מעבר (אולי) ל pfSense
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
נפלו לידי שני מחשבים קטנים (i3, 4 RAM), חשבתי להשמיש אחד מהם כראוטר pfSense.
היום אני עם dd-wrt על 1900ACS, מחובר לקו 1g סימטרי, מותקן openvpn על שרת (מחשב נפרד) לצורך גלישה דרך הבית כשצריך.
כדאי? סתם אוברקיל? יש יתרונות מובהקים למעבר ל pfSense או שהראוטרים הטובים היום (נניח ואשדרג) נותנים מענה?
הבנתי שלא ניתן להתקין כ docker וכנראה שלא אוכל להתקין שום דבר בנוסף, כלומר - המחשב יהיה אך ורק ראוטר ולא מעבר. נכון?
תודה לעוזרים
היום אני עם dd-wrt על 1900ACS, מחובר לקו 1g סימטרי, מותקן openvpn על שרת (מחשב נפרד) לצורך גלישה דרך הבית כשצריך.
כדאי? סתם אוברקיל? יש יתרונות מובהקים למעבר ל pfSense או שהראוטרים הטובים היום (נניח ואשדרג) נותנים מענה?
הבנתי שלא ניתן להתקין כ docker וכנראה שלא אוכל להתקין שום דבר בנוסף, כלומר - המחשב יהיה אך ורק ראוטר ולא מעבר. נכון?
תודה לעוזרים
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
ממליץ בחום09/08/2022 15:17PCingAddict כתב: נפלו לידי שני מחשבים קטנים (i3, 4 RAM), חשבתי להשמיש אחד מהם כראוטר pfSense.
תודה לעוזרים...
אני עם נתב כזה מזה 5 שנים (DIY - מבוסס AMD בהשקעה של כ 800 שקל אם אני לא טועה ) שלדעתי מעולם לא עלה מעבר להילוך שני
מריץ 3 חיבורי VPN ועוד שלל תופינים וכאמור העסק עף!
המינוס היחידי הוא מן הסתם עלות החשמל (במקרה שלי PSU צנוע ביותר) -- לי אישית זה לא ממש מזיז אבל כמובן לשיקולך.
שני דגשים אם תחליט ללכת על הפרוייקט -
--- תשקיע בכרטיס רשת טוב (מבוסס אינטל כמובן) רצוי 4 פורטים (על כל הרחבה שלא תבוא...) - נשמע יקר ? כרטיסים כאלו נמכרים לפי "משקל" ב eBay
--- אל תשבור את הראש עם נושאי WiFi ברמת נתב ה pfSense ! נתב -> סוויצ' -> AP ... וזהו ..
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
מומלץ מאוד
אבל כמו שנאמר מדובר בראוטר שהוא יותר firewall, אין לו יכולות WIFI וגם אם תקנה איזה מודול זה לא יעבוד טוב, אז צריך AP חיצוני שיחובר אליו
אם אין לך סוויץ מנוהל אז אתה צריך שני כרטיסי רשת פיזיים במחשב, אחד לLAN אחד לWAN
ומהLAN סוויץ כלשהו או ראוטר שתהפוך לAP ואז תחבר את שאר המכשירים אליו בכבלים.
מבחינת התקנה זה או על מחשב ייעודי לו, או שאפשר על VM אבל זה למתקדמים יותר, אם יש לך ידע וכוח לנסות לך על זה.
מבחינת משאבים הוא לא חזיר וגם מחשב "חלש" יעבוד אחלה.
ממליץ מאוד על wireguard בשביל "VPN" לרשת
אבל כמו שנאמר מדובר בראוטר שהוא יותר firewall, אין לו יכולות WIFI וגם אם תקנה איזה מודול זה לא יעבוד טוב, אז צריך AP חיצוני שיחובר אליו
אם אין לך סוויץ מנוהל אז אתה צריך שני כרטיסי רשת פיזיים במחשב, אחד לLAN אחד לWAN
ומהLAN סוויץ כלשהו או ראוטר שתהפוך לAP ואז תחבר את שאר המכשירים אליו בכבלים.
מבחינת התקנה זה או על מחשב ייעודי לו, או שאפשר על VM אבל זה למתקדמים יותר, אם יש לך ידע וכוח לנסות לך על זה.
מבחינת משאבים הוא לא חזיר וגם מחשב "חלש" יעבוד אחלה.
ממליץ מאוד על wireguard בשביל "VPN" לרשת
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

