המלצה עדכנית למכונת אספרסו בלבד
-
אבי קפה
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- שם מלא: אבי עמרמי
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
קראתי קצת, ומאחר ויש עדכונים ודגמים חדשים (בארץ ובחו"ל) אני מאד אודה לכם על המלצה עדכנית.
אני מעוניין:
במכונה איכותית ומקצועית (יציבות בטמפרטורת החליטה ואם אפשר זמן חימום קצר).
אספרסו בלבד. אין אורחים.
קומפקטית. נכנסת למגרה נשלפת בארון - רוחב מקסימלי 40 ס"מ (גובה ועומק לא בעיה)
תקציב למכונה עד 7,000 ש"ח (אשמח ב 3,000 ש"ח)
תקציב מטחנה עד 1,500 ש"ח (אשמח להמלצה)
אם יש אפשרות להוזלה בקנייה בחו"ל עם שירות זמין בארץ, אשמח ללינק.
תודה רבה
אני מעוניין:
במכונה איכותית ומקצועית (יציבות בטמפרטורת החליטה ואם אפשר זמן חימום קצר).
אספרסו בלבד. אין אורחים.
קומפקטית. נכנסת למגרה נשלפת בארון - רוחב מקסימלי 40 ס"מ (גובה ועומק לא בעיה)
תקציב למכונה עד 7,000 ש"ח (אשמח ב 3,000 ש"ח)
תקציב מטחנה עד 1,500 ש"ח (אשמח להמלצה)
אם יש אפשרות להוזלה בקנייה בחו"ל עם שירות זמין בארץ, אשמח ללינק.
תודה רבה
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
ה-ECM שציינת היא מכונה עם ראש E61. מכונות כאלה לא מצטיינות בזמן חימום קצר. גם יציבת הטמפרטורה שלהן פחות טובה ממכונות עם ראש שצמוד לדוד. מכונה שמצטיינת בשני הדברים האלה ומתאימה מבחינת מימדים היא Ascaso Steel Uno PID. למיטב ידיעתי אפשר לקנות אותה רק ביבוא אישי.
הייתה לי כזאת.24/08/2022 13:03boren כתב: ה-ECM שציינת היא מכונה עם ראש E61. מכונות כאלה לא מצטיינות בזמן חימום קצר. גם יציבת הטמפרטורה שלהן פחות טובה ממכונות עם ראש שצמוד לדוד. מכונה שמצטיינת בשני הדברים האלה ומתאימה מבחינת מימדים היא Ascaso Steel Uno PID. למיטב ידיעתי אפשר לקנות אותה רק ביבוא אישי....
זה ממש לא בליגה של מכונות E61
-
אבי קפה
- חבר שרק התחיל

קודם כל, המון תודה רבה boren. אני חדש בתחום וקורא במקומות שונים באתר את שאתה כותב ואני משתאה בכל פעם מחדש מבקיאותך. סחטן. אחרי שראיתי את המלצותיך וקראתי על שתי המכונות. אני רוצה לוודא שלא אעשה טעות בבחירה, שהיא גם מפתה כספית (5000 ש"ח לקלסיקה מחיר היבוא אישי עם מיסים ו 3350 ש"ח לליט מה שיכול לאפשר לי תקציב מטחנה מוגדל לכ- 3000 ש"ח) .
אני לא צעיר (בן 64) ואני לא רוצה מכונה ראשונה. אני רוצה מכונה אחרונה. ועוד אוסיף שאני מבטל את רצוני בחימום מהיר. אני רוצה מכונה לאספרסו בלבד. מקצועית ויציבה בתוצאותיה המעולות בתקציב של עד 7000 ש"ח. אם אתה נשאר נאמן להמלצתך, אלך על הלליט שהיא גם מיובאת ארצה.
ומכאן שאלתי השנייה תהיה בעניין המטחנה. אני לא רוצה מטחנה ראשונה אלא אחרונה. אני רוצה אפשרות לתכנת את הכמות, מקצועית, שקטה ואם אפשר לא גדולה. ראיתי את המלצה כאן על eureka atom specialty 65 (כ- 3,300 ש"ח) שנראית לי, אך היא קצת גדולה. האם אתה מכיר אופציה מקבילה קצת קטנה יותר בגודלה? והאם אני יכול לקבל תוצאות טובות גם באופציה זולה יותר. סה"כ אטחון כ- 100 ג"ר ביום.
