והחלטה על חריגה, של כמעט שלוש אלף שקל, מהתקציב המקורי שלי.
החלטתי על רכישה, של מקרן מדגם NEC HT410, אך רגע לפני יש לי עוד מספר שאלות, שאני מקווה לקבל בהן מענה מאנשים שכבר רכשו דגם זה ויש להם ניסיון בשטח. (להבדיל מתשובות שאני מקבל מסוכני מכירות או לחילופין מהיצרן)
קודם כל מספר פרטים:
א. מקרן זה מיועד לחדר שאורכו כשלוש וחצי מטר, על ארבע מטר.
ב. חדר זה ניתן להחשכה מוחלטת.
ג. מקרן זה מיועד להקרין בעיקר סרטים מהמחשב, מכרטיס ראדון 9800PRO של ATI, או לחילופין מנגן DIVX של APEX2102.
ד. מעת לעת ברצוני להוציא את המקרן להקרנה בחצר בזמן שאני עושה על האש עם חברים וכיוצא בזה.
ולהלן השאלות:
א. ידוע לי כי הדגם המצויין לעיל, משווק מזה זמן מה. וברצוני לדעת אם הוא לא מפגר ברמתו הטכנולוגית ממקרנים אחרים באותו דרגת מחיר. והאם הדגם VT-470, הוא הדור החדש שלו?
ב. האם דגם מקרן זה, הוא האידיאלי באותו דרגת מחיר לעבוד עם הכרטיס הגראפי המצויין מעלה. ואם כן/לא באיזה חיבור לכרטיס הכי כדאי להשתמש S-VIDEO/DVI בהתחשב בזה שאני הולך לחבר חיווט באורך של כ-5 מטר, ואם האיכות של השידור יורדת עם הארכת אורך הכבל?
ג. בנוגע להקרנה בחצר בה התאורה מהרחוב היא דלה ביותר, האם ניתן להקרין בצורה סבירה על הקיר/משטח הקרנה תחת כיפת השמים עם דגם זה?
ד. בנוגע למשטח הקרנה, הבנתי שיש מספר סוגים לבן/ אפור, החזר הקרנה, וכו'. לדגם זה מהו האידיאל?
ה. בנוגע להחזקה שוטפת של המקרן. בעבר שמעתי על סיפורים של אנשים אשר קנו מקרנים זולים בהם המאוורר לא היה מתאים לקירור המנורה ולאחר מספר חודשים המנורה נשרפה. ולשאלתי האם צריך או מומלץ לנקות אחת לחודשיים עם אוויר דחוס בסביבת המאוורר ואם יש לכם עוד המלצות מועילות בנוגע להחזקה של המקרן ניקוי עינית וכו'.
ו. ובכלל המלצות אחרות לגבי מה שציינתי מעלה כולל דגמים אחרים באותה קבוצת מחיר. יעשו אותי יותר ממאושר