מה ההבדל העקרוני (מלבד המחיר) בין מכשיר זה ממוכר כלשהו ב-AliExpress, לבין מכשירים מבית Netgate, Protectli or TLsense (TekLager) או כל MiniPc של יצרנים מוכרים אחרים? אז ברור שלא תהיה תמיכה או אחריות ושהמשלוח יגיע מתישהו בשנת 2023 (אם בכלל), אך האם אפשר להניח שהחומרה תקינה (אמינה) ו-"כשרה" (ללא backdoors וכו')? פשוט אין לי את הכלים לבדוק זאת..

ג) מה עוד כדאי לקחת בחשבון כאשר אני בונה רשת ביתית מבוססת ציוד מסוג זה? כבל הרשת הקיים בבית הוא מסוג cat 5e. כבל הרשת הנוסף שאני מתכנן לפרוס , כנראה גם יהיה cat 5e (אני לא מכיר סיבה לקנות משהו אחר כיום). למשל, האם יש מגבלת אורך למהירויות של 1G? מה שכבר למדתי, זה שהמתאם Nokia G-010G-Q לא יודע להתמודד עם כבל רשת ארוך (בעוד שהנתב שלי עובד איתו יפה).

כל עצה/התייחסות תתקבל בברכה :)

תודה לכולם ואחלה סופ"ש!

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

https://openwrt.org/toh/views/toh_avail ... *%7E%5D=ax
אלה המכשירים שתומכים ב ax, אף אחד מהם לא ישן.
לא הייתי מתעקש שהראוטר יריץ את כל התוכנות האלה, Raspberry Pi מריץ wireguard בקצבים של 800mb/s (בנוסף לזה שהוא יכול להריץ openwrt בעצמו אם אני לא טועה)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

09/09/2022 22:25  
mumin16 כתב:
תודה רבה על התגובה המפורטת!

יש לי כמה שאלות אליכם לגבי המכשיר המדובר:

א) נניח שאני בוחר את המכשיר עם מעבד N6005, זיכרון: 8GB ודיסק: 256GB, באיזו מהירות לדעתכם הוא יהיה מסוגל להחזיק חיבור OPEN-VPN (במקביל לחיבור PPPOE)? 200 מגה? 300 מגה? אני לא מחפש תשובה מדויקת, אלא רק מנסה להבין את סדרי הגודל :)

ב) מה ההבדל העקרוני (מלבד המחיר) בין מכשיר זה ממוכר כלשהו ב-AliExpress, לבין מכשירים מבית Netgate, Protectli or TLsense (TekLager) או כל MiniPc של יצרנים מוכרים אחרים? אז ברור שלא תהיה תמיכה או אחריות ושהמשלוח יגיע מתישהו בשנת 2023 (אם בכלל), אך האם אפשר להניח שהחומרה תקינה (אמינה) ו-"כשרה" (ללא backdoors וכו')? פשוט אין לי את הכלים לבדוק זאת..

ג) מה עוד כדאי לקחת בחשבון כאשר אני בונה רשת ביתית מבוססת ציוד מסוג זה? כבל הרשת הקיים בבית הוא מסוג cat 5e. כבל הרשת הנוסף שאני מתכנן לפרוס , כנראה גם יהיה cat 5e (אני לא מכיר סיבה לקנות משהו אחר כיום). למשל, האם יש מגבלת אורך למהירויות של 1G? מה שכבר למדתי, זה שהמתאם Nokia G-010G-Q לא יודע להתמודד עם כבל רשת ארוך (בעוד שהנתב שלי עובד איתו יפה).

כל עצה/התייחסות תתקבל בברכה :)

תודה לכולם ואחלה סופ"ש!
...
א. המכשיר המדובר עם מעבד N6005 יכול להחזיק חיבור של OpenVPN דרך חיבור של PPPoE במהירות של כ 100 - 200 מגה בתדר מעבד רגיל, במהירות של כ 200 - 300 מגה במהירות מעבד של Burst Frequency ויותר מ 1.5GBPS בשימוש ב DCO. מצד שני משאבים כמו כמות של זיכרון RAM ושל נפח אחסון לא משפעים כלל על ביצועים של OpenVPN או של חיבור PPPoE, אלה על דברים אחרים לגמרי שנדרשים במערכת זו.

