שדרוג Netgear Nighthawk R7000 לרשת בייתית..המלצות?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
ב7 שנים האחרונות מותקן אצלינו R7000 (עם קושחה מקורית מעודכנת) שסה"כ משמש יפה את בני הבית - 2מבוגרים שעובדים מהבית ושני מתבגרים (קונסולה, פרטנרTV ומחשב סלוני מחוברים בכבל, וכ 5-6צרכנים אלחוטיים כמעט בכל רגע נתון..בעיקר ניידים ,סטרימינג, עבודה ומשחקים..לא משהו כבד מידי).
חלק מהמכשירים האלחוטיים מתחברים עדיין ב2.4G (תקןN) ובערך שליש עדכניים יותר ומתחברים ב 5G (ותומכים תאורטית בwifi6 כשיגיע).
לאחרונה, לרגל חוסר יציבות בחיבור בעיקר ושני הורים שעובדים מהבית שדרגנו למהירות 1G (סיב פרטנר) ונראה שהראוטר כבר לא מצליח להתגבר על זה.
חיבור חוטי לא מצליח לתת מלוא רוחב הפס וגם האלחוטיים לא...(גג 400M בחיבור AC אלחוטי קרוב ל5G)
בנוסף יש חוסר יציבות וניתוקים מהאינטרנט כמעט כל יום (יש מצב שזה קשור לתשתית ולא לראוטר - למרות שפרטנר טוענים אחרת..לא קונה את זה..כי הרשת הבייתית נשארת יציבה ..אבל החיבור החוצה נופל...הסתובבו כאן טכנאים כמה פעמים... אז אני שוקל שדרוג ולו בשביל להיות בטוח שזה לא הצד שלי...).

עדכנתי את הגדרות הQOS למהירות החדשה מה ששיפר קצת..וגם ביטול שלו...

כרגע אני מתלבט האם לשדרג לראוטר חדש מהיר יותר וכזה שתומך ב wifi6 ויכולות עדכניות - שיקח אותנו גם לעתיד (למשל Asus RT-AX82U או אפילו Asus RT-AX86U).
או האם לנסות לפני כן קושחה חלופית מומלצת שתנצל טוב יותר את יכולות החומרה של ה R7000 ?
בעיקר נראה שכרגע נקודת התורפה היא מגבלות בהגדרת QOS ושימוש ברוחב הפס המקסימאלי המתאפשר?
(עיקר השימוש הוא סטרימינג\נטפליקס, שיחות זום בעבודה וגיימינג על שני מחשבים מחוברים אלחוטית וקונסולה מחוברת חוטית).

המלצות?

תודה מראש,
גל

נ.ב.- האם שווה להמתין מעט לראוטרים בתקן 6E ובינתיים לנסות קושחא חלופית? או שזה עוד רחוק מלהכנס לקונצנזוס? האם ייתכן שראוטרים מהסוג שהזכרתי יוכלו לתמוך בזהבשדרוג קושחה? או שזו חומרה אחרת לגמרי?
לא חושב שאזדקק לזה בזמן הקרוב..אבל רוכש ראוטר איכותי למספר שנים קדימה אז שיהיה כבר...

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2666
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 350 פעמים

שליחה #2 

Qos קצת מיותר ברוחב פס של 1GB
אבל גם אם לא, אין סיכוי שראוטר כזה יחזיק qos במהירות כזאת (אולי אם זה qos "טיפש").
הייתי מנסה לפני הכל איפוס של הראוטר והגדרה מחדש עם הפעלה של מינימום פיצ'רים בראוטר למעט כמובן מה שהכרחי.

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

14/08/2022 13:54  
OMRIJ כתב:
Qos קצת מיותר ברוחב פס של 1GB
אבל גם אם לא, אין סיכוי שראוטר כזה יחזיק qos במהירות כזאת (אולי אם זה qos "טיפש").
הייתי מנסה לפני הכל איפוס של הראוטר והגדרה מחדש עם הפעלה של מינימום פיצ'רים בראוטר למעט כמובן מה שהכרחי.
...
אכן ביטלתי את הQOS ושאר דברים מיותרים... תהיתי אם יש קושחה חלופית שתאפשר ביצועים טובים יותר?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2666
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 350 פעמים

שליחה #4 

קושחות צד שלישי יתנו לך הרבה יותר פונקציות, אבל בד"כ לא שיפור בביצועים.
היצרן משתמש בכל מיני טכניקות offload שברוב המקרים הם בקוד סגור (ובלעדיהם אין סיכוי להתקרב למהירות של 1 ג'יגה עם מעבד כזה).
זה מכשיר מבוסס Broadcom אז אולי עם dd-wrt תוכל להפעיל חלק מההאצות הנ"ל. אבל לא שם הייתי מחפש את הפתרון.

kmvsbemjammmawhezw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #5 

קח ציוד של פרטנר, ככה שאם יש ניתוקים זה באשמתם.
אם יש ניתוקים, תבקש זיכוי יחסי.
אחרי שאתה עם ציוד שלהם חודש והכל תקין, תקנה נתב משלך, בתקציב של 70$ אפשר למצוא נתבים מעולים ותחזיר להם את כל הציוד.
כולל Wifi6. יש פה הרבה המלצות Hauwei/redmi/xiaomi בגדול הם די דומים, תקרא מה אנשים פה כותבים.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #6 

Ubiquiti Dream Router, תהנה.

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #7 

לפני שנתיים בערך שדרגתי את ה R7000 ל- Huawei AX3
יש לי פרו בסלון ורגיל בממד.
יש פחות פיצ'רים מתקדמים מה- R7000, אבל מה שיש מספיק לי.
יש קליטה בכל הבית.
מקבל 800 - 900 ב WIFI6 במחשב הנייד ו 600-700 בטלפון.

חוץ מהמחשב הנייח והסטרימר בסלון הכל מחובר ב WIFI

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #8 

אני עם r7000 וקושחת fresh tomato ומצליח להגיע לגיגה בלי בעיה. הייתי צריך לשנות הגדרה אחת (אבדוק אח״כ מה היא אבל גם חיפוש בגוגל ימצא)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”