תודה רבה
אני לא צעיר (בן 64) ואני לא רוצה מכונה ראשונה. אני רוצה מכונה אחרונה. ועוד אוסיף שאני מבטל את רצוני בחימום מהיר. אני רוצה מכונה לאספרסו בלבד. מקצועית ויציבה בתוצאותיה המעולות בתקציב של עד 7000 ש"ח. אם אתה נשאר נאמן להמלצתך, אלך על הלליט שהיא גם מיובאת ארצה.
ומכאן שאלתי השנייה תהיה בעניין המטחנה. אני לא רוצה מטחנה ראשונה אלא אחרונה. אני רוצה אפשרות לתכנת את הכמות, מקצועית, שקטה ואם אפשר לא גדולה. ראיתי את המלצה כאן על eureka atom specialty 65 (כ- 3,300 ש"ח) שנראית לי, אך היא קצת גדולה. האם אתה מכיר אופציה מקבילה קצת קטנה יותר בגודלה? והאם אני יכול לקבל תוצאות טובות גם באופציה זולה יותר. סה"כ אטחון כ- 100 ג"ר ביום.
תודה רבה
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
אם אהבת את ההצעה ל ל pl91t, אתה יכול לשקול את אחותה הקטנה, pl81t. בייסיקלי זה אותה המכונה, רק עם דוד והספק מעט יותר קטנים (לא אמור להגביל אותך, כי כתבת "רק אספרסו" וגם "אין אורחים"). הבדל נוסף- גודל לא סטנדרטי של ראש בישול (57 mm במקום 58mm הסטנדרטיים). זה דווקא כן עלול להגביל, אם תרצה לקנות אקססוריז- המבחר משמעותית יותר קטן. מצד שני, עדיין אפשר למצוא כל מה שתצטרך בעליאקס, באיכות ומחירים סבירים. הייתרון מבחינתך הוא בחיסכון של כמה מאות שקלים טובות.
לגבי מטחנה. לפי ההכוונה שלך, ההמלצה המתבקשת מאילה ממש היא specialita eureka mignon. אני ממש יכול לסמן v בראש לכל סעיף בדרישות שציינת. תוכל לקנות אותה בערך בחצי מחיר, לעומת atom. נראה לי שיש אפילו אחד שמוכר אותה עכשיו בפורום.
לגבי מטחנה. לפי ההכוונה שלך, ההמלצה המתבקשת מאילה ממש היא specialita eureka mignon. אני ממש יכול לסמן v בראש לכל סעיף בדרישות שציינת. תוכל לקנות אותה בערך בחצי מחיר, לעומת atom. נראה לי שיש אפילו אחד שמוכר אותה עכשיו בפורום.
- boren
-
- חבר מביא חבר

הלליט PL91T לא נמכרת בארץ. אפשר לקנות אותה בכ-3000 ש"ח מאמזון גרמניה או אמזון צרפת, לפעמים בפחות. היתרונות שלה על הקלאסיקה הם בחימום המהיר, הקומפקטיות, יציבות הטמפרטורה וכמובן המחיר הנמוך יותר. החסרונות העקריים הם בכך שאי אפשר לחבר לה קיט בקרת זרימה, שאין לה את הנראות של מכונה עם ראש E61 (שהרבה מאוד אנשים אוהבים) ושהיא לא נמכרת בארץ. החלקים שלה אמורים להיות די גנריים ברובם, להוציא רכיב התצוגה (LCC), שאותו אפשר להזמין מחו"ל במידה ועולה הצורך.
לגבי מטחנה, חכה לדעתי שה-Eureka Mignon Libra תגיע לשוק. יש לה את כל היתרונות של ה-Mignon Specialita הפופולרית + שקילה אוטומטית שזה פיצ'ר ממש נהדר. יש לי מטחנה אחרת שכוללת את הפיצ'ר הזה (Baratza Sette 270Wi) וממש לא הייתי רוצה לוותר עליו. מה שכן, המטחנה שלי רועשת, אז לא הייתי ממליץ לך לקנות אותה אם חשובה לך הפעלה שקטה. עד שה-Libra תגיע לשוק הייתי ממליץ לך לקנות מטחנה ידנית טובה. זו השקעה של כמה מאות שקלים שיכול להיות שימושית בהרבה מצבים (טיולים, גיבוי למטחנה חשמלית, הפעלה בשעות מאוחרות) וכמובן ששום מטחנה חשמלית לא יכולה להיות שקטה באותה מידה כמו מטחנה ידנית. יש עכשיו סייל עם מבצעים מעולים באליאקספרס על מטחנות ידניות. אם זה רלוונטי אני יכול להמליץ על מטחנות ספציפיות.