ב. רשימה של חברות שנתת כוללת חברות מסוגים שונים. למשל חברות כמו Protectli מוכרים מכשירים סיניים ישנים בדיוק כמו אלה שנמכרים ב AliExpress, מצד שני Netgate מוכר מכשירים שהם לבד מזמינים מיצרנים סיניים שונים וגם מתמחרים אותם גבוהה מאוד בגלל שהם מוכרים יחד עם המכשיר גם רישיונות של pfSense, שהם התומך הראשי של הפיתוח זה וגם צריכים לממן כל מני היבטים אחרים, כמו מיתוג, פרסום ותפעול שלהם. TekLager זה משווק שיש לו גם מוצרים שונים שנמכרים גם ב AliExpress, רק יותר יקר ומצד שני גם מוצרים מתקדמים של יצרנים מוכרים כמו Supermicro, שעולים גם בהתאם. למשל אותו TLSense D2123IT, זה מוצר בשם SYS-E302-9D של Supermicro, שהשתמשתי בו גם הרבה ושב TekLager הוא עולה כ 2400$, שזה כפי שניים ממה שהוא נמכר במקומות אחרים. למשל כאן: https://www.wiredzone.com/shop/product/ ... tegory=148
בקשר לאמינות ותקינות של החומרה ו backdoors, אז זה לא משנה כלל, אם קונים את אותו המוצר סיני מ AliExpress או ממקומות אחרים כמו Protectli או כמו TekLager שמשמים רק כעוד יד בדרך של שרשרת המכירות.

ג. כבל cat 5e זה שריד מיותר היום שנשאר עוד משנת 2001 ונועד לעבוד במקור בקושי רב עם 1G, אבל סובל מאוד מהפרעות סביבתיות כמו מנועים של מזגנים, בעבר שעוד היו סטרטרים של פלורסנטים וכל דבר אחר. כך שאין שום היגיון בעשור וחצי האחרונים לא להעביר את כבל מסוג CAT7, בכדי להימנע בהמשך מאפשרות של תופעות מעניינות. למשל כבר ראיתי מספיק מקרים שעם כבל CAT 5E וגם CAT6 מקבלים שגיאות על חיבורי Ethernet במקומות שונים, וגם בכדי בכלל לאבחן או לזהות אותן נדרש מתג מנוהל שתומך בכך. כך למשל היה נראה חיבור אחד של כ 30 מטר כבל מסוג CAT6 :
ואחרי פריסה שם של כבל CAT 7, במקום זה כל השגיאות אלה נעלמו כלא היו.

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #10 

יכול להיות שעבורך הפתרון הנכון ורוב הסיכויים גם הזול הוא לפצל את הפחרון ל2:
1)נקודת גישה שתומכת גם בax ותנהל את הרשת האלחוטית - כמוו tp-link ax20
2) ראוטר קווי בלבד שיתמוך בשאר הדרישות וינהל את הרשת הרגילה

03/09/2022 16:51  
mumin16 כתב:

שלום לכולם,

אודה להמלצתכם על נתב אשר עונה על הצרכים הבאים:

- מסוגל להחזיק חיבור PPPoE במהירות של 1G
- תומך באופן מלא ב- dd-wrt, openWrt, tomato או מריץ business grade firmware
- מסוגל להחזיק חיבור VPN במהירות של כ- 200 מגה לפחות
- ככל שהנתב כולל wifi, אז שיתמוך ב-WPA3

* הנתב מחובר באמצעות מתאם Nokia G-010G-Q לסיב של בזק.

איני פוסל פתרון מבוסס pfsense/opnsense על גבי ציוד יעודי, אליו אצטרך לשרשר AP. אחד השרשורים בפורום נגע בכמה מכשירים מסוג זה, אך איני מוצא את השרשור כרגע.. ובכל מקרה, אצטרך המלצה על משהו ספציפי שעונה על הצרכים שלי :)

נ.ב. אין תקציב מסוים לציוד, אך מאחר שמדובר בציוד לשימוש ביתי בסיסי, השאיפה היא לא להוציא מעבר למינימום הנדרש..

