5 סיבות למה פלזמה עדיפה על LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #1 

אין לי מטרה לפתוח פה ויכוח בין המחנות, אך זה מאמר מעניין שקראתי הבוקר וחשבתי שחברי הפורום ימצאו בו עניין.
[left]
Five reasons to pick plasma over LCD
[/left]

תקציר מנהלים:
יכולת הפקת צבעים באיכות גבוהה, שחורים עמוקים יותר, זוית צפייה גדולה יותר, בהירות גבוהה יותר, עלות וצריכת חשמל נמוכה יותר לפלזמה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #2 

מאמר יפה, לא מחדש הרבה.

מתוך המאמר:
"A more common native resolution for plasma televisions is 1,366 x 768"

לא זכור לי הרבה מסכי פלזמה 42" ברזולוציה הזאת, במקרה הטוב 1024x768

הנושא של הצריבה מעניין אם כי הייתי לוקח אותו בעירבון מוגבל. ביום שיצרן פלזמה יצהיר שאין בעיה של צריבות בכלל והבעיה הזאת היא נחלת העבר אז אני ישתכנע...

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46404
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5081 פעמים

שליחה #3 

במשפט זה הם כנראה התייחסו לגודל מסך של 50 אינץ.

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

צריבות, צריבות ועוד פעם צריבות.

ביום שלא יהיו יותר צריבות בפלזמה היא תהיה אקטואלית בשבילי, עד אז (לטוב ולרע) רק LCD.

אני לא מוכן להשקיע כל כך הרבה כסף בטלויזיה (פלזמה) כדי שכל יום אני אדאג לה כמו לילד קטן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78922
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #5 

kisin,

למסכי CRT יש צריבה, כמה אנשים אתה מכיר שפסלו CRT בגלל זה?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #6 

אין מה לנסות להסביר ל-kisin.
יש לו מעין "סטיגמה" על פלזמות וזו זכותו לבחור ה-LCD.
גם אני חששתי מצריבות בהתחלה אבל עם הזמן אתה לומד איך לא להגיע למצבים האלה, ע"י הפעלת מצבי ההגנה שקיימים,הרצה, והמנעות ממצבים סטטים.

לדעתי, לאנשים שחושבים שהם עלולים להגיע למצב של צריבה(ילדים,מטפלות,אישה) עדיף באמת להוריד את הדאגה מהראש וללכת על LCD.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אני אמנם לא מומחה גדול בתחום, אבל אני מניח שצריבה בCRT היא הרבה יותר נדירה מאשר צריבה במסך פלזמה.
אני אשמח ללמוד אחרת אם אני טועה.

אני לא רוצה ללכת לישון כשאני חושש שאולי השארתי את הטלויזיה דולקת,
אני לא רוצה להגיע הביתה בערב אחרי העבודה בדאגה שאולי אשתי שכחה את הטלויזיה על איזה ערוץ בעייתי במשך כמה שעות.
ובכלל, התפיסה שאני צריך "לטפל" ולדאוג לטלויזיה כדי שהיא לא תעשה בעיות נראית לי שגויה מיסודה.
אני רוצה מוצר שאני רק צריך לחבר לחשמל ולהנות בלי דאגות. מקסימום לשחק קצת עם ההגדרות בפעם הראשונה כדי שיראו יותר טוב, וזהו!
וזה נראה לי דרישה לגיטימית וממש לא מוגזמת

ofirc6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

kisin, מסכים איתך!
מספיק לגדל אישה ושני ילדים... , לדאוג שהם יאכלו רק דברים בריאים וישתו מים מסוננים ועוד ועוד.
מי צריך לגדל עוד פלאסמה?? אני צריך מוצר שישרת אותי ולא שאני אשרת אותו.
"המציאות אינה יותר מאשליה, אשליה עקשנית מאוד"
אלברט איינשטיין

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ofirc6 כתב:kisin, מסכים איתך!
מספיק לגדל אישה ושני ילדים... , לדאוג שהם יאכלו רק דברים בריאים וישתו מים מסוננים ועוד ועוד.
מי צריך לגדל עוד פלאסמה?? אני צריך מוצר שישרת אותי ולא שאני אשרת אותו.
...
טוב לדעת שעוד מישהו חושב כמוני, לרגע חשבתי שאני קטנוני מדי :)

ofirc6
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 253

שליחה #10 

האמת שאני בחרתי לשבת על הגדר ולהמתין ולא להתפתות ולרכוש כעת מוצר ששבוע לאחר שיתלה על הקיר אני אתבאס ממנו.
גם פלאסמות וגם LCD בגודל הדרוש עבורי, אינם עונים על כל צרכי ולכן אני נשאר עם ה- CRT עד שימצאו מסכים שיותאמו לשידורים בארץ או שהשידורים בארץ יותאמו למסכים. - מה שיגיע קודם.
"המציאות אינה יותר מאשליה, אשליה עקשנית מאוד"
אלברט איינשטיין

