5 סיבות למה פלזמה עדיפה על LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #41 

יש לך אולי לינק לראות את המפרט של הטלויזיה המדוברת?
כמה היא עולה בארץ?

josef_he
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3881
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #42 

http://www.panasonic.co.uk/plasma-tv/th ... /index.htm
http://www.pioneer.eu/eur/products/62/6 ... rview.html
http://www.pioneer.eu/eur/products/62/6 ... index.html

אם אני לא טועה, הפנסוניק כבר בארץ. לגבי מחיר- אין לי מושג.
פיוניר דור 8 אמורה להגיע בספטמבר, מחירים לא ידועים כרגע.

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #43 

מחירי הפיוניר פורסמו בכתבה ברייטינג לפני 3 שבועות:
4280 תעלה 21000 ש"ח,וה428 תעלה 22,900 ש"ח.
הגיע הזמן לחתוך רקמות

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #44 

אתה באמת חושב שיש לי 21 אלף(!!!!!!) שקל להוציא על טלויזיה?!

אם היה לי כאלה סכומים בשביל טלויזיה אז החיים שלי היו נראים קצת אחרת :)

Elad93
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59

שליחה #45 

MartinHSabag כתב:אין פלזמה בגודל שמתחת ל-37".
...
בזאפ יש. (יש מצב שזה לא נכון אבל זה מה שכתוב)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #46 

elad93,

לא קיימות מזה שנים רבות, כך שגם בזאפ אין...

כמה הערות:

1. לגבי צריבה, שלא תטעו - הנושא לא נעלם, הוא עדיין קיים בכל המסכים במידה כזו או אחרת! הטיפול היחיד שצריך לעשות הוא פשוט להמנע ככל הניתן מצפיה עם פסים בצדדים. זהו.

2. הרצה אינה הכרחית, גילינו שהיא גורמת לשיפור בנושא ה-UNIFORMITY. מי שלא רגיש לבעיות כאלה, לא צריך בכלל הרצה (מה גם שאין המלצה גורפת של יצרנים לעשות הרצה בכלל, זה שיגעון שאנחנו פיתחנו כאן באתר).

3. רוב האנשים מחליטים בדקה הראשונה על מה הם הולכים ומבזבזים את שאר הזמן בהסברים ובתירוצים מדוע הם בחרו כמו שהם בחרו. מי שרוצה LCD שיקנה LCD, מי שרוצה פלזמה שיקנה פלזמה... אף אחד לא צריך לתרץ את זה בשום דבר.

4.
אחת הטעויות הכי גדולות לגבי טכנולוגיית פלזמה ושמוזכרת במאמר בתור "עובדה" היא שמאחר שזו טכנולוגיה שמייצרת אור ברמת הסאב-פיקסל, ולא חוסמת אור כמו LCD, ניתן פשוט "לכבות" את הפיקסל כדי לקבל שחור אבסולוטי. טוב, כולנו יודעים שזה בבל"ת.
...
אכן בבל"ת. גם בטכנולוגיות חסימת אור אפשר לחסום 100% מהאור (פשוט על ידי שימוש ב-LED כתאורה אחורית וכיבוי ה-LED לחלוטין או הבהובו). נכון לרגע זה אין עדיין טכנולוגיה כזו, אבל בעתיד בהחלט תהיה.

לגבי פלזמה, גם נכון. אי אפשר לכבות את הפיקסלים לחלוטין (כי פשוט יקח יותר מדי זמן להדליק אותם בחזרה...) ולכן כשהם "כבויים" הם עדיין מוציאים כמות מסויימת של אור. עם השיפור בטכנולוגיה, מגיעים לפתרונות שגורמים לתאים לפלוט פחות ופחות אור כשהם כבויים.

5.
- עוד "עובדה" שמוזכרת היא גאמוט רחב יותר - גם זה לא נכון. יש גם LCD וגם פלזמות שמכסות את REC.709 ואפילו את xvYCC ומעבר לכך.
...
בהחלט נכון. סוני למשל, מכסה את מלוא ה-GAMUT של REC709.

אגב, זוהי טעות נפוצה לחשוב ש-xvYCC (מה שקוראים DEEP COLOR) מגדיר GAMUT חדש, אך לא כך הדבר - גם הוא משתמש באותו GAMUT בדיוק (זה של REC709...).

6.
ועוד "עובדה" מעצבנת היא עניין הצריבות: כל מי ששוטט בפורום יותר מחודש או ביקר בשדה התעופה יודע שצריבות זו בעייה אמיתית מאוד עם פלזמות ויש להיזהר גם עם הדגמים החדשים. משום מה הבעיה עדיין חמורה יותר מאשר ב CRT.
...

נכון. מגיע מכות למי שהחליט לשים פלזמות בשביל להציג את שם הטיסה הבאה - הרי זה החומר הכי מזיק שיש...

7. לגבי המסך הראשון שמכרתי, לא מדוייק שאין לו צריבה. אחרי 8 שנים ובהשוואה למסכים שיש היום, הוא באמת לא להיט. אני כבר לא ביקרתי אצל החבר שרכש אותו ממני מזה זמן רב, אבל אי אפשר להשוות בכלל את המסכים שיש היום למסך הראשון שרכשתי עוד בשנת 2000...