לגבי מטחנה, חכה לדעתי שה-Eureka Mignon Libra תגיע לשוק. יש לה את כל היתרונות של ה-Mignon Specialita הפופולרית + שקילה אוטומטית שזה פיצ'ר ממש נהדר. יש לי מטחנה אחרת שכוללת את הפיצ'ר הזה (Baratza Sette 270Wi) וממש לא הייתי רוצה לוותר עליו. מה שכן, המטחנה שלי רועשת, אז לא הייתי ממליץ לך לקנות אותה אם חשובה לך הפעלה שקטה. עד שה-Libra תגיע לשוק הייתי ממליץ לך לקנות מטחנה ידנית טובה. זו השקעה של כמה מאות שקלים שיכול להיות שימושית בהרבה מצבים (טיולים, גיבוי למטחנה חשמלית, הפעלה בשעות מאוחרות) וכמובן ששום מטחנה חשמלית לא יכולה להיות שקטה באותה מידה כמו מטחנה ידנית. יש עכשיו סייל עם מבצעים מעולים באליאקספרס על מטחנות ידניות. אם זה רלוונטי אני יכול להמליץ על מטחנות ספציפיות.
אל תתייאש
בערך בגילך והשתדרגתי לא מזמן בקולה ג'ין.
אמרת לכל החיים? שתאריך ימים עם המכונה הזאת.
ECM Classika PID
איכות וקלאסה.
מטחנה יש לי את specialita eureka כיוון זמן מדויק ייתן כמות זהה. (צריך לכוון כשמחליפים פולים)
https://www.elektros.it/re/en/macchine- ... a-pid.html עם משלוח ומיסוי תגיע בערך ל 1300 יורו.
https://www.elektros.it/re/en/coffee_gr ... hrome.html עוד 470 יורו בערך.
ואתה מסודר להרבה זמן
בערך בגילך והשתדרגתי לא מזמן בקולה ג'ין.אמרת לכל החיים? שתאריך ימים עם המכונה הזאת.
ECM Classika PID
איכות וקלאסה.
מטחנה יש לי את specialita eureka כיוון זמן מדויק ייתן כמות זהה. (צריך לכוון כשמחליפים פולים)
https://www.elektros.it/re/en/macchine- ... a-pid.html עם משלוח ומיסוי תגיע בערך ל 1300 יורו.
https://www.elektros.it/re/en/coffee_gr ... hrome.html עוד 470 יורו בערך.
ואתה מסודר להרבה זמן
- boren
-
- חבר מביא חבר

במטחנות עם טיימר יש אתגר לקבל משקל דומה לא רק כשמחליפים פולים. גם כשהפולים מתיישנים צריך לשנות מדי פעם את עובי הטחינה וזה משפיע על הזמן שלוקח לקבל כמות קפה טחון נתונה.
ולגבי החלפת פולים, זה לא בהכרח דבר שקורה לעיתים רחוקות. כרגע אני משתמש בשלושה סוגי פולים (מונסון מלאבר, קולומביה מאדור מותסס ופולים נטולי קפאין). זו אחת הסיבות שבגללן אני בעיקר עושה סינגל דוזינג (שוקל כל מנת פולים לפני הטחינה), אבל גם שם המטחנה שלי מאוד נוחה והשקילה האוטומטית חוסכת לי את הצורך להתעסק עם מפוח. הסיבה היא שהמנות שאני שוקל כוללות חצי גרם יותר מהמשקל שהמטחנה מכוונת אליו (חצי גרם זה כמות האגירה של המטחנה). את החצי גרם הזה אני טוחן בלחיצת כפתור לפני שאני מכניס את המנה הבאה. ככה אין צורך לנקות את המטחנה (purge) בתחילת יום או אחרי שישבה כמה שעות. בסוף הטחינה של השוט הבא יישאר במטחנה ובין הפולים חצי גרם שייטחן לפני השוט הבא וחוזר חלילה.