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #11 

המאמר מגמתי ומלא בחוסר דיוקים. לא שאני חולק בהכרח על השורה התחתונה, אלא שרוב ה"עובדות" פשוט לא נכונות ו/או לא מדוייקות. זה מריח כמאמר שיווקי מטעם בעלי עניין.

- אחת הטעויות הכי גדולות לגבי טכנולוגיית פלאזמה ושמוזכרת במאמר בתור "עובדה" היא שמאחר שזו טכנולוגיה שמייצרת אור ברמת הסאב-פיקסל, ולא חוסמת אור כמו LCD, ניתן פשוט "לכבות" את הפיקסל כדי לקבל שחור אבסולוטי. טוב, כולנו יודעים שזה בבל"ת.
מה שדווקא כן נכון, ולא הוזכר במאמר, הוא שהקונטרסט הטיבעי של הפאנל בפלזמות הבכירות עדיין גדול משמעותית מה- LCD הבכירות. המגמה הזו במגמת צימצום בדורות האחרונים.

- עוד "עובדה" שמוזכרת היא גאמוט רחב יותר - גם זה לא נכון. יש גם LCD וגם פלאזמות שמכסות את REC.709 ואפילו את xvYCC ומעבר לכך.

- ועוד "עובדה" מעצבנת היא עניין הצריבות: כל מי ששוטט בפורום יותר מחודש או ביקר בשדה התעופה יודע שצריבות זו בעייה אמיתית מאוד עם פלאזמות ויש להיזהר גם עם הדגמים החדשים. משום מה הבעיה עדיין חמורה יותר מאשר ב CRT.

יש עוד כמה חוסר דיוקים פחות קריטיים.

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

הפתרון שלך נראה לי לא מציאותי כי אני חושש שאנחנו רחוקים עוד הרבה מפתרון אחד לכל הבעיות ועוד זול.

ניתן למצוא LCD במחיר שפוי (הכל יחסי) שיתן לי מענה בצורה טובה לרוב הצרכים שלי (כבלים, סרטי DIVX ושימוש בXBOX360)

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה #13 

עופר, את טלוויזיית הCRT שלי אני לא מתכוון לחבר למחשב למטרות שולחן עבודה וכאלה. אבל אם אקנה מסך דק בכמה אלפים טובים, בהחלט אחבר אותו למחשב.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

kisin,

אתה טועה לגבי עיניין הצריבות של מסכי CRT.
מספיק לבקר בקספומט (שעדיין יש להם מסכים ישנים) או להסתכל על מסופים ישנים בשדות תעופה....

אורך החיים של פלזמות (ו-LCD) כבר הגיע מזמן לאורך החיים של CRT.
כשמדובר על אורך חיים, בעצם מדובר על הזמן שלוקח לפוספורוסים להגיע לחצי מתפוקת הפוטונים שהם היו מפיקים כשהיו חדשים עבור אותו סיגנל (נניח מקסימום לבן).
מה זה בעצם אומר, התירגום של אורך החיים הוא בעצם הרגישות לצריבה (כמה מהר הם מתבזבזים), כלומר, אם תיקח מסך פלזמה ומסך CRT ונשים עליהם אותה תמונה קבועה, הצריבה תהיה דומה (אני לא מדבר על RETENTION).
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אבל זה עדיין לא אומר שאני לא צריך לדאוג ולטפל בטלויזית פלזמה.
ראיתי (פה בפורום היכן שהוא) שיש תקופת הרצה של 100 שעות לפלזמה שבתקופת זמן זאת צריך לבצע כל מיני פעולות, בנוסף לטיפול תקופתי של "שטיפה", ועוד ועוד פעולות על מנת לשמור על הטלויזיה. פעולות שלא קיימות לחלוטין במסך LCD.