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #47 

oferlaor כתב: 1. לגבי צריבה, שלא תטעו - הנושא לא נעלם, הוא עדיין קיים בכל המסכים במידה כזו או אחרת! הטיפול היחיד שצריך לעשות הוא פשוט להמנע ככל הניתן מצפיה עם פסים בצדדים. זהו.
...
זאת בעיה אצלי מכיוון שאני מתכנן על צפייה מרובה בסרטי DIVX שכידוע מייצרים פסים שחורים בצדדים כל הזמן.

oferlaor כתב: 2. הרצה אינה הכרחית, גילינו שהיא גורמת לשיפור בנושא ה-UNIFORMITY. מי שלא רגיש לבעיות כאלה, לא צריך בכלל הרצה (מה גם שאין המלצה גורפת של יצרנים לעשות הרצה בכלל, זה שיגעון שאנחנו פיתחנו כאן באתר).
...
מה זה UNIFORMITY ובמה זה מתבטא?

oferlaor כתב: 3. רוב האנשים מחליטים בדקה הראשונה על מה הם הולכים ומבזבזים את שאר הזמן בהסברים ובתירוצים מדוע הם בחרו כמו שהם בחרו. מי שרוצה LCD שיקנה LCD, מי שרוצה פלזמה שיקנה פלזמה... אף אחד לא צריך לתרץ את זה בשום דבר.
...
מסתבר שאני לא כמו רוב האנשים, כי אני עדיין לא הצלחתי לגבש דיעה מוחלטת אם ללכת על פלזמה או על LCD.
אני יכול ללכת הפוך על הפוך ולומר ככה:
אם לא הייתה בעיה של צריבות (או לפחות חשש מהבעיה) אז הייתי הולך על פלזמה בגלל עומק השחורים ויחס הניגודיות שפלזמה נותנת.
אבל מצד שני, מתישהוא אני ארצה לחבר אולי מחשב לטלויזיה ובפלזמה אני לא יכול (עדיף שלא) לחבר מחשב.

החשש שלי הוא שממוכר בחנות אני לעולם לא אידע מה עדיף, פלזמה או LCD, כי המוכר בטח ינסה למכור לי מה שבאותו רגע יש בחנות.
ובאותו עניין, יש לך אולי המלצות לחנות רצינית ומקצועית באיזור נתניה שאני אוכר להתייעץ עם המוכר מה כדאי לי לקנות ואני אוכל לסמוך על התשובה והמידע שהוא ייתן לי?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78926
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #48 

1. DIVX? :roll:

אתה גם מתניע את הרכב עם ידית סיבובית כזו? :)

2. UNIFORMITY זה האחידות של הגוונים במסך. עד כמה כל פיקסל מאיר בדיוק באותו גוון ועוצמה כאשר מציגים מסך שכולו גוון של אפור כלשהו

3. חפש באינדקס הקישורים.

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #49 

kisin,

אתה לא תדע מה עדיף מאף אחד, לא רק ממוכר בחנות, כי אין "עדיף". יש רק "עדיף בעיניך". בעיני עדיף LCD, בעיני רוב האנשים פה עדיף פלאזמה. בסוף תצטרך להחליט לבד, לא יעזור כלום.
Silence speaks louder than words

Raviv-xionite
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 149

שליחה #50 

מחזק.

עברתי את אותה החוויה בעצמי בזמן האחרון...
קסיונייט - פתרונות מחשוב מתקדם לבית ולתעשיה - www.xionite.com www.xgene.co.il

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #51 

חשבתי שאולי אני אקבל פיסת מידע שתטה את הכף לכאן או לכאן.
אבל כנראה שאתם צודקים ואני אצטרך להחליט לבד.

בינתיים, הכיוון שלי הוא LCD. כמו שהיה לפני תחילת הפוסט הזה.
מקווה לקנות אחת בקרוב :D

Raviv-xionite
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #52 

בהצלחה!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #53 

kisin,

95% מההחלטות שלנו אנחנו עושים בשתי דקות הראשונות, שאר הזמן אנחנו משכנעים את עצמנו למה מה שהחלטנו הוא נכון.....

אתה כבר החלטת מהפוסט הראשון. זה היה ברור גם לי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #54 

כמה מפתיע.... :lol:

הרי אם היינו קונים את מה שצריך ולא מה שרוצים היינו כולנו נוהגים בסיטרואן דה שבו עד עצם היום הזה.

יש גם מחקר שיצא בשנת 2006 שניתח את תהליכי קבלת ההחלטות תחת לחץ ומצא שעל פי רוב בוחרים את האפשרות הראשונה שתתן פתרון לבעיה, מבלי לשקול בכלל את כדאיות הפתרון כנגד פתרונות אחרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Raviv-xionite
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #55 

דרך אגב,

המחקר יצא כי הייתה באותה אוניברסיטה בעית חוסר חמורה בפרסום מחקרים ופרסום המחקר הזה היה הפתרון הראשון שהם חשבו עליו... :lol:

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #56 

מצטער על ההצטרפות המאוחרת - אבל אני חושב שאצל רובנו מה שמכתיב את הבחירה זה בעצם הגבלות וצרכים.
למשל - כשאני החלטתי לקנות טלויזיה לפני מספר חודשים, חשבתי בזמנו שמרחק הצפיה של 2.5 מטר מגביל אותי לטלויזיות בגודל 32" - מקסימום 37", מה שפסל את הפלזמה. קניתי מסך LCD בגודל 32" בגלל התקציב אבל בדיעבד אני יכול להגיד היום שיכול להיות שהייתי מסתדר גם עם 42" ואם יש משהו שמפריע לי מאוד זה השחורים (כלומר, האפורים... :roll: ) ואולי הקניה הבאה שלי תהיה אחרת. אבל יש עוד זמן ותקציב בינתיים אין...
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”