פוסט דיס-המלצה על StockX (לא ממליץ!)
-
kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
האתר StockX בטח מוכר לכל מי שיש לו ילד או ילדה מתבגרים בקטע של נעליים מיוחדות ואו כמו
שהילדים אוהבים לכנות אותם "נדירות" או דגם "לאספנים", ואו רוצה לקנות אלקטרוניקה או משהו אקזוטי אחר
מדובר באתר אמריקאי שהוא בעצם סוג של Market Place שמתווך בין מוכרים
לקונים ומבצע בדיקת-אמינות למוצרים בשביל להבטיח שלא מדובר בזיוף,
ועוד בדיקות שונות, מוכרים שם המון דברים שונים וכמעט מכל הבא ליד
אבל בעיקר נעליים "מיוחדות", הייתרון לעומת Ebay הם מבטיחים שלא מדובר בזיוף ויש כמעט תמיד את המידה.
היופי באתר לפחות לפי הפרסומים שאפשר לתת הצעות BID על כל מוצר ואפשר גם לקנות ישר
במחיר המוצע, ולשלם ולקבל את המוצר, לפי StockX המחיר שהם מציגים בתשלום הוא סופי וכולל
את המשלוח למדינת-היעד, מיסים, עמלות, ממש שירות Door 2 Door כמו אמאזון.
לאחרונה השלמתי שם קניה של נעליים בסכום של 1,300 ₪ בשביל המתבגר במשפחה שנמצא
חזק בקטע של נעליים והשלים את הסכום הדרוש מעבר למה שאנחנו ההורים תרמנו.
בסיכום הוצג לי המחיר, דמי-טיפול, משלוח, ועוד... שילמתי וחיכיתי.
StockX בחרו להשתמש ב UPS למשלוח, שלחו את זה מארה"ב לגרמניה, בגרמניה החבילה
נארזה מחדש (לא עברה במרכז מיון) אלא נשלחה לסניף של StockX הגרמני, ומשם אלי
להפתעתי UPS דורשים ממני לשחרור החבילה 324 ₪ דמי-טיפול והשאר מיסים והיטלים,
בבירור שעשיתי מול UPS הסתבר שהשולח StockX בחר בשיטת משלוח בה המקבל (אני)
משלם את כל המיסים וההיטלים וזאת למרות ש StockX גבו אותם מראש והם גם שולמו להם.
אין ולא הייתה לי כל טענה ל UPS הם קיבלו חבילה להעביר מנקודה א' לנקודה ב'
תחת תנאים מסויימים אותם קבע השולח (StockX) וביצעו במהירות ויעילות מרשימה יש לציין!
אבל וזה אבל גדול ומכאן מגיעה הדיס-המלצה, קשה עד בלתי-אפשרי להתלונן ואו לתקשר
עם שירות-הלקוחות של StockX הלקוח מתקשר עם BOT שמפנה ל FAQ כתובים ומתוסרטים מראש ולא
מכסים את הבעיה הספציפית, מיילים שנשלחים ל Support לא מקבלים מענה ואו מקבלים מענה
לאחר שבוע בממוצע (אני למשל עוד ממתין מיום שלישי שעבר שיחזרו אלי בנוגע לשילוח ואין קול
ואין עונה), אין CHAT, ואין איך להגיע לנציג אנושי בכלל, ממש סבוך לא ידידותי, ולא אינטואטיבי,
כשכבר מגיעות תשובות מהם הם לקוניות, לא נוגעות לשאלה ואו תורמות לפתרון הבעיה,
בקיצור אני הפעם "אכלתי אותה" ושילמתי את הכופר רק בשביל לא לאכזב את המתבגר
אבל מקווה שמי מהקהילה שיגיע למצב שלי ויחשוב להזמין משם משהו (לא רק נעליים)
יחשוב פעמיים.
בברכת קניה מוצלחת בפעם הבאה...