ולגבי החלפת פולים, זה לא בהכרח דבר שקורה לעיתים רחוקות. כרגע אני משתמש בשלושה סוגי פולים (מונסון מלאבר, קולומביה מאדור מותסס ופולים נטולי קפאין). זו אחת הסיבות שבגללן אני בעיקר עושה סינגל דוזינג (שוקל כל מנת פולים לפני הטחינה), אבל גם שם המטחנה שלי מאוד נוחה והשקילה האוטומטית חוסכת לי את הצורך להתעסק עם מפוח. הסיבה היא שהמנות שאני שוקל כוללות חצי גרם יותר מהמשקל שהמטחנה מכוונת אליו (חצי גרם זה כמות האגירה של המטחנה). את החצי גרם הזה אני טוחן בלחיצת כפתור לפני שאני מכניס את המנה הבאה. ככה אין צורך לנקות את המטחנה (purge) בתחילת יום או אחרי שישבה כמה שעות. בסוף הטחינה של השוט הבא יישאר במטחנה ובין הפולים חצי גרם שייטחן לפני השוט הבא וחוזר חלילה.
- MotiSchenker
- חבר פעיל

קטונתי מלחלוק על דעת חכמים ומנוסים ממני, אבל בעיניי, צריך לשים גבול איפשהו. יש פה, לדעתי, בבירור עניין של תמורה שולית פוחתת על כל שקל נוסף של השקעה בציוד. כלומר, אני בשמחה מוותר על הדיוק של עד חצי גרם במקסימום ועושה סינגל דוזינג עם מפוח, כדי לחסוך כמה מאות שקלים (וכנראה יותר מאלף) בתמורה לפתרון טכנולוגי חדשני (libra). אבל כמובן, הכל עניין של טעם אישי ויכולת כלכלית.
אם מוותרים על פונקציה של תזמון ופועלים בשיטת הסינגל דוזינג, ה silenzio תעשה את העבודה בדיוק באותה רמה כמו specialita. כאן רמת החיסכון לעומת ה libra תהיה אפילו יותר גדולה. צריך לשאול, האם רמת דיוק נוספת, מעבר לטעות של חצי גרם, באמת שווה את ההשקעה?
אם מוותרים על פונקציה של תזמון ופועלים בשיטת הסינגל דוזינג, ה silenzio תעשה את העבודה בדיוק באותה רמה כמו specialita. כאן רמת החיסכון לעומת ה libra תהיה אפילו יותר גדולה. צריך לשאול, האם רמת דיוק נוספת, מעבר לטעות של חצי גרם, באמת שווה את ההשקעה?
- boren
-
- חבר מביא חבר

@MotiSchenker - אני חושב שפיספסת את הכוונה שלי. המטחנה שלי מיועדת לטחינה של פולים on-demand ישירות מההופר. זה נוח מאוד כשמארחים או כשטוחנים כמות גדולה ביום, כמו פותח הדיון שמתכוון לצרוך 100 גרם ביום. היתרון בשיטה שלי עם החצי גרם הוא שמטחנה שמיועדת במקור ל-on-demand עושה עבודה מצויינת גם בסינגל דוזינג, ועם מינימום טרחה (לא צריך מפוח).
לעומת זאת מטחנות שמיועדות במקור לסינגל דוזינג לא מתאימות ל-on-demand. האם גם ה-Libra (מטחנת on-demand) מסוגלת לעשות עבודה טובה בשתי צורות העבודה? לא בטוח. זה בעיקר תלוי ברמת האגירה שלה. על ה-Sette 270Wi אני יכול להמליץ בלב שלם לכל אחד מלבד למי שמחפש מטחנה שקטה (או למי שרוצה להמנע מהחלפת גיר פעם בשלוש~ארבע שנים). מכל בחינה אחרת היא מטחנה פנטסטית.
לעומת זאת מטחנות שמיועדות במקור לסינגל דוזינג לא מתאימות ל-on-demand. האם גם ה-Libra (מטחנת on-demand) מסוגלת לעשות עבודה טובה בשתי צורות העבודה? לא בטוח. זה בעיקר תלוי ברמת האגירה שלה. על ה-Sette 270Wi אני יכול להמליץ בלב שלם לכל אחד מלבד למי שמחפש מטחנה שקטה (או למי שרוצה להמנע מהחלפת גיר פעם בשלוש~ארבע שנים). מכל בחינה אחרת היא מטחנה פנטסטית.
