התיעצות - ציוד לאינטרנט בדירה חדשה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים

עומד להיכנס לדירה חדשה וצריך עזרה בתכנון הציוד ופריסתו

מדובר על דירת 4 חדרים - אצטרך חיבור רשת בכל החדרים (כנראה יותר מחיבור אחד בחלק מהם)

יש "ארון תקשורת" סטנדרטי מפלסטיק עם שקע חשמל וצינורות עם חוטי משיכה שיצאים לקופסאות גוויס מלבניות בחדרים.

יש לי ראוטר vr600 שכרגע מחובר ל-vDSL של בזק וארצה להשתמש בו לחיבור לסיבים בדירה החדשה, מה שהבנתי שיתפוס פורט אחד לחיבור מתאם סיב וישאיר רק 3 פורטים פנויים לחדרים.

האם יש אפשרות להכניס בארון כזה מתג שייתן לי את הפורטים החסרים - חשבתי על השחלת כבלי רשת כפולים לחדרים כך שבסה"כ צריך 8 פורטים.
אם כן, איזה מתג מומלץ ? עדיף של חברה שלא נפסלה ע"י הממשל האמריקאי בחשד ריגול :D

יש אופציות אחרות לציוד שייתן לי 8 פורטים לחדרים וחיבור אלחוטי שייכנס ויעבוד בארון ?

קרוב יותר למעבר אצטרך לקבל החלטה על ספק אינטרנט, כרגע רוצה לדעת איזה ציוד צריך להכין כדי שאוכל להזמין מראש

תודה מראש למגיבים

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #2 

יש סיכוי שארון התקשורת הסטנדרטי שיש לך לא יהיה מספיק גדול. בד"כ הבעיה היא עומק הארון.
אין שום בעיה להכניס לארון סוויץ' 8 פורטים של 1G. תקנה מכל חברה מוכרת, מדובר במכשירים קטנים יחסית ואמינים ביותר. אבל הסוויץ' גם יצטרך חיבור לחשמל, כך שתצטרך מעביר (שתופס מקום) או להחליף את השקע לשקע כפול.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

30/08/2022 13:28  
איינשטיין כתב:
יש סיכוי שארון התקשורת הסטנדרטי שיש לך לא יהיה מספיק גדול. בד"כ הבעיה היא עומק הארון.
אין שום בעיה להכניס לארון סוויץ' 8 פורטים של 1G. תקנה מכל חברה מוכרת, מדובר במכשירים קטנים יחסית ואמינים ביותר. אבל הסוויץ' גם יצטרך חיבור לחשמל, כך שתצטרך מעביר (שתופס מקום) או להחליף את השקע לשקע כפול.
...
תודה, נראה לי שבכל מקרה השנאי של הראוטר יהיה גבוה מדי ואצטרך כבל מאריך כדי לזרוק אותו על רצפת הארון
אצטרך למדוד את הארון ואת המכשירים כדי לראות אם ייכנסו ביחד
משהו מיוחד שצריך במתג ? אני רואה שיש מתגים 8 פורטים של 1GB ב-100 ש"ח ואפילו פחות
מחשבים "חשובים" יחוברו כנראה דרך הראוטר כך שאולי אפשר להסתפק במתג של 5 פורטים שהוא קטן יותר פיזית

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

תעלה תמונה של ארון התקשורת שלך,ננסה לתת טיפים מדויקים יותר.
כאמור לא צריכה להיות בעיה להכניס סוויץ' 8 פורטים. וזה אכן זול כפי שציינת. כולם טובים, רק תקנה מחברה מוכרת.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

30/08/2022 18:04  
איינשטיין כתב:
תעלה תמונה של ארון התקשורת שלך,ננסה לתת טיפים מדויקים יותר.
כאמור לא צריכה להיות בעיה להכניס סוויץ' 8 פורטים. וזה אכן זול כפי שציינת. כולם טובים, רק תקנה מחברה מוכרת.
...
זה ארון התקשורת: וזו אחת הקופסאות בקיר: האם אפשר להכניס בה שני שקעי RG45 ? מה מומלץ לרכוש ?
איך אפשר לדעת מה אורך הכבלים הדרוש ? הבנתי שקיים כבל כפול שקל יותר להשחלה. מה ממולץ ?

reg11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

אצלי פתרתי את בעית המקום קצת אחרת. את הסיב האופטי והראוטר במזנון בסלון. כך ניצלתי 3 חיבורים של הראוטר לצורך חיבור הסטירמר, טלויזיה ורסיבר. החיבור הרביעי הולך לארון תקשורת. שם ממוקם סוויטש 8 פורטים קטן שלא תופס כמעט מקום. ומשם מחולקת התקשורת לשאר הבית

