חיבור כבלים מרסיבר לרמקולים איזה צד הוא פלוס?
שלום אני חדשה בפורום ולמרות שאני מנתקת ומחברת חלקי מערכת כבר הרבה שנים נדמה לי שהפעם התבלבלתי בחיבור רמקולים לרסיבר ואני מבקשת את עזרתכם. לכל כבל יש שני קצוות כשאחד מהם עם פס לבן והשני כולו שחור. אין להם בננה אלא חוטי נחושת שנכנסים לפתח מיוחד ברמקול מצד אחד וברסיבר מהצד השני. הםא הצד עם הפס הלבן הוא פלוס? ומתחבר לסוייץ' אדום ברמקול? אני מקווה שהבנתם את ההסבר שלי. הרמקול שלי הוא boose והרסיבר Nad 7020i קצת ישן אבל מצויין ואמין
תודה
תודה
בגדול .... בכבל עצמו .. הצבעים הם לנוחות ולמען הסדר הטוב.
מה שחשוב שאם הכנסת צבע X למינוס ברסיבר .. אותו צבע X ב,צד השני ,יכנס למינוס של הרמקול.
אם הכבל שלך שחור ולבן.. תתיחסי ללבן כאדום כלומר לפלוס ברמקול ולפלוס ברסיבר.
ולשחור כשחור !
הכי חשוב האחידות !
בהצלחה....
מה קורה שהכבל כולו באותו צבע ?
אם החיבור לא יהיה תואם, האם אקבל סאונד ? האם זה יכול לגרום לנזק לרמקול או למגבר ?
מה שחשוב שאם הכנסת צבע X למינוס ברסיבר .. אותו צבע X ב,צד השני ,יכנס למינוס של הרמקול.
אם הכבל שלך שחור ולבן.. תתיחסי ללבן כאדום כלומר לפלוס ברמקול ולפלוס ברסיבר.
ולשחור כשחור !
הכי חשוב האחידות !
בהצלחה....
מה קורה שהכבל כולו באותו צבע ?
אם החיבור לא יהיה תואם, האם אקבל סאונד ? האם זה יכול לגרום לנזק לרמקול או למגבר ?
turtlen77,
לפי התאור שלך, את יכולה לחבר בבטחה! השחור עם הפס הלבן הוא במקרה הזה מסמל + שזה גם הצבע האדום.
לפי התאור שלך, את יכולה לחבר בבטחה! השחור עם הפס הלבן הוא במקרה הזה מסמל + שזה גם הצבע האדום.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
.
במקרה כזה אני משתמש ברב-מודד. אם הכבל הוא ארוך מדי ובלי סימונים כלשהם או כאשר ישנם כמה כבלים שעוברים יחד בתוך תעלה משותפת, אז אין דרך יותר קלה מרב-מודד עם אופצית הצפצוףמה קורה שהכבל כולו באותו צבע ?...
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אוקיי,תודה.
יש לי את הרב-מודד הזה (אני לא יודע אם הוא מצפצף כמו של ויק
, אבל בכל זאת הוא מודד) ..תוכלו לתת לי הסבר קצר מה אני צריך למדוד ? מה יגיע מהפלוס מה מהמינוס ?
חייב לוודא חיבור נכון של האחוריים שלי......
יש לי את הרב-מודד הזה (אני לא יודע אם הוא מצפצף כמו של ויק
חייב לוודא חיבור נכון של האחוריים שלי......
נערך לאחרונה על ידי syntaxix3 ב 29/08/2005 10:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
syntaxix3,
אל תעשה שום מדידה כאשר הרסיבר דלוק, כי אם בטעות תשים את הרב-מודד במצב זרם, אתה עלול לקצר את מוצא הרסיבר.
הבדיקה שדובר עליה פה, היא בדיקה של זהוי וסימון שני קצוות של כבל ללא סימון יצרן, בדיוק כפי שמרטין הסביר.
אל תעשה שום מדידה כאשר הרסיבר דלוק, כי אם בטעות תשים את הרב-מודד במצב זרם, אתה עלול לקצר את מוצא הרסיבר.
הבדיקה שדובר עליה פה, היא בדיקה של זהוי וסימון שני קצוות של כבל ללא סימון יצרן, בדיוק כפי שמרטין הסביר.
שמוליק ו.
רק הערה קצרה: רמקול מופעל ע"י זרם חילופין לכן אין שם לא "פלוס" ולא "מינוס". מה שחשוב – ששני הרמקולים יהיו באותו המופע (פאזה), אחרת יתרחש קיזוז בחלק מהתדירויות (במיוחד בנמוכות כי שם הפרשי מופע בין הרמקולים זניחים).
אוקיי, זה מה שאני מנסה לעשות.. רק לא הבנתי בדיוק איך !
הבנתי לבדוק שהכבל "משוחרר" (לא מחובר לכלום) , -אז מה שמרטין אמר למעשה זה ,שלכל חוט בכבל (הכבל עצמו מורכב מ-2 חוטים) תיהיה התנגדות שונה ועפ"י זיהוי ההתנגדות אתאים צמד ?
הבנתי לבדוק שהכבל "משוחרר" (לא מחובר לכלום) , -אז מה שמרטין אמר למעשה זה ,שלכל חוט בכבל (הכבל עצמו מורכב מ-2 חוטים) תיהיה התנגדות שונה ועפ"י זיהוי ההתנגדות אתאים צמד ?
אף אחד לא התכוון לזה. תעשה דבר פשוט: לפני שתתחיל לחבר כבל (או לפני שתשחיל אותו בתוך התעלה) אתר עם רב מודד את התחלה וסוף של אותו גיד.
1.בחר את אחד הגידים של הכבל וסמן את אחד הקצבות שלו מצד אחד ( תדביק איזושהי מדבקה או סמן עם מרקר בלתי מחיק).
2.כוון את רב-מודד למדידת ההתנגדות (לסקלה x1).
3. חבר את הקצה המסומן לאחד החיבורים של רב מודד.
4. חבר את החיבור השני של רב-מודד לגידים מהצד השני של הכבל - קודם לראשון, אח"כ - (עם עדיין יהיה צורך) לשני.
5.סמן גיד שאיתו תקבל קריאה "אפס" (או קרובה ל"אפס").
זהו! עכשיו הכבל שלך מסומן.
1.בחר את אחד הגידים של הכבל וסמן את אחד הקצבות שלו מצד אחד ( תדביק איזושהי מדבקה או סמן עם מרקר בלתי מחיק).
2.כוון את רב-מודד למדידת ההתנגדות (לסקלה x1).
3. חבר את הקצה המסומן לאחד החיבורים של רב מודד.
4. חבר את החיבור השני של רב-מודד לגידים מהצד השני של הכבל - קודם לראשון, אח"כ - (עם עדיין יהיה צורך) לשני.
5.סמן גיד שאיתו תקבל קריאה "אפס" (או קרובה ל"אפס").
זהו! עכשיו הכבל שלך מסומן.
syntaxix3,
אני מאמין שפונקצית הצפצוף נמצאת גם ברב-מודד שלך. זה יחסוך לך המון כאב ראש תאמין לי:)
אם תוכל להעלות תמונה שלו
אני מאמין שפונקצית הצפצוף נמצאת גם ברב-מודד שלך. זה יחסוך לך המון כאב ראש תאמין לי:)
אם תוכל להעלות תמונה שלו