החלפת כבל רשת כנראה פגום בתוך צינור מריכף
-
plataoplomo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 245
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
שלום,
דירה חדשה והשחילו שם כבל רשת cat5e . חשמלאי כנראה לא ידע איך מחברים אז רק השאיר את הכבל ליד השקע רשת אבל לא משנה. חיברתי את הכל רק כשתמיד בחיבור האחרון יש בעיה ובבדיקה מראה לי שבגיד אחד אין תקשורת.. ניתקתי וחיברתי כמה פעמים משני הצדדים אבל עדיין אותה בעיה באותו גיד.
אם אני רוצה להחליף את הכבל אני יכול פשוט לחבר את הכבל הישן לחדש ופשוט למשוך אותו עד הארון תקשורת? או שאני חייב סטלבנד? .
עוד שאלה, אם כבר אני מחליף כבל אני אשים cat7 אז האם יכולה להיות בעיה שחלק מהכבלים הם cat5e ואחד cat7? כמובן לכל כבל האביזרים המתאימים לו
תודה
דירה חדשה והשחילו שם כבל רשת cat5e . חשמלאי כנראה לא ידע איך מחברים אז רק השאיר את הכבל ליד השקע רשת אבל לא משנה. חיברתי את הכל רק כשתמיד בחיבור האחרון יש בעיה ובבדיקה מראה לי שבגיד אחד אין תקשורת.. ניתקתי וחיברתי כמה פעמים משני הצדדים אבל עדיין אותה בעיה באותו גיד.
אם אני רוצה להחליף את הכבל אני יכול פשוט לחבר את הכבל הישן לחדש ופשוט למשוך אותו עד הארון תקשורת? או שאני חייב סטלבנד? .
עוד שאלה, אם כבר אני מחליף כבל אני אשים cat7 אז האם יכולה להיות בעיה שחלק מהכבלים הם cat5e ואחד cat7? כמובן לכל כבל האביזרים המתאימים לו
תודה
תקשור את הכבל החדש לישן בצורה שלא "תעבה" אותו יותר מדי, ותמשוך.
אין בעיה שכבל אחד יהיה קאט7 והשאר קאט5.
קח בחשבון שקאט7 זה כבל עבה מאוד שלא קל לעבוד איתו.
אין בעיה שכבל אחד יהיה קאט7 והשאר קאט5.
קח בחשבון שקאט7 זה כבל עבה מאוד שלא קל לעבוד איתו.
נערך לאחרונה על ידי YoniKori ב 27/07/2022 22:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4791
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
גם נשמע לי משהו מוזר בגיד אחד פגום, אם בכל זאת אתה מושך: תלפף היטב אחד על השני ואז תקפל על ה-5e ותקבע עם איזולרבנד
קרה לי בשנים האחרונות יותר מפעם אחת. גם אני הנחתי על סמך נסיון עבר שהכבל זו הבעיה האחרונה שיכולה להיות בשרשרת, ולחצתי עוד ועוד תקעים לחינם עד שהתייאשתי....
בעבר כנראה היתה בקרת איכות הרבה יותר טובה על כבלים מהסוג הזה. כמו עם דיסקטים בסוף חייהם. בתחילת שנות השמונים היה נדיר מאד לראות שגיאת קריאה/כתיבה על דיסקט. בסוף שנות התשעים שימוש בדיסקטים הפך ממש לרולטה.
-
plataoplomo
-
- חבר פעיל מאוד

אני יודע שהייתם במתח אבל בסוף הכסל תקין.. החלפתי שקע לבדוק אבל המה שהיה לי זה cat6a וזה עבד אז כבר השארתי אותו מקווה שלא יהיו בעיות.
אגב אני מאוד ממליץ על השקעים והתקעים שלא צריך ללחוץ אותם מה שנקרא tool free או tool less זה פשוט הרבה הרבה יותר נוח טיפה יותר יקר אבל ממש נוח
תודה לכולם
אגב אני מאוד ממליץ על השקעים והתקעים שלא צריך ללחוץ אותם מה שנקרא tool free או tool less זה פשוט הרבה הרבה יותר נוח טיפה יותר יקר אבל ממש נוח
תודה לכולם
שקעים ללא צורך בכלים מיוחדים אני מכיר, יש לך לינק לתקע ללא לחיצה?31/07/2022 19:38plataoplomo כתב: אגב אני מאוד ממליץ על השקעים והתקעים שלא צריך ללחוץ אותם מה שנקרא tool free או tool less זה פשוט הרבה הרבה יותר נוח טיפה יותר יקר אבל ממש נוח...
-
plataoplomo
-
- חבר פעיל מאוד

US $6.00 | Premium Design RJ45 Toolless Field Plug Shielded Fast Termination Connector for Cat7 6A CAT6 22 23AWG Solid Installation Cables...
https://a.aliexpress.com/_uxvl4F
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
plataoplomo דיבר על RJ45 זכר...
אתה מדבר על שקע רשת נקבה.