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

05/09/2022 9:14  
reg11 כתב:
אצלי פתרתי את בעית המקום קצת אחרת. את הסיב האופטי והראוטר במזנון בסלון. כך ניצלתי 3 חיבורים של הראוטר לצורך חיבור הסטירמר, טלויזיה ורסיבר. החיבור הרביעי הולך לארון תקשורת. שם ממוקם סוויטש 8 פורטים קטן שלא תופס כמעט מקום. ומשם מחולקת התקשורת לשאר הבית
...
גם רעיון, רק שאין לי מזנון ועוד אין חברת תקשורת :D
זה אומר שצריך להשחיל גם את הסיב האופטי וגם כבל רשת בצינור שמגיע מארון התקשורת לסלון
השאלה אם זה לא יעשה בעיות ואם המתקין יסכים לבצע השחלה כזו.
בנוסף, חשבתי לחבר את המחשבים דרך הראוטר ושאר הציוד דרך מתג כך שאם אבחר בתצורה כזו, הסיב והראוטר יישבו בחדר העבודה ולא בסלון.

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #8 

הזוי לחלוטין בעיניי שבדירות חדשות שעולות מיליונים אין כסטנדרט ארון תקשורת מספיק גדול לציוד התקשורת הבסיסי הדרוש כיום.

reg11
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 263
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #9 

05/09/2022 10:07  
winner כתב:
גם רעיון, רק שאין לי מזנון ועוד אין חברת תקשורת :D
זה אומר שצריך להשחיל גם את הסיב האופטי וגם כבל רשת בצינור שמגיע מארון התקשורת לסלון
השאלה אם זה לא יעשה בעיות ואם המתקין יסכים לבצע השחלה כזו.
בנוסף, חשבתי לחבר את המחשבים דרך הראוטר ושאר הציוד דרך מתג כך שאם אבחר בתצורה כזו, הסיב והראוטר יישבו בחדר העבודה ולא בסלון.
...
אין שום בעיה להשחיל סיב יחד עם כבל רשת באותו הצינור. הסיב דק מאוד ולא תופס מקום. אצלי דרך אותו הצינור יש סיב גם של פרטנר גם של סלקום וגם כבל רשת. לאף מתקין לא היה בעיה עם זה.
אתה יכול לבחור למקם את הראוטר בכל מקום בבית שבו אתה צריך יותר מפורט אחד, אין שום בעיה. אם יש צינור שמגיע לשם חברת התקשורת תעביר לשם סיב בלי בעיה

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

סליחה על הבורות - יש לי ניסיון בהשחלת כבלי חשמל בלבד
אפשר להשחיל את הסיב האופטי כשכבל הרשת כבר מושחל בצינור או שצריך להשחיל את שניהם יחד ?

שואל שוב, אילו שקעים מומלץ לרכוש עבור קופסאות גוויס ? (בינתיים התקינו מכסים עם פתח אחד - אצטרך גם מכסים שונים אם ארצה שתי נקודות בקופסה)

אלו כבלים מומלץ ? עדיף כבל כפול

איך אני יכול להעריך מה אורך הכבלים הדרושים ?

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

סליחה על ההקפצה

עדיין צריך תשובה לנושאים הבאים :
1. אילו כבלים לקנות אם אני רוצה 2 נקודות בכל חדר ? איך אפשר להעריך מה האורך הדרוש ?
2. אילו מודולים לרכוש עבור קופסאות גוויס ? יש אפשרות להתקין 2 מודולים בקופסה שצילמתי ? יש מכסים מותאמים לכך ?
3. האם ניתן להשחיל סיב אופטי בצינור שכבר מושחל בו כבל רשת ?

תודה מראש למשיבים

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #12 

2 נקודות בכל חדר? בהצלחה בהשחלה. לגבי אורך? תקנה תוף של 100-150 מטר (אם יש 150).

אתה יכול להשחיל סיב יחד עם כבל רשת.

אתה יכול להתקין שני מודולים ואפילו שלושה של רשת בקופסה שצילמת, תצטרך רק מכסה מתאים.

winner פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לגבי ההשחלה, האם כבל רשת כפול יעזור, חיפשתי CAT6 כזה בחנויות אונליין בארץ ולא מצאתי , יש חנות מומלצת ?
האם אפשא להשחיל את הסיב כשהכבל כבר מושחל ?

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #14 

אפשר הכל, אם זה יצליח או יהיה קל ופשוט זו כבר שאלה אחרת שתלויה למשל בצינורות הקיימים שלך וקוטרם למשל
רצוי ועדיף למשוך את השטאלבנד עם כבל הרשת הקיים ולמשוך בחזרה את הסיב וכבל הרשת באמצעות השטאלבנד
מקווה שכבל הרשת המושחל איכותי אחרת עלולות להיות איתו בעיות בכל המשיכות והדחיפות המתוארות ואולי כדאי כבר להשחיל כבל רשת חדש ואם אפשר שניים כך תוכל אם תרצה לשנות תצורה בלי התעסקויות למשל להשאיר את ממיר הסיב בארון התקשורת ולחבר אליו את הראוטר ובכל הנוסף את הסוויץ, לשיקולך

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”