שלא תבין אותי נכון, זה לא שפתחתי במסע צלב נגד פלזמות, אני פשוט ניצב כרגע (כבר חודשים רבים לצערי) מול קניית טלויזיה חדשה (LCD או פלזמה) והרבה מאמרים וכתבות גרמו לי להתרחק מטלויזיות פלזמות, בעיקר בגלל הפעולות שציינתי בתחילת הפוסט.

אני ער לעובדה שעדיין ישנם נושאים רבים שמטופלים יותר טוב בפלזמות מאשר בLCD (יחס ניגודיות, עומק שחורים, ...). אבל עדיין הפחד מצריבות והמאבק הבלתי נגמר של טיפולים ודאגות לטלויזיה פלזמה, משכו אותי שוב לכיוון הLCD.

אני מאוד אשמח לגלות שמדובר בתפיסת מציאות שגויה שלי כי ראיתי כמה טלויזיות פלזמה זולות יחסית וטובות, אבל קשה לי להאמין שאני עד כדי כך רחוק מהמציאות.
אשמח ללמוד עוד...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #16 

1. ההרצה היא לא "חובה", אלא המלצה שלנו. גם רכבים היום לא חייבים "הרצה" אבל לבטח עדיף יהיה לא "לקרוע" את המנוע על ההתחלה, לא?
2. גם ה"שטיפה" היא לא פעולה שאתה צריך לעשות באופן יזום אלא פיצ'ר שאתה מדליק וזהו.
3. ב-LCD אין הרבה מה לעשות (לפחות כרגע) כי התאורה היא אחידה או לפחות אין לך שליטה עליה. וכן יש צריבה ב-LCD אם כי היא פחותה יותר ולא משמעותית.

עפר תמיד מספר על הדוגמא של הפלזמה הראשונה שלו (באותה תקופה אורך החיים או בעצם הרגישות לצריבה, היתה קטסטרופה) היא בת איזה 8 שנים ועדיין עובדת אצל מי שהוא מכר לו אותה ללא צריבות וללא בעיות.

אני לא אומר שזו תופעה שלא אפשרית אלא שהיא NON ISSUE.

בוא נעשה סקר בקרב חברי האתר, שכל אחד ייציין כמה שנים אצלו הפלזמה ואם יש לו צריבות.....
About.me

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

אני מסכים עם kisin. נושא הצריבה בפלאזמה הוא ממש לא כמו ב-CRT. ראיתי הרבה שמתעסקים עם נושא הצריבה ושואלים (גם כאן בפורום) אך ניתן לתקן נזקים של צריבה, ולא ראיתי אפילו מקרה אחד של צריבה שהפריעה למישהו ב-CRT. בשבילי פלאזמה היא לא אופציה.

ולגבי חמש הסיבות: כשסיפרו לאיינשטיין שבגרמניה הנאצית יצא ספר "100 מחברים נגד איינשטיין" הוא ענה: "בשביל מה 100? אם אני טועה מספיק אחד..." :)
Silence speaks louder than words

Elad93
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59

שליחה #18 

פלזמה יקרה יותר ברוב המקרים, מה גם שבקושי יש פלזמות בפחות מ42", וגם אם יש - הן יקרות בטירוף. (8500 שקל לפלזמה 32" של היטאצ'י נדמה לי)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #19 

אין פלזמה בגודל שמתחת ל-37".
About.me

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

יהיה באמת מעניין לשמוע את חברי האתר שיש להם פלזמה - כמה שנים יש להם אותה ואיזה חוויות יש להם בנושא הצריבות.

אני, לדוגמא, מחפש טלויזיה (פלזמה או LCD) בגודל 42 אינץ (יש לי מרחק צפייה של 3 מטר) ומתחבט בנושא הזה כבר חודשים בלי להגיע להחלטה מוצקה.

הבעיה אצלי בהחלטה היא שמצד אחד אשתי צופה רק טלויזיה בכבלים ואילו אני מצד שני מייעד את הטלויזיה בעיקר לצפייה בסרטי DIVX, משחקים בXBOX360 שברשותי ובעתיד, כשאני אקנה מחשב נוסף לבית, צפייה במחשב דרך הטלויזיה.
ומהמאמרים שקראתי בפורום הזה הבנתי שפלזמה טובה לצפייה בשידורי טלויזיה רגילים (במקרה שלי כבלים של HOT) ואילו LCD טובה לDIVX/XBOX360/PC

מה אני אמור לעשות במצב הזה?!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”