ראוטר במקום tp link vr600 לסיבים בזק
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
אני גם עברתי השבוע מ-VDSL לסיבים של בזק
עם הראוטר שלי , שהוא כמו שלך
הכל עובד מצויין, לקח דקות בודדות להגדיר ולחבר.
SFP + ממיר מדיה אופטי של TP-LINK ומשם כבל רשת ל-VR600.
למה זוועתי?
למה זוועתי?
אחרי שהגדרת לא צריך גם שיעשו קינפוג מהצד שלהם?17/08/2022 22:51elad919 כתב: אני גם עברתי השבוע מ-VDSL לסיבים של בזק
למה זוועתי?...
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
לא, אין הגדרות מהצד שלהם.
בזק מתקינים לך את הסיבים
הטכנאי מאקטב את ה-SFP (אותו הוא מביא לך כשהוא מגיע) במערכות שלהם. הוא בודק שיש תקשורת והולך.
הוא לא יגדיר לך או יחבר את הנתב הפרטי שלך.
אחרי שהוא הולך, אתה לוקח את ה-SFP שאליו מחובר הסיב האופטי, מכניס אותו לתוך המקום במתאם מדיה אופטי שקנית
למתאם האופטי יש כניסה של כבל רשת רגיל, אתה מחבר כבל רשת ממנו לתוך הכניסה שעליה כתוב WAN בנתב VR600
תסתכל מאחורה, יש 4 כניסות רשת בנתב, על אחת מהן כתוב "WAN/LAN". - זה המקום אליו אתה מחבר את הכבל.
אתה נכנס להגדרות של הנתב > ADVANCED (למעלה) > Operation Mode
ושם אתה משנה ל-Wireless Router Mode.
אחרי ששינית, אתה הולך בצד שמאל בתפריט ל-INTERNET
מוחק את החיבור DSL הקיים שלך.
ובוחר שוב ב-ADD
מוסיף חיבור חדש
מוודא שהחיבור הוא PPPOE
מזין שם משתמש + סיסמה.
וזהו, SAVE למטה. הנתב יפעיל את עצמו מחדש.
הכל אמור לעבוד.
בזק מתקינים לך את הסיבים
הטכנאי מאקטב את ה-SFP (אותו הוא מביא לך כשהוא מגיע) במערכות שלהם. הוא בודק שיש תקשורת והולך.
הוא לא יגדיר לך או יחבר את הנתב הפרטי שלך.
אחרי שהוא הולך, אתה לוקח את ה-SFP שאליו מחובר הסיב האופטי, מכניס אותו לתוך המקום במתאם מדיה אופטי שקנית
למתאם האופטי יש כניסה של כבל רשת רגיל, אתה מחבר כבל רשת ממנו לתוך הכניסה שעליה כתוב WAN בנתב VR600
תסתכל מאחורה, יש 4 כניסות רשת בנתב, על אחת מהן כתוב "WAN/LAN". - זה המקום אליו אתה מחבר את הכבל.
אתה נכנס להגדרות של הנתב > ADVANCED (למעלה) > Operation Mode
ושם אתה משנה ל-Wireless Router Mode.
אחרי ששינית, אתה הולך בצד שמאל בתפריט ל-INTERNET
מוחק את החיבור DSL הקיים שלך.
ובוחר שוב ב-ADD
מוסיף חיבור חדש
מוודא שהחיבור הוא PPPOE
מזין שם משתמש + סיסמה.
וזהו, SAVE למטה. הנתב יפעיל את עצמו מחדש.
הכל אמור לעבוד.
אזל במלאי ברוב החנויות, יש לכאורה כמה שמוכרות ב-50% יותר יקר ומעלה (150 שח בערך) - אבל לך תדע אם בכלל יש להן במלאי או שהן סתם ימרחו אותך שבוע/שבועיים עד שבאמת יגיע22/08/2022 15:26Avi_h כתב: תודה על המענה המפורט.
לצערי אין בבזק את הממיר האופטי. היכן קונים? או האם יש ראוטר שיכול לקבל חיבור מה SFP?...
בכל מקרה לא חסרות חנויות שמוכרות את זה (גם אין להן כרגע במלאי)
לגבי ראוטר שיכול לקבל חיבור אופטי --- קיים, אבל אלה בד"כ ראוטרים לא לשימוש ביתי ולכן גם יהיו לך סתם יקרים יותר ללא סיבה.
אני אישית משתמש בנתב AX20 של TPLINK ומאוד מרוצה ממנו - המעבר מ-VDSL2 לסיבים לקח בדיוק 10 שניות איתו
נשגבת מבינתי ההתנהלות הזו שלהם - יש גם את המדיניות של "לא למכור למי שלא לקוח בזק" וכו' -22/08/2022 18:28Avi_h כתב: הצלחתי למצוא ממיר אחרון בבאג ב99 ש"ח.
בבזק סטור סירבו למכור לי מתאם SFP לפני שאחזיר את הראוטר כלומר להשאר בלי אינטרנט ולנסוע פעמיים לחנות....
זה כסף --
איזו חברה רציונאלית מוותרת על ההזדמנות לעשות כסף מלמכור מוצר שעולה להם עולה 10 או 20 ש"ח בהזמנה של עשרות אלפי יחידות - ב-180 ש"ח היחידה?
להבנתי ה־SFP הוא בהשאלה בחינם, התשלום הזה הוא על ממיר מדיה למי שאין לו.22/08/2022 20:10Avi_h כתב: יכול לנייד לפרטנר. הם רוצים 5 ש"ח כל חודש על הSFP. לא אסון סתם מעצבן
בבזב"ל משלמים על הציוד גם אם לא לוקחים....