כל תגובה/התייחסות תתקבל בברכה :)

תודה מראש ושבוע טוב!
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46453
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #11 

03/09/2022 16:51  
mumin16 כתב:
אין תקציב מסוים לציוד, אך מאחר שמדובר בציוד לשימוש ביתי בסיסי, השאיפה היא לא להוציא מעבר למינימום הנדרש
...
אתה מבקש לא להוציא מעבר למינימום, אתה מודה שהדרישות שלך בסיסיות ולמרות זאת אתה מכוון לחומרה יקרה יותר ממה שיש לרובנו.

מה רע במוצר מדף שעולה 300-400 ש"ח ויספק את כל זה?

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

09/09/2022 22:40  
elxyzad כתב:
https://openwrt.org/toh/views/toh_avail ... *%7E%5D=ax
אלה המכשירים שתומכים ב ax, אף אחד מהם לא ישן.
לא הייתי מתעקש שהראוטר יריץ את כל התוכנות האלה, Raspberry Pi מריץ wireguard בקצבים של 800mb/s (בנוסף לזה שהוא יכול להריץ openwrt בעצמו אם אני לא טועה)
...
תודה רבה.

הסתכלתי שוב ברשימה וניסיתי למצוא בחנויות את LinksysE8450 או Netgear ax202 (שניהם תומכים ב- WPA3). הראשון לא נמכר בארץ ולא נשלח לארץ (לפחות לא מאמזון US) והשני עולה בחו"ל כ- 50 דולר ובארץ 780 ש"ח (כאשר אליו אצטרך להוסיף נתב בכל מקרה). יש לך אולי רעיון איפה ניתן להשיג אותם (או מכשיר אחר בעל מאפיינים דומים)?

הניסיון המאוד מועט שהיה לי עם Raspberry Pi לפני כעשור היה מאוד שלילי.. זה נגמר בהרבה תסכול מכך שהמכשיר בקושי רב הצליח לנגן קובץ MP3. לכן אודה אם תוכל בבקשה להפנות אותי לדגם מסוים של Raspberry Pi ולפרט מעט יותר על התצורה עליה אתה מדבר (אין לי התנגדות ל- wireguard במכשיר חיצוני) :)

תודה!

