מעבר לבזק בינלאומי פייבר
היי,
אני מחובר כיום דרך סלקום על תשתית GPON ומעוניין לעבור לבזק בינ"ל.
כרגע אני מחובר עם ראוטר פרטי (ER-X) וממיר אופטי (ONT) של נוקיה שסלקום סיפקה לי.
הבנתי שאם ארצה להתחבר לבזק בינ"ל, אצטרך SFP מבזק ו ONT עם כניסת SFP. באתר של בזק סטור יש ONT של TPLINK mc220l, עם SFP Port.
כמה שאלות שאשמח אם מישהו יוכל לענות עליהן:
1. אני מניח שאם בזק מוכרת את ה ONT של TPLINK, לא אמורה להיות בעיית תאימות ל SFP שהם מוכרים (אם למישהו יש לינק לSFP, אשמח, כי משום מה אני לא מוצא אותו באתר)?
2. כרגע יש לי כבל LC-SC/APC שמחובר מהשקע בקיר ל ONT של סלקום (NOKIA). האם הכבל הזה יתאים ל SFP? ואם לא, האם בזק מספקת את הכבל ברכישה של SFP?
תודה מראש
אני מחובר כיום דרך סלקום על תשתית GPON ומעוניין לעבור לבזק בינ"ל.
כרגע אני מחובר עם ראוטר פרטי (ER-X) וממיר אופטי (ONT) של נוקיה שסלקום סיפקה לי.
הבנתי שאם ארצה להתחבר לבזק בינ"ל, אצטרך SFP מבזק ו ONT עם כניסת SFP. באתר של בזק סטור יש ONT של TPLINK mc220l, עם SFP Port.
כמה שאלות שאשמח אם מישהו יוכל לענות עליהן:
1. אני מניח שאם בזק מוכרת את ה ONT של TPLINK, לא אמורה להיות בעיית תאימות ל SFP שהם מוכרים (אם למישהו יש לינק לSFP, אשמח, כי משום מה אני לא מוצא אותו באתר)?
2. כרגע יש לי כבל LC-SC/APC שמחובר מהשקע בקיר ל ONT של סלקום (NOKIA). האם הכבל הזה יתאים ל SFP? ואם לא, האם בזק מספקת את הכבל ברכישה של SFP?
תודה מראש
נערך לאחרונה על ידי starman73 ב 13/08/2022 13:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
נכון, אבל אני יותר נוטה לבדוק את האופציה האחרת, אפילו שהיא יקרה יותר.11/08/2022 14:05integral כתב: אתה לא חייב לקנות ג'יביק אפשר מודם ZTE שזול משמעותית:
viewtopic.php?f=62&t=374641...
ניסיתי לדלות מידע פה ושם, אבל לא מצאתי תשובות קונקרטיות.
תודה בכל אופן.
גם אני לא בדיוק הבנתי איזה ציוד צריך יחד עם ה-ZTE במקום האופציה היקרה יותר.11/08/2022 17:34starman73 כתב: נכון, אבל אני יותר נוטה לבדוק את האופציה האחרת, אפילו שהיא יקרה יותר.
ניסיתי לדלות מידע פה ושם, אבל לא מצאתי תשובות קונקרטיות.
תודה בכל אופן....
המגשר האופטי וה-SFP עדין צריך לא?11/08/2022 18:53integral כתב: שום דבר, זה מודם במצב ברידג', נכנס כבל אופטי, יוצא כבל רשת ממנו לראוטר ובראוטר מגדירים חייגן עם היוזר והסיסמא בבזב"ל. צריך כמובן את עזרת מחלקת הדיגיטל שלהם להצמיד אותו לסיב שלך מול בזק....
את הכבל האופטי קונים מבזקסטור או עליאקספרס? ואני מניח שאת ה-ZTE עדיף לקנות כ-APC?11/08/2022 19:59integral כתב: צריך רק כבל אופטי שבבזק/בזב"ל הוא APC. אם ה ZTE הוא UPC כמו אצלי אז צריך גם מתאם מנקבה APC לזכר UPC. אם ה ZTE הוא APC אז לא צריך מתאם....
