16:9 או 3:4 לפזמה 50" מה עדיף?
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 732
- שם מלא: שמוליק
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
שלום לכל חברי הפורום!
ורציתי לדעת מה כדאי לפני שאני רוכש
לפי מה שאני ראיתי אני אלך על החברות הללו: נק, פיוניר,או פנסוניק 50".
השאלה שלי מה היתרון או חסרון[אם יש] שיש ליחס 16:9 על 3:4 או להפך?
ככל הנראה אני קונה בשבוע הבא.
תודה מראש לעוזרים
ורציתי לדעת מה כדאי לפני שאני רוכש
לפי מה שאני ראיתי אני אלך על החברות הללו: נק, פיוניר,או פנסוניק 50".
השאלה שלי מה היתרון או חסרון[אם יש] שיש ליחס 16:9 על 3:4 או להפך?
ככל הנראה אני קונה בשבוע הבא.
תודה מראש לעוזרים
אני הייתי ממליץ על מסך רחב, 16:9.
כל סרטי ה-DVD (כמעט) מוכנים לפורמט הזה, ובכך מתקבלת תמונה קולנועית ללא פסים שחורים. כמו כן שידורי ה-HDTV העתידיים. קונסולות משחקים, בעיקר הדור הבא - תומכות במסך רחב - ובכך מתקבלת תמונה רחבה, עם טווח ראייה גדול.
החסרון:
שידורי הטלוויזיה העכשיווים, משודרים ב-4:3 ובכך מתקבלת תמונה "שמנה" או פשוט תמונה עם פסים שחורים בצדדים.
מכיוון שהעולם - וישראל, לאט לאט מתקדמים בפורמט הרחב, כדאי להצטייד כבר עכשיו - לסבול קצת מהוט ויס (אבל להנות מ-DVD), ובעתיד להנות.
כל סרטי ה-DVD (כמעט) מוכנים לפורמט הזה, ובכך מתקבלת תמונה קולנועית ללא פסים שחורים. כמו כן שידורי ה-HDTV העתידיים. קונסולות משחקים, בעיקר הדור הבא - תומכות במסך רחב - ובכך מתקבלת תמונה רחבה, עם טווח ראייה גדול.
החסרון:
שידורי הטלוויזיה העכשיווים, משודרים ב-4:3 ובכך מתקבלת תמונה "שמנה" או פשוט תמונה עם פסים שחורים בצדדים.
מכיוון שהעולם - וישראל, לאט לאט מתקדמים בפורמט הרחב, כדאי להצטייד כבר עכשיו - לסבול קצת מהוט ויס (אבל להנות מ-DVD), ובעתיד להנות.
במה אתה הולך לצפות רוב הזמן? אם אתה רק רואה חדשות וספורט ולא סובל סרטים - אז 4:3.
אבל אם אתה קונה מסך 50" כדי להנות מקולנוע ביתי, אם זה מ DVD, PC או מ YES אשר משדרים כבר חלק מהסרטים בפורמט רחב, אז לך על 16:9 ללא ספק.
כמו כן לכל המסכים הרחבים הטובים יש אלגוריתמים טובים מאד להציג תמונת 4:3 ב"עיוות חכם" (מעוות בצדדים, לא מעוות במרכז), מתרגלים לזה מהר מאד.
אבל אם אתה קונה מסך 50" כדי להנות מקולנוע ביתי, אם זה מ DVD, PC או מ YES אשר משדרים כבר חלק מהסרטים בפורמט רחב, אז לך על 16:9 ללא ספק.
כמו כן לכל המסכים הרחבים הטובים יש אלגוריתמים טובים מאד להציג תמונת 4:3 ב"עיוות חכם" (מעוות בצדדים, לא מעוות במרכז), מתרגלים לזה מהר מאד.
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
מחזק את דעת גיא,
כאשר אתה רוכש פלסמה 50" שזה מכשיר יקר אתה מתכנן להשאר איתו לאורך זמן, רב התכנים כבר ועוברים ל-WIDESCREEN (או 16:9).
לדעתי אפילו ישראל
תצטרך לעבור לשידורי 16:9 בסופו של דבר, לדעתי רק 16:9.
כאשר אתה רוכש פלסמה 50" שזה מכשיר יקר אתה מתכנן להשאר איתו לאורך זמן, רב התכנים כבר ועוברים ל-WIDESCREEN (או 16:9).
לדעתי אפילו ישראל
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
יש הרבה. רק ב-ZAP אפשר למצוא לפחות שמונה דגמים:oferlaor כתב:מרטין,
בחיים לא שמעתי על פלאזמה כזו......
http://i.zap.co.il/models.asp?Sog=E-TV& ... pageInfo=1
אחת הפלאזמות 4:3 ראיתי גם בעצמי.
לגבי הבחירה בין הפורמטים - זה באמת תלוי בתוכן שרואים. אם רוב הזמן רואים TV - הפורמט 16:9 מאד לא נוח. ראיתי את מתיחת התמונה ה"חכמה" - היא נראה מגעיל. הפסים השחורים מהצדדים יגרמו לצריבת המסך.
vitalyi
ידידי היקר
כל הפלזמות שנתת לינק אליהם הם 16:9,( את האמת מהפלזמה ה 5 הפסקתי לבדוק ) אל תסתמך על זה שרשום שהיחס הוא 3:4 תכנס למפרט של הפלזמה באתרים עצמם ותראה בעצמך, האתר זאפ עושה בדיחה מעצמו טוב שהוא לא רשם שהפלזמות הם גם חללית בטח חלק מהאנשים היו מאמינים.
ידידי היקר
כל הפלזמות שנתת לינק אליהם הם 16:9,( את האמת מהפלזמה ה 5 הפסקתי לבדוק ) אל תסתמך על זה שרשום שהיחס הוא 3:4 תכנס למפרט של הפלזמה באתרים עצמם ותראה בעצמך, האתר זאפ עושה בדיחה מעצמו טוב שהוא לא רשם שהפלזמות הם גם חללית בטח חלק מהאנשים היו מאמינים.
- oferlaor
- מנהל