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה על ההתייחסות המפורטת!
10/09/2022 9:23  
sys_admin כתב:
א. המכשיר המדובר עם מעבד N6005 יכול להחזיק חיבור של OpenVPN דרך חיבור של PPPoE במהירות של כ 100 - 200 מגה בתדר מעבד רגיל, במהירות של כ 200 - 300 מגה במהירות מעבד של Burst Frequency ויותר מ 1.5GBPS בשימוש ב DCO. מצד שני משאבים כמו כמות של זיכרון RAM ושל נפח אחסון לא משפעים כלל על ביצועים של OpenVPN או של חיבור PPPoE, אלה על דברים אחרים לגמרי שנדרשים במערכת זו.
...
אוקי. ואיזה מעבד צריך כדי להגיע לכ- 300-500 מגה ב-openvpn (ללא overclocking)? אך בכל מקרה, ככל הנראה אצטרך ליצור ערוץ עוקף VPN..כך שזה לא קריטי.
sys_admin כתב:
ב. רשימה של חברות שנתת כוללת חברות מסוגים שונים. למשל חברות כמו Protectli מוכרים מכשירים סיניים ישנים בדיוק כמו אלה שנמכרים ב AliExpress, מצד שני Netgate מוכר מכשירים שהם לבד מזמינים מיצרנים סיניים שונים וגם מתמחרים אותם גבוהה מאוד בגלל שהם מוכרים יחד עם המכשיר גם רישיונות של pfSense, שהם התומך הראשי של הפיתוח זה וגם צריכים לממן כל מני היבטים אחרים, כמו מיתוג, פרסום ותפעול שלהם. TekLager זה משווק שיש לו גם מוצרים שונים שנמכרים גם ב AliExpress, רק יותר יקר ומצד שני גם מוצרים מתקדמים של יצרנים מוכרים כמו Supermicro, שעולים גם בהתאם. למשל אותו TLSense D2123IT, זה מוצר בשם SYS-E302-9D של Supermicro, שהשתמשתי בו גם הרבה ושב TekLager הוא עולה כ 2400$, שזה כפי שניים ממה שהוא נמכר במקומות אחרים. למשל כאן: https://www.wiredzone.com/shop/product/ ... tegory=148
בקשר לאמינות ותקינות של החומרה ו backdoors, אז זה לא משנה כלל, אם קונים את אותו המוצר סיני מ AliExpress או ממקומות אחרים כמו Protectli או כמו TekLager שמשמים רק כעוד יד בדרך של שרשרת המכירות.
...
תודה. עשית לי קצת סדר :)
sys_admin כתב:
ג. כבל cat 5e זה שריד מיותר היום שנשאר עוד משנת 2001 ונועד לעבוד במקור בקושי רב עם 1G, אבל סובל מאוד מהפרעות סביבתיות כמו מנועים של מזגנים, בעבר שעוד היו סטרטרים של פלורסנטים וכל דבר אחר. כך שאין שום היגיון בעשור וחצי האחרונים לא להעביר את כבל מסוג CAT7, בכדי להימנע בהמשך מאפשרות של תופעות מעניינות. למשל כבר ראיתי מספיק מקרים שעם כבל CAT 5E וגם CAT6 מקבלים שגיאות על חיבורי Ethernet במקומות שונים, וגם בכדי בכלל לאבחן או לזהות אותן נדרש מתג מנוהל שתומך בכך. כך למשל היה נראה חיבור אחד של כ 30 מטר כבל מסוג CAT6 :
ואחרי פריסה שם של כבל CAT 7, במקום זה כל השגיאות אלה נעלמו כלא היו.
...
תודה! אחדד - הטכנאי של סלקום פרס cat 5e (בו כרגע איני משתמש). הכבל שיש לי, בו טרם נעשה שימוש, הוא cat6 (באורך של כ-20 מטר). אם אני מבין נכון, כיום אין סיבה לא להשתמש ב-cat7 (משיקולי עמידות להפרעות וכו'). אגב, אתה מעלה נקודה מעניינת, אולי המתאם של -Nokia יעבוד עם כבל איכותי יותר מ- cat 5e.. אבדוק זאת.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re:

שליחה #14 

10/09/2022 22:25  
ziv_r כתב:
אתה מבקש לא להוציא מעבר למינימום, אתה מודה שהדרישות שלך בסיסיות ולמרות זאת אתה מכוון לחומרה יקרה יותר ממה שיש לרובנו.

...
כמובן שאשמח להוציא 400 שקל במקום 1400 שקל :) אודה אם תוכל להיות מעט יותר ספציפי ולהפנות אותי למוצר מסוים שעונה על הדרישות (רצוי כזה שגם ניתן להשיג אותו בארץ או להזמין מחו"ל..).

תודה.

mumin16 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

10/09/2022 10:17  
tolaat01 כתב:
יכול להיות שעבורך הפתרון הנכון ורוב הסיכויים גם הזול הוא לפצל את הפחרון ל2:
1)נקודת גישה שתומכת גם בax ותנהל את הרשת האלחוטית - כמוו tp-link ax20
2) ראוטר קווי בלבד שיתמוך בשאר הדרישות וינהל את הרשת הרגילה
...
זה כרגע זה הכיוון. רק נשאר להחליט איזה מכשיר ישמש כנתב.

רק ממש חבל ש-tp-link ax20 לא תומך ב- dd-wrt/open-wrt. כי מדובר במכשיר שעונה על הדרישות של AP וגם כזה שניתן להשיג בארץ (לשם שינוי)..

תודה.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

11/09/2022 1:38  
mumin16 כתב:
תודה רבה.