למען האמת, אני בדיוק מנסה להסיג את הקושחה אשר ברשימה הלבנה של בזק עבור אותו מכשיר שער של ZTE (F601, למי שעוד לא בדק), כדי שתהיה אפשרות לקנות את המכשיר מאיזה מוכר שרוצים, גם אם לא מגיע עם אותה הקושחה, כיוון שתהיה פשוט אפשרות לצרוב לו את הקושחה (בינתיים, אני צריך למצוא זמן מתאים להתקשר למספר נייד אישי של מישהו בסין שיש לו את הקובץ, כדי לבקש ממנו שישלח לי אותו או שיעלה למרשתת).
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
תעדכן אם תשיג. איך נכנסים אליו?11/08/2022 22:27moriel5 כתב: למען האמת, אני בדיוק מנסה להסיג את הקושחה אשר ברשימה הלבנה של בזק עבור אותו מכשיר שער של ZTE (F601, למי שעוד לא בדק), כדי שתהיה אפשרות לקנות את המכשיר מאיזה מוכר שרוצים, גם אם לא מגיע עם אותה הקושחה, כיוון שתהיה פשוט אפשרות לצרוב לו את הקושחה (בינתיים, אני צריך למצוא זמן מתאים להתקשר למספר נייד אישי של מישהו בסין שיש לו את הקובץ, כדי לבקש ממנו שישלח לי אותו או שיעלה למרשתת)....
נכנסים למה? לממשק של מכשיר השער, או איך פותחים ומגיעים ללוח שלו?...
עדיין אין לי את ה- ZTE F601, אני ממתין עם ההזמנה עד שתהיה לי את הקושחה המתאימה (בין אם זה קובץ השדרוג, או גיבוי מיחידה של מישהו אחר), ואנחנו בבית כנראה נתחבר באמצעות שרת ביתי (מַשְׁדֶּר-מַקְלֶט, כנראה שעם מַשְׁדֶּר-מַקְלֶט מבזק, יש לנו כבר את ה- G-010S-Q (בעל ערכת שבבים של רִילְטָק, ה- RTL9601C1, כפי שראיתי כאשר פתחתי אותו והסתכלתי על הלוח שלו), כרטיס רשת Y40PH של דֶּל (ערכת שבבים BCM57810S של בְּרוֹדְּקוֹם) ודֶּל אוֹפּטִיפּלֶקְס 790 SFF (אני גם צריך לחתוך מארז של אוֹפְּטִיפְּלֶקְס 3020 SFF ולהכניס לתוכו לוח אם Q77H2-AD של ECS/וֶרִיטוֹן X6620G של אֵייסֶר שישמש כשרת נוסף, עם כרטיס רשת SFP סיני עם ערכת שבבים i210AS של אִינְטֶל (ווידאתי שזה לא זיוף, אם כי זה גם לא כרטיס רשמי) אשר ישמש בתוך הרשת עצמו).
הייתי בטוח שכל הדגמים שלהם מגיעים עם APC, אבל אז נתקלתי ב UPC. אגב, שתי שאלות:11/08/2022 19:59integral כתב: צריך רק כבל אופטי שבבזק/בזב"ל הוא APC. אם ה ZTE הוא UPC כמו אצלי אז צריך גם מתאם מנקבה APC לזכר UPC. אם ה ZTE הוא APC אז לא צריך מתאם....
1. ווידאת קודם עם המוכר שזו גרסת ה FW הנכונה?
2. אתה מרוצה באופן כללי? אין בעיות של מהירות, תקיעות, או במילים אחרות, אם נעזוב לרגע את המחיר - אתה ממליץ?
אשמח אם תעדכן פה כשישתנה משהו.11/08/2022 22:27moriel5 כתב: למען האמת, אני בדיוק מנסה להסיג את הקושחה אשר ברשימה הלבנה של בזק עבור אותו מכשיר שער של ZTE (F601, למי שעוד לא בדק), כדי שתהיה אפשרות לקנות את המכשיר מאיזה מוכר שרוצים, גם אם לא מגיע עם אותה הקושחה, כיוון שתהיה פשוט אפשרות לצרוב לו את הקושחה (בינתיים, אני צריך למצוא זמן מתאים להתקשר למספר נייד אישי של מישהו בסין שיש לו את הקובץ, כדי לבקש ממנו שישלח לי אותו או שיעלה למרשתת)....
תודה