תיקון מכשיר DVD Pioneer DV610AV
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
בסוף השבוע, במסגרת הליכה ספורטיבית מצאתי מכשיר DVD של פיוניר, דגם DV610AV, דגם שאני מאוד אוהב, אותו ואת אחיו ה DV600AV, בגלל יכולות קריאת SACD ו DVD AUDIO שלהם.
המכשיר היה קצת מלוכלך ושרוט, אך לא מכוסח יותר מדי.
לקחתי אותו במחשבה לנסות להשמיש אותו.
אתמול חיברתי אותו, הוא נדלק, יש תמונה אך מגש ה CD לא נפתח.
הבנתי מיד שהגומייה סיימה את חייה, פתחתי את המכשיר ובאמת הגומיה הייתה קרועה, לקחתי גומיה ששכבה לי בצד ובאה מכונן DVD שסיים את חייו,
היא עבה יותר מהגומייה המקורית, אך הצלחתי להרכיב אותה, מייד לאחר ההרכבה, הפעלתי את המכשיר והמגש שב לפעול.
לאחר שראיתי שהמכשיר עובד וקורא תקליטורים, צרבתי עליו קושחה מותאמת, שפותחת את המכשיר לקרוא עוד פורמטים שלא מאופשרים בקושחה המקורית.
עכשיו המכשיר תקין ומתפקד.
המכשיר היה קצת מלוכלך ושרוט, אך לא מכוסח יותר מדי.
לקחתי אותו במחשבה לנסות להשמיש אותו.
אתמול חיברתי אותו, הוא נדלק, יש תמונה אך מגש ה CD לא נפתח.
הבנתי מיד שהגומייה סיימה את חייה, פתחתי את המכשיר ובאמת הגומיה הייתה קרועה, לקחתי גומיה ששכבה לי בצד ובאה מכונן DVD שסיים את חייו,
היא עבה יותר מהגומייה המקורית, אך הצלחתי להרכיב אותה, מייד לאחר ההרכבה, הפעלתי את המכשיר והמגש שב לפעול.
לאחר שראיתי שהמכשיר עובד וקורא תקליטורים, צרבתי עליו קושחה מותאמת, שפותחת את המכשיר לקרוא עוד פורמטים שלא מאופשרים בקושחה המקורית.
עכשיו המכשיר תקין ומתפקד.
יפה מאוד ברוך מחייה המתים
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני גם מאוד אוהב אותם, פשוטים יחסית למראה וגם מבחינה מפרטית, אך עובדים ועובדים וכל עוד המידע עובר ב HDMI אז איכות האלקטרוניקה של המכשיר פחות משחקת תפקיד.
לכן לא הבנתי, מדוע מישהו זרק את המכשיר, החלפת גומיה, זה עניין פשוט וכך מאריכים את חיי המכשיר לעוד כמה שנים.
לכן לא הבנתי, מדוע מישהו זרק את המכשיר, החלפת גומיה, זה עניין פשוט וכך מאריכים את חיי המכשיר לעוד כמה שנים.
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

האמת היא שהשימוש היחידי שלי ב DVD הוא אך ורק בשביל האזנה לתקליטורי SACD ו DVD AUDIO.
לסרטים אני משתמש בסטרימר בלבד ובאיכות FHD ומעלה כמובן.
לסרטים אני משתמש בסטרימר בלבד ובאיכות FHD ומעלה כמובן.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
כל הכבוד על ההשמשה. לגבי SACD, אני אגלה לך סוד, טכנית, איכות CD (RED BOOK) כמו מקבצי FLAC נפוצים, טובה יותר מ DSD שיש בתקליטורי SACD שהוא DSD64. אגב, מבדיקות שעשה מנהל פורום ASR ופרסם בערוץ היוטיוב שלו, גם ל DSD512 אין שום יתרון מוסיקאלי (טכני יש, אבל לא מנוצל), שכן בכל קבצי האודיו המאד יקרים בפורמט DSD512, לא היה כל זכר למידע מוסיקאלי מעבר ל 24kHz לפי הספקטרום של הקובץ. כל מה שיש מעל ל 24kHz זה רעש ובעוצה מאד חזקה, יותר מהמוסיקה עצמה...22/08/2022 14:24CRAZYDIAMOND כתב: האמת היא שהשימוש היחידי שלי ב DVD הוא אך ורק בשביל האזנה לתקליטורי SACD ו DVD AUDIO.
לסרטים אני משתמש בסטרימר בלבד ובאיכות FHD ומעלה כמובן....
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

אני אחלוק על דעתך, מעבר לנתונים ולמספרים הטכניים, השוויתי לא מעט פעמים את אותם אלבומים פעם בפורמט CD הנפוץ לעומת פורמט SACD ותמיד האיכות של ה SACD הייתה טובה יותר, לדוגמה - Dark side of the moon, brothers in arms ועוד.23/08/2022 3:15יהלי ב כתב: כל הכבוד על ההשמשה. לגבי SACD, אני אגלה לך סוד, טכנית, איכות CD (RED BOOK) כמו מקבצי FLAC נפוצים, טובה יותר מ DSD שיש בתקליטורי SACD שהוא DSD64. אגב, מבדיקות שעשה מנהל פורום ASR ופרסם בערוץ היוטיוב שלו, גם ל DSD512 אין שום יתרון מוסיקאלי (טכני יש, אבל לא מנוצל), שכן בכל קבצי האודיו המאד יקרים בפורמט DSD512, לא היה כל זכר למידע מוסיקאלי מעבר ל 24kHz לפי הספקטרום של הקובץ. כל מה שיש מעל ל 24kHz זה רעש ובעוצה מאד חזקה, יותר מהמוסיקה עצמה......
יתרון נוסף הוא ש ל SACD יש פורמט 5.1 (שאני מאוד אוהב) ו ל CD רגילים אין .
מענין שעדיין אם אתה רוצה להזמין כותר sacd זה עדיין יקר הפורמט למרות שהוא מת .....
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

לצערי הם נדירים כי שני הפורמטים לא תפסו, בגלל הבעייתיות: DRM, לא כל הנגנים תומכים בפורמטים האלה, מה שמצריך רכישה של ציוד יקר יחסית ועוד כמה סיבות. גם הכניסה של פורמטי האודיו המתקדמים שבאים עם כותרי בלוריי, שעל הנייר, האיכות שלהם טובה יותר, גרמה לדעיכתם של SACD ו DVD AUDIO.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
איזו חנות זו בתמונה?23/08/2022 10:21ahersko כתב: היתרון של ה SACD הוא כמובן 5.1
לפחות באחים לנשק זאת חווית האזנה שונה לחלוטין
זה יקר, כי כבר לא מדפיסים כותרים כאלו (קשה מאוד למצוא)
חיפשתי לא פעם במגה חניות תקליטים ביפן וארהב והם מאוד נדירים...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מציאה יפה ועבודה יפה, תתחדש. אלה באמת היו נגנים טובים בתחומם.22/08/2022 8:16CRAZYDIAMOND כתב: בסוף השבוע, במסגרת הליכה ספורטיבית מצאתי מכשיר DVD של פיוניר, דגם DV610AV, דגם שאני מאוד אוהב, אותו ואת אחיו ה DV600AV, בגלל יכולות קריאת SACD ו DVD AUDIO שלהם.
עכשיו המכשיר תקין ומתפקד....
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

לפי דעתי, גם DVD חדש יותר, לא משנה של איזה יצרן, כולל הדגמים הפשוטים האחרונים של Pioneer (לא שאפשר מה לחדש בתחום "מת") לא יכול להגיע ליכולות של המכשירים האלה, טובים ואמינים!