- MotiSchenker
- חבר פעיל

@boren אני חושב ש libra (שלא ידעתי על קיומה, עד שקראתי את הפוסט שלך, תודה), פחות מתאימה לאבי, גם כי, כמו שציינת בעצמך, היא עדיין מכונת on demand. אדם ששותה 3-5 שוטים ביום, לא כדאי שימלא את כל ההופר. מצד שני, אם הוא לא ימלא את ההופר ויעשה סינגל דוזינג- אז זה די מייתר את הצורך בפונקציית השקילה במטחנה. ככה נראה לי לפחות.
אני לרגע לא מערער על איכותה של baratza sette, אבל כמו שכתבת, שקטה היא לא. היא גם לא כל כך קומפקטית. אבי כתב שהוא פסל את atom כי היא גדולה מדיי לטעמו. נראה לי שהמימדים של baratza לא פחות גדולים.
בלי קשר, ציינת את הפולים שאתה משתמש בהם ואני לא שמעתי על כאלה. תוכל לכתוב איפה אתה קונה אותם?
אני לרגע לא מערער על איכותה של baratza sette, אבל כמו שכתבת, שקטה היא לא. היא גם לא כל כך קומפקטית. אבי כתב שהוא פסל את atom כי היא גדולה מדיי לטעמו. נראה לי שהמימדים של baratza לא פחות גדולים.
בלי קשר, ציינת את הפולים שאתה משתמש בהם ואני לא שמעתי על כאלה. תוכל לכתוב איפה אתה קונה אותם?
- boren
-
- חבר מביא חבר

אם פותח הדיון מתכוון לצרוך 100 גרם ביום של סוג אחד של פולים מטחנת on-demand תהיה הרבה יותר הגיונית. סינגל דוזינג עדיף כשצורכים כמות קטנה ביום או כשמחליפים לעיתים קרובות בין סוגים שונים של פולים. אני שמח שהמטחנה שלי מתאימה לשתי צורות העבודה ומשתמש בשתיהן (סינגל דוזינג ביום יום, on-demand כשמארח). גם ב-on-demand לא ממלאים את כל ההופר אלא את הכמות שמתכוונים לצרוך בפרק זמן של יום או יומיים.
לגבי הפולים שאני שותה, מדובר בפולים ירוקים שאני קונה בקבוצת רכישה וקולה בבית עם Gene Cafe. אלה הפולים שהזכרתי:
Colombia Fruta Madura Collective #2 Washed - Extended Fermentation
Monsoon Malabar AA
נטול קפאין בשיטת Swiss Water
יש לי בבית סוגים נוספים של קפה ירוק. בכל רגע נתון יש לי בין 3 ל-4 סוגים של קפה קלוי. חלקם מאוכסנים במיכלי AirScape, חלקם (אלה שבשימוש פחות תדיר) במבחנות במקפיא.
לגבי הפולים שאני שותה, מדובר בפולים ירוקים שאני קונה בקבוצת רכישה וקולה בבית עם Gene Cafe. אלה הפולים שהזכרתי:
Colombia Fruta Madura Collective #2 Washed - Extended Fermentation
Monsoon Malabar AA
נטול קפאין בשיטת Swiss Water
יש לי בבית סוגים נוספים של קפה ירוק. בכל רגע נתון יש לי בין 3 ל-4 סוגים של קפה קלוי. חלקם מאוכסנים במיכלי AirScape, חלקם (אלה שבשימוש פחות תדיר) במבחנות במקפיא.
MotiSchenker כתב:
"קטונתי מלחלוק על דעת חכמים ומנוסים ממני, אבל בעיניי, צריך לשים גבול איפשהו" ואני מצטרף אליו.
יש מי שהגבול הוא בקפסולות, יש מי שבמכונה אוטומטית טוחנת, יש מי שבמכונה ידנית ויש מי שממשיך לפרמטרים נוספים (סינגל דוזינג, בקרת זרימה ועוד ועוד).
כותב האשכול מציין שהוא חדש בתחום. לדעתי כדאי להתחיל בבסיס טוב כפי שביקש, לראות האם זה מתאים לו. להשתדרג תמיד אפשר אבל לא הכרחי.
"קטונתי מלחלוק על דעת חכמים ומנוסים ממני, אבל בעיניי, צריך לשים גבול איפשהו" ואני מצטרף אליו.