שהילדים אוהבים לכנות אותם "נדירות" או דגם "לאספנים", ואו רוצה לקנות אלקטרוניקה או משהו אקזוטי אחר
מדובר באתר אמריקאי שהוא בעצם סוג של Market Place שמתווך בין מוכרים
לקונים ומבצע בדיקת-אמינות למוצרים בשביל להבטיח שלא מדובר בזיוף,
ועוד בדיקות שונות, מוכרים שם המון דברים שונים וכמעט מכל הבא ליד
אבל בעיקר נעליים "מיוחדות", הייתרון לעומת Ebay הם מבטיחים שלא מדובר בזיוף ויש כמעט תמיד את המידה.
היופי באתר לפחות לפי הפרסומים שאפשר לתת הצעות BID על כל מוצר ואפשר גם לקנות ישר
במחיר המוצע, ולשלם ולקבל את המוצר, לפי StockX המחיר שהם מציגים בתשלום הוא סופי וכולל
את המשלוח למדינת-היעד, מיסים, עמלות, ממש שירות Door 2 Door כמו אמאזון.
לאחרונה השלמתי שם קניה של נעליים בסכום של 1,300 ₪ בשביל המתבגר במשפחה שנמצא
חזק בקטע של נעליים והשלים את הסכום הדרוש מעבר למה שאנחנו ההורים תרמנו.
בסיכום הוצג לי המחיר, דמי-טיפול, משלוח, ועוד... שילמתי וחיכיתי.
StockX בחרו להשתמש ב UPS למשלוח, שלחו את זה מארה"ב לגרמניה, בגרמניה החבילה
נארזה מחדש (לא עברה במרכז מיון) אלא נשלחה לסניף של StockX הגרמני, ומשם אלי
להפתעתי UPS דורשים ממני לשחרור החבילה 324 ₪ דמי-טיפול והשאר מיסים והיטלים,
בבירור שעשיתי מול UPS הסתבר שהשולח StockX בחר בשיטת משלוח בה המקבל (אני)
משלם את כל המיסים וההיטלים וזאת למרות ש StockX גבו אותם מראש והם גם שולמו להם.
אין ולא הייתה לי כל טענה ל UPS הם קיבלו חבילה להעביר מנקודה א' לנקודה ב'
תחת תנאים מסויימים אותם קבע השולח (StockX) וביצעו במהירות ויעילות מרשימה יש לציין!
אבל וזה אבל גדול ומכאן מגיעה הדיס-המלצה, קשה עד בלתי-אפשרי להתלונן ואו לתקשר
עם שירות-הלקוחות של StockX הלקוח מתקשר עם BOT שמפנה ל FAQ כתובים ומתוסרטים מראש ולא
מכסים את הבעיה הספציפית, מיילים שנשלחים ל Support לא מקבלים מענה ואו מקבלים מענה
לאחר שבוע בממוצע (אני למשל עוד ממתין מיום שלישי שעבר שיחזרו אלי בנוגע לשילוח ואין קול
ואין עונה), אין CHAT, ואין איך להגיע לנציג אנושי בכלל, ממש סבוך לא ידידותי, ולא אינטואטיבי,
כשכבר מגיעות תשובות מהם הם לקוניות, לא נוגעות לשאלה ואו תורמות לפתרון הבעיה,
בקיצור אני הפעם "אכלתי אותה" ושילמתי את הכופר רק בשביל לא לאכזב את המתבגר
אבל מקווה שמי מהקהילה שיגיע למצב שלי ויחשוב להזמין משם משהו (לא רק נעליים)
יחשוב פעמיים.
בברכת קניה מוצלחת בפעם הבאה...
נערך לאחרונה על ידי kaplaey2 ב 17/08/2022 16:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: פוסט דיס-המלצה על StockX
תודה רבה , מידע חיוני וטוב שישתפת , שירות לקוחות הוא נדרש וחבל לדעת שכשיש צורך בו הוא לא נותן מענה מספק ואתה נאצץ לשלם כופר לחרות השילוח , ניקח זאת בחשבון להזמנה הבאה .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78765
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
-
kaplaey2
-
- חבר ותיק

- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
אכן מבאס שאין שירות נורמלי. מאד לא אמריקאי מצדם. אני נתקלתי פעמיים בחודש האחרון בתקלות, פעם עם אמזון קנדה (מישהו הצליח להשיג פרטי אשראי של אישתי ולעשות בעזרתם מנוי פריים) והם זיכו אותי בכל הסכום בלי שאלות, ולאחרונה עם ebay (מוכר שפשוט לא שלח את המוצר) וגם שם קיבלתי את כל הכסף בחזרה בלי שום בעיה. מרגיז.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78765
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
תבדיל בין עלויות שילוח, לדמי טיפול של המשלח המקומי.16/08/2022 15:26kaplaey2 כתב: היופי באתר לפחות לפי הפרסומים שאפשר לתת הצעות BID על כל מוצר ואפשר גם לקנות ישר
את המשלוח למדינת-היעד, מיסים, עמלות, ממש שירות Door 2 Door כמו אמאזון....