תודה!
גם היום אני עם ap נפרד ל WiFi, לא משתמש בזה של הראוטר.
חשבתי לקנו
כרטיס 2.5g עם 2 יציאות או יותר. באמת ראיתי המון ב eBay.
יש המלצות למשהו ספציפי? אני צריך low profile.
חשבתי לקנו
יש המלצות למשהו ספציפי? אני צריך low profile.
היה לי PFSENSE 12 שנה
פיירוול פשוט פצצה,וניסיתי גם אחרים כמו מיקרוטיק סופוס וכ''ו.
בסוף נשארתי עם PFSENSE.
ה PFSENSE לא יודע לעבוד עם כרטיסי WIFI למיניהם
אז אתה חייב איזה AP וסוויטץ',אם יש לך מקום וארון תקשורת
זה אחלה של פתרון.
מישהו שאני מכיר ביקש שאני יעזור לו להרים PFSENSE לעסק.
כי לקנות פיירוול קנייני כמו פורטיגייט ביחד עם רישוי מגיע לאלפי שקלים.
הלך הביא שרת פיצה DELL יחסית חדש שמתי כרטיס רשת SFP
כרטיס רשת RJ45 התקנתי PFSENSE על רייד 5 שהיה לשרת
וואלה קו סימטרי של 500 ובערך 70-80 חיבורי STS השרת לא מצליח לעבור
את ה 10-15 אחוז עבודה של מעבד תחת עומס.
ויש עוד כי 10 משתמשי VPN שמתחברים לשרת.
יש מלא תוספים שאפשר להוריד ולהגדיר
המומלצים זה PFBLOCKER SURICATA רק בישביל להגדיר את SURICATA
צריך לדעת אחרת אהת עלול לנעול את העצמך בחוץ
פיירוול פשוט פצצה,וניסיתי גם אחרים כמו מיקרוטיק סופוס וכ''ו.
בסוף נשארתי עם PFSENSE.
ה PFSENSE לא יודע לעבוד עם כרטיסי WIFI למיניהם
אז אתה חייב איזה AP וסוויטץ',אם יש לך מקום וארון תקשורת
זה אחלה של פתרון.
מישהו שאני מכיר ביקש שאני יעזור לו להרים PFSENSE לעסק.
כי לקנות פיירוול קנייני כמו פורטיגייט ביחד עם רישוי מגיע לאלפי שקלים.
הלך הביא שרת פיצה DELL יחסית חדש שמתי כרטיס רשת SFP
כרטיס רשת RJ45 התקנתי PFSENSE על רייד 5 שהיה לשרת
וואלה קו סימטרי של 500 ובערך 70-80 חיבורי STS השרת לא מצליח לעבור
את ה 10-15 אחוז עבודה של מעבד תחת עומס.
ויש עוד כי 10 משתמשי VPN שמתחברים לשרת.
יש מלא תוספים שאפשר להוריד ולהגדיר
המומלצים זה PFBLOCKER SURICATA רק בישביל להגדיר את SURICATA
צריך לדעת אחרת אהת עלול לנעול את העצמך בחוץ
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
יש לי כבר שנה PGSENSE על מחשב דור 4 והוא רץ פצצה.
מבחינת טופולוגיית רשת:
כרטיס רשת ONBOARD משמש לטובת חיבור ה-WAN ל-מודם.
כרטיס רשת נוסף לטובת VLANS של המחשב הבייתי והשרת (TURENAS)
כרטיס רשת נוסף לטובת VLANS של מוצרי האלחוט שלי (מתגי בית חכמים, שואב אבק רובוטי, מזגנים,טלוויזיות ומובייל - לכל קטגורייה ה-VLAN שלה).
הכל עובר דרך מתג מנוהל. בעבר היה לי גם שרת PRTG שאיתו הייתו דוגם את ניצול רוחב הפס ופרוטוקול SFLOW שמציג את "השיחות" בין היעדים והמקור, אך ביטלתי אותו באופן זמני. אל המתג גם מחובר AP של חברת ARUBA שרכשתי בזמנו מ-KSP.
מה שכן חסר לי כיום, זה זמן להתעסק עם PFSENSE כדי למצות את הפוטנציאל האדיר של המערכת הזו. כרגע לא מותקן שום דבר בנוסף חוץ מהתוכנה וחוקה בסיסית.
מומלץ למי שבאמת אוהב להתעסק, כדאי לצפות בסרטוני הדרכה.
מבחינת טופולוגיית רשת:
כרטיס רשת ONBOARD משמש לטובת חיבור ה-WAN ל-מודם.
כרטיס רשת נוסף לטובת VLANS של המחשב הבייתי והשרת (TURENAS)
כרטיס רשת נוסף לטובת VLANS של מוצרי האלחוט שלי (מתגי בית חכמים, שואב אבק רובוטי, מזגנים,טלוויזיות ומובייל - לכל קטגורייה ה-VLAN שלה).
הכל עובר דרך מתג מנוהל. בעבר היה לי גם שרת PRTG שאיתו הייתו דוגם את ניצול רוחב הפס ופרוטוקול SFLOW שמציג את "השיחות" בין היעדים והמקור, אך ביטלתי אותו באופן זמני. אל המתג גם מחובר AP של חברת ARUBA שרכשתי בזמנו מ-KSP.
מה שכן חסר לי כיום, זה זמן להתעסק עם PFSENSE כדי למצות את הפוטנציאל האדיר של המערכת הזו. כרגע לא מותקן שום דבר בנוסף חוץ מהתוכנה וחוקה בסיסית.
מומלץ למי שבאמת אוהב להתעסק, כדאי לצפות בסרטוני הדרכה.
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

