ניוד מבזק לבזק-בינלאומי עם ציוד פרטי -- למה צריך בכל זאת לאקטב עם הראוטר שלהם?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
yanivt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי התניידתי לשמחתי מבזק לבזק בינלאומי. אני עם sfp + tplink 220 מחובר כעת עם יוזר של בינלאומי עם אייפי קבוע (212..) -- הכל עובד
את הsfp קיבלתי מבזק דרך אגב, ולאחר שעברתי אליו עשיתי את הניוד לבינלאומי.

הנציגים אמרו לי שחייב להגיע בקרוב טכנאי ע"מ לאקטב עם הציוד שלהם, ולאחר שבוע לעבור לציוד שלי חזרה, אחרת הקו שלהם יפול וכו'.

מנסיונכם אכן נכון או אפשר לבטל את הטכנאי? תודה!

elad919
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
שם מלא: אלעד אלעד
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #2 

נשמע מוזר

גם אני בבזק סיבים ורוצה בקרוב לנייד לבזק בינלאומי

קניתי מבזק את ה-SFP ובמקביל ממיר מדיה אופטי.

הסיבה שאני רוצה לנייד לבזק בינלאומי זה בגלל ה-IP שהבנתי שהדינאמי שלהם הוא לא מאחורי CGNAT

אגב, למה קנית IP קבוע בבזק בינלאומי? ה-IP שקיבלת שם לא היה 'אמיתי' ?

לגבי האיקטוב של הציוד - נשמע ממש מוזר, הרי עכשיו הכל עובד לך, אז מה, עוד יומיים "הקו יפול" ?

נשמע הזוי, תבדוק עם התמיכה הטכנית שלהם שוב

yanivt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אייפי דינאמי בזק בינלאומי -- כן אין בעיה והוא לא מאחורי cgnat. רציתי קבוע בשביל סתם שיהיה קבוע.

הטכנאי שלהם חיבר פה את המודם שלהם והגדרנו אותו כ bridge , קיבלתי גם sms שהניתוק מבזק בוצע וכך הסתיים הניוד.

עכשיו השאלה היא איך אני עובר לממיר מדיה עם הsfp שלי -- זה לא ככ קריטי אבל מעדיף להחזיר להם את המודם.

להבנתי הייתי חייב לעבור למודם שלהם אחרת התהליך לא היה מסתיים אצל או בזק או בזק בינלאומי והיה מתנתק.

elad919
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני לא כל כך מבין איפה הבעיה

היית לקוח סיבים של בזק, עם ספק בזק.

עשית ניוד מבזק לשוק סיטונאי בזק בינלאומי

את הניוד אליהם עשית עם הציוד הפרטי שלך שכלל נתב + SFP (שבזק סיפקו לך ואיקטבו) + ממיר מדיה אופטי שקנית כנראה באופן פרטי.

היית מחובר בבזק בשרשור הבא : SFP שנכנס לתוך הממיר מדיה אופטי, כבל רשת שיוצא מהממיר האופטי ומחובר לנתב הפרטי שלך.

בזק בינלאומי ניידו אותך עם הציוד הפרטי שלך, בדיוק כמו שעבדת מול בזק - SFP+ממיר אופטי+נתב פרטי שלך.

כרגע הכל עובד פיקס, אתה גולש והכל מעולה

עכשיו, בזמן שהכל עובד אצלך מעולה, הנציגים של בזק בינלאומי אומר שאתה חייב לקבל את הטכנאי שלהם שיגיע בקרוב
עם הציוד שלהם, לאקטב אותו (מניח שזה כולל את המודם שלהם).
אחרי שהם יאקטבו את הכל, אתה תחזיר להם את הציוד שלהם ותחזור להשתמש בציוד הפרטי שלך.

אולי אני סתם מוזר, או שלא הבנתי כלום
אבל שום דבר מזה לא נשמע לי נורמלי.
מילא, אם היו אומרים לך שאתה חייב את הציוד שלהם כי הציוד שיש לך כרגע לא יכול להתחבר לרשת שלהם
אז הייתי מבין. אבל אתה אומר שאתה עובד איתם וגולש ואפילו יש לך אי פי פרטי שלהם, איפה הבעיה?

yanivt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני חושב שההסבר הוא כזה:

זה נכון שקיבלתי שם משתמש וסיסמא ב014, אבל
רק כשהטכנאי של בינלאומי היה פה, בוצעה ההתנתקות מבזק בפועל מבחינת האיקטוב ל sfp של המודם שלהם. ואז קיבלתי למשל הודעה שהם מצטרים שהתנתקתי וכו'. לאחר מכן, עליתי מול הנציגים שלהם (המון תודה ל itfan על הטיפ!) עמ לאקטב חזרה ל sfp שקניתי מבזק.

בסוף היום אני צריך להחזיר שני מודמים (אחד של בזק שני של בינלאומי), גולש על ציוד שלי, לא מאחורי cgnat, ועם ניתובים מעולים.

אם לא היה מתבצע האיקטוב המוזר הזה, לדבריהם, הייתה אפשרות שבזק הייתה מתעלמת מהניוד או שהם לא היו מקבלים אותו כי הציוד המקורי היה מסומן כשל בזק, מן סוג כזה של בין הכסאות.

yanivt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

בדיעבד, המודמים במצב bridge, עם רואטר מחייג ב pppoe, עובדים מצויין ואני לא חושב שיש צורך ב sfp פרטי, אלא אם כן אתה רוצה מהירות 2.5 גיגה וכו.

elad919
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

חושב שהבנתי

רגע, ה-tplink 220, מהו בעצם? לא מצאתי מידע עליו

זה נתב בלבד? זה מודם משולב נתב מעידן ה-DSL ?

אתה ממשיך להשתמש ב-SFP שקנית מבזק כמוני ב-180 ש"ח?

עכשיו אתה מחובר עם הציוד הפרטי שלך כולל ה-SFP שקנית מבזק ואיקטבת מחדש מול המוקד של בזק בינלאומי?

ועכשיו אתה מחכה לאיסוף של הציוד שקיבלת מבזק בינלאומי?

yanivt פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

הבנת נכון. tplink 220 זה סהכ ממיר sfp ל rj45 שאתה מחבר לראוטר שלך. עולה 19$ באמאזון כי אין במלאי בארץ. לפי דעתי שקול בביצועים למודם של בזק/בבל במצב ברידג', אולי עוזר לך לחסוך את עלות המודם.

מחובר עכשיו במודול שלקחתי מבזק ואיקטבתי מחדש עם בבל (שעלו מול בזק בגלל שהתשתית בפועל שלהם), וכן מחכה לאיסוף המודמים.

nb12
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

בזק איקטבו לך את ה-SFP לפני שחיברת הכל לממיר וכו'? או שזה היה כבר אחרי שחיברת?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”