אתה כמובן לא שילמת את עלויות השילוח. אלו שולמו על ידי המוכר.
אבל,
כל מוצר המשוחרר כיבוא אישי בעל ערך של מעל 75$ חייב במע"מ כחוק.
חישוב המיסים עפ"י חוק הינו על בסיס ערך המוצר (כפי שהוצהר ע"י השולח) פלוס ערך ההובלה וביטוח
לצורך שחרור טובין מהמכס ע"פ חוק ישנם תשלומים למספר גורמים שצריך לקחת בחשבון:
– מיסים (מע"מ, מכס, מס קניה וכדומה) ישולמו לרשות המיסים
– אגרות (דמי אחסון, אגרת מחשב, אגרת ביטחון וכדומה) ישולמו למסופי המטען, רשות שדות התעופה וכדומה
– עמלות (דמי טיפול ושחרור, עמילות מכס וכדומה ) ישולמו לחברות הבלדרות , לשכת המסחר, עמילי מכס וכדומה
אם היית רוכש מוצר בעלות נמוכה מ- 75 דולר, לא היית משלם מיסים, אגרות ועמלות, ומשכך לא היית מוסיף גרוש נוסף מעבר למה ששלמת ברכישה.
חוץ מאמזון (שלמעשה גובים ממך מראש על הכל) ולמעשה שולחים במשלוח שנקרא בשפה המקצועית DDP, אני לא מכיר כמעט אף אתר אחר שעושה זאת !
למעשה כל האתרים משתמשים במשלוח שנקרא DAP. כל נושא המשלוח עליהם, אבל זה לא כולל שום מס (במדינת היעד), שום הוצאות על תקינה (אם תתבקש להוציא כזאת) ושום דמי שחרור ע"י חברת הבלדרות ועוד ועוד...הם משלמים רק על שמשלוח בלבד !
לפי דעתי שילמת לאתר שלהם רק עבור הסחורה והמשלוח עצמו. לא ברור לי מה הם מכנים דמי טיפול, אבל זו זכותם וכנראה שמדובר למשל על דמי אריזה וכו'.
כמובן כשזה הגיע לארץ, UPS דרשו את דמי השחרור שלהם (שאגב במשך השנים ירדו למחירים מצחיקים בשונה למה שמשלמים למשל בתי עסק) ומע"מ, על נעליים נדמה לי שאין מסי קניה או מכסים אחרים.
במשלוחים שעולים על $75 תקפיד שלא ישלחו עם חברות בלדרות (UPS, DHL, FEDEX), שכן הן בדרך כלל יקרות יותר מהשימוש בחברת דואר קונבנציונלית.
למעשה כל האתרים משתמשים במשלוח שנקרא DAP. כל נושא המשלוח עליהם, אבל זה לא כולל שום מס (במדינת היעד), שום הוצאות על תקינה (אם תתבקש להוציא כזאת) ושום דמי שחרור ע"י חברת הבלדרות ועוד ועוד...הם משלמים רק על שמשלוח בלבד !
לפי דעתי שילמת לאתר שלהם רק עבור הסחורה והמשלוח עצמו. לא ברור לי מה הם מכנים דמי טיפול, אבל זו זכותם וכנראה שמדובר למשל על דמי אריזה וכו'.
כמובן כשזה הגיע לארץ, UPS דרשו את דמי השחרור שלהם (שאגב במשך השנים ירדו למחירים מצחיקים בשונה למה שמשלמים למשל בתי עסק) ומע"מ, על נעליים נדמה לי שאין מסי קניה או מכסים אחרים.