כנראה שגם אצטרך להחליף את המתגים הנוכחיים למנוהלים. מתחיל להיות סיפור יקר 
חשבתי להחליף את ה AP האלחוטי הנוכחי באחד שתומך POE ואז לקנות מתגים מתאימים.
תודה לכולם על העצות, אשמח ללינקים לקניה של כרטיסים או חומרות אחרות.

תודה לכולם על העצות, אשמח ללינקים לקניה של כרטיסים או חומרות אחרות.
- sigamore
- חבר מביא חבר

אין צורך (בהכרח) לעבור למתגים מנוהלים !!! ... שוב -- אם תסביר בקווים כלליים מה התוכנית / הפרישה המיועדת יהיה קל יותר להמליץ.10/08/2022 8:41PCingAddict כתב: כנראה שגם אצטרך להחליף את המתגים הנוכחיים למנוהלים. מתחיל להיות סיפור יקר
תודה לכולם על העצות, אשמח ללינקים לקניה של כרטיסים או חומרות אחרות....
בנושא הכרטיס --
1. https://www.ebay.com/itm/142005102278?e ... SwG4Zdcf73
2. https://www.ebay.com/itm/185207970709?h ... SwUORgogPs
** שים לב שכרטיס 2 תומך ב 10GB ... אישית לי אין נסיון עם הכרטיסים האלו
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

תודה על הלינקים.
כרטיס 10G יודע לתת 1/2.5/10? כלומר - אם הראוטר הנוכחי שלי יתן 2.5, אני אקבל 2.5, או שמדובר על 1 או 10 ולכן אקבל את הנמוך מביניהם?
הרעיון הכללי - ראוטר > מתג > WiFi, בדיוק כמו שיש היום. חשבתי לעבור למנוהלים בשביל לקבל יותר שליטה על הרשת, אבל זה באמת לא הכרחי.
כרגע המכשירים בבית תומכים במקסימום 1G כך שאין צורך בשדרוג של המתגים עבורם, אבל יש תכנון לעבור ל WiFi6 או 6E אם אמצא דיל טוב, כך שאוכל להנות ממהירות פנימית גבוהה מ 1G באלחוט.
בנוסף, אם אשדרג את הציוד אוכל להיות בטוח שאין לי חסמים ברשת הפנימית בשביל לקבל את מלוא רוחב הפס (1G) שיש לי החוצה.
כרטיס 10G יודע לתת 1/2.5/10? כלומר - אם הראוטר הנוכחי שלי יתן 2.5, אני אקבל 2.5, או שמדובר על 1 או 10 ולכן אקבל את הנמוך מביניהם?
הרעיון הכללי - ראוטר > מתג > WiFi, בדיוק כמו שיש היום. חשבתי לעבור למנוהלים בשביל לקבל יותר שליטה על הרשת, אבל זה באמת לא הכרחי.
כרגע המכשירים בבית תומכים במקסימום 1G כך שאין צורך בשדרוג של המתגים עבורם, אבל יש תכנון לעבור ל WiFi6 או 6E אם אמצא דיל טוב, כך שאוכל להנות ממהירות פנימית גבוהה מ 1G באלחוט.
בנוסף, אם אשדרג את הציוד אוכל להיות בטוח שאין לי חסמים ברשת הפנימית בשביל לקבל את מלוא רוחב הפס (1G) שיש לי החוצה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
אם רוצים מכשיר הכי פשוט וזול לצורך של שימוש ב pfSense ברשת ביתית, אז יש ים של מכשירים סינים מורכבים ב ALIEXPRESS, שמתאימים לכל צורך. למשל יש מכשיר כזה: שכולל 4 כרטיסי רשת של 2.5GB של INTEL ומעבד N6005, שעד כמה שהוא חלש בקני מידע של היום, אבל עדיין הוא יהיה יותר חזק מהמעבד I3 מדור שמונה או לפני זה. גם מכשיר כזה עם זיכרון של 16GB ועם NVME של 256GB יעלה פחות מ 1300 ש''ח עם משלוח לישראל.09/08/2022 20:20PCingAddict כתב: תודה!
חשבתי לקנו
יש המלצות למשהו ספציפי? אני צריך low profile....
- sigamore
- חבר מביא חבר