יש מי שהגבול הוא בקפסולות, יש מי שבמכונה אוטומטית טוחנת, יש מי שבמכונה ידנית ויש מי שממשיך לפרמטרים נוספים (סינגל דוזינג, בקרת זרימה ועוד ועוד).
כותב האשכול מציין שהוא חדש בתחום. לדעתי כדאי להתחיל בבסיס טוב כפי שביקש, לראות האם זה מתאים לו. להשתדרג תמיד אפשר אבל לא הכרחי.
- boren
-
- חבר מביא חבר

אני גם מסכים. לכן לדעתי ה-PL91T היא אופציה מעולה, וגם ה-PL81T היא אחלה בחירה אם התקציב בעייתי (לא נראה שזה המקרה כאן). אני ממש לא רואה שום סיבה להוציא עוד 2000 ש"ח עבור מכונה עם ראש E61. אם בקרת זרימה תהפוך לצורך בעתיד תמיד אפשר לשדרג.
לגבי מטחנה, נראה לי חבל לקנות מטחנה כמו ה-Specialita כשבכמה מאות שקלים יהיה אפשר בקרוב לקנות את ה-Libra. אולי אני קצת מוטה בדיעה שלי כי יש לי מטחנה עם שקילה אוטומטית ואני הרבה יותר נהנה ממנה מהמטחנה הקודמת שלי שהשתמשה בטיימר (אם כי זה לא ההבדל היחידי בין שתיהן). אני לא חושב שכדאי לפותח הדיון ללכת על מטחנת סינגל דוזינג כשהוא מתכוון לצרוך 100 גרם קפה ביום. אם התקציב הוא מגבלה אז אפשר לקנות מטחנה ידנית לסינגל דוזינג ומטחנת on-demand חשמלית זולה (למשל Sage BCG820 או Sette 30) ולהנות משני העולמות העולמות במחיר יחסית נמוך, אבל אני חושב שפותח הדיון מכוון למטחנה טובה אחת ומוכן לשלם על זה.
לגבי מטחנה, נראה לי חבל לקנות מטחנה כמו ה-Specialita כשבכמה מאות שקלים יהיה אפשר בקרוב לקנות את ה-Libra. אולי אני קצת מוטה בדיעה שלי כי יש לי מטחנה עם שקילה אוטומטית ואני הרבה יותר נהנה ממנה מהמטחנה הקודמת שלי שהשתמשה בטיימר (אם כי זה לא ההבדל היחידי בין שתיהן). אני לא חושב שכדאי לפותח הדיון ללכת על מטחנת סינגל דוזינג כשהוא מתכוון לצרוך 100 גרם קפה ביום. אם התקציב הוא מגבלה אז אפשר לקנות מטחנה ידנית לסינגל דוזינג ומטחנת on-demand חשמלית זולה (למשל Sage BCG820 או Sette 30) ולהנות משני העולמות העולמות במחיר יחסית נמוך, אבל אני חושב שפותח הדיון מכוון למטחנה טובה אחת ומוכן לשלם על זה.
-
אבי קפה
- חבר שרק התחיל

תודה רבה לכולם. כפי שאמרתי לעיל, בעניין המכונה אני אלך על הלליט pl91t. האתר הזול שמצאתי למכונה הוא ביוון https://www.barista.gr/el/lelit-pl91t והמחיר + הובלה 843 יורו (ואני מבין שאני צפוי לעוד כ- 20% מיסוי בארץ). האם למישהו יש הסתייגות מהאתר, בטרם אזמין?
לגבי המטחנה, אני באפס הבנה בתחום. האם יש מקום מומלץ של הסבר על מטחנות ואיך טוחנים, כדי שאוכל להבין את כל המושגים עליהם אתם מדברים?
מה סדר גודל הזמן של ההמתנה לליברה? האם יש הערכה לגבי מחירה?
ושוב תודה על המסלול המקוצר להבנה הנדרשת שאני זוכה לה.
לגבי המטחנה, אני באפס הבנה בתחום. האם יש מקום מומלץ של הסבר על מטחנות ואיך טוחנים, כדי שאוכל להבין את כל המושגים עליהם אתם מדברים?
מה סדר גודל הזמן של ההמתנה לליברה? האם יש הערכה לגבי מחירה?
ושוב תודה על המסלול המקוצר להבנה הנדרשת שאני זוכה לה.