במשלוחים שעולים על $75 תקפיד שלא ישלחו עם חברות בלדרות (UPS, DHL, FEDEX), שכן הן בדרך כלל יקרות יותר מהשימוש בחברת דואר קונבנציונלית.
-
kaplaey2
-
- חבר ותיק

חבר, האתר משלח DDP, זה ברור ומוצהר שם! לא התבלבלתי ואני לא צריך לשלם כלום לאף אחד, בדיוק כמו באמאזוןתבדיל בין עלויות שילוח, לדמי טיפול של המשלח המקומי.אתה כמובן לא שילמת את עלויות השילוח. אלו שולמו על ידי המוכר.אבל,כל מוצר המשוחרר כיבוא אישי בעל ערך של מעל 75$ חייב במע"מ כחוק.חישוב המיסים עפ"י חוק הינו על בסיס ערך המוצר (כפי שהוצהר ע"י השולח) פלוס ערך ההובלה וביטוחלצורך שחרור טובין מהמכס ע"פ חוק ישנם תשלומים למספר גורמים שצריך לקחת בחשבון:– מיסים (מע"מ, מכס, מס קניה וכדומה) ישולמו לרשות המיסים– אגרות (דמי אחסון, אגרת מחשב, אגרת ביטחון וכדומה) ישולמו למסופי המטען, רשות שדות התעופה וכדומה– עמלות (דמי טיפול ושחרור, עמילות מכס וכדומה ) ישולמו לחברות הבלדרות , לשכת המסחר, עמילי מכס וכדומהאם היית רוכש מוצר בעלות נמוכה מ- 75 דולר, לא היית משלם מיסים, אגרות ועמלות, ומשכך לא היית מוסיף גרוש נוסף מעבר למה ששלמת ברכישה....
DDP = Delivered Duty Paid
-
kaplaey2
-
- חבר ותיק

StockX משלחים ב DDP כפי שעניתי ל lasik, יש פה עניין כנראה עם התחנות שהחבילה עברה בדרך...חוץ מאמזון (שלמעשה גובים ממך מראש על הכל) ולמעשה שולחים במשלוח שנקרא בשפה המקצועית DDP, אני לא מכיר כמעט אף אתר אחר שעושה זאת !...
היא נשלחה מארה"ב למשרדים שלהם בגרמניה עם UPS שם היא נארזה מחדש ונשלחה לישראל עם UPS
זאת לא הזמנה ראשונה מהם, ההבדל הוא שההזמנות הקודמות הגיעו עם DHL ללא שום בעיה.
כרגע אפס תקשורת או תגובה מהשירות לקוחות שלהם (דממה מוחלטת למרות שעברו שבועיים ושלחתי מספר מיילים)
התחנה הבאה הגשת תלונה רשמית ב econsumer.gov בארה"ב.
נערך לאחרונה על ידי kaplaey2 ב 21/08/2022 14:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
kaplaey2
-
- חבר ותיק

1. נכון ולא נכון, כפי שנאמר מתכוון להגיש נגדם תלונה באתר המסחר האמריקאי, נראה איך יתקדם שם!21/08/2022 15:35Arie10 כתב: אם החלטת לקבל את החבילה אין לך כל כך מה לעשות.
אני היתי מסרב לקבל את החבילה ומבקש לקבל את הכסף בחזרה....
2. מעורב פה מתבגר בסיפור שהנעליים מומנו חלקית מהכסף שלו, האקסטרא 99$ מול האכזבה שלו, עשיתי החלטה!
עדיין לא ענית על כל עניין ה DDP.
הפכתי את האתר שלהם ולא מוצא שהם גובים ממך על הכל ושולחים לך ב"מודל של אמזון"...
יש לך אולי את החשובנית ששילמת, כדי שנראה איך היא נראית ? כמובן שתשחיר אם אתה רוצה את השם והכתובת.
הפכתי את האתר שלהם ולא מוצא שהם גובים ממך על הכל ושולחים לך ב"מודל של אמזון"...
יש לך אולי את החשובנית ששילמת, כדי שנראה איך היא נראית ? כמובן שתשחיר אם אתה רוצה את השם והכתובת.