תקלה ב VPN אחרי מעבר לסיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yehuda2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

יש לי צורך להחתבר מרחוק למשרד ב- VPN ולגשת לכל הרשת. זהו משרד קטן. עד היום השתמשתי בשרת OpenVPN בנתב פרטי TP Link בתשתית בזק.

לאחר מעבר לסיבים, אין אפשרות לפתוח פורטים ואין שרת OpenVPN מובנה בנתב כך שאני לא יכול להתחבר מרחוק. הספק הוא רימון / נטפייבר, ספק סיבים יחיד באזור, ואין אצלו IP קבוע.

הצלחתי להגדיר התחברות ישירה ל- RDP במשרד בעזרת שירות OpenVPN Cloud, אבל אני מוגבל רק אליו בזמן שאני צריך גישה לכל הרשת ישירות מהמחשב המרוחק (לא מהטרמינל של RDP). למשל, פינג לראוטר 192.168.1.1 או למדפסת 192.168.1.254 חייב לעבוד.

רצ"ב תרשים לפני ואחרי

מבדיקה, נראה שאני צריך סוג של NAT במשרד. מצאתי הסברים להלן אבל הם מעבר להבנה שלי. מה כדאי לעשות?

https://www.procustodibus.com/blog/2020 ... te-config/
https://openvpn.net/cloud-docs/connecti ... enable-nat
https://openvpn.net/cloud-docs/enabling ... rver-2016/

אם אצליח לקבל מהספק IP קבוע האם יהיה אפשר להגדיר את הנתב שלהם כגשר/מודם ולחזור לתצורה הקודמת, בחיבור WAN לנתב הפרטי?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

למרות שלא סיפרת שום פרטים, אנסה לנחש על מה מדובר. רוב הסיכויים שהספק אינטרנט שאתה מחובר עליו כרגע במשרד לא מקצה לחיבור זה כתובת IP אמתית. כל מה שאתה צריך זה לדבר איתו ולרכוש ממנו כתובת IP אמתית קבועה ולוודא גם שהוא לא מבצע שום סינון או חסימות. בספק כמו רימון כל התכונות אלה הם תוספות שרק מול מנהל לקוח של אתה יכול לבקש, כי במוקד הם פשוט לא יבינו מה אתה רוצה מהם. גם בקשר לנתב שספק התקין לך, את הנתונים של כך, אם אפשר להעביר אותו למצב של גשר אפשר לדעת מהחוברת הפעלה שלו.

ללא הדברים שהזכרתי לפני זה ועל ידי שימוש בשרת OpenVPN חיצוני, אתה תדרש להגדיר חיבור של VPN Site To Site בין המשרד שלך לבין שרת OpenVPN חיצוני. ואחרי זה כבר תוכל לגשת למשאבים שנמצים במשרד דרך חיבור זה. אם אתה לא צולח את ההגדרות אלה, אז הפתרון הפשוט יותר יהיה להזמין איש מקצוע שעוסק רשתות תקשורת והוא כבר יבצע הכל במחיר הנדרש ויזמין מהמנל תיק לקוח שלך בספק אינטרנט את כל מה שנדרש.

yehuda2 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה. אני בודק מה שהצעת.

זה הגיוני שנט-פייבר הם ספק בלעדי ויחיד? הייתי מעדיף להזמין ספק אחר על תשתית הסיבים שהם פרשו בישוב אבל ספקים ששאלתי אומרים שאין תשתית בכלל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

30/08/2022 10:31  
yehuda2 כתב:
תודה רבה. אני בודק מה שהצעת.

זה הגיוני שנט-פייבר הם ספק בלעדי ויחיד? הייתי מעדיף להזמין ספק אחר על תשתית הסיבים שהם פרשו בישוב אבל ספקים ששאלתי אומרים שאין תשתית בכלל.
...
לא מובנת השאלה האם זה הגיוני שנט-פייבר הם ספק בלעדי ויחיד.
כי, אם הם פרסו את הסיבים בישוב המדובר, אף ספק אחר לא פרס שם גם תשתית שלו ונט-פייבר לא מוכנים לאפשר לאף ספק לעבוד מעל תשתית שלהם, אז זה כן הגיוני, זה מה שקיים וזו עובדה. גם, אם ישוב או או מועצה חתמה הסכם עם נט-פייבר, אז גם אותו ישוב או המועצה ינסו גם לדאוג שספקים אחרים לא יפרסו את התשתיות שלהם. אבל כל זה פחות חשוב, אם בדקת והגעת לתובנה שזה ספק יחיד של תשתית קווית בישוב, אז האפשרויות היחידות שלך כנציג של חברה שאתה עובד בה או לשבת עם מנהל מכירות של אותו הספק ולהזמין ממנו את חבילת תקשורת שנדרשת לך, כולל הרכיבים שהסברתי מקודם או לפנות לספק תשתית אלחוטית שיתנו לך חיבור על גבי עורק מיקרוגל. רק שזה יהיה סיפור הרבה יותר יקר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”