הסתכלתי שוב ברשימה וניסיתי למצוא בחנויות את LinksysE8450 או Netgear ax202 (שניהם תומכים ב- WPA3). הראשון לא נמכר בארץ ולא נשלח לארץ (לפחות לא מאמזון US) והשני עולה בחו"ל כ- 50 דולר ובארץ 780 ש"ח (כאשר אליו אצטרך להוסיף נתב בכל מקרה). יש לך אולי רעיון איפה ניתן להשיג אותם (או מכשיר אחר בעל מאפיינים דומים)?

הניסיון המאוד מועט שהיה לי עם Raspberry Pi לפני כעשור היה מאוד שלילי.. זה נגמר בהרבה תסכול מכך שהמכשיר בקושי רב הצליח לנגן קובץ MP3. לכן אודה אם תוכל בבקשה להפנות אותי לדגם מסוים של Raspberry Pi ולפרט מעט יותר על התצורה עליה אתה מדבר (אין לי התנגדות ל- wireguard במכשיר חיצוני) :)

תודה!
...
אני משתמש ב Redmi AX6s. תומך ב WPA3 והחומרה מצויינת. מקבל מעל 1Gb/s בבדיקת iperf3 על wifi ו A+ בבדיקת bufferbloat

בנוסף אני משתמש ב:
https://www.raspberrypi.com/products/raspberry-pi-400/
שאולי נראה מצחיק, אבל יש לו heatsink ענק שמשאיר את הכל קר בכל מצב (ובעיקר בגלל שהשגתי אותו בחינם)
אני מריץ עליו המון דברים והוא נשאר בIDLE רוב הזמן, בין היתר gitlab runner שזה מאוד כבד.
אתה יכול ללכת על Raspberry Pi 4 דגם דומה עם BCM2711

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #17 

מבין אותך לגמרי - במקרה שלי קניתי כתחליף לbe כדי להתחבר לvdsl
יש כאלו שמתאימים לopenwrt
במקרה שלי לא הייתי מתעקש על נקודת גישה עם openwrt כי המחשבים אצלי מתחברים בחוטי ורק הסלולאריים או טאבלטים באלחוטי
11/09/2022 2:03  
mumin16 כתב:
זה כרגע זה הכיוון. רק נשאר להחליט איזה מכשיר ישמש כנתב.

רק ממש חבל ש-tp-link ax20 לא תומך ב- dd-wrt/open-wrt. כי מדובר במכשיר שעונה על הדרישות של AP וגם כזה שניתן להשיג בארץ (לשם שינוי)..

תודה.
...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

Re:

שליחה #18 

10/09/2022 22:25  
ziv_r כתב:

...
שום מוצר מדך שעולה 300-400 ש''ח לא יספק אפילו את הבקשה שלו של: "להחזיק חיבור VPN במהירות של כ- 200 מגה לפחות".
וזה בגלל הסיבה הפשוטה שלצורך ההצפנה של ערוץ VPN של OpenVPN ברוחב פס כזה נדרש כבר מעבד שלא יכול להיות קיים במוצרים כאלה שעולים 300-400 ש''ח.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

בגלל זה משתמשים ב wireguard. הוא הרבה יותר יעיל והייתי אומר שעדיף על openVPN בכל פרמטר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

11/09/2022 9:57  
elxyzad כתב:
בגלל זה משתמשים ב wireguard. הוא הרבה יותר יעיל והייתי אומר שעדיף על openVPN בכל פרמטר.
...
כן, כן, wireguard עדיף בפרמטרים כמו, זה שהוא עם הרבה פחות אפשרויות, מסורבל הרבה יותר להגדרה, הרבה פחות גמיש, לא תומך בהאצת חומרה שקיימת ברוב המעבדים, לא מסוגל לעבוד ב TCP, כך שמרשתות ציבוריות שמגבילות את השימוש ב VPN (כמו בתי מלון וכו') לא ניתן להשתמש בו, לא תומך ברוב השיטות הצפנה, הזדהות ו ciphers, כך שבגלל זה גם פחות מאובטח, לא קיימת בו מערכת דיאגנוסטיקה, אפילו מינימלית ואפשר להמשיך עוד ועוד את רשימת "היתרונות" שלו. :lol:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”