vitalyi,
רוצה להתערב?
תעשה חיפוש מחוץ ל-ZAP על כל אחת מהמודלים הללו ותראה בעצמך.
RSil,
רצוי שתקרא מעט לפני שאתה מסביר דברים מוטעים. צריבת המסך נוצרת בגלל הבדל בשימוש בין פיקסלים רגילים וכבויים.
לכן, בשימוש ארוך, פסים שחורים אכן יגרמו לצריבה במסך.
רוצה להתערב?
RSil,
רצוי שתקרא מעט לפני שאתה מסביר דברים מוטעים. צריבת המסך נוצרת בגלל הבדל בשימוש בין פיקסלים רגילים וכבויים.
לכן, בשימוש ארוך, פסים שחורים אכן יגרמו לצריבה במסך.
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

או קי אז ככה, האתר של זאפ הטעה גם אותי ,וזה נכון שבגדלים הללו לא מצאתי יחס 4:3oferlaor כתב:vitalyi,
רוצה להתערב?
RSil,
לכן, בשימוש ארוך, פסים שחורים אכן יגרמו לצריבה במסך....
השאלה שלי היא כזו: אם אני רואה טלויזיה במשך 4-5 שעות כל יום ממוצע,איזה נזק יכול לקרות למסך,ואיך אפשר להימנע מ"צריבת מסך" לטווח הארוך?
תודה מראש
shshmul
אני לא יודע איזה פלזמות ראית אבל בפלזמות הטובות העיוות כמעט ולא נראה לעין, ולדעתי אחרי כמה ימי צפייה אתה תתרגל, ולגבי הימנעות מצריבה אין דרך שאתה תוכל למנוע זה תלוי בפלזמה עצמה ובמנגנונים שיש לה למניעת צריבה.
אני לא יודע איזה פלזמות ראית אבל בפלזמות הטובות העיוות כמעט ולא נראה לעין, ולדעתי אחרי כמה ימי צפייה אתה תתרגל, ולגבי הימנעות מצריבה אין דרך שאתה תוכל למנוע זה תלוי בפלזמה עצמה ובמנגנונים שיש לה למניעת צריבה.
- oferlaor
- מנהל

לגבי הפסים השחורים.
אם אתה רואה איתם כל יום 4-5 שעות, לדעתי תתפתח צריבה תוך חודש חודשיים.
אם אתה רואה איתם כל יום 4-5 שעות, לדעתי תתפתח צריבה תוך חודש חודשיים.
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

oferlaor כתב:לגבי הפסים השחורים.
אם אתה רואה איתם כל יום 4-5 שעות, לדעתי תתפתח צריבה תוך חודש חודשיים....
אני ראיתי לבינתיים 2 מסכי פלזמה שתפסו את עיניי: NEC-XM4 ,PIONEER 505HDE
ואחד מהם בטוח אני אקח.
האם גם במסכים הללו אני אתקל בבעית צריבה חריפה ? יש לציין שאני צופה דרך ממיר של יס
תודה מראש
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
shshmul
-
- חבר פעיל במיוחד

ממש לא הבנתי [לא חשוב]MartinHSabag כתב:בגדול, ככל שגודל המסך עולה, הרגישות לצריבה ו-RETENTION עולה גם כן....
אז אני "בפלונטר" כמו שנקרא ,אז מה אתם ממליצים לי לעשות,רק לא לרדת מהגודל ,כי זה לא ישתלם לי,כי יש לי כרגע מסך 38 ,מה אני עושה??
אני ממש רוצה לרכוש פלזמה גדולה ואיכותית
תודה מראש
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אז תקנה ותפסיק לדאוג
בעית הצריבה היא בעיה ידוע ואין הרבה מה לעשות נגדה בפלאזמות.
יש כמה דברים שניתן לעשות כדי למזער את התופעה (כמו שהציעו פה).
פנה לחיים (זה הכינוי שלו באתר) שיש לו 50" של NEC, אני בטוח שהוא ישמח לארח אותך לצפות במסך שעובד כבר כ-9 חודשים, אם לא יותר...
בעית הצריבה היא בעיה ידוע ואין הרבה מה לעשות נגדה בפלאזמות.
יש כמה דברים שניתן לעשות כדי למזער את התופעה (כמו שהציעו פה).
פנה לחיים (זה הכינוי שלו באתר) שיש לו 50" של NEC, אני בטוח שהוא ישמח לארח אותך לצפות במסך שעובד כבר כ-9 חודשים, אם לא יותר...