מסכים לגמרי !! אמנם יורדת פה חדוות ה DIY אבל הפתרון אלגנטי ושלם.10/08/2022 10:30sys_admin כתב: אם רוצים מכשיר הכי פשוט וזול לצורך של שימוש ב pfSense ברשת ביתית, אז יש ים של מכשירים סינים מורכבים ב ALIEXPRESS, שמתאימים לכל צורך. למשל יש מכשיר כזה: שכולל 4 כרטיסי רשת של 2.5GB של INTEL ומעבד N6005, שעד כמה שהוא חלש בקני מידע של היום, אבל עדיין הוא יהיה יותר חזק מהמעבד I3 מדור שמונה או לפני זה. גם מכשיר כזה עם זיכרון של 16GB ועם NVME של 256GB יעלה פחות מ 1300 ש''ח עם משלוח לישראל....
העניין הוא שיש ברשותו כבר חומרה זמינה ואז למעשה הדבר היחיד שצריך להוסיך הוא כרטיס רשת טוב .. דילמה
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

נראה מדהים!10/08/2022 10:30sys_admin כתב: אם רוצים מכשיר הכי פשוט וזול לצורך של שימוש ב pfSense ברשת ביתית, אז יש ים של מכשירים סינים מורכבים ב ALIEXPRESS, שמתאימים לכל צורך. למשל יש מכשיר כזה: שכולל 4 כרטיסי רשת של 2.5GB של INTEL ומעבד N6005, שעד כמה שהוא חלש בקני מידע של היום, אבל עדיין הוא יהיה יותר חזק מהמעבד I3 מדור שמונה או לפני זה. גם מכשיר כזה עם זיכרון של 16GB ועם NVME של 256GB יעלה פחות מ 1300 ש''ח עם משלוח לישראל....
צריך ללכת על מוכר מסויים או שכולם אותו דבר?
אבל למה pfSense ולא OPNSense?...
OPNSense יותר טוב, מבוסס על הגירסה האחרונה של FreeBSD, עם ממשק משתמש מעודכן ומודרני ומתעדכן בתדירות גבוהה בהרבה.
עברתי לפני יותר משנה מ-pfSense ל-OPNsense ואני מאוד מרוצה (בשניהם ההתקנה הייתה על חומרה יעודית מאותה חברה של תוכנת הפיירוול).
https://opnsense.org
Batnun
.
OPNSense יותר טוב, מבוסס על הגירסה האחרונה של FreeBSD, עם ממשק משתמש מעודכן ומודרני ומתעדכן בתדירות גבוהה בהרבה.
עברתי לפני יותר משנה מ-pfSense ל-OPNsense ואני מאוד מרוצה (בשניהם ההתקנה הייתה על חומרה יעודית מאותה חברה של תוכנת הפיירוול).
https://opnsense.org
Batnun
.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
אפשר ללכת על כל מוכר שיש לו את מוצר. רק צריך לבחור את הרכיבי חומרה המדוברים. למשל כאן:...
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... -recommend
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

10/08/2022 14:53zovirax כתב: @Batnunמה הכוונה ? רכשת מהם Appliance?
בעבר חשבתי על המעבר, האיש הזה הוריד אותי מזה...
רכשתי מ-pfSense את ה-SG-5100, השתמשתי בו כשנתיים, ולפני קצת יותר משנה רכשתי מ-OPNSense את ה-DEC850. כמובן שאת שניהם ניתן להתקין על חומרה גנרית. OPNSense עשוי לתמוך ביותר סוגי חומרה (למשל כרטיסי רשת קוית או אלחוטית) כיוון שהוא מבוסס על הגירסה האחרונה של FreeBSD, גירסה 13.1, כש-pfSense עדיין מבוסס על גירסה 12.3.
הבחור הזה קצת משוחד... יש לו עשרות רבות של סרטונים על pfSense - למעשה זה עיקר הערוץ שלו. לא אתפלא אם הוא גם מקבל מהם תשלום כלשהו על קידום מכירות. תבדוק בתגובות לסרטון הזה כמה מהמגיבים עברו ל-OPNSense.
בנוסף, pfSense ידועים במשחק המלוכלך שלהם, למשל:
https://opnsense.org/opnsense-com
הם גם עשו פדיחה רצינית ביותר עם גירסה שלהם ל-WireGuard על FreeBSD/pfSense (ואחרי החשיפה כמובן ירדו מזה):
https://arstechnica.com/gadgets/2021/03 ... close-call
OPNSense הוא fork של pfSense, שגם הוא למעשה fork של m0n0wall הזכור לטובה. המפתח מאחורי m0n0wall ממליץ על OPNSense:
https://docs.opnsense.org/relations/m0n0wall.html
Batnun
.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אוף...
עכשיו צריך לעבור ל OPNSense
אצלי אגב בחומרה שמבוססת מעבד J1900 Celeron